Stop looking for the one and start having fun

charlotte spens.jpg
 

Elke maand houdt Charlotte Spens, columniste en seksexpert bij holyfck.org, ons op de hoogte van haar leven. Deze maand breekt ze volledig met daten.

Mannen, daten, romantiek, liefde, volwassen worden… Ik ben er klaar mee. (note: seks staat niet in dit lijstje) Jij ook? Ik heb nieuws voor je: stop met daten!

 

Boy, bye

giphy.gif

Lekker gezond, zo obsessen over een man die je ghost of geen nieuwe date voorstelt. Weg met dat gezeik. Iedereen verdient beter dan die waanzin. Zoek uit wat je doet zeggen: “Het hoeft niet meer”. De honderdste afwijzing, een laag zelfbeeld, die ex die stiekem nog in je hoofd zit, afwezige sexperience, anything. Je ontdekt snel: daten is overrated – net als mannen.

 

Ondanks mijn – en misschien ook jouw – afwezige goesting om iemands angsten, en ambities te leren kennen, gaat het hoofdzakelijk over jezelf op de eerste plaats zetten. “Dat doe ik al”, hoor ik je zeggen. Believe me, you’re not. Want: kom je altijd uit voor je mening? Wring je je niet continu in bochten voor anderen? Zeg je alleen ja wanneer jij dat wil? Leer jezelf op een pedestal plaatsen zonder de bevestiging van anderen, los onafhankelijk je problemen op, plan voldoende me-time, trakteer jezelf, verzorg jezelf, stop met je te excuseren, bewaak je grenzen, verstop je gevoelens niet.

 

Focus op jouw lijf, jouw passies, jouw verlangens, jouw noden. Niet te veel denken, vooral doen. Alles voortaan in functie van jezelf. De mensen die je graag zien, gaan je er alleen maar meer voor respecteren. En jij jezelf ook.

Aarde aan jou

Zo beleef ik nu mijn tweede jeugd op planeet I don’t give a fuck. Zorgeloos, constant op stap en onverschillig wat mannen betreft. Niet getreurd: ik blijf een natural flirt. Maar mannen zijn een soort extra. Een extravagant accessoire, zoals een parelketting of een clutch. Leuk voor een avond, even gelukkig zonder.

 

giphy (3).gif

De rode draad in dit verhaal: wees je gekste zelf. Wie kan het wat schelen dat je sterft met een wasdraad aan bedpartners? Waarom je schamen omdat je gisteren op tafel stond te dansen in je beha? Sommigen noemen je nieuwe gedrag misschien laks, puberaal en om aandacht vragen, ik noem het een reeks onvergetelijke avonden en leven van dag tot dag. Zo klom ik laatst op het dak van een club met een kerel die ik vijf seconden kende, zonder bijzondere reden. Pluk de fucking dag.

 

Experimenteer, durf en probeer is de boodschap. Laat de liefde even voor wat ze is. Wat komt, dat komt. Nu, als iemand je al ettelijke keren mee uitvroeg, écht de moeite is, geen douchebag material is, jij honderd procent goed in je vel zit, dan kan je deze nieuwe regel natuurlijk gewoon eens een keertje opzijschuiven. Op eigen risico dan wel.