De bobhype: waarom het haar van Amelie Poulain opnieuw trending is

large.jpg

In hart en nieren ben ik een sucker voor romantische clichés en over-the-top liefdesverhalen. Ze geven mij altijd het warme, dromerige gevoel dat zoiets ook in het echt kan bestaan. Toen ik een paar jaar geleden Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain in de videotheek ontleende – lekker old-fashioned, van Netflix was toen nog geen sprake – was ik verkocht vanaf de eerste seconde.

Wat een leuke film. Het hele plaatje klopte: het verhaal, de muziek en de geweldige acteerprestaties én look van Audrey Tautou. Een schattige, meisjesachtige look die toch een tikkeltje stoer was. Zo combineerde Amélie feilloos een simpele, soepel vallende rok en een retrotop met stippen en schattige knopen met stoere, zwarte boots. Maar wat nog het meest in het oog sprong, was haar iconische kapsel natuurlijk!

38761775_515847442171373_7753848448247398400_n.jpg

Je kent ‘m ongetwijfeld wel, die korte, jeugdige, sculpturele bob tot net over de jukbeenderen, achteraan net iets korter dan vooraan... De voorste plukken krullen lichtjes naar het gezicht toe en achteraan is zelfs een klein driehoekje opgeschoren. Het soort kapsel dat je als klein kind kreeg wanneer je haren weer eens te lang waren, maar dan zoveel beter. Wat haar bob zo iconisch maakte? De combinatie van een korte bob met micro bangs of baby bangs, een extreem korte, recht afgeknipte pony. Amélie Poulain stootte wat mij betreft zo Mia Wallace’/Uma Thurmans iconische filmbob uit Pulp Fiction van de kapseltroon.
En dat hebben enkele bekende koppen goed begrepen: dit kapsel is helemaal terug!

 
6cc7271d8b12b80fbe7082f9a88ba7ba--no-makeup-looks-french-look-makeup.jpg

Daarnaast heeft Audrey Tautou die typisch Franse, nonchalante maar toch ook chique uitstraling. Pure, moeiteloze je-ne-sais-quoi zoals alleen Françaises dat kunnen. Haar porseleinen huidje, donkere ogen, een natuurlijke, frisse look zorgen voor een naturel, rustig canvas voor haar grafische coupe. Enkel een beetje rode lippenbalsem zorgt af en toe voor een kleuraccent. Twee elementen stelen de show: haar iconische kapsel én haar donkere, volle wenkbrauwen (die dankzij de baby bangs extra opvallen natuurlijk), die het gezicht meer definitie geven. A match made in heaven.

Ik geef toe: Audrey Tautou/Amélie Poulain was de rechtstreekse inspiratie om mezelf ook een korte coupe aan te meten. Ik was eerst een beetje bang om korte, rechte bangs te laten knippen. Met een rond gezicht en vrij bolle wangen leek dat immers niet evident, maar gelukkig heb ik het toch aangedurfd. Wie niet waagt niet wint, dus experimenteer naar hartenlust en geniet er vooral van! Zoals je kunt zien, was mijn Amélie-look een schot in de roos. Wiens kapsel/look zou jij graag eens uitproberen?

 

Inspiratie

Happy sunday ❤️

Een bericht gedeeld door JENNA⚡️PEIJ (@jennatp) op

〰️

Een bericht gedeeld door Nicole Huisman (@nicole_huisman) op

Looking for my tan 👀🙋🏼‍♀ #palegirlsofinstagram

Een bericht gedeeld door Sofie Valkiers (@sofievalkiers) op