De kunst van het verleiden: a woman’s game?

charlotte spens.jpg

Elke maand houdt Charlotte Spens, columniste en seksexpert bij holyfck.org, ons op de hoogte van haar leven. Deze maand onderzoekt ze seksclichés

giphyzf.gif

“De kunst van het verleiden is meer aan de vrouw, niet?”, vraag ik.
“Misschien. Maar de man zet meestal tóch de eerste stap.”
Ik frons.
J. en ik debatteren over seksclichés met een open mind zoals onze generatie (of toch de mijne, hij is een pak ouder dan ik) dat doet. Wanneer iets genderstereotiep is, vind ik dat een hoop gelul. Dus, eventueel munten niet alleen vrouwen uit in het verleiden. Eventueel.

Creepy sexy

Veel vrouwen die ik ken, plus mezelf, flirten wel wat. Gniffel, gniffel. Een knipoog in de kroeg of verleidelijk dansen in een club. En in de slaapkamer krijgt dat extra proportie. Lingeriesetjes, leuke accessoires, role play, etc. Nu, ik tracht voortdurend open-minded te denken, dus wat als we de rollen omdraaien? Man, dat brengt me wel heel bizarre visuals voor ogen. Draagt hij dan speelse outfits die mij hitsig maken of poseert hij met specifieke gezichtsuitdrukkingen terwijl hij de dansvloer onveilig maakt? Ik vermoed dat niet iedereen daar warm voor loopt.

 

Stel je voor: knappe man op een feest die verleidelijk danst terwijl hij je aankijkt. Hoe ziet dat eruit? Weet ik veel. Hoe zou Ryan Gosling verleidelijk dansen? Sorry, da’s onmogelijk. Misschien omdat ik Ryan ongelooflijk onaantrekkelijk vind, ondanks de wereldwijde groupies. En oké, je hebt van die Magic Mike-mannen, wat wel sexy is. Maar wanneer iemand zo danst op een feest – hoe aantrekkelijk die dans ook mag wezen – wordt dat al snel creepy en loop ik gegarandeerd een eindje verder.

 

Kanten kerstman

giphy.gif

Nog onnozeler: in de slaapkamer. Hij of jij schuift zijn jeans omlaag en er verschijnt een kanten boxershort. (Nu, ik zou dat vast nog geestig vinden en humor is de sleutel tot het verleiden van yours truly.) Of beeld je in: hij gaat even naar de badkamer en komt later naar buiten in een ‘sexy’ santa-outfit tezamen met een pruillip. Eerst klonk het gek, maar nu ik het neerschrijf, vind ik het hilarisch. Ik zal vrouwen altijd sensueler vinden. Sluiten al deze scenario’s dan seks uit? Who knows, geil word ik er alleszins niet van.

Terwijl ik ‘dagdroom’, zit ik aan tafel met J. Extreem intelligent, gevat en ruige looks. We ronden ons debat af met iets in de stijl van: “Het komt erop neer dat op het vlak van seks iedereen andere dingen aantrekkelijk vindt. Ook bij verleiding.” Ik knik, verkondig hem mijn absurde denkanimaties van eerder maar niet en vraag de rekening.
“Het was gezellig, veilig thuis en slaapwel!”
“Inderdaad!”, zegt hij enthousiast. Hij komt een stapje dichterbij.

Zijn hand danst richting mijn wang en hij probeert een kus te ontfutselen.

Ik doe abrupt een stap achteruit en lach luidop. Hij lacht mee. Uit beleefdheid en volslagen gene, denk ik. Een simpele verleider is hij, zeker goed in het vak. Hij is gewoon W. niet. Wat dat ook mag betekenen.