7 X de mooiste make-uplooks uit valentijnsfilms

Nog geen inspiratie voor je valentijnslook? Of nog steeds naarstig op zoek naar films die je op de avond zelf kan bingewatchen met een pot chocolade-ijs – wie heeft een man nodig als je make-uplooks kan bewonderen? – Girlcrush to the rescue! Wij geven je twee vliegen in één klap: inspiratie voor je valentijnsmake-uplook én een keuze uit deze klassieke romantische films voor een overgetelijke valentijnsnacht in de armen van je lover. Of gewoon, op jezelf, want you’re a strong independent woman who don’t need no man (zegt degene die nog geen date heeft gescoord voor Valentijn, ahem). Popcorn klaar? Chocolade bij de hand? Glas fles rosé koud? Here we go!

 

Julie Delpy – Before Sunrise

tumblr_mwqljraWjW1r2ill7o1_500.gif

Hoewel ik meestal wel een traantje laat wanneer ik een film kijk – ik, emotioneel? Please! – doet de ‘Before Sunrise’-trilogie daar nog een schepje (of watervalletje) bovenop. Het verhaal draait rond Celine, een Franse activiste, en Jesse, een Amerikaanse auteur, die elkaar ontmoeten op een trein in Wenen. En terwijl de meeste films de liefde voorstellen als een idealistische fantasie, heeft deze film een iets realistischer perspectief met genoeg awkward momenten die erg herkenbaar zijn. De film mag dan wel veel harten breken – spoiler alert: een happy end hoef je niet te verwachten – de make-up van Celine doet er ook veel sneller slaan. Ze bewijst dat je enkel wat mascara en een lichtroze smudgy lippenstift nodig hebt om een warrige, niet onknappe schrijver (hallo, Ethan Hawke) aan de haak te slaan. Of ik deze truc zelf ga toepassen? You betcha!

401-Before-Sunrise.gif

 

Rachel McAdams – The Notebook

Notebook_275Pyxurz.jpg

Bestaat er überhaupt een valentijnslijstje zonder ‘The Notebook’? En bestaat er een make-uplook in ‘The Notebook’ waarop we niet allemaal head over heels verliefd zijn? Ik denk dat het antwoord op deze beide vragen vrij duidelijk is. Als ik één vrouw op de wereld zou willen channelen op Valentijn, dan is het wel Rachels personage Allie. De eyeliner, de rode lippenstift, de roze wangen, het golvende haar: inspiratie putten uit de jaren 40 voor je valentijnslook is altijd een topidee en katapulteert je zo richting romantiek! In zwijm vallen voor Ryan Gosling op je scherm hoort er natuurlijk ook bij… *zucht*

 

Julia Roberts – Pretty Woman

4f75d1068914c9e294272f10051dd821--pretty-woman-costume-pretty-woman-movie.jpg

Eén woord: vamp. Deze look van Julia Roberts, die escorte Vivian speelt in de iconische film ‘Pretty Woman’, is waarschijnlijk een van mijn favorieten. Alles klopt gewoonweg: haar stralende huid, subtiele smokey eyes en uiteraard de felrode lippenstift die perfect past bij haar outfit en zelfs Julia’s haren complimenteert. Van deze laatste ben ik ook steeds een enorme fan geweest, al was het maar omdat ik zelf zo’n enorme krullenbos heb. Haar opsteekkapsel in deze scene is dan ook echt #goals en wil ik zelf een keertje uitproberen, als ik ooit mijn eigen Richard Gere aan de haak kan slaan, uiteraard. Maar Julia geeft alvast het goede voorbeeld van een perfecte glow-up!

 

Jennifer Lawrence - Silver Linings Playbook

Deze is voor de niet-traditionele meiden onder ons die, net als JenLaw in de film, houden van een ruwere, grungy look. In ‘Silver Linings Playbook’ helpt Jennifers personage Tifanny om haar bipolaire tegenspeler Pat oftewel Bradley Cooper terug op het rechte pad te krijgen. Jennifer legt met zware eyeliner en donkere oogschaduw de nadruk vooral op de ogen – deze zijn tenslotte de window to the soul, en laat dat nu net zijn waar de film om draait.

 
slp_02cf.jpg
 

 

Keira Knightley – Pride & Prejudice

Deze klassieker, naar het gelijknamige boek van Jane Austen, kon natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. Want als je denkt aan pure romantiek, denk je uiteraard aan het tijdperk van koetsen, lange jurken en uren uit het raam staren naar het Engelse landschap met een kop thee, wachtend op Mr. Darcy die je op zijn paard meeneemt naar je eindeloze geluk samen. Keira bewijst dat je niet veel meer nodig hebt dan een romantisch opsteekkapsel en een paar blozende wangen om je Mr. Darcy aan de haak te slaan. Au naturel is tenslotte helemaal 2018, zeker in tijden van Beyoncé en ‘I woke up like this’. Plus, het werkt ook nog eens tijdsbesparend: win-win als je ’t mij vraagt!

 
medium_2.0.jpg
 

 

Emma Stone - La La Land

Don’t mind me wanneer ik Ryan Gosling twee keer in deze lijst laat voorkomen. Ik ben niet verslaafd, maar op Valentijn mag ik mezelf al eens verwennen met een mooie man, al bestaat hij enkel maar op mijn beeldscherm. De echte ster van de film is uiteraard Emma Stone, die mij keer op keer op de pauzeknop deed drukken om een mentale foto te maken van haar prachtige looks. Doorheen de film draagt ze enkele leuke lipkleuren, en laat dat nu net mijn favoriete make-upproduct zijn! De make-upartiest van Emma, Torsten Witte, liet weten dat zijn favoriete beautylook het moment is waarop Emma’s personage Mia de beslissing maakt om een onewomanshow op te voeren, en op het podium verschijnt met een feilloze huid en de meest uitgesproken rode lippen. Hier is dus het bewijs dat lippenstift dus wel degelijk je zelfvertrouwen – en je leven – kan veranderen…

emma-stone-la-la-land-beauty.jpg

 

Kate Winslet - Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Misschien een beetje een vreemde keuze in dit lijstje, want zie je jezelf al op date gaan à la Clementine, met alle kleuren van de regenboog in je haar? Wat Kate ons in het prachtige liefdesverhaal wél leert is dat je vooral jezelf moet zijn. Je date moet je maar nemen zoals je echt bent, toch? Ook toont ze dat je met een streepje eyeliner niet veel fout kan doen! Met haar oogschaduw slaat ze dan soms wel weer de bal, maar ach, experimenteren met make-up is eigenlijk wel een must (al laat je experimentjes misschien best achterwege op Valentijn, for obvious reasons).

 

16-bookshop.png