" Mijn beautyroutine is enorm veranderd sinds ik 30 ben"

Enkele weken terug boycotte ik eigenhandig mijn kans om ooit nog over mijn leeftijd te kunnen liegen, en wel met dit artikel. If you’re 30 and you know it clap your hands, of zo. Maar die handen hebben intussen gelukkig wel meer skills dan de jaren voorheen. En dat zie je aan mijn gezicht.

Laat me dat even verduidelijken…
Nu ik 30 ben, is mijn huid niet meer zoals toen ik 20 was
– en helaas zijn ook de strakheid van mijn kaaklijn en mijn oogcontour dat niet langer. Vandaar dus een immer veranderende beauty routine.

 

VAN TOEN…

In mijn teens en vroege twenties ging dat ongeveer zo:

Untitled-1.jpg

’s Avonds ontschminken met doekjes (de horror!) of – in het geval van waterproof mascara – een tweefase-oliereiniger en wassen met een gel (die achteraf bekeken mijn huid aan de oppervlakte zo woestijndroog maakte dat ik net meer acne kreeg in plaats van minder). Daarna smeerde ik nog een crème van bij de apotheker, want dat moest wel goed zijn, toch?

In de morgen herhaalde ik dat stramien nog eens zonder de stap van het demaquilleren en met make-up als toevoeging. Gelukkig ging ik niet – zoals zoveel meisjes – door een fase van te donkere, te grauwe, te roze of te dekkende foundation. Call me crazy, maar op de één of andere manier leek het me gewoon logisch dat mijn gezicht en hals dezelfde kleur moesten hebben.

hh.jpg

Van onze huidige obsessie met wenkbrauwen en contouring was er ook nog geen sprake – we’re talking anno 2005-2010 – dus een perfecte teint met veel coverstick (want zo heette onze concealer toen) en een luchtige foundation én donkere wimpers waren daarom mijn focuspunten. Voor een avondje uit kwam daar nog wat groene of paarse eyeliner bij – yep, I was that girl. Afwerken met een likje lipgloss en ik kon de deur uit.

 

…NAAR NU

Het hoeft niet gezegd dat er tussen toen en nu wel het één en ander veranderd is. De belangrijkste toevoegingen zijn oogcrème en een skincareroutine die – eindelijk – wél bij mijn huid past. Maar ook de eerder genoemde wenkbrauwen en jukbeenderen krijgen nu heel wat meer aandacht van mijn make-upkwasten. Op mijn lippen is er een evolutie van glans (de lipglossjaren) naar mat (de M.A.C Velvet Teddy-jaren) naar een voorzichtige comeback van satijnglans bezig.

 
 
 

Daarnaast blijft mijn huid ook in mijn make-uproutine prioriteit numero uno. Een stralende teint IS EEN MUST. Voilà, I said it: mensen die alleen blush of bronzer gebruiken op een less than perfect skin, ik snap ze niet. (Ben jij gezegend met een vlekkeloze teint? I hate you, maar allee dan, jij mag dat!)

 

BEAUTY JOURNALIST SKIN

Natuurlijk ben ik bevoorrecht, aangezien ik als beautyjournalist de kans krijg om héél véél producten te testen, maar het mes snijdt aan twee kanten. Jarenlang leed ik aan ‘testershuidje’ door constante veranderingen in mijn skincare routine en te veel producten die eigenlijk niet bij mijn huidtype pasten. Dus hoeveel je ook van afwisseling houdt, eenmaal je jouw ideale routine gevonden hebt, stick with it!

Toch nood aan variatie? Daar is make-up voor, enjoy!