Deze 4 foute Britney-beautylooks hebben een plaatsje in ons hart !

De Princess of Pop – Britney Spears – heeft een kleine stop gemaakt in ons Belgenlandje. Na zeven jaar is ze er weer voor haar ‘die hard’-fans, want met haar ‘Piece of me’-tour houdt ze even halt in het Sportpaleis om haar echte klassiekers nog eens te brengen voor het Belgische publiek. Wie kan de nostalgische liedjes zoals ‘...Baby One More Time’ en ‘Oops! ... I Did It Again’ ooit vergeten: bij mij staan de clips alvast op mijn netvlies gebrand. Ik was er jammer genoeg niet bij, maar ik kan me het tafereel perfect inbeelden: strakke choreografieën, backing vocals op de achtergrond en Britney in sexy outfits met bijhorende beautylook. Al waren haar beautylooks naast het podium en op de rode loper niet altijd on point.

 

Ook al heeft ze de kans om met de beste stylisten en make-upartiesten van de hele wereld te werken, BitBit werd nooit echt geprezen om haar make-up- & hairlooks. Zin in een rondje beautynostalgie? Laten we even kijken hoe fout het er de laatste jaren wel niet aan toeging ten badkamere Spears. Zie hier een aantal van haar meest spraakmakende looks.

 

It’s Britney bitch

 

1) In 1998 had de toen 16-jarige Britney golvende bruine lokken en seriously overlined lippen. Met bruin lippenpotlood uiteraard. De look die je af en toe nog steeds kunt spotten bij bejaarde dames. Very nineties, maar hiervoor passen wij toch. Thanks but no thanks.

1998-britney-spears-567_0.jpg

Overlined

lippen

 

2) Vandaag herkennen we Britney aan haar lange, sluike blonde haren, vaak met side bangs als extra touch, maar in 2002 koos ze voor een heel ander kapsel. Nog steeds blond, maar een iets meer bombastische versie: een overvloed aan pijpenkrullen die vanboven lichtjes werden opgestoken. Uit haar lipverleden heeft ze echter wel lessen getrokken: de felle, met bruin lippenpotlood omlijnde lippen ruilde ze in voor een lichte gloss. Gelukkig maar, als je het ons vraagt. Haar ogen zijn omrand met een dun lijntje zwart kohlpotlood en afgewerkt met een likje mascara. Mooi, jong en fris: op make-upgebied hebben wij hier alvast geen klachten.

Britney.jpg

Bit Bit bombastic

 

 

3) Throwback naar haar absolute dieptepunt in 2007: kaalgeschoren Britney staat nog voor jaren op onze collectieve netvliezen gebrand. Omsingeld door een zwerm paparazzi, schoor ze in een kapsalon eigenhandig haar lange haren helemaal af. Haar uitstraling van girl-next-door verandert naar een ruwe, jongensachtige look geïnspireerd op haar ex-man Kevin Federline. Hoewel die waarschijnlijk eerder te wijten is aan een breakdown dan aan een fashion statement kunnen we deze look wel appreciëren. Geschoren hoofdje + uitgelopen mascara = kinda grungy.

britneyspears-635x423.jpg

Kinda grungy 

 

4) Oké, vergeet even alle voorgaande kapsels: wie herinnert zich nog de roze pruik? Er was een periode dat BitBit de deur niet uitging zonder roze pruik – en daarmee bedoelen we geen classy pruik, maar zo’n geval dat rechtstreeks uit de rekken van een carnavalswinkel zou kunnen komen. Toen was het shockerend en een kleine fail dat een celeb met zo’n opzichtige pruik de deur uitliep, maar ondertussen is een ster met opvallende pruik allang geen uitzondering meer. – Gaga, we see you.

25db74e79a57795d20367305b1742fcb.jpg

Pink madness

 

5) Fast forward naar nu! Britney, performer en moeder van twee kinderen, heeft haar wilde jaren achter de rug. Wanneer ze een dag vrij heeft, loopt ze het liefst van al casual rond zonder al te veel moeite in haar look te steken. Losse lokken of haren in een simpele messy dot en zo weinig mogelijk make-up: hier en daar wat oogpotlood en nude lips, that’s it. Ook haar outfit is erg laid-back en comfortabel. Free the nipple ftw. Voor de rest geen zweempje popdiva in BitBits real life.

britney-spears-stuff.jpg

Naturel queen