DÉ BEAUTYCHECKLIST VOOR FESTIVALS

Het festivalseizoen is een heerlijke periode om alle remmen los te gooien, maar wat je make-uptas betreft, kan een beetje planning nooit geen kwaad. De brandende zon, gigantisch lange rijen, kamperen in een gammel tentje en tonnen zand en stof: niet meteen de ideale omstandigheden voor een goeie make-uplook.

Toegegeven: ik heb geen zin om met een full-face make-uplook verschillende optredens af te schuimen.
Want eerlijk is eerlijk, tijdens crowdsurf-ronde nummer 3 zal mijn mascara meer op mijn kin hangen dan op mijn wimpers. Maar ook wanneer ik drie dagen op een camping verblijf, wil ik wel een minimum aan beautycomfort. Kwestie van die gigantische wallen snel even weg te kunnen werken wanneer een meter verder je toekomstige echtgenoot voorbijstruit? Want een goeie eerste indruk is alles, weet je wel. Hieronder deel ik met jullie mijn absolute festivalbeautytips: handige tips en makkelijke en multifunctionele producten die je op elk festival zult willen meesleuren!

 

Investeer in een all-in-one stick.

Ik vertik het om een gigantische beautycase mee te sleuren met tien soorte, oogschaduw, lipstick, highlighter, noem maar op. In plaats daarvan zweer ik bij beautysticks: multifunctionele sticks waarmee je verschillende zones kunt aanpakken. Deze zachtroze stick kan zowel dienen als blush, lipstick en een mooie zachte wash op je oogleden.
Eén stick, één volledige makeuplook: de droom van elke festivalganger.
En eerlijk? In het dagelijkse, niet-festivalleven ben ik ook helemaal verknocht aan deze handige beautysticks. Perfect voor busy girls die vooral zo efficiënt mogelijk te werk willen gaan!

Hair troubles

Het gebrek aan tijd en de nodige faciliteiten om je haar deftig te wassen maken van festivals ‘s werelds moeilijkste plaats om een goodhairday te hebben.
Er zijn twee oplossingen: zorg eerst en vooral dat je altijd droogshampoo bij de hand hebt. Gewoon standaard een flacon in je handtas steken is nooit een slecht idee. Eventjes sprayen en uitkammen en je haren zien er meteen frisser uit, want het zweet en de overtollige talg van je hoofdhuid werden geëlimineerd.

 

Heb je toch een douche op de camping? Hallelujah!
De ‘No Blow Dry’-crème van Redken breng je na het wassen aan voor perfect vallende lokken die eruitzien alsof je recht uit de kappersstoel komt, ook al komt er geen föhn aan te pas.

Facemist is je beste vriend

Herinner je je nog die zalige water-facemist van Evian die je in de supermarkt kon kopen?
Die bestaat ook in beautyvariant. Niet alleen zorgt hij voor de ideale verfrissing tijdens warme festivaldagen, hij zorgt er ook voor dat je make-up veel langer blijft zitten door alles mooi te fixeren!
Verkoeling én goed voor je make-up? Ik kan niet meer zonder.

Smeren voor je leven

Tijdens die broeierige festivaldagen lijkt het me niet meer dan logisch dat je altijd zonnecrème op zak hebt. Nog niet overtuigd van het belang van zonnebescherming? Ons zonneartikel brengt je mogelijke op andere gedachten, want ja, ook jij hebt bescherming nodig.

Maar wat als ik je nu eens zou vertellen dat er een product bestaat dat de broodnodige bescherming van een zonnecrème combineert met een bronzige J.Lo-glow op je huid en lokken?
Onze teint is al top-notch bij het schijnen van de zon, maar een beetje extra hulp kan nooit kwaad!
Ik stel u voor aan mijn nieuwste loverboy deze zomer.

All-in-one

Mag het toch iets meer zijn en mis je full-face make-uplook al na één dag?
Ga dan voor dit handige Tomorrowland-festivalpaletje van M.A.C dat alle essentials bevat die je wil bijhebben voor een beautylook met alles erop en eraan.
 

Vergeet je huid niet!

Naast de obligate make-updoekjes breng je ook best een mini-skincarekit mee.
Verso bracht een travelkit uit met alles wat je huid nodig heeft: een cleanser plus een dag- en nachtcrème in een leuk tasje .

 

Waarom deze kit? Verso is een skincaremerk op basis van een retinol 8-complex op basis van vitamine A: 8 keer doeltreffender dan gewone retinol. Je huid maakt hierdoor meer collageen en hyaluronzuur aan, zodat je heel makkelijk droge plekjes, ochtendlijke kraaienpootjes en dat doffe katerhuidje tout court kunt aanpakken.