Haaraccessoires zijn eindelijk terug

Met tattoos en piercings is er nu officieel geen enkel stukje van je lijf meer dat je niet kan versieren, maar denk je ook weleens aan je haar? Want na een periode van haar en haar only heeft ook je kapsel recht op een opleuker. The bolder, the better! Voelen scrunchies, diadeems en speldjes allerhande aan als een blast from the past? Dat zijn ze ook, maar ze zijn ook he-le-maal terug. Wie, wat, waar, hoe en waarom? Bij Girlcrush ben je aan het juiste adres!


b38732e17b853a35b59e14eb083b3e25.jpg
photo6àmodifier.jpg
50227312_771819356505643_7812864276382611855_n.jpg
photo9.jpg
photo15.jpg
f2c14a8759f4da8c305ae97ee5240a56.jpg

Dit bericht bekijken op Instagram

10/10 copy pasting @fannyekstrand

Een bericht gedeeld door Leandra (Medine) Cohen (@leandramcohen) op

Verkondigde Carrie Bradshaw in 2003 (seizoen 6, aflevering 4, voor de geïnteresseerden!) nog aan love interest en collega-auteur Berger dat geen enkele zichzelf respecterende New Yorkse gezien zou willen worden met een scrunchie (grote, stoffen haarelastiek, red.), dan zijn er vandaag meer dan genoeg vrijwilligers (we kijken naar jou, Leandra Medine!) die er eentje in elke kleur van de regenboog bezitten. En niet alleen scrunchies timmeren al een tijdje aan hun comeback, ook haarspelden en -klemmetjes in alle mogelijke vormen en maten mogen weer buitenkomen. Zelfs diadeem-queen Blair Waldorf moet onder ogen zien dat menig Instagrammer er net zo bijloopt als zij.


Intussen is het al van in de jaren negentig geleden dat deze accessoires nog zonder schaamrood op de wangen uit de kast gehaald konden worden. Echt terug van weggeweest dus, en hoe! Fans dragen namelijk niet één, maar vijf spelden in hun haar en zelfs van een strik, scrunchie én haarclip in één en hetzelfde kapsel schrikt Instagram niet meer op.

 

Maar waarom staan we opeens met zijn allen weer te springen om ons haar op een extraatje te trakteren?


Ons antwoord? Nineties-nostalgie. Niet alleen de muziekAaliyah, is that you? – en schoenen – hallo, Fila Disruptors, Buffalo’s … – beleven een revival, maar ook onze make-up en fashion in het algemeen gaan al enkele seizoenen bij de jaren negentig te leen. Helemaal niet onlogisch, want de eighties- en nineties kids van toen zijn de volwassenen van vandaag, en net zoals onze muzieksmaak en beste vrienden doorgaans hun oorsprong vinden in onze tienerjaren, is ook onze kledng- en beautysmaak geënt op de mode van de jaren die ons gevormd hebben. Vandaar de comeback van kleurrijke klemmetjes, streelzachte haarrekkers en de hele ‘more is more’-vibe dus!


Al helemaal zin om een hele lade aan scrunchies, haarbanden en haarklemmetjes te wijden? Wij geven je alvast een flinke dosis inspiratie!

Dit bericht bekijken op Instagram

🧠

Een bericht gedeeld door Nicole Huisman (@nicole_huisman) op

Dit bericht bekijken op Instagram

Well played @manrepeller

Een bericht gedeeld door Leandra (Medine) Cohen (@leandramcohen) op

Fotografie: Marie Lennertz
Makeup: Ine D’hoe & Crystal Die