De beautyfavorieten van de Girlcrush-redactie: maart 2019

You’ve got mail’. Het heeft bij Girlcrush een heel andere betekenis dan het had in de romantische komedie met Meg Ryan en Tom Hanks. Bij ons zit de mailbox dagelijks vol met een lading nieuwe beautyproducten en komende lanceringen. Niet dat je ons hoort klagen. Omdat we zelf door de bomen het bos – of beter gezegd: de gloss – niet meer zien, trakteren we jullie maandelijks op onze nieuwe favorieten.

 

CEO en oprichtster Crystal

Brow Blade-potlood van Urban Decay

 
Beschikbaar in 8 tinten €26,00

Beschikbaar in 8 tinten €26,00

 

Ik ben al jaren verslaafd aan wenkbrauwpotloden wegens irritante kale plekjes in mijn wenkbrauwen. Geen andere optie dan elke morgen bijtekenen dus. Hoewel ik flirt met het idee om microblading uit te testen – I’ll keep you posted about that – heb ik me voorlopig neergelegd bij het feit dat ik elke morgen vijf minuten vroeger moet opstaan om mijn face frames bij te tekenen.


Dit twee-in-éénwenkbrauwtool is deze maand mijn absolute beautyfavoriet wegens de nieuwe inkstain. Aan de ene kant heb je een fijn potlood om fijne haartjes bij te tekenen – niets speciaals, gewoon goed en efficiënt – en aan de andere kant een heel fijn, waterproof stiftje. Het product lijkt wel op je wenkbrauwen getatoeëerd (en niet op een trashy nineties-manier, maar op een ‘hallo, mijn naam is Crystal Delevingne’-manier. Bovendien blijven je bijgetekende wenkbrauwen onberispelijk tot in de kleine uurtjes. Aangezien het borsteltje zo fijn is, kan je met een vaste hand heel makkelijk superrealistische haartjes tekenen. 200% goedgekeurd dus!Mede-CEO Bert

Electric Ink Tattoo Care Vibrancy Serum

 
Verkrijgbaar bij Kruidvat € 18,99

Verkrijgbaar bij Kruidvat € 18,99

 

De lentezon is in het land, maar die zonnestralen doen gekleurde tatoeage-inkt verbleken. De UV-stralen in zonlicht breken immers de pigmentdeeltjes van de inkt af. Ikzelf heb verschillende tatoeages, het merendeel met kleur, dus ik ben helaas een ervaringsdeskundige. Dit serum van Electric Ink is speciaal gemaakt voor tatoeages die volledig genezen zijn. Het zou ervoor moeten zorgen dat de kleur van je tattoo mooi behouden wordt en zou de kleur op lange term kleur ervan zelfs verbeteren. Na mijn eerste ‘smeertest’ ben ik best al enthousiast, maar ik houd jullie op de hoogte van het resultaat na langdurig gebruik!


Editor-in-Chief Kora-Lee

IUNX Parfums Paris 01 Eau Argentine

IUNX Parfums Paris 01 Eau Argentine, € 170,00/ 150 ml.

IUNX Parfums Paris 01 Eau Argentine, € 170,00/ 150 ml.

Een dik jaar geleden was ik in Parijs, waar ik leuke beautyhotspots voor jullie verzamelde. In een strak ingericht boetiekje in het trendyHotel Costes maakte ik er eindelijk kennis met de parfums van IUNX, het parfummerk van Olivia Giacobetti. Zij is onder meer verantwoordelijk voor iconische creaties zoals het vijgenparfum Philosykos en de openhaard-kaars Feu de Bois, beiden van Diptyque, maar ook de neus achter een paar van mijn persoonlijke parfumfavorieten, zoals Elixir van Penhaligon’s en Tea For Two L’Artisan Parfumeur.

Bij IUNX werd ik halsoverkop verliefd op L’Eau Argentine, een delicate blend van maté, rijststro en gedroogde hennep. De geur doet eerst denken aan de kurkdroge, licht zoete geur van hooi en stro in de zinderende zomerzon, maar heeft ook een fris, bijna zilt randje. Daarna ontwikkelt het zich langzaamaan tot een subtiele, knuffelbare geur die mooi versmelt met je huid. Denk aan pasgepoederde babyhuid, maar dan moeiteloos elegant zoals alleen Olivia Giacobetti dat kan.


Mijn omschrijving doet het parfum amper recht aan, je moet het ruiken en dragen om het te snappen. Ik kan alleen maar zeggen dat ik het één keer geroken had en het al die tijd maar niet uit mijn hoofd kon zetten. Een dikke week geleden was ik opnieuw in Parijs, deze keer om mijn 29ste verjaardag te vieren. In de IUNX-boetiek was de geur nog precies zoals ik me kon herinneren, en – belangrijker – ik was nog altijd even verliefd. Ik ging dan ook schaamteloos door de knieën, maar het is ongetwijfeld het beste verjaardagscadeau dat ik mezelf ooit heb gegeven!Redactrice Ine

Dior Hyaluronic Lipplumper Maximizer in Holo Purple

In 8 verschillende tinten € 38,43

In 8 verschillende tinten € 38,43De ultieme nineties-lipgloss! In combinatie met een lippotlood creëer je met deze holografische glanskleur een perfecte throwback liplook. Als je hem meermaals per dag aanbrengt, werkt ook de plumpingfactor best goed, al heb ik wel het idee dat mijn lippen er na een tijdje aan wennen en het effect afneemt. Desondanks is dit zowat de gloss van mijn tienerdromen!Redactrice Ashley

Inc.redible Cosmetics Highlighter Jelly in Flocking Fabulous

48347769_070_b copy.jpg

Inc.redible leerde ik kennen toen ik meedeed aan hun giveaway samen met make-up artist @vivis_makeup. Volledig onverwacht won ik die – waarom was het niet de lotto?! – en kreeg ik vivi’s favoriete producten opgestuurd, waaronder deze Highlighter Jelly.


De gel is supergepigmenteerd en geeft een glow waar zelfs natuurlijk zweet niet tegenop kan. Ik heb de gel in drie kleuren, maar mijn favoriet is de roze Flocking Fabulous, alleen al omdat die naam mijn totem zou zijn geweest als ik ooit in een jeugdbeweging had gezeten. De zachte roze kleurwaas wekt de illusie dat je eigenlijk ook al wat blush draagt en dan komt daar nog eens die heerlijke glow bovenop. Bovendien gebruik ik deze highlighter niet alleen op mijn jukbeenderen, maar ook op mijn oogleden, in combinatie met een felrode lip. Want roze en rood zijn de perfecte match! Multifunctioneel, niet duur, vegan en cruelty-free, nu ook verkrijgbaar op Zalando and I love it! Bovendien breiden ze hun collectie meer en meer uit, dus hou het in het oog voor nieuwe make-up candy, maar geef ons de schuld niet als je weer eens op een product botst dat je ooooo zo graag wilt testen!


Stagiaire Indu

Diorskin Nude Luminizer

 
In 6 tinten beschikbaar € 43.50

In 6 tinten beschikbaar € 43.50

 

Als voorzichtige make-upgebruiker dipte ik mijn teen in onbekende wateren toen ik mezelf trakteerde op enkele luxueuze beautyproducten. Een daarvan was de Nude Luminizer-highlighter van Dior. Toegegeven, het is niet dat ik al talloze highlighters heb uitgeprobeerd en uitgebreid kan vergelijken. Maar nu ik deze heb, zijn er maar weinig andere die me nog kunnen verleiden.


Vanaf de eerste keer dat ik het zilveren poederdoosje bovenhaalde, was ik verknocht. Een mooie verpakking is één zaak, maar als de inhoud ook nog een langdurig, mooi effect heeft, is het een triple win! Op dagen dat ik mijn huid extra wil laten stralen, zet deze finishing touch mijn jukbeenderen subtiel in de spotlights. Ready, set, glow!