Onze alternatieven voor micellair water

Dat je je huid elke ochtend en avond goed moet reinigen en echt nooit ofte nimmer met je make-up nog op mag gaan slapen is er intussen al goed ingeprent door beautymagazines, YouTube-goeroes en onze mama’s. Maar hoe, dat staat ons vrij. Sure, micellair water, een schuimreiniger of een reinigingsolie zijn allemaal prima opties, maar het kan ook anders. Deze verrassende nieuwigheden zijn een welkome – en vooral handige – afwisseling!

Het ‘ontschminkwashandje’

The Makeup Eraser Original - €9.95

The Makeup Eraser Original - €9.95

Deze trooper bestaat intussen al even, maar is bij ons toch nog niet ingeburgerd. Onterecht, want dit is De Handigste en Snelste Beautytool Ooit. Een hele claim voor iemand die zoveel beautyproducten en -tools uittest, maar eens je dit probeert ben je onherroepelijk verkocht. Met dit ‘washandje’ heb je namelijk alleen wat water nodig om je make-up te verwijderen, voor de rest helemaal niets, nothing, nada!

Hoe dit kan? Deze washandjes zijn gemaakt uit microvezel, een synthetische stof met minuscule vezeltjes die grillig van structuur zijn. In tegenstelling tot bij katoen, dat ronde vezels heeft, blijven vuil, make-uprestjes en zelfs bacteriën erin vasthaken. Waar katoen het vuil eigenlijk gewoon in het rond beweegt, neemt microvezel make-up tot het allerlaatste restje weg. Lees: je hebt geen extra producten meer nodig om je gezicht te reinigen. Wij deden de test, en zowel onze foundation als hardnekkige waterproof mascara krijgt hij er met een paar simpele wrijfbewegingen gewoon af. Geen enkele make-uplook die een poetsbeurt met dit wonderdoekje heeft overleefd!

Perfect voor lazy girls dus, maar wie wel houdt van een iets uitgebreider demaquillageritueel of net als ik grote fan is van double cleansing, kan z’n reinigingsroutine nog aanvullen met een beetje reiniger naar keuze.


Ben je bang dat een stevige schrobbeurt je gevoelige huidje overstuur zal maken? Niet nodig! Naast het feit dat je eigenlijk geen mogelijk irriterende producten meer hoeft te gebruiken zijn deze microvezelwashandjes extreem zacht en geschikt voor alle huidtypes. Bovendien gaan ze ook veel langer mee dan een katoenen wegwerpwatje: als je ze na gebruik steeds mooi uitwast met een beetje zeep en laat drogen, kun je ze tot zo’n drie maanden gebruiken!

MakeUp Eraser bracht dit concept als eerste op de markt, maar intussen zijn er al tal van beautymerken mee op de kar gesprongen. Onze favorieten: het MakeUp Eraser Original Magic Removal System, de Magic Mitt van Jane Iredale, en de Make-upremover handschoen van GLOV.

GLOV makeupremover - €16.99

GLOV makeupremover - €16.99

Jane Iredale Magic mitt - €17

Jane Iredale Magic mitt - €17Reinigingsborstels

NUSKIN Ageloc Lumispa - €202.31

NUSKIN Ageloc Lumispa - €202.31

Jarenlang heb ik mijn gezicht gewoon met mijn handen gewassen, maar no more. Sinds ik deze heb getest, ben ik helemaal hooked aan de reinigingsborstel. Reinigingsborstels beloven in het algemeen een veel grondigere reinigingsbeurt: door de snelle bewegingen zouden de borstel dieper in je poriën kunnen dringen en zo veel meer vuil aanpakken. De zalige minimassage voor je gezicht krijg je er bovendien gratis bij!

’s Avonds vergt het wel ietsje meer werk dan pakweg een ontschminkwashandje: je reinigt elke gezichtszone apart, en het toestelletje geeft zelf aan wanneer het tijd is om aan de volgende zone te beginnen. Maar die paar extra minuutjes tijd die je eraan verliest, win je zeker en vast in resultaat!


Sinds de elektrische reinigingsborstel zijn plekje veroverde in mijn reinigingsritueel ziet mijn huid er veel beter uit én hij voelt ook veel zachter aan! Mijn favoriet is de Lumispa van Nuskin die met een alternatief borsteltje op de proppen kwam: de siliconenkop zou nog hygiënischer moeten zijn voor je huid dan synthetische borstelhaartjes en bovendien is hij waterbestendig. Douchen en meteen ook mijn gezicht reinigen: check!Magnetisch masker

Hoewel we onszelf op tijd en stond heel graag verwennen met een kleimasker, een sheet mask of bubble mask, blijven we steeds op zoek naar iets nieuws. Enter het magnetische masker!


Cleopatra droeg al een magnetisch amulet rondom haar hoofd dat voor een jeugdig uiterlijk moest zorgen.
En als de geschiedenis ons één ding geleerd heeft, is het dat deze Egyptische beautyqueen absolute #goals is als het op schoonheidstrucjes aankomt, van baden in ezelinnenmelk en honing tot rozenwater gebruiken als toner.

Een magnetisch masker breng je rijkelijk aan, zoals je bij een ander gezichtsmasker zou doen. Daarna laat je het zo’n tien minuten intrekken, waarna je het kan verwijderen met... een magneet! De magneet verwijdert niet enkel het masker, maar ook de onzuiverheden en make-upresten die het masker heeft geabsorbeerd. Extra leuk: je hoeft zelfs niet na te spoelen met water.


Heel instagrammable allemaal, maar het pakt ook die verstopte poriën aan. Het masker, dat onder andere vulkanische as, mineralen in poedervorm en ijzerpoeder bevat, gaat net als een kleimasker talg, vuil en make-upresten absorberen. De magneet gaat dat met ijzer verrijkte masker aantrekken en verwijdert zo de maskerrestjes, inclusief het geabsorbeerde vuil, uit je poriën, waardoor jij achterblijft met een zacht, proper velletje.


Verder bevat het ook verschillende voedende antioxidanten. Aangezien celoxidatie (in de hand gewerkt door vrije radicalen) zorgt voor een vervroegde huidveroudering en snellere huidverslapping, zijn antioxidanten een uitstekend anti-agingingrediënt. Een van die antioxidanten is hydroxypinacolone retinoate, een stabiele, milde vorm van vitamine A die de collageenproductie en celontwikkeling gaat versnellen. Lees: ook nog eens een glad, egaal velletje met een gezonde glow. Magnetic? More like magic!

E.L.F magnetisch masker - €22

E.L.F magnetisch masker - €22

Dr. Brandt masker - €80,58

Dr. Brandt masker - €80,58