Lippoeder: de nieuwste liptrend die je moet proberen!

Lippoeder of poederlipstick is dé trend die plots opdook en (terecht) blijft hangen, dus tijd om deze nieuwigheid onder de loep te nemen. Dat de Zuid-Koreaanse beautymarkt ons altijd 20 stappen voor is op het vlak van innovatie, dat weten we al lang. Terwijl iedereen nog druk in de weer was met vloeibare foundation en make-upborstels, maakten de Koreaanse schoonheden zich al op met handige cushion compacts. En terwijl wij nog volop gloss op onze lippen smeren, zijn ze in Korea al bij the next big thing aanbeland: poederlipstick.

 

Wat is lippoeder?

cle-melting-lip-powder.jpg

Lippoeder, a.k.a. lip powder of poederlipstick klinkt misschien niet aantrekkelijk en onnodig ingewikkeld, maar geloof ons: deze trend is echt wel de moeite waard.

Poederlipstick is lipstick in poedervorm, die na het aanbrengen verandert van textuur: van mat poeder naar een mooie, silky matte lipkleur. Pure magie? Niet echt, legt cosmetisch chemicus Kelly Dobos ons uit: de textuurverandering hebben we te danken aan silica chemist Kelly Dobos, is silicasilylaat, een hydrogel die poederig aanvoelt. “Deze bijzondere vorm van silica heeft een zeer grote oppervlakte, dus het kan veel olie en pigment absorberen, waardoor het meer aanvoelt als een poeder dan een gel”, vertelt ze. “Wanneer de gel contact maakt met de natuurlijke oliën op je lippen, versmelt hij als het ware met je lippen, met een silky matte lipstick als resultaat.”

Hoe gebruik je het?

Poederlipsticks zijn een fantastische aanwist in je beautykast omdat ze heel veelzijdig zijn.
Je kan ze op zichzelf gebruiken, maar evengoed over je eigen lipstick aanbrengen voor een extra pop of colour.

Als total lipstick junkie, word ik altijd heel enthousiast van nieuwe lipsticktrends. Een lippoeder kan je trouwens ook makkelijk als lipstick gebruiken, dus win-win! Toch blijven m’n vaak droge lippen en ik eerder skeptisch. En dan zit er maar één ding op:
Let's put this to the test!

Contra's
 

  • Juist doordat poederlipsticks mat zijn, zijn ze geen aanrader wanneer je lippen niet in topvorm zijn en je last hebt van droge velletjes of gesprongen lippen. Een lippoeder gaat deze oneffenheden namelijk nog zichtbaarder maken. Als je in de winter dus van nature drogere lippen hebt, net als ik, kan je ze best extra beschermen met een laagje lippenbalsem en eventueel vooraf een lipscrub gebruiken om de velletjes te verwijderen.

Pro's
 

  • Poederlipsticks hebben een mooie matte finish – perfect voor wie niet houdt van een glossy look – en breng je makkelijk op je lippen aan met een applicator. De textuur is heel glad en silky en voelt bovendien zacht aan. Dit betekent dat het – in tegenstelling tot wat ik dacht – je lippen niet zo snel uitdroogt. Bovendien zijn powder lipsticks ook langhoudend: perfect als je liever niet elk uur naar de badkamer rent voor een touch-up.