Rood en roze: zo draag je ze onbevreesd!

Yes, V-Day is around the corner a.k.a hét perfecte excuus om de gevreesde tinten rood en roze te integreren in je make-upritueel. Hoewel roze het ultieme Barbie-kleurtje is en rood symbool staat voor vurigheid, passie – en misschien ook wel de befaamde gangscène in The Shining – zijn het ook vooral kleuren die Girlcrush graag wat toegankelijker wil maken!


Want neen, rood is echt niet zo extreem als je denkt, en roze lipstick doet je er heus niet onmiddellijk uitzien als Carmen van F.C. De Kampioenen. Lees verder en laat me je het tegendeel bewijzen. Beautyexperte Crystal to the rescue!

 

 

Pink flush

Om je niet meteen af te schrikken beginnen we met een girly en zachtaardige look waar iedereen wel mee wegkomt. Ook jij!

5.jpg

De ‘pink, flushed look’ is de meest natuurlijke look die je je maar kunt bedenken: alsof je net wakker bent geworden. Correctie: alsof je net bent wakker geworden terwijl je er op je allerbest uitziet! Met andere woorden: het soort wakker worden dat je enkel ziet in romantische films, waar de actrices uiteraard vakkundig onder handen werden genomen door een make-upartiest, want de eerste vrouw die écht zo wakker wordt, wil ik zéér graag ontmoeten – en haar meteen al haar geheimen ontfutselen.


Hoe ziet perfect wakker geworden eruit? Simpel: een perzikzachte, vlekkeloze huid, zachtroze lippen waar je net op hebt gebeten (of je lief misschien, tijdens een passionele kus) en verlegen, pinky wangetjes. De perfect onschuldige ‘ik wil een valentijnscadeau’-look.
 

How-to:

“We blijven voor deze look weg van poeders en gaan in de aanval met vloeibare texturen die extreem natuurlijk ogen”, aldus Crystal. “Ik gebruik een crèmeblush van M.A.C. Cosmetics en breng deze zachtjes, al deppend met de vingers aan. Belangrijk is dat je niet ziet dat er blush is gebruikt: het moet er echt uitzien als een natuurlijke blos.”

Diezelfde crèmeblush brengt Crystal daarna ook met de vingers aan op de oogleden. “Het hoeft niet te precies worden aangebracht, zo krijgt de look een nonchalante vibe.”

Nog een zachtroze gloss over de lippen en wat extra mascara en je ziet eruit als een Victoriaanse schone slaapster.

 

 

Rode eyeliner

Met rode eyeliner gaan we meteen een versnelling hoger, maar niet gevreesd: het is hipper dan je denkt!

4D724F06-AEFC-42E4-8576-51652E429010.jpeg

“Bij een gekleurde eyelinerlook is het vooral belangrijk om de rest van je look echt rustig te houden – zowel qua make-up als qua kleding. Je wil dat de eyeliner een blikvanger is, maar wil de carnavalslook mijden. Ga dus voor sophisticated en minimalistisch, met voor de rest geen poespas”, zegt Crystal.

How-to:

Tegenwoordig vind je meer en meer gekleurde eyeliner op de markt, dus ga op zoek naar een roodtint die effectief bij je huidskleur past en blijf weg van te extreem rode pigmenten. “Ik kies bij ons prachtige donkere model voor een dieprode tint die de aandacht meteen naar de ogen trekt zonder dat het te opzichtig wordt.”

Ga aan de slag met een fijn eyelinerpenseel en trek de lijn van je leven. Opgepast: gevaar voor gebroken harten is bij deze look een risico.
 

Klassieke rode lip

Als er één look is die nooit ontbreekt in valentijnsproducties is het wel de klassieke rode lip.
En neen, dat is absoluut niet uit gebrek aan inspiratie, maar wel omdat deze beautylook echt dé grote make-upklassieker is. Vergelijk het een beetje met een 2.55 van Chanel voor fashionista’s: iedereen wil hem wel, maar hij lijkt zo onbereikbaar. Tijd om daar verandering in brengen.
 

444D4403-DD8A-4753-8553-69F969C735A5.jpeg

“Ik merk bij jonge vrouwen dat er nog een enorme drempel ligt tussen rode lippen mooi vinden en ze ook effectief zelf dragen. Ik zie het dan ook als mijn missie om tenminste deze klassieker meer onder de aandacht te brengen en aan te tonen dat werkelijk elke vrouw hier mooi mee staat.”
 

How-to:

Allereerst is het belangrijk om te bepalen welke kleur rood jou nu het beste staat. “Ik kan hier diep op ingaan en in het lang en breed uitleggen welke kleur exact bij jou past, maar je kan al veel bepalen aan de hand van deze simpele richtlijn:”

Lichtblond haar: koraalrood of zachtroze.
Bruin haar: warme, donkerroze tinten en dieprood.
Rood haar: oranje of rood met een bruine gloed.
Zwart haar: frambozenrood, fuchsia en bordeauxrood.

Wil dit zeggen dat je niet mag experimenteren met tinten die volgens bovenstaand schema niet per se bij jou passen? Uiteraard niet, experimenteren met make-up kunnen we alleen maar aanmoedigen!

Omlijn de lippen met een lipliner om de correcte vorm te bekomen. Met een felle lipkeur is elk foutje zichtbaar, dus je kan maar beter een guideline hebben om in te kleuren. Vervolgens vul je de lippen in met je favoriete lippenstift.” Moet hij extra lang houden? Poeder je lippen dan even af met een matterend poeder en breng een tweede laagje aan.

Eerder fan van roze? Pas dan hetzelfde principe toe met een roze lipkleurtje!

 

Paint-splash red

Voor de durvers onder ons hebben we ook een meer catwalkwaardige look klaarstaan. Wil je een echt statement maken op je volgende uitgaansavond of wil je gewoon de beste selfie ooit? Dan is deze look voor jou! We lieten ons inspireren door een van dé grote catwalktrends voor deze lente: felle kleuren op de oogleden. Wij kozen voor een rode variant mét glossy topping. En ja, het is de bedoeling dat er geen duidelijke lijn zichtbaar is.

BEABE698-1506-43B0-8753-4DDA3B294C94.jpeg

How-to:

Aangezien deze look echt zeer fel is, is een vlekkeloze huid extreem belangrijk. “Mensen kijken bij felle make-uplooks meteen ook naar je gezicht, dus zorg voor een onberispelijke huid met een matte foundation.”
 

Een paintpot of oogschaduw met crèmetextuur is hier aangeraden: deze kan je gewoon met de vingers aanbrengen en ze zijn ook extreem gepigmenteerd. “Breng met je vingers de crème op de oogleden aan en bouw rustig op als de kleur feller moet zijn. Je start beter met weinig om misstappen te voorkomen. Vervolgens breng je een gloss aan ( doorzichtige lipgloss is perfect) om de look helemaal editorial te maken.”
 

Let op: glossy oogleden zijn niet zo houdbaar: je make-up kan al snel gaan migreren. Als het een lange nacht wordt, laat je de gloss best achterwege. We zijn er zeker van dat je andere manieren vindt om te shinen!
 

Thanks to the top team!
Photograhy: Julia Dubois Rosca
Models: Diandra Jomo & Cyra Gwynth