24 uur in het leven van… Christina De Witte a.k.a. Chrostin

Where to begin? Deze 21-jarige lady maakte 2 jaar geleden een gigasprong door de Flair Online Talent Award te winnen. Ondertussen zijn haar leuke, herkenbare Chrostin-comics niet meer weg te denken. Sindsdien wordt ze gevraagd voor allerlei opdrachten en komt er binnenkort zelfs een boek uit bij een New Yorkse uitgeverij! Girlcrush material for sure: tijd om deze topvrouw eens een dagje te volgen.

28308540_10213836545581428_1972685527_n.jpg
©Kaat Dm

©Kaat Dm

ik hou van een natuurlijke beautylook met glow – maar de producten moeten wel top zijn
 

7:30

Ik word wakker. Normaal sta ik niet zo vroeg op, maar de komende maanden doe ik een stage bij het mediabedrijf Sanoma. Daarom sta ik vroeger op: zo kan ik een goed ontbijt nemen, anders ben ik te hangry en zou ik niet zo goed presteren. The struggles of a working girlboss. Gewoonlijk ontbijt ik ook stevig, maar dan gewoon op een later uur, haha.

8:00

Make-up! Ik maak me klaar, en maak me doorgaans op met Fenty, de make-uplijn van Rihanna. Ik kom ook niet buiten zonder een vleugje ‘Sì’ van Armani. Ik besteed niet enorm veel tijd aan mijn make-up – ik hou van een natuurlijke look met glow – maar wat erop zit, moet wel goed zijn.

pipi.jpg
Fenty Beauty

Fenty Beauty

"SI" Giorgio Armani

"SI" Giorgio Armani

9:00

Veel nieuwigheden in mijn leven, want ik begin aan een nieuwe stage – copywriting en social media onderhouden bij Sanoma – maar ik combineer tijdelijk mijn Chrostin-werk met mijn stagewerk. Dat begint bij mails controleren, opdrachten opvolgen en nieuwe mails beantwoorden.

10:00

Sinds 2015 ben ik ook de huiscartooniste van Flair. Ik won namelijk de Flairs Online Talent-wedstrijd. Deze wedstrijd heeft echt deuren voor mij geopend: sindsdien zijn mijn cartoons erg populair geworden en heb ik een veel groter bereik. Extra handig: mijn stageplek en Flair zijn in hetzelfde gebouw! Als er last minute een cartoon veranderd moet worden, dan ga ik gewoon eventjes langs, ‘tussen de soep en de patatten’.

28236513_10213836545501426_1234269502_n.jpg
pipi2.jpg
28313605_10213836545541427_309893117_n.jpg

11:00

Naast dit alles doe ik ook freelancewerk. Dat wil zeggen dat ik ook externe opdrachtgevers heb. Ik werk nu bijvoorbeeld aan een nieuwe reeks voor de VUB. Ze hebben een nieuw e-mailbeleid en schakelen mij in om die ‘droge, saaie informatie’ te verwerken tot iets duidelijks en aangenaams voor het oog: insert mijn grappige Chrostin-comic dan maar! Ik maak een tiendelige reeks in mijn eigen stijl.

12:00

Lunch time! Heel vaak is dat toast met avocado.

 
pipi3.jpg
 

13:00

©Dena Huys

©Dena Huys

Ik schuif terug aan mijn bureau. Ik teken verder aan een van de recente opdrachten in samenwerking met de supergetalenteerde Farah El Bastani en Dena Huys. Dat was voor ‘The Girls with Guts’-serie, en daarvoor zochten ze talent onder de 27 jaar – wat een eer!

14:00

Ik geef Julie (van de uitgeverij in New York) de laatste aanpassingen door voor de cover van mijn boek, ‘The Ultimate Survival Guide to Being a Girl, dat deze zomer op de markt komt. Spannend! Ik werk al bijna twee jaar aan dit ding, dus ik ben zoooo excited om het eindelijk in mijn handen te hebben. Het is een soort zelfhulpboek voor jonge meisjes, maar iedereen is meer dan welkom om te lezen over de anekdotes, verhalen en tips uit mijn tienertijd.

15:00

Ik werk aan mijn comic voor de rubriek ‘Last but not least: Chrostin’ in Flair. Mijn inspiratie haal ik uit het dagelijks leven, dus – gelukkig – is dat vat ook wel groot. Ik probeer zoveel mogelijk comics op voorhand te maken zodat ik mezelf genoeg ademruimte geef.

 

17:00

Mijn werkdag zit erop! Ik ga naar huis en onderhoud verder mijn eigen sociale media.
Veel freelancers zullen dit herkennen: het werk is eigenlijk nooit echt gedaan.

 

18:00

Ik eet snel iets met mijn vrienden Jessica en Amy. We haasten ons, want we worden binnen een halfuurtje verwacht door UNIZO, waar we sprekers zijn op het Inspiratiecafé-event. We hebben een soort panelgesprek onder jonge ondernemers en beantwoorden vragen van het publiek. Deze momenten zorgen dat ik bakken energie terugkrijg!

28450459_10213836545821434_141737612_n.jpg

 

19:00

Bijna elke week zijn er een aantal events waarvoor ik word uitgenodigd, zoals de avant-première van Black Panther waar ik al enorm lang naar uitkijk. Vandaag ben ik dus te gast bij UNIZO’s Inspiratiecafé in Antwerpen. Hier praten we over onze inspiratiebronnen, ervaringen en falen als ondernemer.

23:00

pipi5.jpg

Ik neem de trein terug naar Mechelen. Ik heb geen rijbewijs en dus ook geen auto. Ik woon zelf in een stad en voorlopig is alles gelukt met het openbaar vervoer, dus ik verwacht dat dat ook zo blijft.

00:00

Ik schrijf, lees of teken nog voor ik ga slapen. Sociale media probeer ik te vermijden, hoewel dat niet altijd even makkelijk is!