Beach hair, do care: makkelijke kapsels na die frisse duik aan zee.

De perfecte beach waves, we kennen en we willen ze allemaal. Maar wat moet doorgaan als het ultieme makkelijke strandkapsel, vergt in werkelijkheid handenvol moeite en tijd. Voor je naar het strand vertrekt, breng je eerst een bezoekje aan de badkamer, waar je uren in de weer bent met een krultang om die perfecte beach waves te creëren. Eenmaal aangekomen op het strand, valt er in je haar vaak helaas geen wave meer te bespeuren. Gelukkig zijn er nog genoeg realistische looks die je on the spot kunt creëren met jouw natte strandharen. Kwestie van er ook zonder tonnen haarproducten en uren krul-, style en föhnwerk nog beachproof uit te zien, of je nu een surfchick bent die niet van de golven is weg te slaan, of een zonneklopper die af en toe weleens een frisse duik kan gebruiken.

 

1) Beachy wetlook

Untitled-2.jpg

Paniek! Je hebt net een duik in de zee genomen: heerlijk verfrissend, maar je haar voelt erna wel vuil, stug en beschadigd aan. Dan maar hopen dat je lokken na een halfuurtje zonnen terug in hun plooi vallen. Dan volgt ontnuchterende reality check: je haren mogen dan wel weer droog zijn, een verdord duivennest is er niets tegen. But we’ve got your back!

 

Trek in je natte haren een zijstreep en kam de rest naar achteren. Het opgedroogde zeewater zal ervoor zorgen dat je lokken de hele dag blijven zitten. Je kan de natuur uiteraard ook een handje helpen met een salt spray: gewoon even verstuiven op je handdoekdroge haren , zachtjes kneden et voilà! Als dit geen échte beach waves zijn?

2) Twisted bun

Wil je een iets chiquere look? Dan is de twisted bun dé oplossing. Kam je haren met een fijne kam strak naar achteren en maak een lage staart - zo vermijd je ineens ook lokken die hun weg vinden naar je mond, we’ve all been there. Twist je staart naar rechts toe en maak meteen een bun. Zet vast met veel speldjes. Deze laatste stap vergt wat oefening, maar na enkele malen proberen doe je dit met je ogen toe! Wil je na je dagje aan het strand nog gezellig iets gaan eten? Vertrek dan vanuit een lage, schuine staart en maak van hieruit een knot. Zo til je jouw kapsel een niveautje hoger. Nu nog een leuk jurkje aantrekken en je bent klaar voor de avond!

GirlCrush.KimNijs.14.jpg
GirlCrush.KimNijs.14a.jpg

 

3) Hoge half bun

Met deze speelse look kan je overal naartoe. Hoe strakker je je haren naar achteren kamt en hoe netter je jouw knot maakt, hoe eleganter deze look. Bovendien komen hier geen ingewikkelde technieken aan te pas. Verdeel je haar in twee partijen, een onderste en een bovenste, en maak met de bovenste een hoge knot. Speld vast en werk af met een beetje haarlak. Geen zorgen als je knot er niet perfect uitziet: bij een half bun kan het totaal geen kwaad als er enkele plukjes uit je knot springen. Gebruik op de rest van je lokken gerust een sea salt spray voor een nog nonchalanter effect. Je kan je knot zelfs iets losser trekken voor een moeiteloos chic effect. Want echt beach hair valt net niet perfect. Op een haast perfecte wijze, natuurlijk.

GirlCrush.KimNijs.15.jpg
 
 
GirlCrush.KimNijs.6.jpg
 

Fotografie: Kim Nijs voor Girlcrush Magazine
Makeup: Ine D'hoe
Model: Jill - Justjess models