Heimwee naar de herfst in 5 parfums!

De koude temperaturen doen sommigen onder jullie waarschijnlijk al halsreikend uitkijken naar de lente en jullie kunnen vast niet wachten om je te hullen in lieflijke bloemengeuren of een wolk van frisse citrus en groene noten. Maar de huidige winterprik en mijn ietwat weemoedige aard bezorgen mij alweer een soort heimwee naar het herfstige najaar en de winterse gezelligheid van de feestdagen.

Voor gelijkgestemde zielen, diehard winterfans en/of bloemenhaters stelden we een lijstje samen van parfums die je nog lekker lang doen nagenieten van de knusse herfst- en wintersfeer, ook al staat de lieflijke lente al voor de deur. Met deze geuren ruik je heerlijk herfstig!

27939637_10214755996030213_1808579154_n.png
 

                            Profumum Roma - Thundra EDP

 
 

Niets zo sfeervol als een wandeling in het bos: de herfstige kleuren, de geur van vochtige aarde en dorre bladeren… Thundra weet dat beeld als geen ander op te roepen: paddenstoelen en vochtige bosgrond (patchoeli), maar ook iets groens (munt). Deze realistische natuurimpressie vloeit langzaam maar zeker over in een propere poederachtigheid (lavendel en musk) die het parfum ook iets kouds geeft. Als een mosgroene wollen kabeltrui die in de koude herfstlucht hing te drogen.

                              € 70,00/18 ml, € 219,00/100 ml. O.a. verkrijgbaar bij Necessities, Antwerpen en Senteurs D’Ailleurs, Brussel.

 

                 Jo Malone - English Oak & Hazelnut Cologne

 
 

Ook Jo Malone’s English Oak & Hazelnut Cologne is een wandeling door het bos, maar waar Thundra dorre bladeren, vochtige aarde en champignons oproept, brengt dit parfum je naar een bos vol mos en groene varens. Vrij licht, fris en haast sportief. Eerder hazelaar dan hazelnoot en jonge eikenboompjes dan eeuwenoude mastodonten: mooi tussen herfst en lente in.

                                 € 53,00/ 30 ml, € 106,00/100 ml. O.a. verkrijgbaar bij Parfuma, Antwerpen en Senteurs D’Ailleurs, Brussel.

 

                       L’Artisan Parfumeur - Tea for Two EDT

 
 

Voor wie zich na een koude herfstwandeling graag opwarmt met een kopje thee is er Tea for Two. Geen frisse groenetheegeur, maar de donkere, lederachtige rokerigheid van Chinese lapsang souchong, opgefrist met een beetje earl grey-achtige bergamot. Voeg daar nog een stukje honingrijke peperkoek en een vleugje romige vanille aan toe, en je krijgt een eetbaar maar verre van mierzoet parfum dat als geen ander herfstige knusheid weet op te roepen. Ingetogen klasse.

                                    € 86,00/50 ml, € 110,00/100 ml. O.a. verkrijgbaar bij Necessities, Antwerpen en Senteurs D’Ailleurs, Brussel.

 

                       Eat Libre D’Orange - Like This EDP

 
 

Actrice Tilda Swinton vond parfum maar niks, ze had liever echte geuren, die haar deden denk aan thuis en huiselijke gezelligheid: gember en peperkoek recht uit de oven, strobloemen op een lentemiddag, de rokerigheid van een haardvuur, de geur van de Schotse Highlands na een felle regenbui, de broeierige geur van de serre van haar grootvader in de zomer.

Tot parfumeur Mathilde Bijaoui dit alles wist te bottelen in Etat Libre D’Oranges Like This. Een mengeling van gekonfijte gember, citrusachtige vetiver, gekaramelliseerde pompoen en de hooiachtige bruinesuikergeur van immortelle worden met roos, oranjebloesem en musk gecombineerd tot een toegankelijk nicheparfum. Origineel, maar dicht genoeg bij het herkenbare om makkelijk in de smaak te vallen.

                                            € 85,00/50 ml, € 130,00/100 ml. O.a. verkrijgbaar bij Senteurs D’Ailleurs, Brussel.

                     

                      Lorenzo Villoresi - Piper Nigrum EDT

 
 

Wie een zwak heeft voor amberachtige geuren en exotische specerijen moet Piper Nigrum eens proberen. ‘Zwarte peper’ in het Latijn, en dat is exact waar het parfum mee opent: pittige, pikante zwarte peper en nootmuskaat prikkelen de neus, afgerond met een koele, poederachtige combinatie van munt en anijs. Groenharsige wierook en amber- en houtnoten geven het parfum de allures van een eeuwenoude, ietwat stoffige bibliotheek, gevolgd door een nostalgische poederachtigheid die je omhult als een warme bontjas. De kruidige exotiek van een oosterse kruidenmarkt gecombineerd met klassieke Italiaanse elegantie.

                                                     € 80,00/50 ml, €110,00/100 ml. O.a. verkrijgbaar bij Necessities, Antwerpen.