In september shop je alle City Exclusives van Le Labo gewoon in Antwerpen!

Op reis zijn de boetieks van nicheparfummerk Le Labo altijd een aanrader. Naast de gewone collectie van 16 parfums heeft Le Labo immers ook een collectie City Exclusives: 11 verschillende parfums, telkens gewijd aan een bepaalde stad en ook enkel en alleen in de Le Labo-boetiek in die stad op de kop te tikken. Behalve in september dan, want dan shop je deze exclusieve parfums gewoon in om het even welke winkel van Le Labo. Lees: Ze zijn nog heel september gewoon te koop in de boetiek in Antwerpen en in de online store. Laat maar komen!

 
Le Labo Collage 3 Edit.png

Le labo

City exclusives

DSCF2315.jpg

Noem het beroepsmisvorming, maar als ik op reis ben, bezoek ik steevast elke plaatselijke nicheparfumerie die ik maar kan vinden. Van Nez en Jovoy in Parijs over Profumo in Milaan en Le Parfum in Wenen: ik ben immer op zoek naar iets nieuws om te ontdekken. En nog het allerliefst iets wat je alleen maar op die plek kunt vinden. Als Le Labo dus een vestiging heeft in de stad waar ik op reis ben, kun je er van op aan dat ik even binnenspring om de City Exclusive te ruiken.

 

Wanneer je op reis echter je hart verloren bent aan Gaiac 10 (Tokyo), Aldehyde 44 (Dallas) of Cuir 28 (Dubai), dan heb je eens terug in België eigenlijk dikke vette pech. Bellen, mailen, smeken, dreigen, omkopen... Wanneer het op de City Exclusives aankomt, zijn de verkopers bij Le Labo onverbiddelijk: je kunt ze enkel en alleen kopen in de boetiek van de stad waar het parfum op geïnspireerd is. Een slim marketingtrucje of net een uitstekende reden om een vliegtuigticket te boeken en nog eens terug te gaan natuurlijk.

Zo’n exclusieve collectie past perfect in het Le Labo-plaatje – toch wel het luxehipstermerk bij uitstek – dat erg selectief is in waar het zijn boetieks opent en de exclusiviteit van zijn producten verhoogt door de parfums ter plekke te blenden, te bottelen en te voorzien van een gepersonaliseerd label. Maar exclusiviteit heeft zo z'n prijs, zeker in het geval van de City Exclusives: waar een gewoon 50ml-flesje Santal 33 € 152,00 kost, tel je voor een 50ml-flesje van een City Exclusive € 271,00 neer. Een stevig prijskaartje, maar hey, een retourtje Tokyo heb je daar nog lang niet mee!

De namen van de City Exclusives zijn zoals steeds de naam van het hoofdingrediënt dat op een originele manier belicht wordt – zo is de bourbon vanille in Vanille 44 (Parijs) niet dessertachtig zoet, maar eerder poederachtig en beheerst en onderstreept het eau de cologne-achtige Tubéreuse 40 (New York) vooral de sprankelende facetten van tuberoos – aangevuld met het aantal ingrediënten dat in het parfum vervat zit.

 

DSCF2332.jpg

Als je leest aan welke stad ze gekoppeld worden, doen de hoofdingrediënten soms een beetje de wenkbrauwen fronsen. Zo verwacht je bij een stad als Dallas (Aldehyde 44) eerder stoffig leder en hooi dan een klassieke, haarlakachtige aldehyde, lijkt zepige musk een beetje braaf en saai voor hot and happening LA (Musc 25) en tuberoos nogal klassiek voor een bruisende, moderne stad als New York (Tubéreuse 40). Het marketingpraatje? The flower that never sleeps for the city that never sleeps. Wat de marketingmanager ons vertelde? Dat de parfums en dus de gekozen ingrediënten de persoonlijke visie en indrukken uitdrukken die Le Labo-oprichters Fabrice Penot en Eddy Ronchi hebben van een bepaalde stad.

 

Andere City Exclusives liggen dan weer meer in de lijn van de verwachting. Zo doet Cuir 28 bijna barbecueachtig aan, maar zo’n diepgerookte geur past wel bij een stad als Dubai, waar smokey ledergeuren traditioneel wel scoren. Of wat dacht je van Benjoin 19? Dit parfum, dat normaal gezien enkel in Moskou te verkrijgen is, verbeeldt het moment waarop Anna Karenina graaf Vronski ontmoet in het station. Rijk, amberachtig en poederachtig zoet: een perfect match bij een oude Russische Tolstoj-roman.

 

9182237D-F9AC-4285-87B5-60F1E3F66F67[69222].jpeg

De geur waarmee ik de Le Labo-boetiek verliet? Poivre 23, de London City Exclusive. De opening is een pittige explosie aan peper, die al snel gaat liggen en plaatsmaakt voor een kruidige, houtachtige, balsemachtige vanillegeur met een vleugje wierook. Als een mix tussen de heerlijke Le Labo Laurier 62-kaars en Diptyques kruidige vanillegeur Eau Duelle.

Uiteraard had ik kunnen kiezen voor een City Exclusive van een verre plek waar ik misschien wel nooit zou komen, maar the heart wants what it wants, en dat bleek een parfum te zijn dat ik gewoon in Londen kan shoppen. Pluspunt: dan hoef ik ook niet meteen te stressen als het einde van de fles in zicht is.

 

secondary.w710.h473.2x.jpg

Benieuwd om deze collectie te ontdekken? De City Exclusives die je normaal gezien maar op één plek ter wereld kunt scoren, zijn nog tot en met 30 september te koop in alle boetieks van Le Labo en online. Onze aanrader? De Discovery Set, waarbij je zelf 5 verschillende City Exclusives kiest (€ 50,00 voor 5x 1,5 ml). Ideaal voor girls on a budget met een hart voor nicheparfums en voor wie keuzestress krijgt van al die exclusiviteit.

Le Labo City Exclusives (€ 271,00/50 ml). In België te verkrijgen t.e.m. 30/09/2018 in de Le Labo-boetiek (Wapper 18, 2000 Antwerpen) en in de webshop.