DE ULTIEME MAKE-UPPENSELENGIDS

Lijken jouw opmaaksessies nog het meest op vingerverven? Of weet je net heel goed wat en hoe maar weet je niet helemaal zeker in welke make-uppenselen je nu het best investeert? Wat je struggle ook is, met deze gids ben jij straks een pro-borstelkiezer én -gebruiker. Painting class just started!

© Flo De Geyndt

© Flo De Geyndt

DSC_5191.JPG
DSC_5490_1.JPG
DSC_5204.jpg

Foundation

Een egale huid zonder zichtbare poriën is de norm in de beautyindustrie, met of zonder filter over je foto. Ben je van nature niet gezegend met een perfect huidje, dan zijn foundation en concealer de redding. Deze producten flawless aanbrengen doe je met de volgende penselen.Platte / traditionele foundationkwast

GUEST_c4cc6886-04cd-4b17-abff-5e1bc8c96e58.jpg

Voor: vloeibare en crèmige texturen
Aanbrengen:
met korte streken
Voordeel:
gelijkmatig aangebrachte foundation
Nadeel:
sneller strepen


Deze kwast is meestal gemaakt van synthetische haren omdat die minder poreus zijn en dus minder product opslorpen. Ideaal om vloeibare en crèmige texturen gelijkmatig over je huid te verdelen en tegelijkertijd geen druppel van je favoriete foundation te verspillen. Zorgvuldig te werk gaan is wel de boodschap, want met dit penseel heb je gemakkelijker strepen.


Stippling brush

zoe100_zoeva_petitstipplingbrush_rosegoldenvol2_1_1560x1960-j69hs.jpg

Voor: vloeibare en crèmige texturen
Aanbrengen: met genoeg druk en korte streken of cirkelvormige bewegingen
Voordeel: streepvrij
Nadeel: wanneer je niet genoeg druk zet, haal je niet het maximum uit deze kwast


Dit penseel is vaak een combinatie van synthetische en echte dierenharen, hoewel er meer en meer volledige vegan kwasten op de markt komen. Korte en langere haren wisselen elkaar af in dit penseel, waardoor hij alle mogelijke make-uptexturen aankan en die streepvrij over je gezicht verdeelt.


Ronde foundationkwast

BeautyandtheBase_1500-1 copy.jpg

Voor: vloeibare en crèmige texturen
Aanbrengen: met cirkelvormige bewegingen
Voordeel: streelzacht en streepvrij
Nadeel: naar onze mening geen


Meestal gemaakt van synthetische haren voor minimaal productverlies. Ideaal om met cirkelvormige bewegingen je foundation fijn mee uit te werken. Deze kwast is je beste vriend in het ‘no make-up’-make-upverhaal.

CONCEALER

Voor: vooral crèmige texturen maar kan ook vloeibare concealers de baas
Aanbrengen: met korte streken of cirkelvormige bewegingen
Voordeel: extra zacht voor je oogcontour, streepvrij, precies, blendt goed
Nadeel: naar onze mening geen


Ook deze kwast is klein en gemaakt om make-up makkelijk op kleine plekjes te krijgen. Het voordeel aan een ronde concealerkwast is dat deze een beetje donziger is dan zijn platte tegenhanger en daardoor nog iets makkelijker hardere substanties (zoals crèmetextuur) blendt en minder snel borstelstreken achterlaat.


zoom_36896782f9a511d6b0d03d3579e491bb4221fc72_1493190708_1142_ZOEVA_WEB.jpg

Poeder, blush, contour

Contouring is – met dank aan Kim Kardashian en co – sinds enkele jaren niet meer weg te denken uit onze beautyroutine. Maar ook voor het contourtijdperk werden gezichten geshaped met blush en bronzer. Of je nu voor messcherpe contouren gaat of eerder op zoek bent naar wat gezonde diepte en kleur op je wangen, met deze make-upkwasten zit je goed.

allure-rca-2017-real-techniques-blush-brush-review.jpg

Poederkwast

Voor: poedertexturen
Aanbrengen: deppend over crèmetexturen, in cirkelvormige bewegingen op ‘naakte’ huid
Voordeel: extra donzig
Nadeel: te veel enthousiasme = poeder overal


Dit volle, donzige penseel wordt van synthetisch of echt haar gemaakt en is speciaal ontworpen om poeder op te nemen, vast te houden en daarna egaal te verspreiden om je make-up look te fixeren of mat te maken. Deze kwast bestaat zowel met een bolle als afgeplatte bovenkant, maar het doel is hetzelfde.mrp159_morphe_elitetaperedblushbrush_e34_1560x1960-rejph.jpg

Blushkwast

Voor: vooral poedertexturen, maar kan ook gebruikt worden voor vloeibare of crèmetexturen
Aanbrengen: neerzetten op de meest intense zone (bijvoorbeeld op de appeltjes van de wangen, of de slapen) en dan uitwerken
Voordeel: kan voor blush en bronzer
Nadeel: met natuurlijk haar slorpt deze kwast best veel product op wanneer je hem met vloeibare of crèmetexturen gebruikt


Deze kleine poederkwast is ideaal om je blush of bronzer gelijkmatig over je wangen en of slapen – eighties-blush, iemand? – te verdelen. Of je nu enkel de appeltjes van je wangen aanzet of voor de bekende 3-vorm kiest, dit penseel is je beste vriend.

OGEN

De spiegels van onze ziel, worden ze wel eens – een keer te veel – genoemd en er de aandacht op vestigen is altijd een goed idee. Of je nu voor één, twee of twaalf oogschaduwtinten gaat of een cut crease of een (dubbele) eyeliner aan je look toevoegt, met deze penselen beheers je elke eye look als een pro!

Eyelinerpenseel

pinceau-eyeliner-n13.3145891376302.jpg

Voor: elke mogelijke textuur (crème, gel, vloeibaar, poeder met mixing medium)
Aanbrengen: met een vaste hand, in één vloeiende lijn of veel korte streken
Voordeel: heel precies
Nadeel: een vaste hand is noodzakelijk


Liner as tight as your ass? Met de juiste kwast en wat oefening kan dat geen probleem zijn. Dit fijne, langharige penseel is ideaal om een dunne of net wat dikkere eyeliner te tekenen, met of zonder vleugeltje en heel precies. Vaste hand required!


Afgeschuind eyelinerpenseel

zoom_a4b4ea8cb269aa580b1f20345dcdb08bf3052879_1493190547_1143_ZOEVA_WEB.jpg

Voor: elke mogelijke textuur (crème, gel, vloeibaar, poeder met mixing medium)
Aanbrengen: met een vaste hand, in én vloeiende lijn of veel korte streken
Voordeel: volgens velen iets makkelijker om mee te werken dan het gewone eyelinerpenseel
Nadeel: een vaste hand is noodzakelijk

Ook met dit penseel schilder je in geen tijd een elegante liner boven je wimperlijn. Dit kwastje is je partner in crime om hele fijne eyeliners mee te trekken. Welke van beide penselen je verkiest, is helemaal up to you. Proberen dus!


Platte oogschaduwkwast (verschillende soorten op de foto)

zoom_dc0b24b54b0128b10b623dbf557824b456f352fb_1493200868_9092_SephoraCollection_WEB.jpg

Voor: vooral poedertexturen, maar kan ook crèmes aan
Aanbrengen: product op je ooglid ‘leggen’ en ‘indrukken’
Voordeel: snel veel pigment, precisie
Nadeel: niet altijd ideaal om mee te blenden


Met deze oogschaduwkwast van echt of synthetisch haar breng je (poeder)oogschaduw aan op je bewegende ooglid. Vuistregel is: hoe korter de haartjes, hoe intenser je het pigment van je poeder op je ooglid krijgt; hoe langer de haren, hoe subtieler je kan blenden. Het is maar net wat je nodig hebt.


zoe061_zoeva_creasebrush_bamboo_1_1560x1960-pn109.jpg

Crease of blending brush

Voor: vooral poedertexturen, maar kan ook met crèmes
Aanbrengen: met kleine, blendende bewegingen
Voordeel: zacht voor je ooglid, ideaal om mee te blenden
Nadeel: naar onze mening geen

Dit donzige penseel is de beste vriend van iedere Instagram-make-upper. Door zijn afgeronde vorm met lange(re) haren, is deze kwast ideaal om verschillende kleuren in elkaar te blenden of om de befaamde crease – of oogplooi – extra aan te zetten. Bestaat in verschillende formaten en materialen.


WENKBRAUWEN

Sinds zelfs Gwen Stefani niet meer gezien wil worden met de dunne wenkbrauwen die in de jaren 90 en 2000 onze look bepaalden, zijn wenkbrauwproducten en -penselen de heilige graal van menig make-uptasje. Voor velen is een volle, natuurlijke wenkbrauw creëren dé uitdaging van de make-upsessie. Gelukkig zorgt het juiste kwastje voor een gemakkelijke brow-belevenis.

eyebrows.JPG

Afgeschuind wenkbrauwpenseel

Voor: alle texturen
Aanbrengen: met korte hairstrokes
Voordeel: ideaal voor fijne lijntjes
Nadeel: je kan maar langzaam kleur opbouwen


Dit afgeschuinde kwastje lijkt wat op het afgeschuinde eyelinerpenseel, maar is meestal wat minder fijn en speciaal gemaakt om hairstroke-like lijntjes te creëren met je wenkbrauwpoeder, -gel of -pommade. Net zoals met een (perfect geslepen) potloodje, kan je zo een heel natuurgetrouwe wenkbrauwlook creëren, maar dan vele malen voller of in een andere vorm dan je natuurlijke exemplaar. Blijf bij twijfel dicht bij je echte wenkbrauwvorm, zo krijg je het natuurlijkste resultaat. Of laat je net helemaal gaan!


Spoolie

Voor: kan met of zonder product
Aanbrengen: met kammende bewegingen
Voordeel: legt elk haartje precies hoe je het wil hebben
Nadeel: kan soms je aangebrachte wenkbrauwkleur vervagen of uitvegen


Deze mascaraborstel-look-a-like is ideaal om je wenkbrauwen netjes in model te kammen. Dit doe je zowel voor als na het aanbrengen van je wenkbrauwproduct, met of zonder wenkbrauwgelletje om ze de hele dag te fixeren.

LIPPEN

lips.JPG

Of je ze nu vol, ultramat, natuurlijk glossy, ombré, overlijnd of oogverblindend holografisch wil, lippen zijn big business. De tijden dat we gewoon met de lippenstift zelf langs onze lippen gingen is looong gone. Wat jouw favoriete stijl ook is, hij staat of valt met de juiste tools. Hallo lippenpenseel!

Lippenpenseel

Voor: vloeibare en crèmige texturen
Aanbrengen: met vloeiende bewegingen
Voordeel: precisie
Nadeel: kleur opbouwen en dekking geven kan soms lang duren


Met dit afgeronde penseeltje lijn je je lip af én vul je je lip op. Voor extra pigmentatie kan je nog steeds rechtstreeks met lipstick langs je lippen gaan. Deze kwast is ook je beste vriend bij het creëren van artistieke liplooks zoals ombré lippen of om het borsteltje van je gloss van lippenstift te vrijwaren.


Plat liplinerpenseel

Voor: crèmige texturen
Aanbrengen: met een vloeiende lijn of net met korte streepjes om product tegen je wimperrand te drukken
Voordeel: precisie, de vorm gidst je langs de lipcontour
Nadeel: een vaste hand is noodzakelijk


Dit platte penseel is ideaal om je lippen haarscherp af te lijnen. Gebruik hem op de contour van je lippen met lippenstift of net met concealer om je lippen helemaal te shapen zoals jij dat wil.


Gebruik jij nog een andere make-upkwast die je niet kan missen? Laat ons weten welke in de comments of via onze social media-kanalen!


Fotografie: Flo De Geyndt
Model: Naomi Rappelet