Zomertrends voor het tussenseizoen

20000101_070946000_iOS.jpg

Fashionweektrendverslagen afschuimen, de nieuwe lichting zonneproducten die ’s ochtends in de brievenbus zit, bikini’s, schelpjuwelen en rieten strandaccessoires uitkiezen voor een nakende fotoshoot: op de Girlcrush-redactie leven we eigenlijk voortdurend in het volgende seizoen. Zomervibes all over the place dus, maar één blik door het raam en we staan weer met beide voeten in een modderplas…

In april kregen we al een zonnig, warm zomervoorproefje en stond ik gewapend met bonte eyeliners en goudkleurige bronzer voor de spiegel om de komende zomertrends onder de knie te krijgen – research noemen we dat. Heerlijk naïef, want een paar dagen later regende het alweer pijpenstelen en voelde ik me minstens even druilerig.

Een stevige klaag- en zaagsessie op de redactie werd al snel een heuse brainstormsessie – gotta love them beautyredactrices. Het Belgische weer kunnen we niet veranderen, dus pasten we maar onze favoriete beautylooks voor de komende zomer aan aan het miezerige tussenseizoen. Grafische eyeliner, color-blocking oogschaduw en een gouden zomergloed, maar dan dark & stormy met een zweempje melancholie.

Strak omlijnd

20190427_182730000_iOS.jpg

Superdikke lijnen, een extra lange wing of een half kunstwerkje: als het van Dries Van Noten, Drome en Dior afhangt gaan we deze zomer massaal voor een verassend donkere, uitgesproken grafische eyelinerlook. Grungy, maar dan strak en clean. Erg tussenseizoen-approved.

De mooiste grafische zomerliners vond ik echter de gekleurde versies, van een simpele lijn in een bonte accentkleur (Christian Siriano) tot een artsy cut crease in feloranje (Guy Laroche). Voor echte snoepjeskleurtjes is het nog wachten op de zomerzon, maar een wit lijntje maakt je grafische eyelinerlook het hele jaar door draagbaar en is toch net iets origineler dan de eeuwige zwarte cat-eye.

Crystal says: “Deze eyeliner is perfect voor als je je dagelijkse eyeliner wat meer pit wil geven zonder te overdrijven. Een witte eyeliner klinkt heel fel, maar in werkelijkheid is het een subtiele manier om je ooglook net dat tikkeltje moderner te maken. Handig: aangezien wit veel minder gepigmenteerd is dan zwart, kan je fouten maken zonder dat je meteen eindigt met een grungy pandalook en een hoopje verfrommelde ontschminkdoekjes.”

Hat : Vintage Jacket: Façon Jacmin Denim Jacket Shirt: Zara Pants : Arket Shoes: Zara

Hat: Vintage Jacket: Façon Jacmin Denim Jacket Shirt: Zara Pants: Arket Shoes: Zara

Grungy color-blocking

20000101_072326000_iOS.jpg

Wie het graag bont maakt en een streepje eyeliner te subtiel vindt: grote, eenkleurige blokken oogschaduw boven de ogen zagen we op de zomerfashionweeks o.a. bij Acne (in felle kleuren) en Byblos (in futuristisch metallic parelmoer). Wij zijn niet bang van een portie drama, maar met felblauwe of -groene oogschaduw zie je er bij miezerig weer al snel uit als een verregende clown.

Onze oplossing? Ga voor een iets subtielere kleur met een special effect, zoals metallic inktblauw. Eén tint volstaat, waardoor blenden geheel overbodig wordt: lekker makkelijk. Zorg voor een mooie color block boven de ogen, maar trek ook een lijntje onder de ogen en maak het geheel niet mooi strak maar net grungy. In het Belgische regenweer zullen kleine imperfecties dan veel minder snel opvallen. Dramatische color-blocking? Check! Regenbestendige make-uplook? Check!

Crystal says:

“Vergeet voor deze look geen goeie oogschaduwprimer te gebruiken. Een primer als basis zorgt ervoor dat je look veel langer blijft zitten én dat de pigmentatie van de oogschaduw ook veel feller gaat ogen. Je kan deze look trouwens ook perfect aanbrengen met de vingers voor een nog nonchalantere vibe.”

Coat : Mackintosh Rain Coat Second Coat: Vintage velvet coat Dress: Arket Skirt: Vintage Earrings: Zara Hat: Zara Shoes : Timberland

Coat: Mackintosh Rain Coat Second Coat: Vintage velvet coat Dress: Arket Skirt: Vintage Earrings: Zara Hat: Zara Shoes: Timberland


Bronze glow

20190427_191658000_iOS.jpg

Onze melkwitte ledematen werden in april al zachtjes gestreeld door het lentezonnetje, maar sun-kissed zijn we nog lang niet. In de make-uptrends voor de zomer waren een gebronsde teint en een gouden ooglook een constante. Van de rozegouden ombre bij Giorgio Armani tot de smokey eye met gouden accent van Tom Ford en de vergulde glitterverfspatten bij Kate Spade, goud is deze zomer niet weg te denken. Geel goud is prachtig in combinatie met overvloedig zonlicht, maar in grijsgrauw herfst lenteweer mist het toch de nodige sparkle. Brons daarentegen is de perfecte overgang tussen winterse bruintinten en zomers goud. Kies een tint die vrij dicht tegen je eigen huidskleur aanleunt en een mooie metaal- of parelmoerglans heeft, en kleur je hele ooglid in tot aan je wenkbrauwen voor een look die helemaal on-trend, maar ook nu al draagbaar is.

Crystal says:

“Dit is een van mijn favoriete looks voor het tussenseizoen. In enkele swipes zie je er meteen uit als een Egyptische godin, maar je look is allesbehalve zwaar en veel producten heb je er niet voor nodig. Belangrijk bij deze look is dat je dicht bij je eigen huidskleur blijft. Ben je bijvoorbeeld heel bleek van teint, kies dan eerder voor brons met een parelmoerfinish of lichtrozige ondertoon. Heb je een lichtjes bruine huid? Ga dan voor een mooi brons met geelgouden glans. Heb je eerder een donkere huidskleur? Ga dan voor een donkerbronzen tint met felgouden ondertoon.”

Shirt Dress : Rodebjer Transparent Dress : Zara Skirt : Missoni Earrings: Juliette Laloë Jewellery

Shirt Dress: Rodebjer Transparent Dress: Zara Skirt: Missoni Earrings: Juliette Laloë Jewellery

Met dank aan ons topteam!
Fotografie: Julia Dubois Rosca
Styling: loudmilla
Model: chaimabz