Lipsticklovers opgelet: vandaag krijg je een gratis lipstick bij MAC!

Je hebt een rotdag en het is nog niet eens 8 uur ‘s morgens. Het is nu al te warm voor foundation, dus je beslist om bare-faced je dag door te komen. Je haar is warrig en plakt aan je hoofd door die oneindige zweetbuien – je leest het al, ik haat deze hitte – maar een likje knalrode lippenstift, en je dag is weer goed. Want vlammende lippen = fierce, en soms is je fierce & fabulous voelen al wat je nodig hebt om er weer tegenaan te kunnen.

Of je het nu gebruikt omdat het jou net dat extra tikkeltje zelfvertrouwen geeft of omdat je een zeer diepgaande spiegelboodschap wil achterlaten op een tipsy girls’ night out… Een goede lipstick is onontbeerlijk. Nooit gedacht dat een kleine tube met kleur  het vrouwelijke equivalent zou zijn van een dodelijke dynamietstaaf. Die girlpower moet gevierd worden en dat doen we vandaag met INTERNATIONAL LIPSTICK DAY!

 

Lippenstift is al eeuwen in ons make-uptasje te vinden, maar toch werd het lippenrood niet altijd geprezen. Zo werd het in 1770 verbannen door het Britse parlement omdat vrouwen hiermee mannen in de val zouden lokken. Ook Queen Victoria vond het gewoonweg schandaleus om lipstick te dragen, make-up was iets voor prostituees en actrices (die toen nog erg laag op de sociale ladder stonden). Preutse Vicky was helaas een soort trendsetter, want de hogere klassen hielden haar nauwlettend in de gaten en kopieerden haar doen en laten, waardoor lipstick een bad rep kreeg. Thank God dat ik in geboren ben in ons huidige tijdperk.

Gelukkig was er nog Winston Churchill, met zijn ‘a man of quality creates equality’. Churchill wist blijkbaar net als de vrouwen voor wie het verboden was (en sommige mannen met een zwak voor vrouwelijk schoon) maar al te goed welke geheime kracht in een lipstick schuilt. Omdat lipstick een ware opsteker kon zijn voor zowel de vrouwen die ze droegen als de mannen die van die prachtig gestifte lippen konden genieten, besloot hij om de productie ervan tijdens WO II niet stil te leggen. Churchill bleef zijn volk voorzien van lippenstift. Een man naar mijn hart!

1200x67240657-mac-category-1_1200x672_acf_cropped.jpg

Het lijkt het wel alsof kerst in de zomer valt, want om deze speciale dag te vieren heeft MAC iets speciaals in petto. Guess what? GRATIS MAC-LIPSTICKS! Ja, je hoort het goed! MAC spreads the love en laat jou kiezen uit vier kleuren – no price tag attached. Wees er snel bij in jouw dichtstbijzijnde MAC-store om jouw favoriet te bemachtigen!

P.S:. Er is keuze uit: CB 96, Coral Bliss, Costa Chic en de klassieker Ruby Woo. ‘Cause a little red never hurt nobody! Enneuh... tot in de MAC-store!