ORIGINELE WELLNESSBEHANDELINGEN VOOR JOU, ZONDER PLUS ONE

Wellnessbehandelingen zijn – naast rozen – misschien wel het populairste partnercadeau. Maar rebels als we zijn, vinden wij bij Girlcrush dat je jezelf ook zonder significant other in de watten kan laten leggen, in the name of self-love en zo. En dan nog het liefst met een originele behandeling, want er is niemand om je bizarre keuze af te keuren, toch? Wij probeerden er alvast enkele voor je uit!

51704592_403440973557535_4148036774041485312_n.jpg

1. Original Girlcrusher Crystal Die ging voor een kruidenstempelmassage in Thermae Grimbergen


51596383_356415845209471_3439367135841746944_n.jpg

Zeg ‘kruiden’ en mijn gedachten gaan automatisch naar een oosterse wellness waar de massages talrijk zijn en de thee gratis. Een kruidenstempelmassage klinkt dus als een paradijs voor mij. Een rustig muziekje wordt afgespeeld, terwijl de masseuse een soort kleine bolletjes opwarmt waarin de kruiden verstopt zitten, de kruidenstempels dus. Na wat heen-en-weergebabbel – “Zou u alstublieft een elegante foto willen nemen terwijl ik alvast doe alsof ik geniet van de massage?” – is het tijd voor het echte werk. Ze gaat aan de slag met twee warme kruidenstempels die ze afwisselend op mijn rug drukt. Eerst schrik ik van de vrij extreme warmte, maar tegelijkertijd is deze heel ontspannend. Verschillende drukpunten worden behandeld, en net wanneer ik concrete plannen begin te maken voor mijn vervroegd pensioen, gaan de kruidenstempels even aan de kant en volgt er een goeie, ouderwetse handmatige massage met overvloedig gebruik van olie. Love it. Deze techniek gaat verder op mijn schouders, armen en voeten, waarna nog een gezichtsmassage volgt. Can this get any better, seriously?

51712569_504045933452436_1131290786583805952_n.jpg
52947235_660337334369134_6250322814738366464_n.jpg


Crystal Die-approved? YES! Zalige behandeling voor wie houdt van een combo van fysieke en mentale ontspanning en de geur van oma’s theekast.

Extra plus: de stof waar de kruidenstempels uit gemaakt zijn, zorgen ook voor een zachte peeling van je huid.


2. Woordknutselaar Ine experimenteerde met een bamboemassage in Thermae Grimbergen.


51607279_524054664746599_6335181009046208512_n.jpg

Bij bamboe denk ik eerst en vooral aan panda’s. Mijn tweede gedachte is al meteen een stuk minder knuffelig; de link met Kungfu Panda en het bamboestok-als-wapengegeven is niet veraf. Ik ben dus best een beetje bang dat ik zo meteen een pak slaag ga krijgen, maar dat blijkt gelukkig mee te vallen. Mevrouw Massage – zo noem ik de massagedame in mijn hoofd – gebruikt de opgewarmde bamboestok niet om mee te slaan maar om ermee over mijn ledematen te rollen en dat is een stuk leuker dan het klinkt. Afgewisseld met een klassieke handmatige full body massage, is dit een zeer aangename behandeling die je probleemloos helpt ontspannen.

Klein puntje van kritiek: Het gebruik van de bamboestokken leek eerder een side note bij de massage in plaats van het hoofdpunt. Iets meer bamboe had dus wat mij betreft wel gemogen.


Ine-approved? Yes! Ik rol – want stappen zit er na 50 minuten ontspannen even niet in – helemaal ontspannen van de massagetafel.

Extra plus: Dromen over snoezige panda’s inbegrepen – or is that just me?


3. Crystal en Ine testten de nieuwe halotherapiegrot in Thermae Grimbergen.


Halotherapie.jpg
Halotherapie oftewel ‘chillen in een zoutgrot – Crystal.

Of wij al van halotherapie (uitgesproken op z’n Nederlands) gehoord hadden? Net zomin als jij! We zijn dus oprecht verbaasd wanneer we worden verwelkomd in een kamer die van vloer tot plafond is bekleed met minerale zouten, ook op de vloer ligt een dikke laag zout – best bijzonder om op te wandelen – en er staan een twintigtal strandstoelen. Bedoeling is dat je je vijftig minuten in een strandstoel vlijt, geniet van totale stilte en goed inademt om het medicinale zout zijn werk te laten doen. Een sessie in deze kamer zou gelijk staan aan een dagje zee, dus ideaal als je problemen met je luchtwegen – of gewoon een banale verkoudheid hebt. Toegegeven, die totale stilte valt ons in het begin best wel zwaar. We verblijven in de zoutkamer met een ouder koppel en hoewel de boytalk in het begin nog vlot over de tongen gaat – sorry mevrouw, meneer – maakt die al snel plaats voor en reeks mini-dutjes.


Resultaat volgens Crystal: Hoe ik buitenga? In totaal ontspannen slaapmodus. Mijn longen staan duidelijk veel meer open – proef ik daar nu zout? – en ik ben helemaal relaxed. Meer vraag ik niet van een wellnessbehandeling.


Resultaat volgens Ine: Na enkele ademteugen voel je al dat je longen baat hebben bij deze zoute lucht en dankzij de infraroodlampen is de halogrot ook heerlijk warm (wel opletten, te veel blootstelling aan infraroodlicht stimuleert huidveroudering, dus don’t overdo it!), maar mag ik helemaal eerlijk zijn? Vijftig minuten is net een beetje te lang om in klassieke gestreepte strandstoeltjes te zitten. Ik snap de verwijzing naar een dagje aan zee en dat de zoutvloer aan een zandstrand moet doen denken, maar een iets comfortabeler ligbed zou deze behandeling pas helemaal geweldig maken.


Ben je een beetje rebels aangelegd en bewandel jij liever ongebaande wegen? Dan zijn dit enkele originele behandelingen die wij zelf nog moeten testen, maar die ons alvast veelbelovend lijken. Go explore, you!


 1. Hammam soap massage bij Waer Waters in Groot-Bijgaarden

  Deze behandeling is ideaal als je wel van een schuimparty houdt. Het gaat namelijk over een combinatie van wassen, scrubben en masseren op een verwarmde tafel. What’s not to like?

  vanaf. €66.00

 2. Schelpenmassage bij Lei Huidverzorgings- en Ontstressingscentrum in Aalst

  Tijdens deze massage worden je spieren bewerkt met grote, verwarmde zeeschelpenfor real – afgewisseld met een krachtige manuele massage. Bizar genoeg voor jou?

  vanaf. €35.00

 3. Edelsteenmassage bij Thermen Mineraal in Rijmenam

  Voor jou geen modder, schelpen, bamboe of zelfs chocolade op je lijf, maar enkel echte edelstenen? Deze behandeling is er eentje voor echte glamqueens. Tijdens de massage worden verschillende edelstenen gebruikt, afhankelijk van jouw noden, voor een fysieke, mentale en emotionele boost.

  vanaf. €75.00