Muted nails a.k.a. nude 2.0: een subtiele kleurupgrade voor je nagels

Zijn snoepkleurtjes, fluo of vrolijke pasteltinten jouw go-to nagellakkleuren in de lente of zomer? Hold your horses, want dit seizoen geen schreeuwerige neonnagels, maar wel elegante, ingetogen grijstinten. Girlcrush ontleedt voor jullie deze nieuwe nageltrend.

Zoe10.jpg

Like the ‘koel’ kids do

 
Zoe9.jpg
© Kim Nijs

© Kim Nijs

 

Voor wie al helemaal in zomerstemming is en niet langer kan wachten om een leuk zomerkleurtje aan zijn nagels te geven, heeft Girlcrush één tip: muted nails. Deze trend geeft je nagels deze lente en zomer ook in de brandende zon een coole look.

Tone down!

Wat muted nails precies inhouden? Noem ze gerust het net iets kleurrijkere broertje van nude nails: een getemperde kleur met een assige, grijsgrauwe, koele ondertoon. Neutraal, maar wel met een spatje kleur. Koel, koeler, coolst en lekker neutraal, maar verre van het ietwat saaie beige waar we nu al een paar jaar onze nagels mee lakken.


Want muted nails komen niet uit het niets opduiken. Een van de voorbodes van een vergrijsde nudetint was ongetwijfeld de greige taupekleur Particulière 505 waar Chanel in 2009 al hoge ogen mee gooide. Het luxemerk zat toen in geen tijd door zijn voorraad heen en legde zelfs wachtlijsten aan voor zijn felbegeerde it-nagellaktint! De muted trend van vandaag bouwt daarop voort met een hele reeks aan vergrijsde tinten op de catwalks van onder andere Temperley London, 3.1 Phillip Lim en Gucci.


Muted & minimalistisch

Ook Essie-nailartist Michelle Saunders lakte dit jaar heel wat nagels voor de catwalks van New York Fashion Week. In een interview met Elle vertelt ze dat er opvallend veel vraag was naar neutrale manicures die toch niet nude waren. Muted nails staan immers mooi bij de neutrale, minimalistische beige-, grijs- en bruintinten die momenteel bij veel kledingmerken te zien zijn en zorgen voor een subtiel kleuraccent. Minimal make-upje erbij en je ziet er moeiteloos understated chic uit. Getemperde kleuren staan bovendien elke huidskleur even mooi. Ideaal voor op de catwalk, die gelukkig steeds diverser wordt, maar vooral erg handig in het multiculturele straatbeeld van vandaag.


One shade fits all

Misschien wel allergrootste pre van muted nails is dat er voor elk wat wils is. Wie met koele, grijzige nagellakkleuren vreest voor een terugkeer van de emo-look hoeft zich geen zorgen te maken: eigenlijk kan je van zowat elke kleur een muted versie maken, ook van van nature warme tinten als oranje en koraal of van vrolijke pastelsnoepkleurtjes. Zolang de kleur maar zachter en grijzer is dan het fellere origineel zit je goed.

Voor wie toch lijdt aan een lichte vorm van emo-nostalgie: zwart is wel degelijk een optie. Dit seizoen ben je geen Debbie Downer meer als je tijdens de zomermaanden voor zwarte nagels gaat, je bent gewoon helemaal on trend!


Toch nog steeds verslingerd aan nude? Om je vertrouwde nude manicure muted te maken, kan je bijvoorbeeld vier vingers per hand op de nieuwe, vergrijsde tintjes trakteren en één enkele nagel in een understated zachtroze tint lakken. There you go, muted and nude just got a baby!


Voor elke (huids)kleur, mindset en nagellengte: deze trend discrimineert niet. Welke versie van muted nails spotten we binnenkort op jouw nagels?

SHOP MUTED NAILS

Tom Ford - toasted sugar €35

Tom Ford - toasted sugar
€35

Chanel le vernis - Garconne €26

Chanel le vernis - Garconne
€26

Essie - not just a pretty face €12.49

Essie - not just a pretty face
€12.49

Nailberry - taupe la €20.40

Nailberry - taupe la
€20.40

Nailberry - fashionista €20.40

Nailberry - fashionista
€20.40

Hema €4.50

Hema
€4.50

O.P.I - YOU’RE SUCH A BUDAPEST  €15.95

O.P.I - YOU’RE SUCH A BUDAPEST
€15.95

Giorgio Armani - Parma Greige €24.90

Giorgio Armani - Parma Greige
€24.90

Thanks to our topteam

Fotografie: Kim Nijs
Styling: Kiki Vogels
Makeup & hair: Crystal Die & Ine D’hoe
Model: Zoe P @ The Agent