Onze alternatieven voor micellair water

Dat je je huid elke ochtend en avond goed moet reinigen en echt nooit ofte nimmer met je make-up nog op mag gaan slapen is er intussen al goed ingeprent door beautymagazines, YouTube-goeroes en onze mama’s. Maar hoe, dat staat ons vrij. Sure, micellair water, een schuimreiniger of een reinigingsolie zijn allemaal prima opties, maar het kan ook anders. Deze verrassende nieuwigheden zijn een welkome – en vooral handige – afwisseling!

Het ‘ontschminkwashandje’

 The Makeup Eraser Original - €9.95

The Makeup Eraser Original - €9.95

Deze trooper bestaat intussen al even, maar is bij ons toch nog niet ingeburgerd. Onterecht, want dit is De Handigste en Snelste Beautytool Ooit. Een hele claim voor iemand die zoveel beautyproducten en -tools uittest, maar eens je dit probeert ben je onherroepelijk verkocht. Met dit ‘washandje’ heb je namelijk alleen wat water nodig om je make-up te verwijderen, voor de rest helemaal niets, nothing, nada!

Hoe dit kan? Deze washandjes zijn gemaakt uit microvezel, een synthetische stof met minuscule vezeltjes die grillig van structuur zijn. In tegenstelling tot bij katoen, dat ronde vezels heeft, blijven vuil, make-uprestjes en zelfs bacteriën erin vasthaken. Waar katoen het vuil eigenlijk gewoon in het rond beweegt, neemt microvezel make-up tot het allerlaatste restje weg. Lees: je hebt geen extra producten meer nodig om je gezicht te reinigen. Wij deden de test, en zowel onze foundation als hardnekkige waterproof mascara krijgt hij er met een paar simpele wrijfbewegingen gewoon af. Geen enkele make-uplook die een poetsbeurt met dit wonderdoekje heeft overleefd!

Perfect voor lazy girls dus, maar wie wel houdt van een iets uitgebreider demaquillageritueel of net als ik grote fan is van double cleansing, kan z’n reinigingsroutine nog aanvullen met een beetje reiniger naar keuze.


Ben je bang dat een stevige schrobbeurt je gevoelige huidje overstuur zal maken? Niet nodig! Naast het feit dat je eigenlijk geen mogelijk irriterende producten meer hoeft te gebruiken zijn deze microvezelwashandjes extreem zacht en geschikt voor alle huidtypes. Bovendien gaan ze ook veel langer mee dan een katoenen wegwerpwatje: als je ze na gebruik steeds mooi uitwast met een beetje zeep en laat drogen, kun je ze tot zo’n drie maanden gebruiken!

MakeUp Eraser bracht dit concept als eerste op de markt, maar intussen zijn er al tal van beautymerken mee op de kar gesprongen. Onze favorieten: het MakeUp Eraser Original Magic Removal System, de Magic Mitt van Jane Iredale, en de Make-upremover handschoen van GLOV.

 GLOV makeupremover - €16.99

GLOV makeupremover - €16.99

 Jane Iredale Magic mitt - €17

Jane Iredale Magic mitt - €17Reinigingsborstels

 NUSKIN Ageloc Lumispa - €202.31

NUSKIN Ageloc Lumispa - €202.31

Jarenlang heb ik mijn gezicht gewoon met mijn handen gewassen, maar no more. Sinds ik deze heb getest, ben ik helemaal hooked aan de reinigingsborstel. Reinigingsborstels beloven in het algemeen een veel grondigere reinigingsbeurt: door de snelle bewegingen zouden de borstel dieper in je poriën kunnen dringen en zo veel meer vuil aanpakken. De zalige minimassage voor je gezicht krijg je er bovendien gratis bij!

’s Avonds vergt het wel ietsje meer werk dan pakweg een ontschminkwashandje: je reinigt elke gezichtszone apart, en het toestelletje geeft zelf aan wanneer het tijd is om aan de volgende zone te beginnen. Maar die paar extra minuutjes tijd die je eraan verliest, win je zeker en vast in resultaat!


Sinds de elektrische reinigingsborstel zijn plekje veroverde in mijn reinigingsritueel ziet mijn huid er veel beter uit én hij voelt ook veel zachter aan! Mijn favoriet is de Lumispa van Nuskin die met een alternatief borsteltje op de proppen kwam: de siliconenkop zou nog hygiënischer moeten zijn voor je huid dan synthetische borstelhaartjes en bovendien is hij waterbestendig. Douchen en meteen ook mijn gezicht reinigen: check!Magnetisch masker

Hoewel we onszelf op tijd en stond heel graag verwennen met een kleimasker, een sheet mask of bubble mask, blijven we steeds op zoek naar iets nieuws. Enter het magnetische masker!


Cleopatra droeg al een magnetisch amulet rondom haar hoofd dat voor een jeugdig uiterlijk moest zorgen.
En als de geschiedenis ons één ding geleerd heeft, is het dat deze Egyptische beautyqueen absolute #goals is als het op schoonheidstrucjes aankomt, van baden in ezelinnenmelk en honing tot rozenwater gebruiken als toner.

Een magnetisch masker breng je rijkelijk aan, zoals je bij een ander gezichtsmasker zou doen. Daarna laat je het zo’n tien minuten intrekken, waarna je het kan verwijderen met... een magneet! De magneet verwijdert niet enkel het masker, maar ook de onzuiverheden en make-upresten die het masker heeft geabsorbeerd. Extra leuk: je hoeft zelfs niet na te spoelen met water.


Heel instagrammable allemaal, maar het pakt ook die verstopte poriën aan. Het masker, dat onder andere vulkanische as, mineralen in poedervorm en ijzerpoeder bevat, gaat net als een kleimasker talg, vuil en make-upresten absorberen. De magneet gaat dat met ijzer verrijkte masker aantrekken en verwijdert zo de maskerrestjes, inclusief het geabsorbeerde vuil, uit je poriën, waardoor jij achterblijft met een zacht, proper velletje.


Verder bevat het ook verschillende voedende antioxidanten. Aangezien celoxidatie (in de hand gewerkt door vrije radicalen) zorgt voor een vervroegde huidveroudering en snellere huidverslapping, zijn antioxidanten een uitstekend anti-agingingrediënt. Een van die antioxidanten is hydroxypinacolone retinoate, een stabiele, milde vorm van vitamine A die de collageenproductie en celontwikkeling gaat versnellen. Lees: ook nog eens een glad, egaal velletje met een gezonde glow. Magnetic? More like magic!

 E.L.F magnetisch masker - €22

E.L.F magnetisch masker - €22

 Dr. Brandt masker - €80,58

Dr. Brandt masker - €80,58

REAL SKIN FOR THE WIN!

Toen make-upgigant Urban Decay ervoor koos om in zijn recentste campagne echte, niet gefotoshopte huid de show te laten stelen, trok het merk een gouden pr-kaart. Of je nu voor of tegen bent, maakt niet uit: erover praten deed/doet iedereen in beautyland. Maar zou zo’n echte huid – je weet wel, met poriën en af en toe een mee-eter – eigenlijk niet heel gewoon moeten zijn? Want zien we niet allemaal dagelijks zo’n huid in de spiegel?

 

INSTA-PERFECT

image.jpg

Na een korte scrollsessie op Instagram of YouTube, blijkt al snel waarom we zo gewoon zijn aan perfecte velletjes. Huidjes worden tot het maximum geairbrusht en gefotoshopt en een porie – laat staan een puistje – wordt onverbiddelijk weggegomd. Tot voor kort gold deze treatment enkel voor celebs en modellen in campagnes, maar apps als Facetune brengen zo’n flawless fotohuidje nu ook tot bij ons, ‘gewone mensen’. En zo vinden wij het stilaan heel normaal om die neppe, perfecte huid als standaard te zien. Eén blik in de spiegel – of op de campagne van Urban Decay – brengt ons echter weer met beide voetjes op de grond. Zelfs de zuiverste huid heeft vlekjes, putjes en bultjes, en die mogen wat ons betreft ook gewoon op de foto.


Dat het confronterend en bevreemdend is om huidjes zo naakt en kwetsbaar te zien – zeker op billboards en in magazines – is dus een symptoom van onze tijd. Maar gelukkig zien we stilaan in dat die echtheid ook verfrissend is. Gelukkig is Urban Decay niet het eerste grote merk dat de clichés overboord durft te gooien.
Ook fashion brands zoals Asos en Missguided pakten al uit met ongefotoshopte beelden die de striemen en cellulitis van hun anders zo perfecte modellen de wereld instuurden. Hoog tijd dat de beautymerken de sprong wagen!

ECHT IS HET NIEUWE FAKE

Kendrick Lamar zei het al: “I'm so fuckin' sick and tired of the Photoshop” en misschien zijn we na decennia van fake, faker, fakest wel allemaal sick and tired, en zitten we hoe langer hoe meer te wachten op echtheid. Wie daar nog aan zou twijfelen, hoeft er de Instagram-pagina van Urban Decay maar eens op na te slaan. Reacties als
“Urban Decay, jullie luisteren naar de commentaren van jullie kopers en tonen eindelijk de echte artiesten, in plaats van overbewerkte beelden.
Heel inspirerend om te zien, dank je wel!” of “Ik hou van de diversiteit en menselijkheid van deze beelden!” spreken boekdelen.


Applaus dus voor Urban Decay om onze ogen – nog wat extra – te openen voor alweer een onhaalbaar schoonheidsideaal, want die poriën, die hebben we dus echt wel nodig!


Wat niemand je ooit vertelt over beauty terwijl je zwanger bent

15ea33d7f14fcf286b7ed49f0c1d57b9.jpg

Zwangerschap is een prachtig fenomeen, maar gaat gepaard met enorme lichamelijke veranderingen. Niet enkel staat er een hoger cijfer af te lezen op je weegschaal en verruil je jouw gebruikelijke skinny jeans tijdelijk in voor een losser exemplaar, ook je huid ondervindt de gevolgen van het kleine wonder dat je negen maanden met je meedraagt en heeft bijgevolg andere noden dan anders.

Je verzorgingsproducten ondergaan best een check en zelfs een dubbelcheck, aangezien sommige stoffen in je skincareroutine zelfs schadelijk zijn voor jou en/of je kindje. Retinol, beter gekend als vitamine A zit in veel schoonheidsproducten. Bij een lage concentratie is het niet schadelijk, maar als je zwanger bent kan een te veel aan vitamine A misvormingen bij de foetus in de hand werken. Normaal gezien neemt je huid niet zoveel vitamine A op uit een product dat er problemen kunnen ontstaan, maar toch liever safe than sorry. Ook opletten geblazen met haarkleuringen de eerste 12 weken. Dan is je kindje in volle ontwikkeling en kunnen de chemische stoffen in kleurspoelingen schadelijk zijn, ook al is ook hier de reële kans op schade klein: er moeten echt al veel van de schadelijke stoffen in de bloedsomloop terechtkomen voor er echt een probleem ontstaat. Maar onder het motto ‘beter voorkomen dan genezen’ kan jij je volledig laten gaan in biologisch of natuurlijke shops.


Om je het verdere zoekwerk over wat al dan niet goed voor je zwangerschapshuidje te besparen, gaven twee ladybosses ons een kijkje in hun leven als zwangere vrouw. Zij geven hun ongezouten mening, verhalen en tips over hoe zij deze unieke negen maanden in hun leven op beautygebied beleefden. Ines Borgonjon (34) is senior artist bij MAC Cosmetics (België) en is dag in dag uit bezig met schoonheid in al zijn vormen. Zij is mama van twee, dochtertje Michelle (5 jaar) en zoontje Jerome (4,5 maand), van wie ze net was bevallen toen we haar spraken. Die andere ladyboss, Nena Driehuijzen (32), fotografe en nu mama van Obi (3 maand), vertelt op haar beurt wat er allemaal kwam kijken bij haar zwangerschap.

 
20180413-1G3A9367.jpg

Nena Driehuijzen (32) 

Fotografe, mama van Obi

“Eyeliner is key, maar zonnecrème en bodylotion zijn een must!”

"De laatste jaren schmink ik me meer in vergelijking met vroeger. Vandaag zou ik bijvoorbeeld niet meer zonder mijn eyeliner buiten kunnen. Zelfs de dag na mijn bevalling greep ik meteen naar mijn eyeliner (van Lavera) en blush (van Avril). Zo voelde ik mij instant beter, ook al heeft mijn bevalling 20 uur heeft geduurd. Maar prioriteit nummer 1 was toch het hydrateren van mijn buikje, om striemen te voorkomen. Met pure amandelolie, die je ongetwijfeld in elke bioshop kan terugvinden, smeerde ik mij elke dag in. Zéker na de geboorte van Obi. Ik had het geluk geen striemen te hebben, wat deels genetisch bepaald is, maar bleef toch Bio-Oil gebruiken. Baat het niet, dan schaadt het niet!"
"Om pigmentvlekken te voorkomen, vaak veroorzaakt door de hormonenschommeling die bij een zwangerschap gepaard gaat, zweerde ik bij Biosolis die ik bij de Bio-Planet shopte. een biologische zonnecrème met een hoge zonnefactor. Hier geldt net hetzelfde: ook na de bevalling is je huid nog gevoeliger aan de zon en kan je nog steeds zo’n zwangerschapsmasker krijgen. Blijven smeren is de boodschap!"

“Wanneer ik brede kledij droeg, voelde ik me pas echt een walvis.”

20180413-1G3A9224.jpg

"Een onzekerheid waarin vele zwanger vrouwen zich vast en zeker zullen herkennen is hun gewicht. De schrik om ‘dik’ te worden voelde ik vooral in het begin van mijn zwangerschap. Eenmaal ik een zichtbaar buikje had, werd ik er instant verliefd op en kon ik het niet laten op hem extra te accentueren door de kledij die ik droeg. Ik kreeg de tip van een goeie vriendin om niet al te lang mijn eigen kledij te dragen: eens die kledingstukken uitgerekt zijn, valt dit niet meer om te keren. Dus trok ik naar tweedehandszaken, zoals de Think Twice, waar ik op de 1€-dagen leuke jurkjes op de kop kon tikken."
 

"Verbazend wat dat kleine kindje toch allemaal met je doet. Aangezien ik nooit echt verzot was op baby’s of op het idee om zwanger te zijn, zou ik vóór mijn zwangerschap nooit bikini-foto’s online hebben gesmeten. Toch, heb ik de volle negen maanden trots mijn buikje aan de buitenwereld laten zien. Er waren uiteraard dagen waarop ik me gewoon ‘vet’ voelde. Gelukkig kon ik altijd op mijn vriendinnen rekenen. Gedeeld leed is half leed. Side note: dit helaas buiten de laatste maand van mijn zwangerschap gerekend."

 

“De laatste maand ging mijn lichaam in overdrivé.”

"Een nine-to-fivejob heb ik als fotografe natuurlijk niet, ik eet op onregelmatige uren en mijn werkdag stopt pas als ik dat bepaal. Wat het nog moeilijker maakt om op mijn voeding te letten is dat ik probeerde om tijdens mijn zwangerschap niet méér te eten dan ik voordien deed. Gelukkige had ik geen guilty pleasures die mijn gewicht in gevaar brachten, maar wel brachten die hormonen mijn smaakpapillen volledig in de war. Normaal heb ik liever zoute snacks, terwijl ik plotseling enorme fan was van alles wat zoet is. De laatste maand was er geen sprake van doseren of proberen om mijn porties bij het opscheppen te beperken. Ik kon blijven eten, alsof mijn lichaam volledig in overdrive ging. Fuck it, denk je dan, want ik was al zodanig bijgekomen dat het op die ene maand niet ging aankomen."

Ik gebruik enkel biologische beautyproducten, zo hoefde ik mij geen zorgen te maken of het negatieve gevolgen zou hebben voor mijn baby.”

"Van thuis uit kreeg ik de liefde voor biologische, natuurlijke en ecologische producten mee. Over chemische ingrediënten in mijn skincareproducten die schadelijk konden zijn voor mij of mijn kindje, hoefde ik mij dus geen zorgen te maken. Voor mijn huid gebruik ik enkel producten van het merk Cîme. Voor mijn shampoos en douchegels kan ik bij de biokapper en/of Bio-Planet terecht. Water drinken hoort natuurlijk ook bij huidverzorging: naast mijn bed staat een grote fles water. Wanneer ik borstvoeding geef, zal er naast mij op de bank altijd een 2 liter-fles water liggen."

Hoogstwaarschijnlijk zal ik minder vaak mijn benen scheren eens ik bevallen ben.”

"Ik vermoed dat eens mijn kindje geboren is, er niet veel zal veranderen aan mijn beauty-routine. Wat wel een enorme aanpassing zal zijn, is mijn tijdsbesteding. Ik zal genoegen moeten nemen met de outfit die ik als eerste vastneem in plaats van vijf verschillende looks uit te proberen, zoals ik nu doe. En hopen dat hij nog verder slaapt, anders wordt het van haasten geblazen. Wel kijk ik al lang uit naar mijn eerste kappersbezoekje na mijn zwangerschap, pastelkleuren is waar ik naar verlang."

1G3A7768.jpg

Ines Borgonjon (34), MAC cosmetics senior artist

mama van Michelle en Jerome

Mijn huid toont tekenen van vermoeidheid en is veel droger sinds ik voor de eerste keer zwanger was, van mijn dochtertje Michelle.”

"In mijn dagelijkse verzorging leg ik de nadruk op hydratatie nu mijn huid er vermoeid en droog uitziet, zeker nu ik voor de tweede keer mama ben geworden. Als make-up artist zit ik bij de bron van kwalitatieve verzorgingsproducten en ik gebruik dit voordeel ten volle. Mijn favoriete merken zijn La Mer, Mac en Estée Lauder. Vooral de voedende en rijke crèmes van La Mer houden mijn huid gehydrateerd."
"Mijn dochtertje Michelle is even zot als ik op kleine verwenmomentjes. Dus duiken we tegenwoordig samen de badkamer in met gezichtsmaskers, scrubs en geurkaarsen. Natuurlijk kan een beetje me-time ook geen kwaad."

“Het pijnlijkste zwangerschapskwaaltje, was het carpaletunnelsyndroom, waarvoor ik in mijn achtste maand zelfs cortisone-inspuitingen kreeg.”

1G3A7839.jpg

"Mijn eerste zwangerschap was letterlijk een droom en ik keek ernaar uit om dit voor een tweede keer te beleven. Helaas was mijn tweede zwangerschap eerder een nachtmerrie en heb ik heel veel last gehad van kwaaltjes. Noem er eentje op en ik heb het gehad. Maar het ergste was het carpaletunnelsyndroom, dat wordt veroorzaakt door stress en vasthoudend vocht in je pols. Als gevolg wordt de zenuw in je pols vernauwd en kreeg ik tintelende handen, allesbehalve handig als make-up artist. "

"Om andere zwangerschapskwaaltjes, zoals een zwangerschapmasker, te voorkomen smeer ik een primer met een zonnefactor in, een tip die ik graag wil delen met andere zwanger" vrouwen. En om onder het motto ‘blijven smeren’ te blijven, raad ik ook iedere vrouw om je bolle buikje net zoals je gezicht te blijven hydrateren. Wat je smeert, maakt voor je buik, naar mijn mening, niet zoveel uit. Zolang het je fragiele uitgerokken huidje maar voedt. En doe dat maar zo vaak mogelijk. Mijn all-time favorite is de Deep Comfort Body Butter van Clinique. Ook met etherische oliën (van Oshadi) valt je zwangere buikje goed te hydrateren, bovendien helemaal biologisch en natuurlijk. Zoals pure lavendelolie, die ik zelf gebruik om Jeromes huid te verzorgen als er zich kloofjes vormen. Soms geeft hij een beetje melk terug nadat ik hem de borst geef en dat kruipt venijnig tussen zijn huidplooitjes. Dan stip ik deze plekjes aan met een druppeltje lavendelolie om droge, geïrriteerde plekjes te voorkomen. Bovendien all natural en totaal onschadelijk!"

“Nu besef ik meer dan ooit dat schoonheid letterlijk van binnenin komt.”

"Door mama te worden is mijn kijk op schoonheid enorm veranderd. Als iemand goed in zijn vel zit, vind ik die persoon meteen mooi, ongeacht figuur of uiterlijke kenmerken. Vermoeidheid valt dus niet te maskeren met make-up, het is wat binnenin zit wat telt. Zelf geloof ik in de combinatie van alles om er stralend uit te zien. Het zou nogal belachelijk zijn om elke dag vettig te eten en nadien crèmes te smeren met het idee dat dit je ongezonde snack wel zal compenseren. Om je goed te voelen moet er een balans zijn, ik drink genoeg water, probeer zoveel mogelijk uurtjes slaap mee te pikken en genoeg buiten te komen. Eens het vanbinnen goed zit, merk je het resultaat meteen van buiten."

 

“Ik doe het nog steeds niet allemaal alleen.”

1G3A7882.jpg

"Mocht ik raad geven aan zwangere vrouwen: wees niet te streng voor jezelf! Ik heb het zelf ook moeten leren, maar je maatjes krijg je na enkele maanden sporten weer terug. En neen, je huishouden zal niet altijd tot in de puntjes in orde zijn. Voldoende rust nemen was voor mij ook moeilijk en hulp vragen is dé boodschap. Ik vroeg hulp aan mijn vrienden en familie, zo kon ik terug mijn baterijen opladen en van mijn gezin genieten."

Negen maanden zwangerschap en negen maanden ontzwangeren.”.

"Het klinkt logisch, maar je staat er niet direct bij stil. Na mij eerste bevalling was ik geschrokken van het aantal maanden dat je lichaam neemt om terug in shape te komen. Na vier maanden ben ik terug op gewicht, maar mijn lichaam voelt nog steeds niet hetzelfde aan. Slapper, geen body en textuur, zo kan ik het het best omschrijven. Je kan natuurlijk direct na je bevalling beginnen sporten om helemaal in shape te geraken, maar dat vind ik overdreven. Na Michelles geboorte fietste ik naar het werk, nu ik veel reis is die mogenlijkheid er niet meer. Bovendien, wat zijn die maanden op een mensenleven als je net van een mini-versie van jezelf bent bevallen? Geef het tijd."

 

Fotografie: Marieke Penne
Makeup & hair: Crystal Die

Citytripper, backpacker of strandplakker: dit neem je mee op je laatste zomerreis!

Een poll op onze Instagram-story’s (vergeet ons niet te volgen via @girlcrushmagazine) wees uit dat velen van jullie de komende tijd nog op vakantie vertrekken. Hoezo de zomervakantie is bijna gedaan?
Op reis mogen je favo beautyproducten uiteraard niet ontbreken. Maar welke items je precies meeneemt, hangt natuurlijk erg af van de soort vakantie die je maakt. Welke crème neem je mee bij koude temperaturen en welke foundation overleeft extreme hitte en tropische luchtvochtigheid?
Onze eigenste Crystal Die vertelt je graag wat je het best inpakt om je vakantie picture perfect in te zetten. Of je nu gaat citytrippen in Berlijn, aan het strand gaat liggen in Ibiza of gaat backpacken door Nieuw-Zeeland.

Doorheen een grote reeks aan trials & errors heb ik de beauty essentials gevonden die de moeilijke taak hebben op hun plaats te blijven – of hun job simpelweg goed te doen – doorheen zweet, vermoeiheid, regen, en soms ook slaap.
Onderstaand vind je mijn favoriete producten terug die je doorheen deze beproevingen zullen loodsen.

 

                                              Citytripper

                                                                    (Barcelona, Parijs, Stockholm, Rome, Amsterdam...)

photo-1517736996303-4eec4a66bb17 copy.jpg

Als rasechte citytripper schuw je een beetje beweging zeker niet. Je bezoekt op relatief korte tijd zoveel mogelijk hippe koffiebars en Instagram-worthy lunchplekjes, maar je snuift ook graag een beetje cultuur op in het lokale museum en – eerlijk is eerlijk – in de lokale boetieks en winkelstraten. Leuke straatjes en hoekjes ontsnappen niet aan je alziende oog. Dat je story highlights een lijstje met de naam ‘HOTSPOTS’ bevatten, hoeft dan ook niet te verbazen.

Crystals tips:Waarom je niet helemaal laten onderdompelen in de sfeer van de stad en gaan voor de lokale beautylook?
Experimenteer met looks die je normaal niet zou proberen, maar je misschien wel heel mooi staan!
Ga je richting Barcelona? Kies dan voor een mooie sun-kissed look met veel bronzer, highlighter en bruintinten om te flaneren op de Ramblas.

 

 
 

                                             

 

                                            Strandplakker

                                                                             (Ibiza, Korfu, Côte d'Azur, Blankenberge...)

Sea_Beach_Background copy.jpg

Voor jou is het geen echte vakantie tenzij je met een cocktail in de hand op het strand kan liggen. Van luidruchtige families die al ’s morgens vroeg een strandstoel willen claimen trek jij je niets aan. Je e-reader staat vol zonovergoten romans voor aan het zwembad of op het strand, en je kijkt elke ochtend al uit naar het uitgebreide hotelbuffet ’s avonds. Het liefst loop jij heel de dag in je zorgvuldig uitgekozen bikinisetjes rond (met bijhorende ‘beach hair’-look) en draag je zo weinig mogelijk make-up. De mensen moeten je mooie zomersproetjes toch goed kunnen spotten?

 

Crystals tips:

 
 

 

 

                                              Backpacker

                (China, Costa Rica, Mexico, Nieuw-Zeeland...)

nieuw-zeeland-bergen-water copy.jpg

Geen land is jou te ver en het liefst wil je op je XL scratch map zoveel mogelijk landen afkrabben.
Luxe is voor jou geen vereiste: je dompelt je het liefst onder in de lokale cultuur en levenswijze om zoveel mogelijk ervaringen op te doen en er misschien een of andere levenswijsheid op na te houden.
Daarom sla je met plezier een babbeltje met iedereen die het maar wil, het liefst nog met locals die hun favoriete plekjes met je delen. Bij elk natuurwonder dat je op je pad tegenkomt, haal je je camera spontaan boven, zodat je jouw reiservaringen kunt delen met je familie en vrienden. Jezelf leren kennen is één van de belangrijkste doelen op je reizen, en je hoopt na deze reis een duidelijker beeld te hebben van je doel in het leven.

 

Crystals tips:

Voor een ton aan make-up en haarproducten is er in je rugzak geen plaats, dus ga enkel voor de absolute basics. Prepareer een make-uptasje met zoveel mogelijk multifunctionele producten.

 
 

Summer beauty: "Dit zou weleens mijn permanente beauty bag kunnen worden”

Nu de zomer al meer dan halfweg is, ben ik al helemaal gewend aan mijn simpele summer beauty bag, en eigenlijk is de kans groot dat daar geen verandering meer in komt.

Blame it on the age (of gewoon laziness), maar ik vind het hoe langer hoe belangrijker dat een product niet te veel gedoe met zich meebrengt. Hoe makkelijker in gebruik, hoe groter de kans dat ik het echt een kans geef. Want met enkele jaren als make-up artist en beautyexpert op de teller heb ik al heel wat de revue zien passeren en ben ik niet snel meer verrast. Spoiled, quoi.

 

 

Maar als het dan toch gebeurt, ga ik ervoor: al mijn aandacht en tijd worden besteed aan dat ene, magische product waar ik minstens wel enkele maanden zoet mee ben. Al de rest verdwijnt dan even in de donkerste krochten van mijn beautykast. Lekker simpel. Zonnecrème, bronzer en highlighter? Geef mij maar één handige zonnespray die meteen ook wat extra glow geeft. Drie tinten oogschaduw voor één ooglook? More like één tint op m’n hele ooglid!

Tijdens de zomermaanden bereikt mijn zogenaamde beautyluiheid steevast een echte piek. Want wie heeft dan in godsnaam zin in een dikke laag foundation en ingewikkelde oogmake-uplook waar menig YouTuber jaloers op zou zijn? That’s right, niemand. Dus krijgt mijn beauty bag een soort zomermake-over. Laat mij je loodsen door mijn summer beauty routine.

’s Morgens heb ik even nodig voor ik druk aan het smeren ga. Wanneer ik pas wakker ben, hou ik niet zo van het gevoel van een soort laag die op m’n huid ligt. Gelukkig trekt dat wel weg na drie theetjes en een kom havermout.

Tijdens de zomermaanden houd ik mijn skincare niettemin redelijk basic, aangezien mijn huid minder nodig lijkt te hebben. Momenteel is het ook redelijk makkelijk om er een gezonde levensstandaard op na te houden – denk: gezonde voeding, veel sport, weinig Netflix – wat resulteert in een mooie, redelijk egale huid. Ik gebruik dus niet meer dan mijn dagelijkse facewash (Caudalie of Zo Skin) en een lichte dagcrème of gezichtsolie voor hydratatie (serum Kruidvat, dagcrème La Mer).
Eén à twee keer per week ga ik voor een extra maskertje (Kiehl’s calendulamasker), als het wat meer mag zijn – lees: als ik een nachtje al werkend aan mijn laptop heb doorgewerkt. Do not try this at home.

IMG_0704.jpg
IMG_0825.jpg

Handige texturen = makkelijke producten

Qua skin make-up ga ik voor een handige primer en BB-crème van jane iredale – dekt goed waar nodig, maar voelt door z’n lichte textuur absoluut niet aan als een stijf masker. Erg leuk als je graag een minimum aan dekking wil om eventuele oneffenheden te camoufleren zonder dat het zichtbaar is. “Mijn huid? Ja, die ziet er altijd zo egaal uit, hoor” is een zin die de laatste tijd veel vaker uit mijn mond komt.

Verder gebruik ik ook standaard een crèmeblush en een highlighter. Ik kan eerlijk gezegd niet meer leven zonder de liquid highlighters van Yves Saint Laurent. Als er ooit een award komt voor het product dat je er instant fris uit doet zien, dan heeft deze die dubbel en dik verdiend.
De perfecte combo tussen een subtiele glow en een langhoudende formule.

 

Ga ik naar een event of afspraak, dan mag het wat meer zijn, maar ik houd het wel nog steeds bij lichte texturen. De foam eyeshadows van Chanel breng ik aan over het hele ooglid, dus geen gedoe met het meticuleus aanbrengen en blenden van oogschaduwtinten. Meer tijd om met een cocktail in de hand op een terrasje te zitten. Je kan voor een felle of subtiele kleur gaan, maar de mono-oogkleur is very now.
Ik zie me niet meteen terugkeren naar poedertexturen. Tot er natuurlijk een nieuwe beautylaunch voorbijkomt waar ik het warm van krijg. We praten dus nog eens binnen enkele maanden.

BODY

IMG_0717.jpg

De main focus qua lichaamsverzorging gaat voor mij naar zonnecrème en alles wat me nog maar een beetje doet glowen en glinsteren. Op een gesofisticeerde manier welteverstaan.

Ik hou wel van zonnecrème met een extraatjede Dior-zonnecrème geeft naast bescherming ook een mooie bronze glow en de zonnecrème van Kruidvat bevat glitters. Geen overdreven ik-ben-net-een-avondje-gaan-stappen-in-de-clubglitters, maar een mooie, subtiele variant. Very Beyoncé.
De toon is wel duidelijk: niet te veel gedoe, vooral veel vloeibare texturen en alles wat mijn huid doet glowen tijdens die zonsondergang.

Is deze beautybag ook vol te houden naar de komende herfst en wintermaanden toe?
Ik ga mijn best doen deze vol te houden want ik ben helemaal verknocht aan deze summer routine. Dat het nog maar even zomer blijft…
 

Fotografie: Marieke Penne & Emma Peijnenburg

ZOVEEL KEUZE! WAT IS DE JUISTE ZONNECRÈME VOOR MIJ?

 ©Cindy Nelson

©Cindy Nelson

Er zijn maar weinig geuren die mij zo terugbrengen naar de zomers aan zee uit mijn kindertijd als de geur van zonnecrème. Voor pint-sized me was zonnecrème vooral een weliswaar lekker ruikend, maar ook wit, kleverig goedje dat ervoor zorgde dat schijnbaar elke zandkorrel van het strand aan mijn billen bleef hangen – dat ik er niet door verbrandde kon mij toen nog niet zoveel schelen.

 

Fast forward to now. Vandaag besef ik gelukkig maar al te goed het belang van zonnecrème in de strijd tegen huidveroudering en -kanker én weet ik ook dat een goede zonnecrème niet per se dik en sticky hoeft te zijn. De beste zonnecrème voor jou is immers degene die je dag in dag uit, meermaals per dag wil smeren. Ook benieuwd welk zonneproduct bij jou past? Hier is een handige leidraad! Doe mee aan onze snelle quiz en ontdek welk zonnetype jij bent.

beachquiz.png
 

                                               RESULTAAT

 

 

                                            BEACH BABE

Jij bent de ultieme zonneklopper. Een goudbruine teint is je standaard zomeraccessoire en het liefst lag je dagelijks urenlang in de zon. Gelukkig ben je slim genoeg om je zonne-uren toch wat te beperken (je 50-jarige zelf zal je dankbaar zijn). De momenten dat je wél in de zon ligt, moeten dus voor twee tellen. Een zijige zonne-olie of -melk met hoge factor (geen zorgen, daar bruint je huid gewoon doorheen) én een vleugje zelfbruiner of tan activator is jouw go-to product. ’s Avonds na het douchen afwerken met een after-sun met goudpartikeltjes en je bent de golden godess van je dromen.

                                                SURFCHICK

Jij spendeert het liefst de hele dag in en op de golven om je surftechniek te perfectioneren. Zoals elke zichzelf respecterende surfer girl weet je dat je je huid (en dan vooral die van je gezicht) heel goed moet beschermen. Een supersonisch hoge SPF-factor en een extra laagje bescherming op je neus (deze Australian Gold SPF 50 Face Guard Stick is goud waard) zijn jouw heilige graal. Vergeet trouwens ook je lokken niet te beschermen, deze Swimcap Cream van Philip Kingsley werd ooit ontwikkeld voor het olympische synchroonzwemteam van de VS en beschermt niet alleen tegen de zon maar ook tegen chloor en zeewater.

                                              ZEEMEERMIN

Jij komt zo weinig boven water (heb je kieuwen?) dat je geen zonnecrème nodig hebt. Just kidding, jouw zonneproduct moet gewoon superwaterproof zijn, gelukkig voldoet deze roll-on SPF 50+ minerale zonnecrème van Alphanova helemaal aan jouw eisen.

                                                CITY GIRL

Op het strand liggen is niets voor jou, maar ook op een zonovergoten terras kan je huid zonneschade oplopen. Een zonneproduct moet voor jou dus vooral krachtig beschermen, snel aan te brengen zijn en je huid vrijwaren van de vervuiling van de stad. Dankzij een leger aan antioxidanten verdedigt de City Skin Age Defense Broad Spectrum van Murad je huid van agressors zoals smog en rook, de SPF 50 pakt dan weer de UVA- en UVB-stralen aan. Match made in urban heaven!

                                         MAKE-UPFREAK

Met jouw make-upverslaving is het heel moeilijk om zonnecrème gedurende de dag te blijven smeren, of toch op je gezicht. Jouw redder in nood is het Powder Me-zonnepoeder van jane iredale. Dit poeder met factor 30 bestaat in drie tinten en kan je gewoon bovenop je make-up aanbrengen. Een droomproduct voor elke make-up lover! (Vergeet ook niet om onder je make-up een beschermend laagje te smeren, het Resist Anti-Aging Primer Serum SPF 30 van Paula’s Choice is bijvoorbeeld een goed idee.)

                                       

                                             SPORTY SPICE

Stilzitten (laat staan -liggen!) is niets voor jou, een dag niet gezweet is een dag niet geleefd! Wat jij nodig hebt is dus een sportproof zonneproduct dat snel intrekt, niet kleeft en niet in je ogen loopt als je zweet? Lucky you, jouw ideale match is de SPF 60 La Roche-Posay Anthelios Activewear-zonnecrème. En ze sportten nog lang en gelukkig.

                           

                                           ECO-LOVER

Jij vindt het belangrijk dat je zonnecrème de oceanen niet vervuilt en dus zoek je naar formules die biologisch afbreekbaar zijn. Wanneer zonnecrème afspoelt in zee, kunnen de chemische overblijfselen ervan immers negatieve effecten hebben op het zeeleven zoals zeedieren en koraalriffen. Deze SPF 30 van True Natural is mineraal en volledig biologisch afbreekbaar, en dus volledig veilig voor jou en de planeet.

 

Illustraties: Cindy Nelson

Luchtvervuiling x onze huid: geen happily ever after

Denk jij bij woorden als ‘pollutie’ en ‘vervuiling’ ook aan het plastic om je groenten en fruit, het fijn stof in je longen en al het afval dat ronddobbert in zee? Wij ook, maar voeg aan dat lijstje ook maar een grauwe, geïrriteerde huid, rimpels en verslapping toe, want ook daarvoor kan (lucht)vervuiling verantwoordelijk zijn.

 
36227197_10155631666306512_6870186586684784640_n.jpg

Als je weet dat al sinds 2007 meer dan de helft van de wereldbevolking in steden woont – en daar komen nog wekelijks anderhalf miljoen stedelingen bij – dan weet je dat dit geen beperkt probleem is. Die pakweg vier miljard stedelingen worden namelijk dagelijks extra blootgesteld aan luchtvervuiling. Dat is niet alleen slecht nieuws voor de binnenkant van hun – ons! – lichaam, ook de buitenkant heeft daaronder te lijden. Logisch dus dat meer en meer merken producten ontwikkelen die onze huid tegen deze dagelijkse belaging door pollutie moeten beschermen. Maar hoe doen ze dat? En werkt zo’n crème, spray of serum wel echt om huidschade door vervuiling op afstand te houden?

 

 

RADICALE ROOFRIDDERS

Skin-1 copy.jpg

Net als roken en uv-straling (de zon!), speelt luchtvervuiling een grote rol in vroegtijdige veroudering van de huid, met dank aan de vrije radicalen die in de vervuilde lucht zitten. Die vrije radicalen zijn eigenlijk incomplete en dus onstabiele moleculen die zichzelf weer compleet proberen te maken door de – veelal gezonde – moleculen in onze (huid)cellen te bestelen. Daardoor worden die huidmoleculen op hun beurt incompleet en gaan zij op rooftocht bij weer andere moleculen en raakt het DNA van de huidcel beschadigd.

 

Op die manier ontstaat er een sneeuwbaleffect dat de deur openzet voor onder andere couperose, pigmentvlekken en voortijdige afbraak van collageen en elastine in de huid. Gelukkig kan deze vicieuze cirkel doorbroken worden door de opbouw van een antioxidant verdedigingssysteem.

 

ANTIOXIDANTEN, PRINSEN OP HET WITTE PAARD

98b0307455f90a3d8b03f5d0a487eae6 copy.jpg

Om je huid de bescherming te geven die ze nodig heeft, is het dus belangrijk om vitamine b toe te voegen. Dat kan via voeding, maar ook door producten te gebruiken die de juiste cocktail van mineralen, antioxidanten en vitamines bevatten. Ook je huid grondig reinigen (minimaal twee stappen!), veel water drinken en trouw zonnecrème smeren, werpt zijn vruchten af.

 

Ga dus op zoek naar ingrediënten zoals vitamine A, C, D, E en alle B-vitaminen (in het bijzonder B2 en B3), co-enzym Q10, groene thee, idebenone, kurkuma, ginseng ... Deze hebben allemaal een anti-oxidatieve werking en neutraliseren de vrije radicalen in de lucht waardoor ze effectief de huid beschermen tegen vervuiling.

 

EUHM, HELP!

Kruidvat Daily Defence System bestaat uit vier producten (dag- en nachtcrèmes, gezichtsmist en kleimasker) voor overdag en ’s nachts die de huid niet enkel tegen lucht- maar ook tegen lichtvervuiling (infrarood en blauw licht) beschermen. De dagcrème bevat naast een hele reeks antioxidanten ook een UV-bescherming met SPF 20. Bovendien is de lijn naar goede Kruidvat-gewoonte met € 5,49 per product veruit de goedkoopste antipollutie-lijn die je ooit zult proberen.

 
 

 

De RAD SPF 15 Zonnecrème van het Zuid-Afrikaanse skincaremerk Environ bevat zowel zonnefilters als zonnereflectoren (de zogenaamde fysische filters) die beschermen tegen UVA- en UVB-straling. Dit zonneproduct heeft bovendien een uitgekiende combinatie van vitamines en antioxidanten in huis die vrije radicalen geen kans geven.

 

 

 

Waar crèmes enkel de buitenste huidlagen voeden en beschermen, kunnen huidsupplementen de huid ook van binnenuit versterken. Advanced Nutrition Programme, of kortweg ANP is een Brits voedingssupplementenmerk dat zich specialiseert in huidverbeterin,g en deze Skin Complete is een ideale combinatie van de huideigen, DNA-herstellende vitamine A en een cocktail van antioxidanten. Het perfecte afweermechanisme tegen vrije radicalen dus!

 
 

 

Paula’s Choice C15 en C25 Super Boosters bevatten respectievelijk 15 en 25% pure vitamine C, de Niacinamide Booster bevat vitamines B3 en B5, over een antioxiderend vitamine-dream team gesproken!

 

Ook deze Clinique Fresh Pressed Daily Booster met 10% vitamine C geeft de immuniteit van je huid een duwtje in de rug.

 

La Solution 10 de Chanel gooit de bescherming van je huid over een andere boeg. Met niet meer dan tien ingrediënten, waaronder het exclusieve silver needle-extract (de Rolls Royce van de groene thee), verricht deze antipollutiecrème antioxiderende wonderen voor een gevoelige huid.

 

 

Wie het liefst de hele dag aan antivervuiling doet, heeft met de Ren Flash Defence Anti-Pollution Face Mist het juiste product te pakken. Deze hydraterende en verfrissende spray vormt een onzichtbare bubbel rond je huid die haar beschermen tegen UV-straling en agressoren als fijn stof, (sigaretten)rook en zware metalen.

 

Maar ook zonder een antioxidantenmix extraordinaire kunnen producten de negatieve resultaten van vervuiling op je huid tegengaan. De Clinique Dramatically Different Hydrating Jelly is bijvoorbeeld een frisse, honderd procent transparante, lichtgewicht, olievrije en niet kleverige gel op waterbasis die je huid hydrateert en haar natuurlijke barrièrefunctie heropbouwt en ondersteunt. Zo kan je huid het toegevoegde vocht beter vasthouden en de aanval weerstaan van vervuilende stoffen in de lucht. Op die manier beschermt de hydraterende gel je huid op een alternatieve manier tegen dagelijkse blootstelling aan vervuiling.

 
 

In de categorie ‘reinigen’ (minstens twee stappen, don’t forget!) past dit Tata Harper Purifying Mask. Dit (volledig natuurlijke!) masker met witte klei gomt zacht maar vastberaden alle sporen van vervuiling van je huid en laat haar gehydrateerd en beschermd achter. Met de vrijeradicalen-bevechtende cactusvijg als steringrediënt.

Screen Shot 2018-06-22 at 01.35.09.png

 

 

 

 

Reinigingsgeheimen: doublecleansen voor een vlekkeloze huid

Opstaan en er meteen uitzien als een topmodel is maar weinigen van ons gegeven. Ikzelf heb jarenlang zowel externe als interne factoren uitgetest: voeding, de perfecte skincareroutine, voldoende water drinken... Vandaag kan ik eindelijk met trots zeggen: ik voel me ook mooi zonder make-up. Dit is waarom!

Vlekkeloze huid

4.jpg

Een trend die voor altijd in de top 5 van beautytrends zal staan, is een ‘flawless skin’ of vlekkeloze huid. Niets zo mooi als een glanzende huid om die ‘no make-up’-make-uplook mee te versterken. Maar niet iedereen heeft van nature een perfecte huid.

Nog te vaak gebruiken jonge vrouwen make-up als een soort masker om het eigen gelaat achter te verstoppen. Want ze hebben last van puistjes, vlekjes... Met contouring en highlighting kunnen we bepaalde gezichtskenmerken zelfs optisch volledig gaan vervormen! I’m all about experimenting with make-up, dat weten jullie al, maar hoe ouder ik word, hoe meer mijn huid op de eerste plaats komt. Geen goeie make-uplook zonder flawless skin als basis.

 

Double cleansing

Ik zweer bij een meticuleuze skincareroutine waarbij ik ’s avonds mijn gezicht niet één, maar twee keer reinig met reinigers van Caudalie, een Frans ‘no nonsense’-merk dat natuurlijke ingredïenten hoog in het vaandel draagt, maar enige glamour niet schuwt. Een merk naar mijn hart dus.

rrrrr.jpg

 

 

Ik hoor je al luidop denken: ik ben al bijna te lui voor één keer, hoe en waarom zou ik dan in godsnaam twee keer reinigen? I hear you, meer nog: lange tijd was ik een van jullie. De keren dat ik aan het eind van de dag mijn make-up gewoon liet zitten of halfslachtig wegveegde met een reinigingsdoekje zijn ontelbaar. Maar nu ik van het resultaat van een jaar dubbel reinigen heb geproefd, zou ik voor geen geld van de wereld nog teruggaan naar het skincareritueel van een hobbit uit The Lord of the Rings – lees: onbestaande – en ditto huidje... Smeagols vettige kopje, anyone?

Ik reinig dus braaf mijn huidje twee keer. De eerste reinigingsbeurt zorgt ervoor dat externe factoren zoals make-up en sporen van vervuiling worden verwijderd. Een tweede reinigingsbeurt hoeft al dat grove vuil niet meer te verwijderen, waardoor het reinigingsproduct dieper in je reeds schone huid en poriën kan doordringen en er geen restje vuil meer aan je mooie gezichtje blijft plakken. Of dacht je dat je met één enkel make-updoekje al je make-up, dode huidcellen en fijn stof van de stadslucht kon wegvegen?

 

MELK, OLIE, WATER OF MOUSSE

Welke producten ik precies gebruik bij het doublecleansen laat ik volledig afhangen van mijn ‘skin mood’ van die dag. Er zijn vier soorten reinigers met een geheel eigen textuur, wat betekent dat er voor iedereen wel een topper bij zit.
Je kan oneindig experimenteren met verschillende texturen om zo een makeu-preinigingsritueel op maat te creëren. Iets wat iedereen perfect kan.
Want waarom zou je blijven bij één textuur/product wanneer je huid er nog veel beter uit kan zien met een tweede? Less is more mag dan wel de make-uplook zijn waar we voor gaan, more is more is alvast mijn skincaredevies! Maar welke is nu geschikt voor jou?

Reinigingsmousse

Een luchtige mousse zonder zeep die je huid zacht reinigt, dankzij hydraterende druivenextract en zuiverende salie.

 

 • Reinigt in alle zachtheid
 • Biedt zachtheid en comfort
 • Zonder zeep

Reinigende verzorgingsolie

Een hydraterende mengeling van druivenpit-, zoeteamandel, zonnebloem- en ricinusolie zorgt voor de perfecte reingingsolie die zelfs waterproof make-up aanpakt.

 • Voor gezicht en ogen
 • Lost alle make-up – zelfs waterproof - op

 • zonder vet effect

 • 100% natuurlijk

Zachte reinigingsmelk

Een fluweelzachte melk die je perfect kan gebruiken voor zowel het gelaat als de ogen, zelfs als je last hebt van een gevoelige huid. Deze reiniger beschermt de huid tegen uitdroging en zit boordevol kalmerende ingredïenten voor een instant goed gevoel.

 • Reinigt en verwijdert make-up in één enkele beweging
 • Voedt en kalmeert
 • Voor gezicht en ogen

Micellair reinigingswater

Een frisse, lichte formule met hydraterend, biologisch druivenwater en kalmerende kamille. Reinigt, hydrateert én kalmeert de huid.
 

 • Zonder zeep en zonder spoelen
 • Voor gezicht en ogen
 • Reinigt en verwijdert make-up in één enkele beweging
 • Hydrateert en kalmeert

Mijn topproduct uit het gamma is de reinigingsolie. Als make-up artist hou ik enorm van experimenteren met make-up, maar dat betekent ook dat ik de juiste producten nodig heb die mijn huid ook elke avond goed kunnen reinigen. Deze olie verwijdert echt alles – zelfs mijn waterproof make-up – en verandert bij aanraking met water in een soort van zijdeachtige substantie. Kleine bonus: de druivenpitolie zorgt er ook voor dat je wimpers groeien. Talking about a win-win situation.

Bij een drukke dag waar ik veel verschillende make-uplooks heb gedragen – een opnamedag bijvoorbeeld – mag het nog een stapje verder. Dan reinig ik eerst met de olie en daarna met mousse voor een extra intense reiniging die geen spoortje make-up meer achterlaat.

Eén keer per week scrub ik ook mijn huid om alle dode huidcellen te verwijderen:
hiervoor mix ik de reinigingsmousse samen met de exfoliërende crème.
Mijn huid wordt gereinigd en vernieuwd in één enkel gebaar.

Zo, nu heb ik je mijn reinigingsgeheimen verklapt. Hopelijk weet je zo genoeg om zelf aan de slag te gaan. Het resultaat zal niet op zich laten wachten, I promise!

Plastic planeet: ecologische beautyverpakkingen - minder is meer

We maken er talloze gebruiksvoorwerpen uit, verpakken er ons voedsel en onze online shoppingbuit in: plastic is niet meer uit onze leefwereld weg te denken. Inmiddels verbazen we ons over apart verpakte komkommers, paprika’s in cellofaan en dubbel verpakte koekjes, maar bij de verpakking van onze beautyproducten staan we niet vaak stil. Helaas zorgen de verpakkingen van onze favoriete shampoos, mascara’s, gezichtscrèmes en lippenstiften jaarlijks voor tonnen afval. Tijd om te kijken wat we beter kunnen doen.

 

Er is te veel plastic op onze planeet, dat is niets nieuws. Het kost de natuur immers honderden jaren om plastic – dat we dan vaak ook nog maar één keer gebruiken – af te breken, als het al helemaal verdwijnt... Daardoor breidt de plastic soup zich steeds verder over onze oceanen uit. En hoewel er steeds meer verpakkingsvrije of -arme initiatieven ontstaan, wordt er ook nog altijd nieuw plastic geproduceerd en gebruikt, waardoor we steeds moeilijker van plastic af geraken.

 

KLEINER

 Kruidvat natures - een milieuvriendelijke, vegan en budgetproof lijn.

Kruidvat natures - een milieuvriendelijke, vegan en budgetproof lijn.

Op die plasticoverdosis gaan ook beautymerken gelukkig meer en meer inspelen. Zo maakte Clarins zijn lippenstifthulzen 1,5 gram lichter, experimenteerde Kruidvat met een volledig vegan productlijn en dito verpakking en ontwikkelde Yves Rocher onlangs een geconcentreerdere versie van zijn douchegels en shampoos om die zo in kleinere en lichtere plastic flacons te kunnen aanbieden.

 

Op duizenden flesjes betekent dat heel wat winst voor het milieu – zo’n 33 ton plastic wordt zo per jaar uitgespaard, berekenden ze bij Yves Rocher. Bovendien passen er van zulke kleinere verpakkingen meer op een vrachtwagen dan voorheen. Lees: minder ritjes en een beperktere uitstoot van broeikasgassen.

 

RECYCLEERBAAR(DER)

image.jpg

Ook Lush, een voortrekker wat ecologisch verpakken betreft, blijft zijn werkwijze bijschaven om verpakkingen nog meer te beperken. “Het liefst verkochten we onze producten allemaal naakt”, klinkt het bij Lush. Alles wat niet in z’n blootje kan worden aangeboden – denk: vloeibare producten – gaat in identieke zwarte potjes. Die beperken de verpakkingskosten en zijn heel makkelijk te recycleren, op voorwaarde dat de klant zelf zijn lege potjes opnieuw naar de winkel brengt natuurlijk.

 

Door de consument zelf lege verpakkingen te laten verzamelen en inleveren, worden wij zelf mee verantwoordelijk voor het welzijn van onze planeet. Zo’n verantwoordelijkheid werkt motiverend en dat hebben veel merken goed begrepen. Merken als & Other Stories, M.A.C en dus Lush laten ons al langer lege beautyverpakkingen binnenbrengen, telkens in ruil voor een product (een gezichtsmasker bij Lush, korting bij & Other Stories en een gratis lippenstift bij zes lege M.A.C-verpakkingen).

 

En dat is maar goed ook, niet enkel voor de free goodies, maar vooral omdat lippenstifthulzen en aanverwanten normaal linea recta naar het restafval gaan wegens ‘geen idee waar die dingen thuishoren’. Toch brengen we met zijn allen nog niet genoeg van deze lege verpakkingen terug. Het streefdoel zou immers alle verpakkingen moeten zijn, want hoe meer van ons plastic een tweede (of derde, vierde) leven krijgt, hoe beter.

VERPAKKINGSLOOS

De meest ecologische verpakking is de verpakking die niet bestaat”, zei Karine Van Doorsselaer (hoofddocent op de afdeling Productontwikkeling van de Universiteit Antwerpen) onlangs in een opiniestuk voor Knack. Sommige producten hebben dan ook geen verpakking nodig, zoals ook Lush al benadrukte.

Wanneer men niet anders kan dan een product verpakken, dan is de eerste keuze herbruikbare verpakkingen of toepassingen waarbij de verpakking een tweede leven als gebruiksvoorwerp krijgt (denk maar aan de glazen Nutella-potten die drinkglazen worden). Als dat niet kan, dan is het alternatief een volledig recycleerbare verpakking, zoals bij bijvoorbeeld & Other Stories het geval is.

Een merk dat wel volledig op verpakkingsloze en afvalreducerende producten mikt, is Lamazuna, een Frans merk met een naam die letterlijk ‘mooi meisje’ betekent in het Georgisch. Lamazuna verkoopt herbruikbare doekjes om je mee te demaquilleren, oorstokjes van bamboe, tandenborstels met vervangbare kopjes, herbruikbare menstruatiecups, douche- en shampoobars en zelfs deo en tandpasta in vaste vorm. Allemaal milieuvriendelijke alternatieven voor producten waar we niet zonder kunnen.

SCHONE SCHIJN?

Toch zijn het niet enkel de kleinere beautyvissen die hun best doen voor een schonere planeet. Ook cosmeticareuzen zoals L’Oréal, Estée Lauder en Dior springen op de milieukar en zetten in op groene chemie, ingrediënten uit duurzame landbouw en/of verantwoorde verpakking. Dit inhaalmanoeuvre neemt natuurlijk niet weg dat het net het luxesegment van de sector is dat tot voor kort amper rekening hield met milieubescherming (denk maar aan het gebruik van pesticiden voor hun botanische ingrediënten en extravagante verpakkingen uit gemengde en dus onrecycleerbare materialen). Een ecologisch imago is intussen echter onontbeerlijk geworden en iedereen doet zijn best om het meest milieubewust te zijn. Hoe dan ook is de trend gezet, nu die beloftes nog waarmaken.

 

'Allemaal goed en wel, maar hoe doe ik dat nu?’, wel, heel eenvoudig…

Dat de weg naar een verpakkingsarme beautyroutine niet per se heel extreem of moeilijk moet zijn, bewijst Elfi De Bruyn –  90% veganist, nageltovenaar, auteur van Glam At Heart, naked showergel-lover en – niet toevallig – werkzaam bij ecologisch beautymerk Lamazuna

 

25443299_761369250738202_1677135215960660872_n.jpg

Elfi De Bruyn

elfi_de_bruyn.jpg

WAAROM ECOLOGISCHE (EN ECOLOGISCH VERPAKTE) BEAUTY?

“Een paar jaar geleden vond ik het in de eerste plaats belangrijk dat de merken waarvan ik producten kocht niet testten op dieren. Die eerste bewuste stap zorgde ervoor dat ik meer stilstond bij wat mijn keuzes betekenden voor mijn ecologische voetafdruk. 100% uitblinken is niet mogelijk – kijk maar naar mijn eigen projecten met glitter, niet erg ecologisch, al ben ik nu op zoek naar andere varianten online – maar alle kleine beetjes maken echt een groot verschil en dat is wat telt!

“Intussen stroomt mijn badkamer vol met zero waste shampoo bars en andere producten. Ze ruikt nu ook altijd lekker, zonder verpakking komen de geuren van producten veel beter vrij. Toch heb ik zeker ook nog verpakte producten staan, maar dan met verpakkingen die van gerecycleerd materiaal werden gemaakt of een bijdrage leveren aan onze planeet. Voor ik een product koop, check ik ook het één en ander, want al ziet iets er nog zo leuk uit, mijn waarden gaan voor.”

ECO X HET GROTE PUBLIEK?

“Ik denk dat meer en meer mensen zich bewuster worden van het probleem, vooral omdat het nu meer dan ooit in de media komt. Veel mensen schieten nu pas wakker, al is het geen nieuw fenomeen. Maar er is zeker en vast beweging en dat kan ik alleen maar toejuichen. Het zijn vooral kleine gewoontes die we moeten doorbreken, zoals rietjes of plastic bekers weigeren in een koffiebar. Voor die dagdagelijkse dingen – zoals flesjes water of frisdrank – zijn er alternatieven, en ook water van de kraan drinken kan, ik doe het al twee jaar! Het is even wennen, maar zeker niet onmogelijk, small steps, big difference!

TIPS VOOR TIJDENS HET BEAUTYSHOPPEN?

Begin klein, bijvoorbeeld met je tandenborstel. In plaats van elke zoveel maanden een nieuw exemplaar te kopen, kan je bij Lamazuna de borsteltjes vervangen zodat je de tandenborstel zelf kan blijven hergebruiken. Dat scheelt een heel pak in de vuilnisbak en je kan kiezen tussen alle kleuren van de regenboog! Ook overschakelen naar een menstruatiecup is een optie die veel vuilnis (en geld!) bespaart, net zoals je gewone oorstokjes inruilen voor een exemplaar uit bamboe. Het is echt makkelijker dan je denkt!

5 minuten met Yves Saint Laurents Global Beauty Director Tom Pecheux

OFFICIAL%20PORTRAIT.jpg

‘Lippenstift zorgt er niet alleen voor dat een vrouw zich sexy voelt, het geeft ook zelfvertrouwen en kracht’

Hij werd grootgebracht op een boerderij, werkte als patisseriechef in Parijs in de jaren tachtig, werd van de schoonheidsacademie geschopt omdat hij make-up aanbracht met zijn vingers en begon zijn carrière als make-upartiest als assistent van Linda Cantello. De Franse Tom Pecheux heeft ondertussen meer dan 33 jaar ervaring en is één van de grootste namen in de industrie. Toch blijft de geliefde make-upartiest – ondanks zijn uitpuilende agenda gevuld met afspraken met de allergrootste namen – bescheiden en immer charmant. Die agenda werd in januari 2017 nog hectischer toen Pecheux als Global Beauty Director van YSL Beauty werd aangesteld. GirlCrush kreeg Pecheux en zijn eeuwige glimlach voor 5 minuten te pakken en vroeg hem naar zijn liefde voor make-up en zijn relatie met het iconische merk

 

Je bent een meester in het transformeren van vrouwen met make-up en je werkt mee aan het bedenken van nieuwe producten die de beautywereld nodig heeft. Experimenteer je hiervoor ook op jezelf?

glitter-makeup.jpg

Als make-upartiest hou ik er natuurlijk van om te spelen met alle verschillende producten die er bestaan. Het is niet alleen belangrijk dat ik mijn kennis en expertise deel, maar ook dat ik zelf steeds blijf bijleren. Als ik een nieuwe look in gedachten heb voor een runway show zal ik deze soms thuis op mezelf uitproberen om het resultaat te kennen voor ik aan de slag ga, maar het liefst van al experimenteer ik rechtstreeks op het model. Ik draag zelf niet graag make-up. Dat heeft niets te maken met schaamte, maar ik voel mezelf simpelweg niet comfortabel met bijvoorbeeld rode lippenstift op.

Waar ik wel bekend om sta, is mijn stralende huid. Telt dat ook? Ik hou ervan om mijn huid te verzorgen en er op die manier op mijn best uit te zien. Dat is, net als het aanbrengen van make-up, een proces. Helaas heb ik niet meer hetzelfde zachte velletje als een jong model. (lacht) De juiste skincare producten en het kennen van je eigen huid is daarvoor essentieel.

Je bent zelf begonnen in de jaren 80, toen vrouwen met zware en kleurrijke make-up speelden. Waarom denk je dat vrouwen nu bang zijn voor kleur op hun gezicht?

YSL-Mascara-Vinyl-Couture-group-shot.jpg

Tijdens een runway show proberen we steeds de grenzen op te zoeken met extreme en extravagante looks, maar mensen blijven hier helaas terughoudend over. De overstap van een klassieke rode lip naar een knallend fuchsia of roze is nochtans niet groot. Zelfs met oogmake-up kan je kleurrijk gaan zonder er extreem opgemaakt uit te zien. Zo kan je bijvoorbeeld voor een kleurrijke cat-eye eyeliner gaan, of wat blauw toevoegen aan een smokey oogmake-up voor een mysterieuzer resultaat. Je kan je dagelijkse beautyroutine en look een complete metamorfose geven door er een klein beetje kleur aan toe te voegen. Gekleurde mascara, bijvoorbeeld in bordeaux, is een goede eerste stap. Als het aan mij ligt, moet iedereen terug spelen met kleur. Kleurrijke make-up is in mijn woordenboek immers niet hetzelfde als zware make-up.

Sinds vorig jaar ben je Global Beauty Director voor YSL Beauty. Wat zijn jouw persoonlijke favoriete producten?

Favorieten zijn voor iedereen anders, maar ik denk dat iedereen fan zou zijn van de YSL-lippenstiften. Daarin zijn we echt nummer 1. We hebben zoveel verschillende texturen en kleuren. Eén van de belangrijkste nieuwigheden waar we nu aan werken is het focussen op de huid. Ik ben geobsedeerd door een perfecte huid, dus we zijn aan het werken aan nieuwe lanceringen die daarop inspelen. Vooraleer je nog maar kan praten over make-up of kleur, is de huid het allerbelangrijkste. Dat zou de focus van elke vrouw moeten zijn.

Sinds het begin is YSL bekend om zijn pittige, moderne imago, mee zijn met de tijd en het huidige landschap. Zou je jezelf omschrijven als iemand met pit?

3365440595477.jpg

Ik ben eerder de rustige man die graag bakt in zijn vrije tijd. (lacht) Als je kijkt naar het huidige landschap, dan zijn vrouwen de laatste jaren veel sterker geworden. Het is geen toeval dat lippen sinds vorig jaar weer sterker benadrukt worden, en dat beeld gaat enkel maar toenemen. Lippenstift zorgt er niet alleen voor dat een vrouw zich sexy voelt, het geeft ook zelfvertrouwen en kracht. We hebben een hele nieuwe community sterke vrouwen die opkomen voor zichzelf, vechten voor hun rechten. Vrouwen die op zoek zijn naar kracht in het huidige politieke, Trump-klimaat. Dat kan ik alleen maar toejuichen en zelf op mijn beurt verwerken.

 

Onze beautyfavorieten deze maand

Girlcrushmgazine-janagermanus-4.jpg

Welkom bij onze maandelijkse beautyfavorieten, waar één Girlcrush-lid een oplijsting maakt van alles wat haar de afgelopen maand bewoog, verbaasde en instant verliefd deed worden.
Deze maand vertelt Crystal alles over haar favoriete beautyproducten.

 

“Elke maand test ik tientallen nieuwe beautyproducten uit en word ik wel ergens op verliefd, om vervolgens nóg iets beters te ontdekken. Deze sprongen er voor mij uit deze maand:
de perfecte beautyitems die de winter eindelijk vaarwel zeggen en de lente verwelkomen met hier en daar zelfs al a touch of summer.

 

                         Hydraterend gelmasker – Kiehl’s

Deze topper staat nu al enkele maanden in mijn kast, maar hij staat nog steeds in mijn top 5.
De textuur van het masker is lichtjes anders dan wat de meesten onder ons gewoon zijn: geen zware kleitextuur, maar een verfrissende gel met een instant verkwikkend effect.
Met de lentetemperaturen in de aantocht geef ik de voorkeur aan snelle en vooral frisse producten, en deze past perfect in het rijtje. Met handgeplukte calendulablaadjes en aloë vera als hoofdingrediënten is dit masker bovendien ook hydraterend en kalmerend, en zorgt het voor een gezonde en glowy teint. Deze blijft dus nog wel even in mijn beautykast staan!

 
5912113474-thumb1.jpg

              De ‘no make-up’-make-uplook – Giorgio Armani

De ‘no make-up’-make-uplook kennen we allemaal – een beautylook die eruitziet alsof je amper een druppel make-up op hebt, terwijl je in werkelijkheid een halve beautykast op je gezicht hebt gesmeerd. Ik ben grote fan van producten die je eigen, natuurlijke schoonheid accentueren zonder dat het resultaat too much is.

 

Deze Neo Nude-lijn van Giorgio Armani voldoet helemaal aan het plaatje van iedereen die houdt van een naturelle look: een make-upcollectie vol nudetinten voor je huid, wangen en lippen voor perfectie die toch realistisch blijft. Ik ben fan.

 
 

 

                            SUNNE-poeder – Und Gretel

Geen dag zonder een mooie, gezonde blush, en dit handige 2-in-1-poederdoosje is daarvoor ideaal. Plus, ik heb het wel voor producten die je snel kunt aanbrengen en makkelijk in de handtas kunt droppen. Niets zo irritant als een halve beautycase aan make-up op de bodem van mijn handtas.

Aan de ene kant een zachtroze blush voor een gezonde blos en aan de andere een zachte bronzer voor het sculpten van de jukbeenderen: veel meer heb ik niet nodig voor een sunkissed look.
Bijkomend positief puntje is dat het Berlijnse merk garant staat voor 100% natuurlijke en dierproefvrije producten. Het handige borsteltje mag dan wel van natuurlijk geitenhaar zijn, dat werd gewoon afgeschoren en is volgens Und Gretel helemaal cruelty-free. Je eigen make-up artist zijn was nog nooit zo makkelijk! Al is dat in mijn geval wel héél makkelijk... (wink)

 

 

                                Getinte lipbalm – Weleda

In de categorie ‘beauty voor luie meisjes’ ontdekte ik deze maand een topper van formaat. Deze getinte lippenbalsem is ideaal voor dagen waarop ik geen zin heb in de opzichtigheid van een lipstick, maar wel graag verzorgde lippen wil.Deze lippenbalsem hydrateert, geeft je lippen een subtiele touch of colour en laat een mooie glans achter. Bovendien komen er hoogstwaarschijnlijk nog wel wat koude dagen aan – hallo, België – dus voor girls die snel last hebben van gebarsten lippen: voeg deze maar meteen toe aan jullie beautytas!
Want waarom zou je nog voor een gewone lipbalm gaan als je ook eentje kunt kiezen met een subtiel ‘naturel-maar-dan-beter’-tintje?
 

 
normal_5abcab345c8c8_getinte-lippenbalsem-collection.jpg

" Mijn beautyroutine is enorm veranderd sinds ik 30 ben"

Enkele weken terug boycotte ik eigenhandig mijn kans om ooit nog over mijn leeftijd te kunnen liegen, en wel met dit artikel. If you’re 30 and you know it clap your hands, of zo. Maar die handen hebben intussen gelukkig wel meer skills dan de jaren voorheen. En dat zie je aan mijn gezicht.

Laat me dat even verduidelijken…
Nu ik 30 ben, is mijn huid niet meer zoals toen ik 20 was
– en helaas zijn ook de strakheid van mijn kaaklijn en mijn oogcontour dat niet langer. Vandaar dus een immer veranderende beauty routine.

 

VAN TOEN…

In mijn teens en vroege twenties ging dat ongeveer zo:

Untitled-1.jpg

’s Avonds ontschminken met doekjes (de horror!) of – in het geval van waterproof mascara – een tweefase-oliereiniger en wassen met een gel (die achteraf bekeken mijn huid aan de oppervlakte zo woestijndroog maakte dat ik net meer acne kreeg in plaats van minder). Daarna smeerde ik nog een crème van bij de apotheker, want dat moest wel goed zijn, toch?

In de morgen herhaalde ik dat stramien nog eens zonder de stap van het demaquilleren en met make-up als toevoeging. Gelukkig ging ik niet – zoals zoveel meisjes – door een fase van te donkere, te grauwe, te roze of te dekkende foundation. Call me crazy, maar op de één of andere manier leek het me gewoon logisch dat mijn gezicht en hals dezelfde kleur moesten hebben.

hh.jpg

Van onze huidige obsessie met wenkbrauwen en contouring was er ook nog geen sprake – we’re talking anno 2005-2010 – dus een perfecte teint met veel coverstick (want zo heette onze concealer toen) en een luchtige foundation én donkere wimpers waren daarom mijn focuspunten. Voor een avondje uit kwam daar nog wat groene of paarse eyeliner bij – yep, I was that girl. Afwerken met een likje lipgloss en ik kon de deur uit.

 

…NAAR NU

Het hoeft niet gezegd dat er tussen toen en nu wel het één en ander veranderd is. De belangrijkste toevoegingen zijn oogcrème en een skincareroutine die – eindelijk – wél bij mijn huid past. Maar ook de eerder genoemde wenkbrauwen en jukbeenderen krijgen nu heel wat meer aandacht van mijn make-upkwasten. Op mijn lippen is er een evolutie van glans (de lipglossjaren) naar mat (de M.A.C Velvet Teddy-jaren) naar een voorzichtige comeback van satijnglans bezig.

 
 
 

Daarnaast blijft mijn huid ook in mijn make-uproutine prioriteit numero uno. Een stralende teint IS EEN MUST. Voilà, I said it: mensen die alleen blush of bronzer gebruiken op een less than perfect skin, ik snap ze niet. (Ben jij gezegend met een vlekkeloze teint? I hate you, maar allee dan, jij mag dat!)

 

BEAUTY JOURNALIST SKIN

Natuurlijk ben ik bevoorrecht, aangezien ik als beautyjournalist de kans krijg om héél véél producten te testen, maar het mes snijdt aan twee kanten. Jarenlang leed ik aan ‘testershuidje’ door constante veranderingen in mijn skincare routine en te veel producten die eigenlijk niet bij mijn huidtype pasten. Dus hoeveel je ook van afwisseling houdt, eenmaal je jouw ideale routine gevonden hebt, stick with it!

Toch nood aan variatie? Daar is make-up voor, enjoy!

 

Tournée Minér-oeps: ik probeerde het uit en dit is wat er gebeurde.

uuofo.jpg

Wie mij een beetje kent, weet dat ik niet graag over mezelf schrijf. Een column of opiniestuk is niets voor mij. Wanneer team Girlcrush echter unaniem besloot dat ik dé uitgelezen persoon van het team was om Tournée Minérale uit te testen, kon ik met mijn ‘maar ik schrijf niet graag over mezelf’-argumenten geen kant meer op.

Het doel was simpel. Om alle Tournée Minérale-ladies een handje te helpen, zou ik op 1 januari 2018 starten met mijn goed voornemen om een maand lang geen alcohol te drinken. Op die manier kon ik mijn ervaringen, zwakke momenten, tips en tricks met jullie delen in februari, terwijl Tournée Minérale officieel bezig was.

 
 hydrate, hydrate

hydrate, hydrate

De eerste dagen van januari verliep alles vlot. Ja, ik drink graag een glas wijn op restaurant of tijdens een etentje thuis/bij vrienden, maar in de week zie je me niet snel in mijn eentje een flesje kraken voor de televisie. Plus, na de overdaad tijdens de feestdagen in december was ‘nee, bedankt, ik drink deze maand niet’, geen moeilijke zin om te zeggen.

Alles veranderde echter toen mijn vriend op 13 januari besloot om op zijn knie te gaan. Enthousiast ja-geroep en een ring later veranderde mijn Tournée Minérale al snel in tournée générale. Overal waar we kwamen, moest onze verloving gevierd worden in combinatie met de nodige glazen champagne. Natuurlijk had ik nog steeds vol overgave ‘nee, bedankt, ik drink deze maand niet’ kunnen zeggen, maar de combinatie van blijdschap en de nood om te bewijzen dat het niet ‘van de moetes’ was, zorgde ervoor dat ik steeds als eerste in de rij klaarstond om te klinken en drinken.

Een maand niet drinken faalde dus al na 13 dagen, al vond ik zelf wel dat een verloving een terecht excuus is om de nodige bubbels toe te laten. De deadline van het artikel werd opgeschoven en ik zou net als iedereen in februari meedoen aan Tournée Minérale.
Probleem: februari was gelijk aan een al lang geplande skivakantie (lees: met de traditionele après-ski op en naast de piste) en de altijd hectische modeweken wanneer je na een lange dag rondhollen van show naar showroom blij bent wanneer je jouw voeten onder een tafel kan schuiven, met een glas wijn om te bekomen van de dag. Ik geef toe, ik klink nu als iemand die niet zonder alcohol kan. Laten we even benadrukken dat ik geen enkele keer dronken ben geweest en mezelf alles nog netjes kan herinneren. Flauw excuus, I know.

Maart dan maar. Dankzij een week geveld in bed door te brengen met koorts en de nodige après-modewekendrukte op het werk, was het deze maand ontzettend makkelijk om niet te drinken. De eerste 20 dagen zonder alcohol vlogen dan ook voorbij zonder dat ik erbij heb moeten stilstaan dat ik effectief een maand niet zou drinken. Klinkt alsof ik met vlag en wimpel zou slagen, toch? Het probleem deze keer was dat ik er effectief niet meer bij stilstond. Dus toen we op het werk iets te vieren hadden en ik een glas bubbels in mijn handen kreeg, was dat glas leeg alvorens ik besefte dat ik 30 dagen en geen 20 niet zou drinken. #fail. Again.

 

7917691759640f1395a762edd98a73b3.jpg

De deadline opnieuw verschuiven leek me dan ook nutteloos. Zeker omdat ik in april 10 dagen naar New York ga met mijn vriend – excuseer, verloofde – en heb afgesproken met al mijn vriendinnen daar. Mei dan maar? Laat ons afspreken dat ik zeker dit jaar nog een maand lang alcoholvrij blijf. Al is het dan alleen maar om aan mezelf te bewijzen dat ik het kan.

Onze 4 favoriete BEAUTYHOTSPOTS in Parijs!

Aah, Paris: de stad van de liefde. En dan hebben we het niet alleen over tortelduifjes: ook beautylovers kunnen hier hun ogen uitkijken - en portefeuille leegkopen… Speciaal voor wie graag uit de lichtstad terugkeert met iets originelers dan een flesje Chanel N°5 of micellair water van Bioderma, delen wij met jou vier van onze favoriete beautyplekjes. Boeken maar, die Thalys-tickets!

 

                          Officine Universelle Buly 1803

f.jpg
 Girlcrush ging naar Parijs en bracht terug mee: Lait Virginal pour le Corps – Héliotrope du Pérou.    

Girlcrush ging naar Parijs en bracht terug mee: Lait Virginal pour le Corps – Héliotrope du Pérou.

 

Bij Buly lijk je wel een andere wereld binnen te stappen. Maar hoewel alles hier geschiedenis lijkt uit te ademen, bestaat Officine Universelle Buly 1803 nog maar sinds 2014. Ramdane Touhami, die ook het eeuwenoude kaarsenmerk Cire Trudon nieuw leven inblies, nam de oude parfumerie en het receptenboek van Jean-Vincent Bully - mét dubbele l - als inspiratiebron voor zijn dit nieuwe beautymerk.

Van heerlijke bodylotions en parfums tot luxueuze tandpasta, geurkaarsen, hoornen kammen en plantaardige oliën en poeders van over de hele wereld, en dat alles in elegante, nostalgische verpakkingen: onmogelijk om je hier niet tot een aankoop te laten verleiden.

 

Gelukkig hoef je hier niet meteen de big bucks boven te halen: je koopt hier al een flesje (lekker ruikende!) dissolvant voor € 6,00, handige zeepblaadjes voor € 12,00 en de allerchicste tandflos die je ooit gezien hebt voor € 13,50.

Officine Universelle Buly 1803, 6 rue Bonaparte (VI)

                               

                                 

                                  Le Bon Marché Rive Gauche

 Foto: Kora-Lee Lust

Foto: Kora-Lee Lust

Le Bon Marché is een van de historische chique warenhuizen van Parijs, maar is allesbehalve vergane glorie. Hier vind je niet enkel de meest on-trend modemerken, ook alle grote beautymerken hebben hier hun plekje.

 

De parfums van Franse klassiekers als Chanel, Dior en Yves Saint Laurent staan er naast minder bekende nichemerken als Memo en Eric Buterbaugh. Je vindt er skincare van Aesop, maar ook Tata Harper en Chantecaille. Make-upliefhebbers kunnen hier massaal NARS inslaan, terwijl skincarejunkies er de allernieuwste beautyproducten uit Zuid-Korea kunnen vinden. Of je nu een totale beauty virgin bent of je weg in beautyland wel weet te vinden: hier valt altijd wel wat te ontdekken.

Le Bon Marché Rive Gauche, 24 rue de Sèvres (VII)

                                 

 

                                       

                                        IUNX Parfums Paris

 
 Foto: hotel Costes
 

Fans van de signature scent van het trendy Hotel Costes moeten zeker eens binnenspringen in de piepkleine in-house parfumwinkel van IUNX. Dit is het parfummerk van Olivia Giacobetti, de neus achter de geurenlijn van Hotel Costes en iconische parfumcreaties als Philosykos (Diptyque), Hiris (Hermès), Tea for Two (L’Artisan Parfumeur) en En Passant (Editions de Parfums Frédéric Malle).

Van een uitstekende ‘versgewassen linnen’-geur met iris (09 Eau Blanche de IUNX) tot een kruidige, pikante gembergeur met zwarte kardemom, peper- en cederhout (Eau Qui Pique de IUNX): Giacobetti’s geuren zijn originele maar minimalistische parfums voor wie graag iets draagt dat niemand anders heeft, maar daarom niet per se wil opvallen. Ook de geurkaarsen zijn aanraders.

IUNX Parfums Paris @ Hotel Costes, 239 rue Saint-Honoré (I)

                                               

                                             Monop’Beauty

4FA2200F-F96C-467F-9DC2-99E3DCCFEBF2[32253].JPG
naamloos.png

De Franse winkelketen Monoprix heeft in Parijs ook een aantal winkels die helemaal aan beauty gewijd zijn: Monop’Beauty. Fans van iconische Franse apothekersmerken als Caudalie, Embryolisse en Bioderma zullen hun hartje kunnen ophalen, maar ook Aziatische K-beautylovers kunnen hier lustig BB-crèmes shoppen. Liefhebbers van natuurlijke beauty kunnen bij Monop’Beauty terecht voor pakweg het rozenwater van Melvita of de herbruikbare wattenschijfjes van ecomerk Lamazuna! Budgetbeauty, maar dan à la Parisienne - a.k.a. de reden waarom we voor vertrek snel nog een lege reistas in onze valies proppen!

 

5 beautytips die elke studente nodig heeft

“SOS! Ik heb mij weer overslapen!” “O nee, ik kan dit niet betalen ...” “Bah … Hoe verstop je nu eigenlijk die roodheden/oneffenheden?” Struggles of a student, noem ik dat. Ja, ja, als studente ken ik bovenstaande zaken maar al te goed! Als ik mij overslapen heb, heb ik echt de tijd niet om er goed uit te zien en ga ik meestal het huis uit als een zeldzame Aziatische vogelverschrikker.

En ik ben niet alleen. Ook heel wat van mijn vriendinnen zitten een maand zonder hun levensnoodzakelijke crèmes, gewoonweg omdat ze zich die niet kunnen veroorloven. De meeste beautyproducten passen gewoon niet in hun studentenbudget, terwijl jongvolwassenen vaak net worstelen met roodheden, imperfecties en een geïrriteerde huid. Vaak denk ik: waar zijn die handige beautytips voor worstelende studenten toch? Op Girlcrush grijp ik dan ook mijn kans om mijn medestudenten een handje te helpen.

BeFunky Collage.jpg
 

                                1. Gebruik 2-in-1 producten

Om zoveel mogelijk geld te besparen kun je altijd investeren in 2-in-1-producten. Bijvoorbeeld een crèmeblush/lipstick of een getinte dagcrème die werkt als een foundation, maar je huid ook mooi gaat hydrateren. Bovendien zijn ze niet enkel goedkoper, ze besparen je ook kostbare tijd wanneer je je voor de zoveelste keer hebt overslapen. En eerlijk: tussen al die boeken heb je waarschijnlijk toch geen extra plaats in je tas.

 
 

 

                 2. Vaseline is dé oplossing voor make-upmissers

Vaseline heeft verschillende voordelen. Je kunt het gebruiken op droge plekjes, maar ook als lippenbalsem of om je oogschaduw een wetlook te geven, om er maar een paar te noemen. Maar wist je dat je vaseline ook kunt gebruiken om je make-upfoutjes te herstellen? Een winged eyeliner die plots meer lijkt op messy pandaogen? Geen nood: neem een wattenstaafje, dep het in een beetje vaseline en werk de hoekjes bij. Bovendien is vaseline ook een uitstekende doorzichtige mascara!


 

           3. Multifunctionele wondermiddelen: kokosolie en honing

chapped-lips copy.jpg

Kokosolie wordt steeds populairder, en terecht! Dit wondermiddel kun je bijna voor alles gebruiken: als gezichtsreiniger, als haarolie , als bodyscrub (gemengd met suiker), als lippenbalsem, als verzorging voor eczema … En je kan er natuurlijk ook je groenten en vlees in bakken.

Ook honing is zo’n typisch multifunctioneel wondermiddel: zeer goed voor je huid, werkt hydraterend en antibacterieel (en gaat dus puistjes tegen) en geeft je gezicht een healthy glow. Honing als gezichts- of haarmasker of in een scrub is zeker het proberen waard.

Deze keukenproducten zijn lekker goedkoop en makkelijk te vinden in de supermarkt: ideaal voor studenten dus!

 

                                 

 

4. No make-up glow

Heb jij ’s morgens geen tijd om uitgebreid je make-up te doen? Elimineer dan de stappen in je make-uproutine die veel tijd in beslag nemen, zoals winged eyeliner waarbij je extreem nauwkeurig te werk moet gaan. Ga in plaats daarvan voor een frisse en snelle look die maar een paar minuutjes in beslag neemt: egale huid, walletjes wegwerken, een beetje mascara, a touch of pink op de lippen, en you’re good to go.

Deze snelle routine zorgt voor een instant frisse gloed, en niet onbelangrijk: deze look staat werkelijk iedereen. Bij deze look kies je wel best maar één blikvanger: leg de focus bijvoorbeeld op je ogen of op je lippen, maar niet op beiden. Zo bespaar je jezelf heel wat gedoe én vermijd je een make-up overkill!

 

 

 

                                      5. Gezichtsdoekjes

Skin is in, dus zelfs als je geen tijd hebt voor veel make-up: je huid is heilig! Als je nog niet overtuigd bent, doen we met plezier een gebedje voor je. Jonge huidjes hebben vaak last van onzuiverheden en acne, en om deze niet extra in de hand te werken is het belangrijk je huid goed te verzorgen en te reinigen. Ga te rade bij gespecialiseerde winkels van huidverzorgingsmerken zoals Kiehl’s, Dermalogica ... voor skincare die echt aangepast is aan de behoeften van jouw huid.

Heb jij helemaal geen tijd om je gezichtsreiniger naar boven te halen na een wild nachtje uitgaan? (Slecht excuus by the way, voor skin love moet je tijd máken!) Gezichtsdoekjes zijn dan een goed alternatief. Veel mensen vergeten dat je door je make-up onvoldoende te verwijderen puistjes en break-outs in de hand werkt. Ook onvoldoende water drinken kan voor onzuiverheden zorgen. Zorg dus dat er naast je bed altijd gezichtsdoekjes en een grote fles water klaarliggen voor noodgevallen. Tegenwoordig bestaan er face wipes voor verschillende huidtypes, met milde of harde reiniging. Het is alleen aan jou om de doekjes te vinden die passen bij jouw huid.

 

 

 

Girlcrush’ gift guide voor Valentijn

Untitled-3.jpg

V-Day loert om de hoek, en of je dat nu leuk vindt of niet, niemand wordt ongelukkig van een goed cadeau, toch? Juist ja, tijd dus om je materialistische kant weer even naar boven te laten komen en te genieten van een flinke dosis goeie ouwe kleffe romantiek.
Voor een aantal onder jullie vormt cadeaushoppen geen enkel probleem, maar voor wie elk jaar opnieuw geen flauw idee heeft wat te kopen en al een halve paniekaanval krijgt bij de gedachte alleen: Girlcrush to the rescue!
 

En aangezien niet alle vrouwen zomaar van hetzelfde houden: wij stelden een gift guide samen op basis van 3 verschillende types vrouwen. Gewoon even kijken welke stijl en persoonlijkheid het best aansluit bij die van jouw geliefde en you’re all set!

 

De girlboss

#GIRLBOSS: een alomtegenwoordige hashtag op Instagram, een boek van wijlen Nasty Gals Sophia Amuroso en zelfs een serie op Netflix. Maar bovenal is ‘girlboss’ een term voor een sterke, stoere en onafhankelijke vrouw die zaken gedaan krijgt. Hard werken zit haar in het bloed, ze weet wat ze wil en ze heeft geen schrik om daarvoor af en toe de regels te overtreden. Denk maar aan Sophia zelf, die op 22-jarige leeftijd van school ging en naar San Francisco verhuisde om haar eigen business uit de grond te stampen. Geen gift guide voor muurbloempjes dus, maar opvallende items die het leven op kantoor – háár kantoor uiteraard – allesbehalve saai maken!

 

De hopeloze romantica

Denk je bij ‘hopeloze romantica’ meteen aan kleffe toestanden of erger nog: enge stalkers? Girl, put that judgement away! Hopeloos zijn ze zeker niet, integendeel! Deze vrouw gelooft in passie, hoffelijkheid en ware liefde en draagt romantiek hoog in het vaandel. De hopeloze romantica’s zijn vaak idealisten en ietwat sentimentele dromers, maar met een onmiskenbaar oog voor kunst en schoonheid.

De toegewijde minimalist

Het mantra van deze vrouw? Less is more! De toegewijde minimalist is het type vrouw dat met weinig items toch altijd mooi en stijlvol voor de dag weet te komen. Ze is gelukkig met wat ze heeft en vraagt niet naar meer, tenzij het absoluut nodig is. Met een weldoordacht geschenk is ze echter altijd blij, zolang het maar recht uit het hart komt. Eenvoud, kwaliteit en authenticiteit is waar ze naar streeft, dus met een simpel, tijdloos item zit je altijd goed.

 

De geraffineerde man

Ook cadeaus voor onze boyfriend mogen uiteraard niet ontbreken. De ideale man mag dan wel niet bestaan, een exemplaar gehuld in deze items toch aardig in de buurt. Hij staat sterk in z’n schoenen, trotseert onverschrokken de wereld en doet dat nog stijlvol ook. Enerzijds stoer en een tikje macho, anderzijds begripvol en vol liefde. Zucht, waar kunnen we er zo eentje vinden? Aan onze zijde, natuurlijk!

Budgetproof skincare, werkt dat echt? Wij deden de test!

Girlcrush Magazine X Kruidvat

Huidirritaties, gevoeligheden ... Er zijn niet veel meisjes die het niet kennen.
Heb je daarvoor werkelijke de allerduurste producten en crèmes nodig of kan het ook allemaal
budgetproof? Vier meisjes van team Girlcrush gingen de uitdaging aan en praten over hun huid, ‘cause skin is totally IN.
Daarnaast testten ze elk een product van de nieuwe Skin Science Derma Sensitive-lijn van Kruidvat – een budgetproof skincarelijn die zich focust op gevoelige huidjes.

 
20180131_004951006_iOS.jpg

SKIN IS IN

20180131_002911000_iOS.jpg
20180131_001238407_iOS.jpg
20180129_145616040_iOS.jpg
IMG_4354.JPG
giphy (2).gif

 

 


Chloe - DAGCRÈME

20180130_235623343_iOS.jpg

Mijn huid

20180130_235443000_iOS.jpg

Ook al werk ik als mode-en beautyjournaliste, wisselen van huidverzorgingsproducten doe ik bijna nooit. Dankzij mijn geweldige huidtype, een gevoelige, gemengde huid – hoera – begin ik bij het testen van een nieuw product op mijn huid meteen te stressen over eventuele bijwerkingen en negatieve reacties.

Budget vs. luxe

Daarom hou ik vast aan 'oude', vertrouwde producten waarvan ik weet dat ze niet alleen het beloofde resultaat leveren, maar nog belangrijker, waarvan ik weet dat mijn huid er niet overgevoelig op reageert. Bij het testen van deze nieuwe dagcrème viel me meteen de rijke textuur op die zacht en hydraterend aanvoelt maar ook snel intrekt en geen plakkerig gevoel achterlaat.

 

Het vooroordeel dat ‘duurder beter is’ had ik al lang afgezworen, dankzij de informatie die ik krijg van verschillende merken en dermatologen, maar deze dagcrème bevestigde dit concept opnieuw. Een product hoeft niet duur te zijn om te werken, als het maar bij jouw huidtype past.’

 

 

Crystal - gehele lijn

20180131_004951006_iOS.jpg

Mijn huid

20180131_004455218_iOS.jpg

Mijn huid en ik hebben al vele watertjes doorzwommen. Vanaf mijn puberjaren worstel ik al met een extreem gevoelige huid, die ook nog eens vet is en vaak last heeft van puistjes.
Ondertussen heb ik m’n huid onder controle, vooral dankzij een gezondere levensstijl - voedingkeuze, stressmanagement en vééél water). Toch is het nog steeds oppassen geblazen in drukke periodes, wanneer de ideale levenswijze voor mijn huidbarrière maar moeilijk vol te houden is.
 

Ik prijs me langs de ene kant gelukkig dat mijn huid een soort indicatie is over hoe het lichamelijk met me gesteld is – krijg ik puistjes, dan weet ik dat ik iets misdoe – maar eerlijk: een gevoelige huid kan best vermoeiend zijn.
 

Budget vs. luxe

Als beauty-expert ben ik er al jaren van overtuigd dat een goed product niet per se duur hoeft te zijn. Wat mij interesseert is de ingrediëntenlijst en wat de bestanddelen kunnen doen voor mij huid. De parfumloze (yaay!) Kruidvat Skin Science-producten voelen heel aangenaam aan en hebben een kalmerende werking op mijn ietwat rode huid: net wat ik nodig heb ik deze drukke maand.
 

In het algemeen heb ik een zwak voor serum- en olietexturen. Deze voelen zo zacht en fris aan dat ik niets anders meer wil. Het Instant Calming Serum en de Skin Soothing Oil maken mijn velletje zo zacht dat ik het jammer vind om er make-up overheen te doen.
 

Benieuwd naar meer? Ik bespreek met plezier de gehele lijn verder met jullie in detail, in een volgende artikel! ;)

 

Ine - OLIE

20180131_003155547_iOS.jpg

Mijn huid

20180131_003450253_iOS.jpg

Als tiener had ik de gevreesde puberhuid: vet, glanzend en onzuiver. De producten die ik tegen de puistjes gebruikte, droogden mijn huid erg uit en maakten haar door de jaren heen gevoelig en reactief. Daarbij testte ik ook heel regelmatig producten (beautyjournalisten weten wat ik bedoel), waardoor mijn huid vaak helemaal in de war raakte.

 

Door professionele zorg werd mijn huid langzaam weer zichzelf, inclusief glans en een occasioneel puistje. Die bevecht ik intussen op een veel verstandigere en succesvollere manier met zorgvuldig geselecteerde producten.

Budget vs. luxe

Daarom sta ik tegenwoordig niet meer zo te springen om nieuwe producten uit te testen, al blijf ik als skincare addict toch af en toe een zijsprongetje wagen. Deze huidolie voor de gevoelige huid is zo’n sprongetje. En al is mijn huid de laatste tijd niet meer echt (over)gevoelig, ik ben wel fan van de textuur en van het feit dat dit product geurloos is. Aan mijn jeugd vol uitdrogende antiacneproducten heb ik een hekel aan trekkerige huid overgehouden, en dus ook een liefde voor gezichtsolie.

 

Deze olie vinkt toch zeker enkele van mijn verwachtingen aan. Ze voedt zonder te vet te zijn, en al had de structuur in vergelijking met andere – meer high-end – producten net iets fijner gekund, de olie wordt toch best goed door mijn huid opgenomen.

20180131_003401202_iOS.jpg

 

 

Kora-Lee - SERUM

20180131_001036514_iOS.jpg

Mijn huid

Mijn huid en ik hebben al een hele evolutie ondergaan. Als tiener had ik op de occasionele hormonale pukkel na eigenlijk geen problemen met mijn huid. Sure, hij was eerder aan de vettige kant – lees: glimmend voorhoofd – en op mijn neus had ik wat last van mee-eters, maar ik prees mezelf gelukkig als ik keek naar de typische pokdalige tienerhuidjes waar sommige andere leeftijdsgenoten mee rondliepen.

 

Pas rond mijn twintigste kreeg ik het plots hard te verduren: keiharde break-outs op mijn voorhoofd, kin en wangen, vaak hormonaal of stressgerelateerd. Horror! Na een peelingkuur, de juiste producten en de pil gaat het al meer dan een jaar goed met mijn huid.
Ik heb nog steeds een gemengde huid, maar de hevige break-outs zijn gelukkig verleden tijd. No more rebel without a cause, alleen nog mét cause: stress is helaas nog steeds de grootste boosdoener voor mijn huid… 

Budget vs. luxe

Door mijn baan als beautyredactrice zijn er al veel (dure) producten de revue en mijn beautykast gepasseerd, maar de resultaten waren toch vaak teleurstellend in vergelijking met het prijskaartje. En eerlijk, wie heeft er tijd om elke week zorgvuldig iets anders te testen?
Uiteindelijk willen we allemaal gewoon dat ene mirakelproduct vinden, en ik heb intussen een paar vertrouwde favorieten waar ik steeds naar teruggrijp. Toch sta ik nog steeds open voor vernieuwing, maar dan moet het product wel goede ingrediënten bevatten.


Toen ik de ingrediëntenlijst van Kruidvat Skin Science Derma Sensitive Instant Calming Serum doornam, was ik eigenlijk aangenaam verrast: veel werkzame ingrediënten die je ook in duurdere producten terugvindt. Hoe ze het doen voor € 5,49/30 ml is mij een raadsel – of luxemerken doen ons echt belachelijk veel geld betalen. In het beste geval voor hun onderzoek, maar hun chique verpakkingen, reclamecampagnes en brand image zullen ook wel een flinke duit kosten...

De volgende ingrediënten van het serum houden je velletje alvast zacht en gehydrateerd, en sommige werken zelfs kalmerend:

glycerin, caprylic triglyceride, squalane, ectoin, echium plantagineum seed oil, helianthus annuus seed oil (zonnebloemolie), tocopherol (vitamine E)

 

De overige ingrediënten zijn vooral stabilisatoren, emulgatoren en dikkingsmiddelen die zorgen voor een aangename textuur. Die textuur is overigens toch iets anders dan verwacht.

 

Bij het woord ‘serum’ denk ik meteen aan een dikke vloeistof, maar deze heeft eerder een lichte gelstructuur. Hij smeert wel lekker vlot uit. Het serum is niet geparfumeerd – wat ik prima vind, parfum doet eigenlijk niets voor je huid – en na enkele dagen smeren is mijn huid kalm, zacht en mooi gehydrateerd. Ik ben aangenaam verrast! To be continued...

 

In samenwerking met Kruidvat.

Fotografie: Julia Dubois Rosca
 

 

 


 

Love letter (of is het nieuwjaarsbrief?) aan mijn reinigingsolie

Liefste Environ Skin EssentiA Dual Action Pre-Cleansing Oil

 

Skin EssentiA Dual Action Pre-Cleansing Oil.jpg

Dat ik mijn huid moet reinigen met meer dan alleen een spat water elke ochtend, wist ik al lang voor ik je leerde kennen. Maar een oneindig scala aan cleansing milks, oils, gels en foams bezorgde me fo(a)mo (ook wel ‘fear of missing out’, of – in een heel andere betekenis – angst om schuim te missen) en ik gebruikte op goed geluk van alles wat. Als je, zoals ik, veel make-up gebruikt, kan je huidje wel een extra grondige poetssessie gebruiken, bedacht ik en ik exfolieerde en maskerde (ja hoor, dat is een werkwoord) erop los. Terwijl ik vlijtig mijn beschermende huidbarrière (hydrolipide film, voor de skin-nerds) naar de vaantjes poetste, kwam het niet in me op dat je huid ook té schoon kan zijn.

Sinds ik jou ontmoette, lieve Pre-Cleansing Oil, weet ik gelukkig beter en met zachte, geduldige hand, leidde je mij en mijn huid weer in de goede richting. Elke ochtend en avond masseer ik nu een fijn laagje van jou in mijn gezichtshuid en emulgeer ik je met een beetje water. Daarna spoel ik je van mijn gezicht en kies ik één van je vrienden de reinigingsmelk of –gel uit, om de klus af te maken. Daarna klets ik er nog wat druppels toner tegenaan en da-ag talg, make-upresten, dode huidcellen en uitlaatgassen, hallo frisgewassen én goed gevoed velletje.

 

94c52f284b41d6bf975e62c5a9248f8f.jpg

Met je jojobazaad- en kokosnootolie kalmeer je zelfs de meest gevoelige huid en ga je de verdamping van haar vochtreserves tegen. Je gehydrogeneerde polydecene (een polymeer, alweer voor de huidnerds) zorgt er dan weer voor dat ik en mijn hoornlaag gehydrateerd blijven en schilfering, hoe minimaal ook, geen kans krijgt. Voor de ‘post’ in mijn ‘post-vette’, ‘post-ultragevoelige’, ‘post-droogte-acnehuid’ ben jij mede-verantwoordelijk en dat voelt goed. Niet alleen voor jou, nu ik je ego zo streel, trouwe Pre-Cleansing Oil, maar ook voor mij want wat huidproblemen betreft, is ‘post’ the way to go!

Daarom wil ik je heel nederig bedanken, allerliefste Environ Pre-Cleansing Oil, want zonder jou was ik huidgewijs misschien post-hoop geweest.

 

Van je kapoen

Ine

MINIMALISME IN JE BEAUTYKAST: van 50 naar 5 beautyproducten.

Traditiegetrouw heerst er na het hele oudejaars-nieuwjaarsgebeuren een heuse opruimwoede: we willen af van de overdaad aan kledingstukken in je kleerkast, van onze slechte gewoontes – hallo, goede voornemens – en van de chaos in ons hoofd.

Untitled-2.jpg

Toen we tijdens onze laatste redactiemeeting op het idee kwamen om dit ook door te voeren naar de beautykast, voelde ik een lichte golf van paniek door mijn lichaam gaan. “Hallo iedereen, mijn naam is Crystal en ik ben een beauty addict.” Eerlijk is eerlijk: ik heb gi-gan-tisch veel beautyproducten. Alle nieuwste beautyproducten komen eerst langs mijn bureau en de interessante test ik ook zelf uit. Downsizen lijkt dus mijn werk in de weg te staan. Bovendien baart ook het consequent falen in mijn vorige goede voornemens me lichtjes zorgen – hoe ga ik dit in godsnaam volhouden?
 

Maar we worden steeds bewuster over het milieu, over ons consumptiegedrag en onze spilzucht, dus is het niet meer dan logisch om ook eens na te denken over hoe het allemaal bewuster kan in de beautykast. Heb ik echt 1001 producten nodig voor elk hyperspecifiek beautyprobleem? Of kan het ook simpeler worden opgelost met enkele sleutelproducten die toch helemaal zijn aangepast aan je noden?
Tijd om het uit te testen.
 

OPRUIMKONINGIN

image.jpg

Hoe begin ik hieraan? Gelukkig is minimalisme tegenwoordig populair, dus researchen gaat vlot. Geen wonder eigenlijk, want we leven in een tijd en wereld waarin druk, stress en chaos precies vrij spel hebben gekregen, en we hebben steeds meer nood aan rust. Niet enkel fysiek, maar vooral mentaal. Een behoefte die we ook doortrekken naar onze leefomgeving, en bijgevolg ook onze beautykast.

 

Ik stuit op heel wat interessante lectuur, en één naam is onontkoombaar: die van de Japanse opruimkoningin Marie Kondo. ‘Does it spark joy?’ is zowat haar levensmotto en ondertussen een wereldbekende leuze. Vrij vertaald: ‘Geeft het mij een blij gevoel?’ Dat is de maatstaf die Marie Kondo hanteert tijdens het opruimen. Concreet: je bekijkt elk (beauty)item en vraagt je af: word ik hier eigenlijk echt blij van? Ja? Dan mag je het item bijhouden. Nee? Of laat het je eerder koud? Dan is het tijd om afscheid te nemen. Enkel heel leuke of goede producten halen de selectie. Let the games begin!Met deze minigids ruim jij probleemloos je beautykast op.

 

1. Als het zijn taak heeft volbracht, laat het dan los!

Eigenlijk puilt mijn kast uit van de producten die ik maar één keer gebruikt heb. Een antipuistjescrème bijvoorbeeld (tegen dat hardnekkige puistje dat net voor dat belangrijke event de kop opstak), of een tube tijdelijk, kauwgomroze haarkleurmiddel (voor het festivalseizoen natuurlijk), en ga zo maar door. Ga ik die producten ooit nog gebruiken, laat staan opgebruiken? De kans is klein. Waarom laat ik ze dan al maanden rondslingeren in de diepste krochten van mijn beautykast? Genoeg is genoeg, weg ermee.

 

2. Ga grondig door je verzorgingsproducten

Je kent het wel: je gebruikt tientallen verzorgingsproducten, en nóg steekt dat vervelende puistje op de meest ongelegen momenten de kop op. Zou het door die nieuwe scrub komen? Of misschien door de foute toner? Moeilijk te achterhalen wanneer je zoveel producten gebruikt. Minder spullen = minder afleiding en je meer bewust worden van wat bepaalde producten nu juist doen voor jou en je huid.
 

In plaats van mijn gebruikelijke 8 items focus ik me vanaf nu op 4 hoofdproducten: een gezichtsreiniger, een dag- en nachtcrème (die tellen als één product: is allebei moisturizer, toch?), een masker en eventueel nog een gezichtsolie. Ik zorg ervoor dat deze producten perfect zijn aangepast aan de behoeften van mijn huid, dus heb ik in principe ook niet meer nodig dan deze 4. Uiteraard is het leuk om 10 verschillende maskertjes en dagcrèmes in huis te hebben, maar geef toe: doen ze wel meer dan enkel je badkamer opfleuren?

 

3. Ga met de grove borstel door al je kleuren

Ik heb veel verschillende lippenstiften. Heel veel. En hoewel veel tinten op elkaar lijken – heb ik nu écht 80 verschillende nudetinten? – was ik er toch lang van overtuigd dat ze op mijn lippen er toch allemaal ietsje anders uitzagen: een koelere ondertoon, een verschillende finish... En oké, na grondige inspectie valt er altijd wel een miniverschil te bespeuren, maar ikzelf ben hoogstwaarschijnlijk de enige die dat opmerkt.

 

ygygy.jpg

Houd daarom enkel de tinten die je het vaakst gebruikt en die je ook echt nodig hebt over in je beautytasje: een klassiek rood en roze, een goeie nudetint, een transparante gloss en een donkere lipkleur. Betekent dat dat al je andere tinten gewoon de vuilnisbak in mogen? Helemaal niet. Ontsmet ze goed en geef ze weg. Je kunt er vast iemand anders blij mee maken.

 

Heb je erg veel moeite om al die kleurtjes los te laten? Ga dan eens goed door alle exemplaren die je dubbel hebt, of de kleuren die erg goed op elkaar gelijken. Make-up kan je niet eeuwig bewaren, dus een dubbele kleur bijhouden voor wanneer je huidige op zou zijn (terwijl je nog niet eens halverwege bent), is, tenzij het een niet meer te verkrijgen limited edition was, vrij nutteloos.

 

4. Verboden te hamsteren

Tuurlijk, er zijn van die momenten dat je echt niet kan weerstaan aan de allernieuwste shampoo die een haarbos à la Shakira belooft, zelfs wanneer je nog elke morgen struikelt over je halflege Kérastase-fles. Iedereen kan eens een zwak momentje hebben. Maar dat moet je dan ook durven toegeven. En wanneer je constant struikelt over halflege shampooflessen, kan je niet langer ontkennen dat er een probleem is.


Ben jij zo’n hamsteraar? Begin eerst en vooral met de volle (of bijna volle flessen) mooi op te bergen zodat ze niet meer zichtbaar zijn in je badkamer, en gebruik enkel de halflege flessen. Die moeten ooit wel opraken, niet? Eens dat gebeurd is, kan je een grondige selectie maken in je voorraadkast: heb je echt een gladmakende, antikroes- én volumeshampoo nodig of hebben je haren genoeg aan één exemplaar? Juist ja. You know what to do... Probeer daarna om enkel nog een nieuwe fles te kopen waneer je huidige (bijna) op is.

 

5. Laat die oude make-up los

Het pijnlijkste vind ik mijn make-upproducten weggooien. Ik weet heus wel dat ik al die foundationflesjes in heel mijn leven niet kan opgebruiken, maar wat zien ze er mooi uit. Je kunt mooie beautyverpakkingen toch ook verzamelen, of niet soms? Je hoort het al: item 5 en ik begin al smoesjes te verzinnen. Way to go.
 

organized_beauty_shelf.jpg

Maar even serieus: hoeveel make-upitems heb jij nog liggen waarvan de houdbaarheidsdatum al lang overschreden is? Houd in je achterhoofd dat je een mascara na opening bijvoorbeeld maar 3 maanden mag gebruiken, en foundation maximum één jaar. Akkoord, je gaat er geen instant monster face van krijgen, maar als je graag je producten zo hygiënisch mogelijk houdt, houd je de houdbaarheidsdata best nauwlettend in de gaten.

 

Kortom, dezelfde vraag maar dan anders: hoeveel items heb je die weg mogen? Als je net zo’n hamsteraar bent als ik, dan is dat hoogstwaarschijnlijk de helft van je beautytas. Gooi al die items weg en vervang ze met één item per product: één foundation, één concealer, één mascara. Als deze op zijn, koop je gewoon nieuwe. Meteen een prima excuus voor een make-upshopsessie.

Crazy make-up houden?

Ben jij ook al eens gezwicht voor een oogmake-uppalet met felle kleuren, gewoon omdat je die neontrend op de catwalk zo leuk vond ogen, maar grijp je uiteindelijk toch altijd gewoon terug naar je vertrouwde NAKED-palette? Yep, that’s me. Om de paar maanden val ik halsoverkop voor een crazy make-upitem, maar eerlijk, ik ga er amper mee aan de slag. Hoewel ik een goed excuus heb – die crazy items kan ik nog altijd op anderen gebruiken tijdens mijn werk – ga ik dit jaar de persoonlijke crazy aankopen serieus beperken en me focussen op wat er echt toe doet: degelijke beauty basics waarmee je elke dag aan de slag kunt. Doe je mee?

Crystals Monthly Favourites

You’ve got mail’, het heeft bij Girlcrush een heel andere betekenis dan het had in de romantische komedie met Meg Ryan en Tom Hanks. Bij ons zit de mailbox dagelijks vol met een lading nieuwe beautyproducten en komende lanceringen. Niet dat je ons hoort klagen. Omdat we zelf door de bomen het bos – of beter gezegd: de gloss – niet meer zien, besloten we om jullie vanaf nu maandelijks te trakteren op onze nieuwe favorieten. Deze maand is het de beurt aan Girlcrush face en make-upartieste Crystal Die.

 

 

Fun & Fruity Lipbalms

Hoewel ik helemaal vóór experimenteren met het hele beautygegeven ben, zal ik toch passen voor gesprongen lippen vol droge velletjes. Of ik nu op set sta of thuis zit in mijn cosy onesie: ik heb altijd wel een lippenbalsem binnen handbereik.

Deze cuties van ONLY YOU komen in 6 verschillende doeltreffende – en heel schattige – uitvoeringen. Hoewel ik al was verkocht bij de zachtgekleurde packaging, bieden deze heel wat meer dan een welkome winterafleiding in je badkamer. Elke lipbalm heeft zijn eigen unieke aspecten: voor elke lip wat wils dus.

De actieve ingrediënten van natuurlijke oorsprong pakken al je winterongemakken aan: droogheid, gesprongen lippen, irritatie en zorgt – ook niet onbelangrijk – voor glans. Een goeie lippenbalsem voorziet je lippen ook van een zacht, kissable glossje als je het mij vraagt.

 

Terre de Lumière

Als er iets is wat mij kan kalmeren in deze helse winterkoude is het wel wegdromen bij geuren.
Ja, ik ben me ervan bewust dat de winter pas is begonnen, maar overdreven of niet: Ik. Ben. Geen. Wintermens. Getuige de vele uren die ik binnen doorbreng in mijn onsexy doch warme zebra-onesie.

Nood aan zon en vakantie dus, en dat is exact wat deze geur weet op te roepen: Terre de Lumière van L’Occitane brengt ons naar de Provence bij valavond. De Provençaalse hemel wordt bezield met een adembenemende schoonheid wanneer valavond of het ‘gouden uur’ is aangebroken. Pure magie en vakantievibes in een flesje dus. Sensueel, zoet en aromatisch fris: ik hoef jullie niet te vertellen waar ik de hele winter lang naar zal ruiken.

Snowball Lipstick Kit/ M.A.C. Classics – The Obsessed

Wanneer een van mijn favoriete lipstickmerken een doos verkoopt met 12 van hun populairste kleurtjes – in schattige minivariant- kan ik niet anders dan dit goede nieuws met jullie delen.
Niets zegt zoveel ‘middelpunt van het feest’ als deze prachtige tinten. Van nude, roze tinten voor de cute girls tot hevig rood en zelfs bruin en paars voor de daredevils: we hebben allemaal verschillende persoonlijkheden in ons en dit is de manier om ze los te laten!

Met deze 12 verschillende tinten heb je een kleur voor elke gelegenheid het hele jaar door. Heb ik al verteld dat ze ook komen in een speciale verpakking die de kleur showt? Gedaan met zoeken naar je kleurtjes door ze allemaal één voor één open te draaien: met deze minitoppers kan het niet duidelijker.

 

Original Skin – Retexturizing Mask with Rose Clay

Ik heb al een aantal kerstfeestjes achter de rug, en als jullie dit lezen zit kerst er definitief op.
Tussendoor en zéker na de kerstdagen, hou ik ervan mijn huid van tijd tot tijd te verwennen met een maskertje: de temperaturen zorgen er standaard voor dat mijn huid veel grauwer oogt dan zou moeten.
Mijn redder in nood de komende maanden is dit retexturizing kleimasker van Origins.
 

Jojoba-parels zorgen voor een diepe reiniging, terwijl de roze klei zorgt voor een zijdezachte huid met een glow die je vanop de Bahama’s nog kunt spotten. De millennial pink kleur van het masker én de aangename rozengeur maken dit product tot een echte Girlcrush-topper als je het mij vraagt. Want verkleinde poriën en een vlekkeloze huid klinkt ons als (kerst)muziek in de oren, niet?

 

Absolute jaarfavorieten!

Visuels Individuels Mosaique Accord Parfait 36x41mm5D (2).png


Hoe het in godsnaam zo snel is gegaan, is mij een vraag, maar het is alweer bijna tijd voor 2018.
We delen elke maand onze favoriete producten met jullie, maar wat waren nu mijn persoonlijke jaarfavorieten? Ik heb niet één maar twee absolute topfavorieten dit jaar, die ik graag met jullie deel.

Loréal Paris True Match-foundation:

Aandachtige lezers/kijkers hebben mijn gezicht misschien wel zien voorbijkomen in de winkels of op je tv-scherm: niet voor niks ben ik een van de ambassadors voor deze foundation. De perfecte foundationkleur vinden kan weleens moeilijk zijn: ofwel is hij te bleek, te bruin, te oranje... Wat ik zo leuk vind aan deze is dat de foundation zich niet alleen aanpast aan jouw huidskleur, maar ook aan de textuur van jouw huid, en dat merk je.
 

maxresdefault.jpg

De heel vloeibare textuur – schrikken in het begin, want ik was iets dikkere texturen gewoon – voelt letterlijk alsof je een lichte olie op je gezicht smeert. Lees: absoluut geen zwaar of plakkerig ‘ik heb make-up op’-gevoel. Het is moeilijk om mij te overtuigen om een foundationswitch te ondergaan, maar deze is het toch gelukt.


Tom Ford Moistercore Lip Colour-lipstick:
Dit jaar een absolute klassieker geworden in mijn beautykast. Hoewel ik vaak – en graag – met een rode of roze kleurtje op m’n lippen ten tonele verschijn, hou ik het voor casual dagen liever bij een nude variant. Nude met een kantje weliswaar.


Ik heb deze beauty leren kennen tijdens een perstrip en ben sindsdien smoorverliefd: de kern van de lipstick is gevuld met passievruchtolie, waardoor de lipstick heel vloeibaar en hydraterend aanvoelt.
De buitenkant is dan weer perfect exotisch nude – een beetje te vergelijken met de kleur van je lippen tijdens een lange, zonnige vakantie – met heel subtiele gouden glinsters. Uiteraard niet meer weg te denken hierzo, ook niet in 2018

Tom-Ford-Moisturecore-Lip-Color.jpg