Onze 4 favoriete BEAUTYHOTSPOTS in Parijs!

Aah, Paris: de stad van de liefde. En dan hebben we het niet alleen over tortelduifjes: ook beautylovers kunnen hier hun ogen uitkijken - en portefeuille leegkopen… Speciaal voor wie graag uit de lichtstad terugkeert met iets originelers dan een flesje Chanel N°5 of micellair water van Bioderma, delen wij met jou vier van onze favoriete beautyplekjes. Boeken maar, die Thalys-tickets!

 

                          Officine Universelle Buly 1803

f.jpg
Girlcrush ging naar Parijs en bracht terug mee: Lait Virginal pour le Corps – Héliotrope du Pérou.      

Girlcrush ging naar Parijs en bracht terug mee: Lait Virginal pour le Corps – Héliotrope du Pérou.

 

Bij Buly lijk je wel een andere wereld binnen te stappen. Maar hoewel alles hier geschiedenis lijkt uit te ademen, bestaat Officine Universelle Buly 1803 nog maar sinds 2014. Ramdane Touhami, die ook het eeuwenoude kaarsenmerk Cire Trudon nieuw leven inblies, nam de oude parfumerie en het receptenboek van Jean-Vincent Bully - mét dubbele l - als inspiratiebron voor zijn dit nieuwe beautymerk.

Van heerlijke bodylotions en parfums tot luxueuze tandpasta, geurkaarsen, hoornen kammen en plantaardige oliën en poeders van over de hele wereld, en dat alles in elegante, nostalgische verpakkingen: onmogelijk om je hier niet tot een aankoop te laten verleiden.

 

Gelukkig hoef je hier niet meteen de big bucks boven te halen: je koopt hier al een flesje (lekker ruikende!) dissolvant voor € 6,00, handige zeepblaadjes voor € 12,00 en de allerchicste tandflos die je ooit gezien hebt voor € 13,50.

Officine Universelle Buly 1803, 6 rue Bonaparte (VI)

                               

                                 

                                  Le Bon Marché Rive Gauche

Foto: Kora-Lee Lust

Foto: Kora-Lee Lust

Le Bon Marché is een van de historische chique warenhuizen van Parijs, maar is allesbehalve vergane glorie. Hier vind je niet enkel de meest on-trend modemerken, ook alle grote beautymerken hebben hier hun plekje.

 

De parfums van Franse klassiekers als Chanel, Dior en Yves Saint Laurent staan er naast minder bekende nichemerken als Memo en Eric Buterbaugh. Je vindt er skincare van Aesop, maar ook Tata Harper en Chantecaille. Make-upliefhebbers kunnen hier massaal NARS inslaan, terwijl skincarejunkies er de allernieuwste beautyproducten uit Zuid-Korea kunnen vinden. Of je nu een totale beauty virgin bent of je weg in beautyland wel weet te vinden: hier valt altijd wel wat te ontdekken.

Le Bon Marché Rive Gauche, 24 rue de Sèvres (VII)

                                 

 

                                       

                                        IUNX Parfums Paris

 
Foto:  hotel Costes
 

Fans van de signature scent van het trendy Hotel Costes moeten zeker eens binnenspringen in de piepkleine in-house parfumwinkel van IUNX. Dit is het parfummerk van Olivia Giacobetti, de neus achter de geurenlijn van Hotel Costes en iconische parfumcreaties als Philosykos (Diptyque), Hiris (Hermès), Tea for Two (L’Artisan Parfumeur) en En Passant (Editions de Parfums Frédéric Malle).

Van een uitstekende ‘versgewassen linnen’-geur met iris (09 Eau Blanche de IUNX) tot een kruidige, pikante gembergeur met zwarte kardemom, peper- en cederhout (Eau Qui Pique de IUNX): Giacobetti’s geuren zijn originele maar minimalistische parfums voor wie graag iets draagt dat niemand anders heeft, maar daarom niet per se wil opvallen. Ook de geurkaarsen zijn aanraders.

IUNX Parfums Paris @ Hotel Costes, 239 rue Saint-Honoré (I)

                                               

                                             Monop’Beauty

4FA2200F-F96C-467F-9DC2-99E3DCCFEBF2[32253].JPG
naamloos.png

De Franse winkelketen Monoprix heeft in Parijs ook een aantal winkels die helemaal aan beauty gewijd zijn: Monop’Beauty. Fans van iconische Franse apothekersmerken als Caudalie, Embryolisse en Bioderma zullen hun hartje kunnen ophalen, maar ook Aziatische K-beautylovers kunnen hier lustig BB-crèmes shoppen. Liefhebbers van natuurlijke beauty kunnen bij Monop’Beauty terecht voor pakweg het rozenwater van Melvita of de herbruikbare wattenschijfjes van ecomerk Lamazuna! Budgetbeauty, maar dan à la Parisienne - a.k.a. de reden waarom we voor vertrek snel nog een lege reistas in onze valies proppen!