"Ik testte de vreemdste beautytools van dit moment."

De tijd dat de gemiddelde man niet wist wat een mascara is of waar en lipstick voor dient, is intussen wel voorbij. Deze beautytools spelen echter in een heel andere categorie en laten zelfs menig vrouw een beetje verward achter. Maar voor wie graag zijn beautyroutine net dat tikje doeltreffender wil maken en een beetje hulp daarbij niet schuwt: met deze next-level beautytools krijgt je beautykast een flinke upgrade!

YOU’RE SUCH A TOOL (JUST KIDDING)

Next-level beautytools

 

Foreo LUNA 2 Face Cleansing Tool (€ 199,00 via foreo.com)

beautytool3.jpg

Dit blauwe (of turquoise, of roze) tuigje ziet er wel erg futuristisch uit, en dat is het ook. Want deze pulserende reinigingsborstel heeft een aantal next-generation eigenschappen. De cleansing tool exfolieert dode huidcellen op een zachte manier en verwijdert olie, make-upresten en onzuiverheden tot 99,5 procent uit je poriën. Doordat de borstel bestaat uit antibacteriële silicone die je perfect kan schoonmaken, kan je hem ook blijven gebruiken zonder dat je – zoals bij veel andere reinigingsborstels – om hygiënische redenen stukken moet vervangen. Gebruiks- én milieuvriendelijk dus. De achterkant van de LUNA 2 heeft bovendien een ribbeltextuur die je na je reiniging en de rest van je skincareroutine (lees: na al je serums en crèmes) ook nog eens op een anti-aging gezichtsmassage trakteert én ervoor zorgt dat je producten beter absorberen. Twee-in-één!


TIP: Gevoelige of net onzuivere huid? De LUNA 2 komt in vier verschillende uitvoeringen op maat van jouw huid.
SELF Pink Crystal Facial roller (€ 35,00 via naturalself.be)

98a6505dec599250f6e01cc41f5433dd.jpg

Jade en rose quartz rollers zijn al een tijdje niet weg te slaan uit elke Instagramproof badkamer. Maar deze eeuwenoude Aziatische skincaretool kan meer dan alleen maar fotogeniek zijn, hij belooft je een stralendere en op termijn zelfs gladdere huid. Wanneer je deze beautytool over de huid rolt, stimuleer je namelijk de bloedsomloop, wat zorgt voor een gezonde teint. Hallo, frisroze wangetjes! Maar deze skin work-out verbetert ook de elasticiteit van je huid, en ondersteunt de lymfedrainage en dus de afvoer van afvalstoffen. Om dezelfde reden vermindert een dagelijkse date met deze roller ook wallen en donkere kringen onder de ogen. Na gebruik voelt je huid echt frisser en strakker aan. Bewaar de roller in de koelkast – wel proper in een apart zakje of doosje! – en het verkoelende, ontzwellende effect is helemaal indrukwekkend.


TIP: Gebruik de roller na je serums en crèmes om ze nog beter in je huid te laten dringen.


Environ Gold Cosmetic Roll-CIT (€ 218,00 via parfuma.be)

53588158_306474196731868_8956890391542497280_n.jpg

Deze cosmetische needling tool lijkt wel een marteltuigje, en met zijn 260 ultrafijne naaldjes is hij dat eigenlijk ook wel een beetje. In de categorie no pain, no gain is deze beautytool niet meteen voor iedereen. Zo moet je huid al gedurende langere tijd voorbereid zijn met gemiddelde tot hoge dosissen vitamine A voor je je eraan mag wagen. De tegenstrijdigheid van vitamine A is immers dat deze je huid voller en dikker maakt, wat goed heel goed is, maar waardoor je beautyproducten ook steeds moeilijker indringen. En dat is waar deze tool van pas komt! Door microperforaties in de huid te maken, komen de performante ingrediënten van je beautyproducten (zoals bijvoorbeeld antioxidanten, peptiden, vitamines en hyaluronzuur) probleemloos diep in je huid terecht, waar ze pas echt hun werk kunnen doen, met een strakkere, gladdere en egalere huid als resultaat.

Environ-Gold-Rolling-CIT-min_250x0.jpg


TIP: Gebruik de Roll-CIT na je reiniging en toner en vóór je producten. Gebruik hem eerst één avond per week en bouw geleidelijk op naar dagelijks gebruik. Go easy on the oogcontour, en bij twijfel: rol ’s avonds!
Kenzoki Face Massager

beautytool1.jpg

Dit vreemd uitziende tuigje ziet er misschien scherp en dreigend uit, maar eigenlijk is het een geheel onschuldige massageroller voor je gezicht. Met weinig druk en rustige bewegingen van binnen naar buiten toe, geef je jezelf in geen tijd een ontspannende gezichtsmassage. Wil je je huid – en je hoofd – juist wakker maken, dan kan je de snelheid een beetje opvoeren.TIP: Gebruik deze massagetool voor het slapengaan en je wandelt dromenland helemaal relaxed binnen.
M2 Beauté Wimperkam (€ 19,83 via parfumdreams.be)

beautytool4.jpg

Hoewel we tijdens de modeweken alweer samengeklitte wimpers en spinnenpootjes-mascara op de catwalk konden spotten, is dat niet altijd de look waarvoor je wil gaan. Het geheim van menig (celebrity) make-upartiest is daarom ook het gebruik van een naald om wimpers post-mascara van elkaar te scheiden, een trucje dat Audrey Hepburn al toepaste. Dat dat best wel een tijdrovend en soms zelfs gevaarlijk werkje is, hoeven we je niet te vertellen. Bovendien is het ook helemaal niet makkelijk om bij jezelf te doen. Als je dus wil vermijden dat je mascara klontert of je wimpers doet samenkleven, dan kan je nu dit kammetje in de strijd gooien. De metalen tanden of pinnetjes werken als naaldjes die je wimpers na het aanbrengen van je mascara van elkaar scheiden. Snel, efficiënt en even ongevaarlijk als je mascara zelf. You’re welcome!


TIP: Gebruik dit kammetje niet met wimperextentions. Don’t ask, geloof ons maar gewoon. 

Thanks to our topteam!

Photography: Marie Lennertz
Model/intern: Indu Gorris