5 beautytips die elke studente nodig heeft

“SOS! Ik heb mij weer overslapen!” “O nee, ik kan dit niet betalen ...” “Bah … Hoe verstop je nu eigenlijk die roodheden/oneffenheden?” Struggles of a student, noem ik dat. Ja, ja, als studente ken ik bovenstaande zaken maar al te goed! Als ik mij overslapen heb, heb ik echt de tijd niet om er goed uit te zien en ga ik meestal het huis uit als een zeldzame Aziatische vogelverschrikker.

En ik ben niet alleen. Ook heel wat van mijn vriendinnen zitten een maand zonder hun levensnoodzakelijke crèmes, gewoonweg omdat ze zich die niet kunnen veroorloven. De meeste beautyproducten passen gewoon niet in hun studentenbudget, terwijl jongvolwassenen vaak net worstelen met roodheden, imperfecties en een geïrriteerde huid. Vaak denk ik: waar zijn die handige beautytips voor worstelende studenten toch? Op Girlcrush grijp ik dan ook mijn kans om mijn medestudenten een handje te helpen.

BeFunky Collage.jpg
 

                                1. Gebruik 2-in-1 producten

Om zoveel mogelijk geld te besparen kun je altijd investeren in 2-in-1-producten. Bijvoorbeeld een crèmeblush/lipstick of een getinte dagcrème die werkt als een foundation, maar je huid ook mooi gaat hydrateren. Bovendien zijn ze niet enkel goedkoper, ze besparen je ook kostbare tijd wanneer je je voor de zoveelste keer hebt overslapen. En eerlijk: tussen al die boeken heb je waarschijnlijk toch geen extra plaats in je tas.

 
 

 

                 2. Vaseline is dé oplossing voor make-upmissers

Vaseline heeft verschillende voordelen. Je kunt het gebruiken op droge plekjes, maar ook als lippenbalsem of om je oogschaduw een wetlook te geven, om er maar een paar te noemen. Maar wist je dat je vaseline ook kunt gebruiken om je make-upfoutjes te herstellen? Een winged eyeliner die plots meer lijkt op messy pandaogen? Geen nood: neem een wattenstaafje, dep het in een beetje vaseline en werk de hoekjes bij. Bovendien is vaseline ook een uitstekende doorzichtige mascara!


 

           3. Multifunctionele wondermiddelen: kokosolie en honing

chapped-lips copy.jpg

Kokosolie wordt steeds populairder, en terecht! Dit wondermiddel kun je bijna voor alles gebruiken: als gezichtsreiniger, als haarolie , als bodyscrub (gemengd met suiker), als lippenbalsem, als verzorging voor eczema … En je kan er natuurlijk ook je groenten en vlees in bakken.

Ook honing is zo’n typisch multifunctioneel wondermiddel: zeer goed voor je huid, werkt hydraterend en antibacterieel (en gaat dus puistjes tegen) en geeft je gezicht een healthy glow. Honing als gezichts- of haarmasker of in een scrub is zeker het proberen waard.

Deze keukenproducten zijn lekker goedkoop en makkelijk te vinden in de supermarkt: ideaal voor studenten dus!

 

                                 

 

4. No make-up glow

Heb jij ’s morgens geen tijd om uitgebreid je make-up te doen? Elimineer dan de stappen in je make-uproutine die veel tijd in beslag nemen, zoals winged eyeliner waarbij je extreem nauwkeurig te werk moet gaan. Ga in plaats daarvan voor een frisse en snelle look die maar een paar minuutjes in beslag neemt: egale huid, walletjes wegwerken, een beetje mascara, a touch of pink op de lippen, en you’re good to go.

Deze snelle routine zorgt voor een instant frisse gloed, en niet onbelangrijk: deze look staat werkelijk iedereen. Bij deze look kies je wel best maar één blikvanger: leg de focus bijvoorbeeld op je ogen of op je lippen, maar niet op beiden. Zo bespaar je jezelf heel wat gedoe én vermijd je een make-up overkill!

 

 

 

                                      5. Gezichtsdoekjes

Skin is in, dus zelfs als je geen tijd hebt voor veel make-up: je huid is heilig! Als je nog niet overtuigd bent, doen we met plezier een gebedje voor je. Jonge huidjes hebben vaak last van onzuiverheden en acne, en om deze niet extra in de hand te werken is het belangrijk je huid goed te verzorgen en te reinigen. Ga te rade bij gespecialiseerde winkels van huidverzorgingsmerken zoals Kiehl’s, Dermalogica ... voor skincare die echt aangepast is aan de behoeften van jouw huid.

Heb jij helemaal geen tijd om je gezichtsreiniger naar boven te halen na een wild nachtje uitgaan? (Slecht excuus by the way, voor skin love moet je tijd máken!) Gezichtsdoekjes zijn dan een goed alternatief. Veel mensen vergeten dat je door je make-up onvoldoende te verwijderen puistjes en break-outs in de hand werkt. Ook onvoldoende water drinken kan voor onzuiverheden zorgen. Zorg dus dat er naast je bed altijd gezichtsdoekjes en een grote fles water klaarliggen voor noodgevallen. Tegenwoordig bestaan er face wipes voor verschillende huidtypes, met milde of harde reiniging. Het is alleen aan jou om de doekjes te vinden die passen bij jouw huid.