POWERVROUW ELSA FRALON: "PERFECTIE IS NIET AANTREKKELIJK"

Voor wie regelmatig in het zuiden van ons land vertoeft of een voorliefde heeft voor Franstalige media, is Elsa Fralon wellicht geen onbekende. Ze schreef en vlogde jarenlang voor Belmodo fr (de Franstalige tegenhanger van Belmodo, inderdaad) en fashion magazine Elle en werkt nu nog steeds als onafhankelijk modejournalist, stylist, storyteller en all round content maker via haar agency We Share. Muziek is haar tweede liefde, waar ze zich ook professioneel mee bezighoud. Ook een samenwerking met het Belgische juwelenmerk Diamanti Per Tutti zette haar in 2017 definitief op de kaart. Daarnaast is ze vooral de coolste single mom ter wereld, heeft ze drive voor drie en is ze in het bezit van een grote portie Brusselse je ne sais quoi én een rijtje ear candy om ‘u’ tegen te zeggen. Een eenletterwoord dat Elsa zelf trouwens ook perfect kan opeisen. Al omschrijft dit zesletterwoord haar misschien nog het best: badass.

20190114_135926000_iOS.jpg

ELSA FRALON

powervrouw #7

“Elke vrouw is een powervrouw op haar eigen niveau”, begint Elsa vurig. “Er is niet één manier om powerful te zijn, leven en strugglen doen we allemaal op onze eigen manier. Vrouwen die hun energie richten op het positieve, op hun dromen, maar wel beide voeten stevig op de grond houden: hen vind ik powerful. Een carrière, de tijd vinden om je kind af te halen van school en het iets gezonds voor te schotelen ’s avonds en toch nog een sociaal leven hebben, dat is powerful! Die vrouwen inspireren mij.”WARMTE TREKT MIJ AAN

Zelf houdt Elsa ook heel wat balletjes in de lucht. Als alleenstaande moeder van een zoon van zeven weet ze perfect dat bovenstaand scenario een ideaal is, en wel eentje dat niet elke dag – “of week” – te bereiken valt. “En toch geniet ik ervan om ernaar te streven.” Niemand zal Elsa dan ook horen klagen over haar situatie. “This is my life, ik koos ervoor om een kind te krijgen met een man die er misschien niet altijd zou zijn. Ik ben zeker geen perfecte moeder en de papa van mijn zoon – waarmee ik een moeilijke relatie had en heb – is zeker ook geen perfecte vader, maar we zijn beiden warme mensen en dat is het belangrijkste.”


Ze loopt dan ook niet hoog op met perfectie. “In elke soort relatie ben ik op zoek naar echtheid, naar een uitstraling die mij vertelt dat de persoon tegenover me een goed mens is. Warmte trekt mij aan, net als kleine imperfecties die iemand net mooier en menselijker maken. Perfectie is niet aantrekkelijk, de energie die iemand uitstraalt is dat des te meer.”

 
 
- T-shirt: Weekday - Jeans: Essentiel - Jas en sneakers: Loavies

- T-shirt: Weekday
- Jeans: Essentiel
- Jas en sneakers: Loavies


 
 
20180917_092736510_iOS.jpg
20190118_094712370_iOS.jpg
20190105_151730000_iOS.png


Die houding zien we ook terug in de vrouwen die Elsa inspireren, zoals Alicia Keys. “De energie die zij afgeeft en de boodschap die ze verspreidt, it’s all love, peace and respect. Hoe ze helemaal zichzelf durft te zijn in haar strijd voor natuurlijke schoonheid (Keys stopte enkele jaren geleden bijna volledig met het dragen van make-up, red.) vind ik bijvoorbeeld heel sterk. Maar ook hoe ze als vrouw een mannenwereld als de muziekindustrie al sinds haar tienerjaren binnenstebuiten keert. Louter haar bestaan inspireert al. Ook Rihanna vind ik extreem cool. Zij geeft echt geen fuck over wat mensen van haar denken.”


STREET FEMINISM

Er is in elk geval geen gebrek aan straffe vrouwen om naar op te kijken, vindt Elsa, ook op sociale media niet. “Paloma Elsesser is bijvoorbeeld een van mijn favoriete lady’s op Instagram.” Als plussizemodel en it-girl staat body positivity bovenaan Paloma’s agenda en ook haar hoog naturel-gehalte valt op. “Het is duidelijk dat ik echtheid enorm apprecieer,” lacht Elsa. “Positiviteit, realness en diversiteit zijn echt mijn stokpaardjes.”

Zonnebril: Monarch Tokyo

Zonnebril: Monarch TokyoEn dat is ook te zien aan Elsa zelf, weinig make-up, een easy maar modieus bobkapsel. “Dat van die weinig make-up is eigenlijk vooral omdat ik er echt niets van ken, eerder dan uit principe of als statement. (lacht) Ik hou van de look, maar geniet ook wel van het gemak dat een bare face mij geeft.” Vroeger was felle lipstick nochtans haar trademark. “Ik droeg het quasi elke dag, maar intussen heb ik een littekentje op mijn lip en dat wil ik niet accentueren met lippenstift.”

Het is slechts een klein barstje in Elsa’s verder stevig gefundeerde self love. “Het feit dat ik kan zijn wie ik ben, met de carrière die ik heb en toch mijn zoon gelukkig kan maken, stemt mij tevreden. Vooral als dat allemaal nog lukt tijdens een fashionweek ook. Als ik dat, met al mijn imperfecties, klaarspeel, dan kan iedereen het, op zijn eigen manier.” Een idee dat trouwens perfect strookt met het soort van street smart feminisme dat jonge ondernemers zoals Sharmadean Read – CEO van Beautystack, founder van WAH Nails, inspiratie achter FutureGirlCorp en nog een voorbeeld van Elsa – vooropstellen. “Sharmadean is een immense steun voor vrouwelijke onderneemsters en CEO’s. En hoewel ze er alles effortless laat uitzien, is ze bloedeerlijk over de struggles.”


Want dat die er zijn, daar is Elsa openhartig over. “Alleen zijn met een kind en toch ook je carrière voorop willen stellen is ronduit moeilijk. Zeker toen mijn zoon nog jonger was, heb ik veel geweend, maar gelukkig sta ik stevig met mijn voeten op de grond, dat is mijn sterkte.” Haar beste raad is dan ook om vandaag te leven en blij te zijn met kleine overwinningen. “Ik heb mijn levensmotto zelfs laten tatoeëren: ‘So far, so good’, dat zegt helemaal hoe ik mijn leven wil leiden.”

Spray cooking oil on your nails, and let them soak for two minutes..png

“Ik hou vooral van natuurlijke producten,” klinkt het. No surprises there. “Kokos- en jojoba-olie zijn zacht voor de gevoelige huid van mijn lichaam. Voor mijn gezicht gebruik ik graag het Masque Crème à la Rose Noir van Sisley en het tienminutenmasker met glycolzuur van Caudalie (Masque Peeling Glycolique, red), dat op een zachte manier je huid vernieuwt.” Verder heeft Elsa ook altijd een lippenbalsem op zak. “Mijn favorieten zijn van Dr. Hauschka en Weleda, en als ik er geen bij heb dan freak ik en koop ik er meteen een nieuwe. (lacht) Ik heb nu dus inderdaad tientallen lippenbalsems in de omloop.” Qua make-up beperkt ze zich meestal tot een likje foundation. “Eentje met zo weinig mogelijk alcohol graag! Momenteel gebruik ik een fond de teint van Guerlain.”Fotografie: Julia Dubois Rosca
Styling: Kiki Vogels
Makeup: Ine D’hoe
Hair: Crystal Die

Met dank aan Weekday, Essentiel, Loavies & Monarch Tokio