POWERVROUW #7 HINDA HOUSE: “STOP MIJ NIET IN EEN HOKJE!”

Afgelopen Vrouwendag, besloten wij om vijf badass females te interviewen. Over het leven, over hun inspiraties, maar vooral over hoe zij zelf willen inspireren. Al die girlpower deed heel wat stof opwaaien, en zowel wij als jullie willen meer van dat. Vanaf nu geven we dus elke maand een powerlady de megafoon die ze verdient en staat Girlcrush nóg meer in het teken van straffe madammen. Neverending International Women’s Day dus, omdat één dag per jaar gewoonweg niet volstaat.

947C4065-D03B-4FF3-9E47-D567F0F4360C.jpeg

POWERVROUW

Hinda House

 
BE673528-CE4B-476C-B96D-0539B17199C3.jpeg

Of ze nu zomerhits-met-een-hoek-af schrijft met Antwerpse rapper Halve Neuro, op het podium kruipt voor Buffalo, festivalweides onveilig maakt of interviews doet voor Vice, Hinda Bluekens – beter bekend als Hinda House – smijt zich volledig. Ze is dan ook een wervelwind, een bommetje energie. En dat er gelachen wordt met Hinda in huis, dat is een zekerheid. “Ik ben ook graag overal bij, noem het ADHD (kort voor ‘Altijd Doet Hinda Druk’, natuurlijk), ik noem het ‘Hinda House’!” Een powervrouw on steroids, zo hebben wij ze graag.“HET HOEFT NIET ALTIJD ZO SERIEUS TE ZIJN”

En Hinda ook. “Voor mij is een powervrouw iemand die dicht bij zichzelf blijft, die authentiek is. Ze gaat, ondanks alles, voor haar passie en gelooft in zichzelf. Ook veerkracht en het durven tonen van onzekerheden, vind ik sterke eigenschappen.”


Of ze zelf altijd al die vakjes afvinkt, daar is ze niet helemaal zeker van, maar Hinda’s zelfkennis en relativeringsvermogen zijn sowieso een bron van inspiratie. “Ik wil tonen dat je jezelf niet al te serieus moet nemen.” Voor Hinda is dat vanzelfsprekend, net omdat ze haar kleine kantjes kent en omarmt. “Ik weet bijvoorbeeld dat ik snel afgeleid ben, ik heb altijd alles gezien. Soms is dat een nadeel, zoals in het verkeer,” lacht ze, “maar langs de andere kant maak ik daardoor veel meer mee, dus verrijkt het me ook.”ONE WORD: KOKOSOLIE

D91A0A2E-0E13-4A0E-AE74-C3EC6894A710.jpeg
822DDE8D-F598-4D6C-9D20-1D8E1C97D8D4.jpeg

Ook op beautyvlak kent Hinda zichzelf goed. “Ik weet in ieder goed wat ik niet wil. Zo’n typische Instamake-up met een paar bruine en witte strepen op je gezicht, daar cringe ik echt van.” De Kardashians-Jenners zijn dus alvast geen voorbeeld, maar vrouwen als Instagram-ster Princess Nokia, Tracee Ellis Ross en zangeressen Solange, Jorja Smith en Erykah Badu zijn dat wel. “En dé Marie Daulne (een Belgische zangeres, red.), I dig her entire look!”


Voor zichzelf zweert Hinda bij één, allround product. “Kokosolie!” (lacht) “Ik gebruik dat zelfs als ontschminker, ik smelt dan een beetje tussen mijn handen en wrijf dat over mijn hele gezicht, zelfs mijn ogen!” Deze multitasker doet het ook prima als bodybutter, om droge lokken mee op te vrolijken en ook je handen en lippen haal je ermee uit hun winterdip. “Enkel als dagcrème gebruik ik het niet, kokosolie is helaas net iets te vet voor mijn gezicht.”


“Ik hoef niet per se altijd opgemaakt te zijn, maar mijn wenkbrauwen, die moeten in orde zijn.” En die brows vertrouwt Hinda alleen maar toe aan haar Turkse kapper in de Brederodestraat. “Die doen dat met zo’n draadje, dat vind ik nog wel cool.”


“MIJN GROOTSTE ANGST IS OM IN EEN HOKJE TE WORDEN GESTOPT”

Top Zara  Broek Essentiel  Boots Flattered  Belt Urban Outfitters  Earrings Vintage

Top Zara

Broek Essentiel

Boots Flattered

Belt Urban Outfitters

Earrings Vintage

“Ik hou er niet van dat mensen mij in een hokje proberen te stoppen, dat is echt mijn grootste angst.” Want flexibel zijn en blijven, dat is Hinda’s ideaal. “Ik wil niet alleen maar dit of dat zijn, ik heb meerdere facetten en die allemaal kunnen belichten is super.” Op haar best voelt ze zich dan ook als ze echt haar eigen ding kan doen. “Podiumvrees heb ik bijna niet, richt een camera op mij, geef me een microfoon, zet me op een podium en ik ga helemaal los.” Dat is haar sociale kant, vermoedt Hinda, “zolang de combinatie van mensen en spotlight er is, ga ik all-in.” Daarnaast moet het ook allemaal “niet te serieus” zijn.


Wat niet wil zeggen dat Hinda dingen niet serieus neemt. Dansen bijvoorbeeld, nog zoiets wat ze doet, noemt ze haar grootste vrijheid. Een formele dansopleiding kreeg Hinda nooit, maar dat ervaart ze niet als een beperking, integendeel. “Wanneer ik dans, zit daar echt al mijn expressie in. Het ritme, de muziek, ik ga half in trance als ik dans.


Op de vraag of ze zelf nog iets kwijt wil, antwoordt ze lachend en in ware Hinda-stijl: “I really do want world peace!” Maar ze heeft nog iets anders te vertellen. “Ik schrijf ook, poëzie en zo, en dat is iets wat veel mensen niet van mij weten, denk ik.” Publiceren deed ze haar pennenvruchten nog niet, maar met een deel van haar schrijfsels, zoals enkele “onnozele rapkes in ‘t Antwaarps” zoals ze ze zelf noemt, kwam ze wel naar buiten. Op Mama’s Open Mic bijvoorbeeld. Later evolueerde de poëzie naar proza, “vooral kortverhalen”, vertelt Hinda nog.


Maar het houdt niet op, want daarnaast schreef ze onlangs nog het nummer ‘Buffa Flow’ dat ze live bracht op de launch party van de nieuwe collectie van Buffalo (je weet wel, chunky ninetiesschoeisel, helemaal terug van weggeweest), de bijhorende video volgt binnenkort. En dat we daar snel nog wel meer over zullen horen via haar socialemediakanalen. Logisch ook: zoek haar niet, want ze is sowieso “altijd hindahouse!”

sko273-laga-buffaloskor-low-nubuck-beige-1_6.jpg
 

Met dank aan:

fotograaf: Julia Dubois Rosca
Styling: Kiki Vogels
Makeup: Ine D’hoe
Interns: Melissa Ünal & Freya De Vos