BALLS & BEAUTY: 7 BOEKEN VOOR DRUILERIGE DAGEN

Op druilerige herfstdagen lijkt je opkrullen in de zetel met een goed boek vaak de enige logische keuze. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg ballsy boeken te vinden met beauty en/of bossladies als onderwerp. Deze zeven titels zijn ons op het lijf geschreven. Total(ly) Girlcrush!

 

1. L'OFFICINE UNIVERSELLE BULY - AN ATLAS OF NATURAL BEAUTY: BOTANICAL INGREDIENTS FOR RETAINING AND ENHANCING BEAUTY

 
BeFunky-collage (16).jpg
 


Als de Parijse luxeparfumerie-met-fin-de-siècle-twist L'Officine Universelle Buly een boek uitbrengt, dan weet je gewoon meteen dat dat een must-read wordt. Gaat het dan ook nog eens over beauty met natuurlijke ingrediënten en draagt het een groene boodschap uit, dan zijn wij helemaal verkocht.


Innovatie en natuurlijke beauty vormen de kern van Buly als skincaremerk, en dit boek bevat zowel het erfgoed van de Franse apotheker tot het moderne gebruik van botanische ingrediënten. Boordevol recepten voor huisgemaakte schoonheidsproducten geeft deze botanische beautybijbel informatie over meer dan 80 zaden, bloemen, oliën, bomen, vruchten en kruiden.2. LE GRAND LIVRE DU PARFUM

 
BeFunky-collage (23).jpg
 

De parfummarkt in Frankrijk is ettelijke miljarden euro’s waard en stuurt jaarlijks zo'n 2000 nieuwe geuren de wereld in. Met haar big-budget-reclamecampagnes, haar bloemenvelden – die van in Grasse, als het even kan – en haar parfumeurs lijkt de parfumwereld wel dromen te bottelen. Maar wie weet echt hoe, waar en door wie parfums worden gemaakt? Oppervlakkige communicatie en een zorgvuldig gecultiveerde geheimhouding heeft de parfumwereld immers eeuwenlang in mysterie gehuld.


Waar worden geuren van gemaakt? Wie zijn die parfumeurs en hoe ziet hun werkdag eruit? Wat gebeurt er tussen de eerste glimp van een idee en het ontwerp van een nieuwe fles? Wat zijn de verschillen tussen de commerciële en de nicheparfumerie? Hoe gaat het verder nadat een geur eenmaal is gelanceerd? Ambitieus, gepassioneerd en nieuwsgierig geeft dit boek – uitgebracht door de makers van parfumtijdschrift Nez – antwoord op al deze vragen. De opzettelijk transparante en pedagogische toon bestrijdt clichés en gaat in tegen de soms intimiderende en vage taal van de parfumindustrie. Een droomboek voor geboren snuffelaars.
3. LILLY SINGH - HOW TO BE A BAWSE

 
BeFunky-collage (24).jpg
 

Lilly Singh – beter bekend als ||Superwoman|| – is een echte entertainer. Haar grappige en inspirerende YouTube-kanaal telt meer dan 10 miljoen subscribers en maakte haar bekend bij het grote(re) publiek. Ze acteerde in enkele films en produceerde in 2016 haar eigen film. Als rolmodel voor vrouwen en meisjes over de hele wereld startte Singh haar #GirlLove-initiatief om girl-on-girl-haat te stoppen en gendergelijkheid te promoten.

Singh werd in 2016 al genoemd in de Forbes-lijsten ‘30 under 30: Hollywood & Entertainment’ en ‘Fast Company’s Most Creative People in Business’, deed haar ding in The Tonight Show met Jimmy Fallon en prijkte op de glossy pagina’s van magazines zoals Entertainment Weekly, People, Elle Canada, Seventeen, Vogue India, The Wall Street Journal en The New York Times. Ze bracht bovendien onlangs haar eigen lippenstift genaamd Bawse uit in samenwerking met Smashbox. Een bawse naar ons hart!


In haar boek gidst ze jonge vrouwen in de richting van being a ‘bawse’ – “een persoon die zelfvertrouwen uitstraalt, doelen bereikt, behoorlijk gekwetst kan worden, maar toch oprecht blijft lachen”. Verteld op Singhs eigen hilarische, ballsy manier en met verhalen uit haar eigen leven om de boodschap te onderlijnen, laat ze zien dat er geen shortcuts zijn naar succes“fight for it, don’t wish for it”, is niet voor niets een van haar motto’s – maar dat het verdorie wel plezant kan zijn.

4. LISA ELDRIDGE - FACE PAINT

 
BeFunky-collage (26).jpg
 

In Face Paint verkent Lisa Eldridge – make-up artist, creative director en auteur – de geschiedenis van de make-up. Van de oude Egyptenaren en de klassieke oudheid wandelt ze verder door het Victoriaanse tijdperk en the era of the silver screen. Maar ook de grensverleggende make-uptechnieken van vandaag en van de toekomst komen aan bod.


Face Paint duikt in de praktische en soms eigenaardige redenen achter het gebruik van make-up, de materialen die vele generaties in gebruik zijn geweest en de betoverende idolen die de technieken hanteren. Het is een interessant naslagwerk over de geschiedenis van het ‘mooi maken’ en de sociale geschiedenis van vrouwen dat een alternatieve manier biedt om de levens van die vrouwen te begrijpen: door de kleurrijke caleidoscoop van de make-up.


5. MARIEKE EYSKOOT - DIT IS EEN GOEDE GIDS

 
BeFunky-collage (27).jpg
 

Marieke Eyskoot is een expert in sustainable fashion en lifestyle die stijlvol duurzaam leven op de kaart zette. Daarnaast is ze consultant voor merken, winkels en bedrijven en medeoprichter van fair fashionbeurs MINT. Ze schreef de eerlijke kledinggids Talking Dress en werd door Het Parool genomineerd als Amsterdammer van het Jaar.


Dit is een goede gids is gewoon letterlijk een goede gids voor een duurzame lifestyle. Zo simpel is het. Zou je best wat duurzamer willen leven en kun je er eigenlijk niet veel tijd, geld of gedoe in steken? Dit boek zet je op weg, met veel informatie, concrete tips en merkenlijstjes en interviews met interessante personen die voorvechter zijn van een groene levensstijl. Met de nadruk op stijl. Bovendien leest het net zo lekker weg als een modemagazine, al zijn de feiten soms erg confronterend. Wij zijn vooral fan van het uitgebreide hoofdstuk over beauty.

6. EMILIE SOBELS & MARTJE HAVERKAMP - BABE, YOU GOT THIS

 
 

Steeds meer vrouwen zijn op jonge leeftijd al heel succesvol. Met een eigen bedrijf, een droombaan, een geweldige partner en een druk sociaal leven vinken ze alle vakjes af. Wanneer die successen dan ook nog eens continu met de hele wereld gedeeld worden via sociale media, vraag je je soms af wanneer jij al die successen zal bereiken.

In Babe, you got this snappen Emilie Sobels (29, oprichter van Hashtag Workmode) en Martje Haverkamp (23, schrijver voor o.a. Glamour en Fashionista) die zorg volkomen. Daarom vroegen ze voor dit boek meer dan 20 inspirerende, succesvolle, vrouwelijke ondernemers en zakenwonders om advies. Hoe wisten zij waar hun kracht lag en hoe hebben zij hun doelen bereikt? Welke misstappen maakten ze en hoe blijven ze trouw aan zichzelf en hun idealen? Hoe verkoop je jezelf of jouw ideeën aan anderen? Hoe bouw je een ultiem netwerk op? En bovenal: hoe combineer je al je ambities met je sociale leven zonder jezelf helemaal kwijt te raken?

Want succesvolle vrouwen helpen elkaar. Babe, you got this!7. EMILIE SOBELS & ROSA DAMMERS - BABE, YOU GOT THIS: HET WERKBOEK.

 
 

In de bestseller Babe, you got this deelden ruim 20 inspirerende vrouwen hun levenslessen en adviezen. Nu is het aan jou! In Babe, you got this: Het werkboek sta jij centraal en ga je aan de slag met jouw dromen, ambities en talenten. Het werkboek staat vol opdrachten, adviezen, lijstjes en tips & tricks die je helpen om jouw carrièreplannen uit te stippelen.


Je passie bepalen, concrete doelen formuleren en tegelijkertijd je zelfkritiek de baas blijven? You got this! Net als van jezelf een sterk merk maken, de euro's op je bankrekening beheren, je sociaal leven bewaken en bovenal veel plezier beleven aan alles wat je onderneemt. Babe, you got this for sure!

POWERVROUW #6 DORIEN CAMPS: “WHATEVER YOU ARE, BE A GOOD ONE!”

Afgelopen Vrouwendag, besloten wij om vijf badass females te interviewen. Over het leven, over hun inspiraties maar vooral over hoe zij zelf willen inspireren. Al die girlpower deed heel wat stof opwaaien, en zowel wij als jullie willen meer van dat. Vanaf nu geven we dus elke maand een powerlady de megafoon die ze verdient en staat Girlcrush nóg meer in het teken van straffe madammen. Neverending International Women’s Day dus, omdat één dag per jaar gewoonweg niet volstaat.

20181018_135832310_iOS.jpg

POWER

VROUW

Dorien Camps

Journaliste Dorien Camps maakte onlangs een sprong die tegenwoordig haast niemand meer waagt: ze lanceerde een nieuw magazine dat niet alleen online zijn strepen wil verdienen, maar ook een papieren versie heeft. “Ik wou al heel lang een magazine maken, dus het werd tijd!”. Bossy is een platform voor iedereen die onderneemt, op welke schaal dan ook. Meer dan alleen tips of een handleiding tot succes, bevat Bossy persoonlijke verhalen en emoties van inspirerende doeners en denkers. Het brein achter een magazine dat initiatief ondersteunt en bewijst dat serieus en saai geen synoniemen hoeven te zijn, dat kan niet anders dan een powervrouw zijn!


WOMEN CAN!

bossy_websitecarousel-multi-640x470.jpg

Het woord powervrouw vindt Dorien goed gekozen (‘jeuj!’, nvdr). “Ik vind het fijn dat jullie het over ‘vrouwen’ hebben. Vaak gaat het over ‘girls’, ‘meiden’ of ‘babes’, en dat mag, maar we zijn bovenal vrouwen.” Ook op de cover van de eerste Bossy staat er bewust ‘women can’. “Tijdens het maakproces was dat een hele tijd ‘girls can’, en het duurde even voor ik wist wat er mis mee was. Het woord ‘vrouw’ is zoveel sterker.” En zo’n powervrouw, die weet wat ze wil, zegt Dorien. “Ze gaat haar goals achterna, weet wat ze ervoor opgeeft en dat haar doelen die offers waard zijn.” Offers zoals een zomervakantie bijvoorbeeld. “Mijn man en ik gingen inderdaad niet op vakantie deze zomer, je kan wel alles willen, maar dat is niet realistisch.”

 Pak: Loavies Blauwe vest: Baum und Pferdgarten Schoenen: Sacha Shoes

Pak: Loavies

Blauwe vest: Baum und Pferdgarten

Schoenen: Sacha ShoesMaar ook zonder reis was 2018 al een jaar uit de duizend voor Dorien, want ze richtte niet alleen Bossy op, maar ze trouwde na tien jaar samen zijn ook nog eens met de liefde van haar leven. “Mijn man is een grote inspiratie voor mij, zeker als het op ondernemen aankomt. Hij heeft een eigen zaak met een mooi team, en de positieve manier waarop hij leidinggeeft, de sfeer die hij dagelijks brengt, dat bewonder ik mateloos.”


Nog zo iemand waar ze naar opkijkt is Sissel Hansen, oprichtster en auteur van The Startup Guide, een boekenreeks die leest als een Lonely Planet voor entrepeneurs. “Als je nog niet van haar gehoord hebt, is dat niet zo gek,” zegt Dorien. “Ze is niet all over the place, maar wat ze doet is dat wel. Dat ze als jonge onderneemster haar product op de voorgrond zet in plaats van zichzelf, is in ons Instagram-tijdperk echt uitzonderlijk!
“IK MOEST GEWOON SPRINGEN”

Als mensen naar háár zouden opkijken, is dat eerder door haar doorzettingsvermogen, vermoedt Dorien. “Veel mensen zeggen dat ze iets gaan doen, van een wereldreis tot een eigen collectie, maar ondernemen uiteindelijk niets om die droom ook werkelijkheid te maken. Ik deed dat ook een hele tijd, maar op den duur werd ik mezelf beu met mijn magazineplannen.” Dat het niet bij plannen bleef, hebben we intussen al gezien. “Ik moest gewoon springen en dat heb ik ook gedaan. Dat werkt wel inspirerend.”

 Jurk: Indress via Graanmarkt 13 Pull: Monki Pet: Monki Boots: Fabienne Chapot

Jurk: Indress via Graanmarkt 13

Pull: Monki

Pet: Monki

Boots: Fabienne Chapot


Dorien is dan ook superblij dat ze doorgezet heeft. “Bossy is iets wat ik echt gemaakt heb.” Al begreep lang niet iedereen waar ze eigenlijk mee bezig was. “Tot ze Bossy in hun handen hadden, waren veel mensen in mijn omgeving een beetje sceptisch, maar ik volgde mijn buikgevoel en schreef de artikels die ik zelf zou willen lezen.” Toch is het nog wel wennen om oprichter van een magazine te zijn. “Ik ben nu opeens een merk in plaats van een persoon, en dat is bijvoorbeeld op sociale media ook een groot verschil. Mensen lijken soms te denken dat ik Bol.com ben, maar voorlopig werk ik wel alleen, dus dat evenwicht zoeken, daar ben ik wel mee bezig.”


Waar Dorien gelukkig ook nog steeds mee bezig is, is dromen. “Eigenlijk hoop ik dat Bossy ooit zo passé is als maar kan zijn. Want dat zou betekenen dat vrouwelijk ondernemen net zo vanzelfsprekend is als de mannelijke tegenhanger.” Tot het zover is, wil ze vooral meegroeien met haar magazine. “Nummer één ligt op 10.000 exemplaren in de winkel, en dat is top, maar nu moet ik er een vervolg aan zien te breien.” Op dit moment zijn het vooral freelance jobs die Doriens bankrekening spijzen, “maar hopelijk kan ik me ooit enkel op Bossy concentreren.” Ook het internationaliseren van Bossy behoort tot de toekomstdromen. “Dat is niet evident en er is ook helemaal nog geen concreet plan voor, maar ik zou het wel heel tof vinden.”

20181018_134036580_iOS.jpg
20181018_135942800_iOS.jpg
20181018_134053930_iOS.jpg


“HET DOET ME MENTAAL GOED OM VOOR MEZELF TE ZORGEN”

20181018_133828000_iOS.jpg

Hoe de toekomst eruit zal zien, weten we nog niet, maar dat ze verzorgd voor de dag zal komen, daar is Dorien wél zeker van. “Vandaag heb ik bewust geen make-up opgedaan voor de fotoshoot, maar normaal gesproken ga ik nooit buiten zonder iets op.” Dat is ooit wel anders geweest, vertelt Dorien. “Ik was die tiener wiens mama vroeg of ze niet eens mascara wou proberen.” (lacht) “Dat interesseerde mij echt helemaal niet, pas op mijn negentiende begon ik me een beetje te ‘make-uppen’.”


“Tegenwoordig geniet ik echt van het pamperen. ’s Avonds mijn gezicht reinigen is voor mij zelfs een moment geworden om de dag te overlopen. Het doet me mentaal goed om voor mezelf te zorgen. Ik gebruik ook dagelijks dagcrème en zonnecrème, en mijn nagels zijn bijna altijd netjes gelakt (meestal met een nude of zachtrose tint van Essie, nvdr).” Verder heeft Dorien ook altijd foundation, een wenkbrauwpotlood, bronzer en mascara in haar handtas. “En voor je het weet vraagt je man je om eerst te douchen ‘omdat je toch meer tijd nodig hebt in de badkamer’.” (lacht)

 

Met dan aan ons topteam


-Fotografie: Julia Dubois Rosca
-Styling: Kiki Vogels
-Makeup: Ine D’hoe
-Intern: Freya De Vos

Film festival beauty

Nu Film Fest Gents openingsfilm ‘Girl’ de ene filmzaal na de andere vult, vinden wij het hoog tijd om ook enkele andere gloednieuwe filmpareltjes in de verf te zetten. Dat doen we vrij letterlijk, want in plaats van onze mening te geven over het plot, de acteerprestaties of de soundtrack, focussen we ons op de beautylooks van de personages en hoe die de film een extra dimensie geven of soms zelfs een heel apart verhaal vertellen.


We selecteerden drie filmfestivalfilms tijdens Film Fest Gent waarin de looks van de personages een prominente rol spelen.


CARMEN Y LOLA

In het Spaanse coming-of-agedrama Carmen y Lola van Arantxa Echevarría zijn het vooral de looks van gypsy girl Carmen die het plot van de film extra diepte geven. Het verhaal gaat over twee jonge gitana’s (Spaanse zigeunermeisjes) die elk op hun eigen manier worstelen met de hun opgelegde toekomst.

img_astrid_20180831-104232_imagenes_lv_terceros_carmenlola-k2CE-U451543786863ZLF-992x558@LaVanguardia-Web.jpg


De vijftienjarige Lola is als Bambi op het ijs wanneer ze op hakken loopt en toont – tot grote spijt van haar ouders – meer interesse in haar graffiti-spuitbussen dan in een potentiële zigeuner-bruidegom. Huisvrouw worden staat ook niet hoog op haar wenslijstje, liever gaat ze lesgeven, terwijl veel gitana’s ongeletterd zijn.


Het contrast met de zestienjarige Carmen kan op het eerste zicht niet groter zijn. Wanneer we haar ontmoeten, maakt ze zich op voor haar verlovingsfeest – toevallig met de neef van Lola – in vol ornaat. Oorbellen zo groot als een struisvogelei, een compleet beglitterde, diep uitgesneden jurk, killerheels en de obligatoire tiara. Ook haar make-up schreeuwt overdaad. Toch heeft Carmen een rebels kantje, want ook aan haar is geen onderdanige huisvrouw verloren gegaan. Van haar aanstaande verwacht ze een respect dat de meeste gitano’s niet kunnen opbrengen voor een vrouw.


Wanneer beide tegenpolen elkaar ontmoeten, ontvouwt zich een delicate vriendschap met herkenning en wederzijds respect als basisingrediënten. Pas wanneer Lola romantische interesse in Carmen toont – onmogelijk in de zigeunergemeenschap – dreigen ze elkaar kwijt te raken. Tot Carmen haar verloving verbreekt om bij Lola te kunnen zijn. Al die tijd evolueert Carmens look van compromisloos gitana naar een subtielere, eigen versie van zichzelf. Samen zijn met Lola doet haar steeds verder van haar roots en cultuur afdrijven, en haar afnemende make-up toont hoe ver ze zich er uiteindelijk van verwijderd voelt.

WILDLIFE

Ook in Wildlife, met Carey Mulligan en Jake Gyllenhaal, vertellen de looks van Mulligans personage Jeanette Brinson mee het verhaal van een familie in crisis.

WILDLIFE-Trailer-2-NEW-2018-Jake-Gyllenhaal-and-Carey-Mulligan.jpg


In het Amerika van de jaren 1960 verliest Jerry Brinson (Jake Gyllenhaal) zijn job in de plaatselijke golfclub en gaat hij aan de slag bij de vrijwillige brandweer die de jaarlijkse zware bosbranden in de buurt probeert te blussen. Zijn vrouw Jeanette en zoon Joe zien hem liever veilig thuis, maar Jerry vertrekt toch. Dat is olie op het vuur voor Jeanette, die een affaire begint met een oudere, rijke zakenman uit de buurt die ze keerde kennen terwijl ze hem als zwemlerares leerde zwemmen. In plaats van haar affaire te verstoppen voor haar zoon Joe, loopt ze er net mee te koop, met veel ongemakkelijke situaties als resultaat.


Als eerste symptoom van haar overspeligheid verandert Jeanette van look. Van elegante sixtiesvrouw ontpopt ze zich tot een veel sexyer versie van zichzelf met een opvallend jarenzestigkapsel, felrode lippen en bijpassende loeistrakke outfits. Ook haar zoon krijgt een visuele make-over naargelang moederlief haar gezin meer en meer de rug toekeert. Doorheen de film contrasteren de kleuren van zijn outfits steeds minder met de achtergrond, hij verdwijnt letterlijk uit het gezichtsveld van zijn moeder.


Wanneer de strijd tegen de bosbranden gestreden is, komt vader Jerry weer thuis en treft hij een gebroken gezin aan. Jeanette is eerlijk over haar affaire en verhuist naar een nabijgelegen stad. Wanneer ze haar ex-gezin komt bezoeken, ziet ze er sobertjes uit. Zelfs haar ooit zo knappe sixtieskapsel zit niet meer in de krul en maakt haar berouw bijna tastbaar.

LETO

Leto_poster.jpg

Zo’n tien jaar later maar aan de andere kant van het IJzeren Gordijn situeert zich ‘Leto’ – Russisch voor zomer – een biopic over Sovjetheld Viktor Tsoi. Deze singer-songwriter uit Leningrad versierde tijdens de jaren 1980 en ‘90 een podiumplaats in de Russische muziekgeschiedenis met zijn rockformatie Kino. De groep populariseerde eigenhandig het rockgenre in de Sovjet-Unie en Tsoi wordt tot op vandaag nog steeds aanbeden in verschillende ex-Sovjetlanden. Dat hij op 28-jarige leeftijd overleed in een auto-ongeluk deed zijn mythe geen kwaad.


De film heeft het echter over het prille muziekbegin van Viktor Tsoi en Kino, en mengt muziek en kunst op een kleurrijke manier door elkaar in de voornamelijk zwart-witte film. Beauty in zwart-wit klinkt niet meteen als een match made in heaven, maar toch ondersteunen ook hier de make-up- en haarlooks het verhaal. Als culminatiepunt gelden natuurlijk de podiumlooks van Viktor en de andere leden van Kino, maar de film weet ook weg met een hele rist aan jarenzeventig- en -tachtigkapsels en (late) hippielooks.

leto-01_1581_107680789.JPG


Na een lauwe verwelkoming door de Sovjet-muziekindustrie krijgt Viktor steeds meer krediet, en onder de vleugels van de iets oudere Mike Naumenko (nog zo’n Russische rockgod) groeit hij steeds meer uit tot een onafhankelijke, zelfzekere artiest. Naarmate Viktor meer op eigen benen staat, verandert ook zijn look van rebels maar jongensachtig met lang haar over een mullet tot een gedurfde podiumstijl met kohl-omrande ogen en high hair.


Make-up, haar en kostuum zijn waarschijnlijk de meest ondergewaardeerde aspecten van een film, terwijl ze de look en feel van de film net zichtbaar mee bepalen en ook de karakters vormgeven. Als het echt goed zit, krijg je soms zelfs een heel nieuwe laag van betekenis in de film voorgeschoteld. Het loont dus de moeite om bij je volgende bioscoopbezoek even extra je ogen open te houden voor beautydetails.


Hou ons zeker op de hoogte van jouw beautyontdekkingen in films!

Bye-bye YouTube, hello podcasts: onze favorieten

Op de fiets, tijdens het strijken of gewoon al luierend in de zetel: een podcast kun je altijd en overal beluisteren. Hoewel ze al lang bestaan en het aanbod erg uitgebreid is, genieten deze schatkisten aan kennis en entertainment nog niet van de populariteit die ze verdienen. Iets waar wij verandering in willen brengen, want wij zijn wel al hooked. Dit zijn onze favorieten!

 

                                                   FASHION

 

Fashion No Filter

1557bc0bed688472af350f6a50c91409.jpg

Camille Charrière en Monica Ainley, twee Franse modejournalistes, nemen een blik achter de schermen van het fabulous modewereldje. Zij vragen experten om antwoorden op de vele geheimen in de coulissen van de catwalks. Kritisch en entertainend, want ze kijken verder dan designers, fashionweeks en Instagram. Van milieu-experten tot activisten en zelfs Monica’s oma: er komen erg diverse mensen uit de modewereld aan bod, die elk hun ongezouten mening geven over de mode-industrie. Hun Franse accent en Parisienne-vibe zorgen ervoor dat je deze Engelstalige podcast met plezier beluistert.

Oh Boy by Man Repeller

OH-Boy-podcast-300x200.png

'Girlboss': zo’n tien jaar geleden nog een woord dat onze spellchecker met rood onderlijnd zou hebben, maar vandaag gelukkig deel van ons dagelijks taalgebruik. Het aantal succesvolle, gelukkige, aspirationele vrouwen groeit namelijk met de seconde. Ultieme girlboss en fashion savvy Leandra Medine, beter bekend als Man Repeller, interviewt in deze verslavende podcast andere inspirerende carrièrevrouwen. Een onuitputtelijke bron van inspiratie, en Leandra’s quirky humor krijg je er gewoon bovenop. Met deze podcast is de file naar je werk geen bron van frustratie meer, maar een momentje om naar uit te kijken. Bonus: de klassieke muziek als intro geeft je een instant chic gevoel. Borst vooruit en kin omhoog.

                                             

                                                     BEAUTY

Breaking Beauty

Carlene+Higgins+and+Jill+Dunn+Breaking+Beauty+Podcast.jpg

Jill Dunn en Carlene Higgins hebben bakken ervaring als beautyredactrice en geven jou advies over welke producten écht niet in je make-uptas mogen ontbreken. Maar ze deinzen er ook niet voor terug om de weinig gekende problemen waarmee de beauty-industrie vandaag worstelt bloot te leggen. Vaak interviewen ze daarvoor de hoofdrolspelers van de cosmeticawereld. Zo spraken ze o.a. met Frank Toskan, de oprichter van M.A.C Cosmetics en Emily Weiss, die haar beautyblog Into The Gloss wist te doen uitgroeien tot een wereldbekend huidverzorgings- en make-upmerk, Glossier.

 

                                             SEX & LOVE

 

 

Authentic Sex with Juliet Allen

JA_banner_podcast-01-01.png

Juliet Allen neemt geen blad voor de mond. De Australische seksuologe legt je in deze podcast piekfijn uit hoe de vork nu precies aan de steel zit. Want soms is de raad van je beste vriendin, zus of wikiHow gewoon niet genoeg. Met haar eigen ervaring en expertise zoomt Allen in op alle aspecten van seks. De verbanden tussen liefde, emoties en seks vormen de basis voor deze superleerrijke podcast.

Anna Faris Is Unqualified

Podcast_Cover_Artwork.jpg

Helemaal gesetteld, heartbroken en zwelgend in je zetel met een zak chips of single en ready to mingle? Anna Faris is Unqualified is altijd een aanrader. Anna Faris, de actrice die we kennen van de Scary Movie-films, geeft je samen met ‘the typical Hollywood type’ liefdes- en levensadvies. Alle gasten met wie Faris in gesprek gaat, lijken hun leven netjes op een rijtje te hebben. Ze wonen in een kast van een huis in een buurt vol celebs en in hun garage staat steevast een Ferrari te blinken. The glam life, quoi. Maar het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn: ook voor hen zit het leven soms niet mee, ook al heb je een privébutler die veel van je shit voor je kan oplossen. Zij delen hun liefdesverhalen, ervaringen en tegenslagen, gelukkig steeds met een humoristische ondertoon. Uiteindelijk zitten we allemaal in hetzelfde schuitje.

 

Vuile Lakens

vdi9789023464372.png

Seks is overal. Op tv, op straat, op sociale media: er is geen ontkomen aan. Maar seksuele vrijheid is er tot op heden nog altijd niet. In deze Nederlandstalige podcast wagen twee vrouwen zich aan het onderwerp waar in keurig gezelschap niet over gepraat wordt: seks. Historica Anaïs Van Ertvelde en schrijfster Heleen Debruyne delen hun kennis over dit delicate onderwerp waar onze maatschappij stilaan zijn deuren voor opent. Van de cup tot het zaadzeefje, de vrouwelijke erectie en hechtingen na de bevalling: hier is niets taboe.

 

 

               

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                        WELLNESS

 

Bedrock

bedrock-podcasts.jpg

Nood aan rust? Chocomelk drinken, je in een gigadeken wikkelen en een aflevering van New Girl bingewatchen lijkt misschien de oplossing, maar de échte key tot relaxatie is deze podcast, geloof me vrij. Ik ben vast niet de enige die niet houdt van zweverige toestanden en maar niet begreep hoe tien minuten stilzitten mij in godsnaam tot rust zou kunnen brengen. Eenmaal je de kunst van het mediteren echter onder de knie hebt, ben je helemaal verkocht. En met een aflevering van Bedrock lukt dat vanzelf! So sit down, relax and listen to Bedrock.

 

                                                     

 

                                                     FOOD

Simple Pleasures

simple-pleasures.jpg

Een 7-delige serie waarin Yotam Ottolenghi, de bekende Londense kok die de Midden-Oosterse keuken helemaal hip maakte, enkele gasten uitnodigt om samen de keuken in te duiken voor een goed gesprek over hun liefde voor koken, maar ook hun liefde voor het leven in het algemeen. Niet voor hongerige luisteraars, want de heerlijke receptjes die aan bod komen, doen je watertanden. Perfect voor wie nog nog dinner inspiration nodig heeft voor vanavond!

 

 

 

Food Is... Wasted

food-is-wasted-documenting-the-issue-of-food-waste.jpg

Elke dag belanden er tonnen aan voedsel in de vuilnisbak. De gemiddelde Belg verspilt jaarlijks 345 kg eten, dus ook jij en ik maken ons er schuldig aan. Na het beluisteren van deze podcast zul je echter twee keer nadenken voor je pizza aan huis laat leveren terwijl er nog een overschotje van gisteren in de koelkast staat. Fotograaf Chris King geeft met deze podcast organisaties en mensen die bewust met met hun eten omspringen een stem. En daar kunnen wij zeker nog iets van opsteken.

 

Wat niemand je ooit vertelt over beauty terwijl je zwanger bent

15ea33d7f14fcf286b7ed49f0c1d57b9.jpg

Zwangerschap is een prachtig fenomeen, maar gaat gepaard met enorme lichamelijke veranderingen. Niet enkel staat er een hoger cijfer af te lezen op je weegschaal en verruil je jouw gebruikelijke skinny jeans tijdelijk in voor een losser exemplaar, ook je huid ondervindt de gevolgen van het kleine wonder dat je negen maanden met je meedraagt en heeft bijgevolg andere noden dan anders.

Je verzorgingsproducten ondergaan best een check en zelfs een dubbelcheck, aangezien sommige stoffen in je skincareroutine zelfs schadelijk zijn voor jou en/of je kindje. Retinol, beter gekend als vitamine A zit in veel schoonheidsproducten. Bij een lage concentratie is het niet schadelijk, maar als je zwanger bent kan een te veel aan vitamine A misvormingen bij de foetus in de hand werken. Normaal gezien neemt je huid niet zoveel vitamine A op uit een product dat er problemen kunnen ontstaan, maar toch liever safe than sorry. Ook opletten geblazen met haarkleuringen de eerste 12 weken. Dan is je kindje in volle ontwikkeling en kunnen de chemische stoffen in kleurspoelingen schadelijk zijn, ook al is ook hier de reële kans op schade klein: er moeten echt al veel van de schadelijke stoffen in de bloedsomloop terechtkomen voor er echt een probleem ontstaat. Maar onder het motto ‘beter voorkomen dan genezen’ kan jij je volledig laten gaan in biologisch of natuurlijke shops.


Om je het verdere zoekwerk over wat al dan niet goed voor je zwangerschapshuidje te besparen, gaven twee ladybosses ons een kijkje in hun leven als zwangere vrouw. Zij geven hun ongezouten mening, verhalen en tips over hoe zij deze unieke negen maanden in hun leven op beautygebied beleefden. Ines Borgonjon (34) is senior artist bij MAC Cosmetics (België) en is dag in dag uit bezig met schoonheid in al zijn vormen. Zij is mama van twee, dochtertje Michelle (5 jaar) en zoontje Jerome (4,5 maand), van wie ze net was bevallen toen we haar spraken. Die andere ladyboss, Nena Driehuijzen (32), fotografe en nu mama van Obi (3 maand), vertelt op haar beurt wat er allemaal kwam kijken bij haar zwangerschap.

 
20180413-1G3A9367.jpg

Nena Driehuijzen (32) 

Fotografe, mama van Obi

“Eyeliner is key, maar zonnecrème en bodylotion zijn een must!”

"De laatste jaren schmink ik me meer in vergelijking met vroeger. Vandaag zou ik bijvoorbeeld niet meer zonder mijn eyeliner buiten kunnen. Zelfs de dag na mijn bevalling greep ik meteen naar mijn eyeliner (van Lavera) en blush (van Avril). Zo voelde ik mij instant beter, ook al heeft mijn bevalling 20 uur heeft geduurd. Maar prioriteit nummer 1 was toch het hydrateren van mijn buikje, om striemen te voorkomen. Met pure amandelolie, die je ongetwijfeld in elke bioshop kan terugvinden, smeerde ik mij elke dag in. Zéker na de geboorte van Obi. Ik had het geluk geen striemen te hebben, wat deels genetisch bepaald is, maar bleef toch Bio-Oil gebruiken. Baat het niet, dan schaadt het niet!"
"Om pigmentvlekken te voorkomen, vaak veroorzaakt door de hormonenschommeling die bij een zwangerschap gepaard gaat, zweerde ik bij Biosolis die ik bij de Bio-Planet shopte. een biologische zonnecrème met een hoge zonnefactor. Hier geldt net hetzelfde: ook na de bevalling is je huid nog gevoeliger aan de zon en kan je nog steeds zo’n zwangerschapsmasker krijgen. Blijven smeren is de boodschap!"

“Wanneer ik brede kledij droeg, voelde ik me pas echt een walvis.”

20180413-1G3A9224.jpg

"Een onzekerheid waarin vele zwanger vrouwen zich vast en zeker zullen herkennen is hun gewicht. De schrik om ‘dik’ te worden voelde ik vooral in het begin van mijn zwangerschap. Eenmaal ik een zichtbaar buikje had, werd ik er instant verliefd op en kon ik het niet laten op hem extra te accentueren door de kledij die ik droeg. Ik kreeg de tip van een goeie vriendin om niet al te lang mijn eigen kledij te dragen: eens die kledingstukken uitgerekt zijn, valt dit niet meer om te keren. Dus trok ik naar tweedehandszaken, zoals de Think Twice, waar ik op de 1€-dagen leuke jurkjes op de kop kon tikken."
 

"Verbazend wat dat kleine kindje toch allemaal met je doet. Aangezien ik nooit echt verzot was op baby’s of op het idee om zwanger te zijn, zou ik vóór mijn zwangerschap nooit bikini-foto’s online hebben gesmeten. Toch, heb ik de volle negen maanden trots mijn buikje aan de buitenwereld laten zien. Er waren uiteraard dagen waarop ik me gewoon ‘vet’ voelde. Gelukkig kon ik altijd op mijn vriendinnen rekenen. Gedeeld leed is half leed. Side note: dit helaas buiten de laatste maand van mijn zwangerschap gerekend."

 

“De laatste maand ging mijn lichaam in overdrivé.”

"Een nine-to-fivejob heb ik als fotografe natuurlijk niet, ik eet op onregelmatige uren en mijn werkdag stopt pas als ik dat bepaal. Wat het nog moeilijker maakt om op mijn voeding te letten is dat ik probeerde om tijdens mijn zwangerschap niet méér te eten dan ik voordien deed. Gelukkige had ik geen guilty pleasures die mijn gewicht in gevaar brachten, maar wel brachten die hormonen mijn smaakpapillen volledig in de war. Normaal heb ik liever zoute snacks, terwijl ik plotseling enorme fan was van alles wat zoet is. De laatste maand was er geen sprake van doseren of proberen om mijn porties bij het opscheppen te beperken. Ik kon blijven eten, alsof mijn lichaam volledig in overdrive ging. Fuck it, denk je dan, want ik was al zodanig bijgekomen dat het op die ene maand niet ging aankomen."

Ik gebruik enkel biologische beautyproducten, zo hoefde ik mij geen zorgen te maken of het negatieve gevolgen zou hebben voor mijn baby.”

"Van thuis uit kreeg ik de liefde voor biologische, natuurlijke en ecologische producten mee. Over chemische ingrediënten in mijn skincareproducten die schadelijk konden zijn voor mij of mijn kindje, hoefde ik mij dus geen zorgen te maken. Voor mijn huid gebruik ik enkel producten van het merk Cîme. Voor mijn shampoos en douchegels kan ik bij de biokapper en/of Bio-Planet terecht. Water drinken hoort natuurlijk ook bij huidverzorging: naast mijn bed staat een grote fles water. Wanneer ik borstvoeding geef, zal er naast mij op de bank altijd een 2 liter-fles water liggen."

Hoogstwaarschijnlijk zal ik minder vaak mijn benen scheren eens ik bevallen ben.”

"Ik vermoed dat eens mijn kindje geboren is, er niet veel zal veranderen aan mijn beauty-routine. Wat wel een enorme aanpassing zal zijn, is mijn tijdsbesteding. Ik zal genoegen moeten nemen met de outfit die ik als eerste vastneem in plaats van vijf verschillende looks uit te proberen, zoals ik nu doe. En hopen dat hij nog verder slaapt, anders wordt het van haasten geblazen. Wel kijk ik al lang uit naar mijn eerste kappersbezoekje na mijn zwangerschap, pastelkleuren is waar ik naar verlang."

1G3A7768.jpg

Ines Borgonjon (34), MAC cosmetics senior artist

mama van Michelle en Jerome

Mijn huid toont tekenen van vermoeidheid en is veel droger sinds ik voor de eerste keer zwanger was, van mijn dochtertje Michelle.”

"In mijn dagelijkse verzorging leg ik de nadruk op hydratatie nu mijn huid er vermoeid en droog uitziet, zeker nu ik voor de tweede keer mama ben geworden. Als make-up artist zit ik bij de bron van kwalitatieve verzorgingsproducten en ik gebruik dit voordeel ten volle. Mijn favoriete merken zijn La Mer, Mac en Estée Lauder. Vooral de voedende en rijke crèmes van La Mer houden mijn huid gehydrateerd."
"Mijn dochtertje Michelle is even zot als ik op kleine verwenmomentjes. Dus duiken we tegenwoordig samen de badkamer in met gezichtsmaskers, scrubs en geurkaarsen. Natuurlijk kan een beetje me-time ook geen kwaad."

“Het pijnlijkste zwangerschapskwaaltje, was het carpaletunnelsyndroom, waarvoor ik in mijn achtste maand zelfs cortisone-inspuitingen kreeg.”

1G3A7839.jpg

"Mijn eerste zwangerschap was letterlijk een droom en ik keek ernaar uit om dit voor een tweede keer te beleven. Helaas was mijn tweede zwangerschap eerder een nachtmerrie en heb ik heel veel last gehad van kwaaltjes. Noem er eentje op en ik heb het gehad. Maar het ergste was het carpaletunnelsyndroom, dat wordt veroorzaakt door stress en vasthoudend vocht in je pols. Als gevolg wordt de zenuw in je pols vernauwd en kreeg ik tintelende handen, allesbehalve handig als make-up artist. "

"Om andere zwangerschapskwaaltjes, zoals een zwangerschapmasker, te voorkomen smeer ik een primer met een zonnefactor in, een tip die ik graag wil delen met andere zwanger" vrouwen. En om onder het motto ‘blijven smeren’ te blijven, raad ik ook iedere vrouw om je bolle buikje net zoals je gezicht te blijven hydrateren. Wat je smeert, maakt voor je buik, naar mijn mening, niet zoveel uit. Zolang het je fragiele uitgerokken huidje maar voedt. En doe dat maar zo vaak mogelijk. Mijn all-time favorite is de Deep Comfort Body Butter van Clinique. Ook met etherische oliën (van Oshadi) valt je zwangere buikje goed te hydrateren, bovendien helemaal biologisch en natuurlijk. Zoals pure lavendelolie, die ik zelf gebruik om Jeromes huid te verzorgen als er zich kloofjes vormen. Soms geeft hij een beetje melk terug nadat ik hem de borst geef en dat kruipt venijnig tussen zijn huidplooitjes. Dan stip ik deze plekjes aan met een druppeltje lavendelolie om droge, geïrriteerde plekjes te voorkomen. Bovendien all natural en totaal onschadelijk!"

“Nu besef ik meer dan ooit dat schoonheid letterlijk van binnenin komt.”

"Door mama te worden is mijn kijk op schoonheid enorm veranderd. Als iemand goed in zijn vel zit, vind ik die persoon meteen mooi, ongeacht figuur of uiterlijke kenmerken. Vermoeidheid valt dus niet te maskeren met make-up, het is wat binnenin zit wat telt. Zelf geloof ik in de combinatie van alles om er stralend uit te zien. Het zou nogal belachelijk zijn om elke dag vettig te eten en nadien crèmes te smeren met het idee dat dit je ongezonde snack wel zal compenseren. Om je goed te voelen moet er een balans zijn, ik drink genoeg water, probeer zoveel mogelijk uurtjes slaap mee te pikken en genoeg buiten te komen. Eens het vanbinnen goed zit, merk je het resultaat meteen van buiten."

 

“Ik doe het nog steeds niet allemaal alleen.”

1G3A7882.jpg

"Mocht ik raad geven aan zwangere vrouwen: wees niet te streng voor jezelf! Ik heb het zelf ook moeten leren, maar je maatjes krijg je na enkele maanden sporten weer terug. En neen, je huishouden zal niet altijd tot in de puntjes in orde zijn. Voldoende rust nemen was voor mij ook moeilijk en hulp vragen is dé boodschap. Ik vroeg hulp aan mijn vrienden en familie, zo kon ik terug mijn baterijen opladen en van mijn gezin genieten."

Negen maanden zwangerschap en negen maanden ontzwangeren.”.

"Het klinkt logisch, maar je staat er niet direct bij stil. Na mij eerste bevalling was ik geschrokken van het aantal maanden dat je lichaam neemt om terug in shape te komen. Na vier maanden ben ik terug op gewicht, maar mijn lichaam voelt nog steeds niet hetzelfde aan. Slapper, geen body en textuur, zo kan ik het het best omschrijven. Je kan natuurlijk direct na je bevalling beginnen sporten om helemaal in shape te geraken, maar dat vind ik overdreven. Na Michelles geboorte fietste ik naar het werk, nu ik veel reis is die mogenlijkheid er niet meer. Bovendien, wat zijn die maanden op een mensenleven als je net van een mini-versie van jezelf bent bevallen? Geef het tijd."

 

Fotografie: Marieke Penne
Makeup & hair: Crystal Die

Citytripper, backpacker of strandplakker: dit neem je mee op je laatste zomerreis!

Een poll op onze Instagram-story’s (vergeet ons niet te volgen via @girlcrushmagazine) wees uit dat velen van jullie de komende tijd nog op vakantie vertrekken. Hoezo de zomervakantie is bijna gedaan?
Op reis mogen je favo beautyproducten uiteraard niet ontbreken. Maar welke items je precies meeneemt, hangt natuurlijk erg af van de soort vakantie die je maakt. Welke crème neem je mee bij koude temperaturen en welke foundation overleeft extreme hitte en tropische luchtvochtigheid?
Onze eigenste Crystal Die vertelt je graag wat je het best inpakt om je vakantie picture perfect in te zetten. Of je nu gaat citytrippen in Berlijn, aan het strand gaat liggen in Ibiza of gaat backpacken door Nieuw-Zeeland.

Doorheen een grote reeks aan trials & errors heb ik de beauty essentials gevonden die de moeilijke taak hebben op hun plaats te blijven – of hun job simpelweg goed te doen – doorheen zweet, vermoeiheid, regen, en soms ook slaap.
Onderstaand vind je mijn favoriete producten terug die je doorheen deze beproevingen zullen loodsen.

 

                                              Citytripper

                                                                    (Barcelona, Parijs, Stockholm, Rome, Amsterdam...)

photo-1517736996303-4eec4a66bb17 copy.jpg

Als rasechte citytripper schuw je een beetje beweging zeker niet. Je bezoekt op relatief korte tijd zoveel mogelijk hippe koffiebars en Instagram-worthy lunchplekjes, maar je snuift ook graag een beetje cultuur op in het lokale museum en – eerlijk is eerlijk – in de lokale boetieks en winkelstraten. Leuke straatjes en hoekjes ontsnappen niet aan je alziende oog. Dat je story highlights een lijstje met de naam ‘HOTSPOTS’ bevatten, hoeft dan ook niet te verbazen.

Crystals tips:Waarom je niet helemaal laten onderdompelen in de sfeer van de stad en gaan voor de lokale beautylook?
Experimenteer met looks die je normaal niet zou proberen, maar je misschien wel heel mooi staan!
Ga je richting Barcelona? Kies dan voor een mooie sun-kissed look met veel bronzer, highlighter en bruintinten om te flaneren op de Ramblas.

 

 
 

                                             

 

                                            Strandplakker

                                                                             (Ibiza, Korfu, Côte d'Azur, Blankenberge...)

Sea_Beach_Background copy.jpg

Voor jou is het geen echte vakantie tenzij je met een cocktail in de hand op het strand kan liggen. Van luidruchtige families die al ’s morgens vroeg een strandstoel willen claimen trek jij je niets aan. Je e-reader staat vol zonovergoten romans voor aan het zwembad of op het strand, en je kijkt elke ochtend al uit naar het uitgebreide hotelbuffet ’s avonds. Het liefst loop jij heel de dag in je zorgvuldig uitgekozen bikinisetjes rond (met bijhorende ‘beach hair’-look) en draag je zo weinig mogelijk make-up. De mensen moeten je mooie zomersproetjes toch goed kunnen spotten?

 

Crystals tips:

 
 

 

 

                                              Backpacker

                (China, Costa Rica, Mexico, Nieuw-Zeeland...)

nieuw-zeeland-bergen-water copy.jpg

Geen land is jou te ver en het liefst wil je op je XL scratch map zoveel mogelijk landen afkrabben.
Luxe is voor jou geen vereiste: je dompelt je het liefst onder in de lokale cultuur en levenswijze om zoveel mogelijk ervaringen op te doen en er misschien een of andere levenswijsheid op na te houden.
Daarom sla je met plezier een babbeltje met iedereen die het maar wil, het liefst nog met locals die hun favoriete plekjes met je delen. Bij elk natuurwonder dat je op je pad tegenkomt, haal je je camera spontaan boven, zodat je jouw reiservaringen kunt delen met je familie en vrienden. Jezelf leren kennen is één van de belangrijkste doelen op je reizen, en je hoopt na deze reis een duidelijker beeld te hebben van je doel in het leven.

 

Crystals tips:

Voor een ton aan make-up en haarproducten is er in je rugzak geen plaats, dus ga enkel voor de absolute basics. Prepareer een make-uptasje met zoveel mogelijk multifunctionele producten.

 
 

Summer beauty: "Dit zou weleens mijn permanente beauty bag kunnen worden”

Nu de zomer al meer dan halfweg is, ben ik al helemaal gewend aan mijn simpele summer beauty bag, en eigenlijk is de kans groot dat daar geen verandering meer in komt.

Blame it on the age (of gewoon laziness), maar ik vind het hoe langer hoe belangrijker dat een product niet te veel gedoe met zich meebrengt. Hoe makkelijker in gebruik, hoe groter de kans dat ik het echt een kans geef. Want met enkele jaren als make-up artist en beautyexpert op de teller heb ik al heel wat de revue zien passeren en ben ik niet snel meer verrast. Spoiled, quoi.

 

 

Maar als het dan toch gebeurt, ga ik ervoor: al mijn aandacht en tijd worden besteed aan dat ene, magische product waar ik minstens wel enkele maanden zoet mee ben. Al de rest verdwijnt dan even in de donkerste krochten van mijn beautykast. Lekker simpel. Zonnecrème, bronzer en highlighter? Geef mij maar één handige zonnespray die meteen ook wat extra glow geeft. Drie tinten oogschaduw voor één ooglook? More like één tint op m’n hele ooglid!

Tijdens de zomermaanden bereikt mijn zogenaamde beautyluiheid steevast een echte piek. Want wie heeft dan in godsnaam zin in een dikke laag foundation en ingewikkelde oogmake-uplook waar menig YouTuber jaloers op zou zijn? That’s right, niemand. Dus krijgt mijn beauty bag een soort zomermake-over. Laat mij je loodsen door mijn summer beauty routine.

’s Morgens heb ik even nodig voor ik druk aan het smeren ga. Wanneer ik pas wakker ben, hou ik niet zo van het gevoel van een soort laag die op m’n huid ligt. Gelukkig trekt dat wel weg na drie theetjes en een kom havermout.

Tijdens de zomermaanden houd ik mijn skincare niettemin redelijk basic, aangezien mijn huid minder nodig lijkt te hebben. Momenteel is het ook redelijk makkelijk om er een gezonde levensstandaard op na te houden – denk: gezonde voeding, veel sport, weinig Netflix – wat resulteert in een mooie, redelijk egale huid. Ik gebruik dus niet meer dan mijn dagelijkse facewash (Caudalie of Zo Skin) en een lichte dagcrème of gezichtsolie voor hydratatie (serum Kruidvat, dagcrème La Mer).
Eén à twee keer per week ga ik voor een extra maskertje (Kiehl’s calendulamasker), als het wat meer mag zijn – lees: als ik een nachtje al werkend aan mijn laptop heb doorgewerkt. Do not try this at home.

IMG_0704.jpg
IMG_0825.jpg

Handige texturen = makkelijke producten

Qua skin make-up ga ik voor een handige primer en BB-crème van jane iredale – dekt goed waar nodig, maar voelt door z’n lichte textuur absoluut niet aan als een stijf masker. Erg leuk als je graag een minimum aan dekking wil om eventuele oneffenheden te camoufleren zonder dat het zichtbaar is. “Mijn huid? Ja, die ziet er altijd zo egaal uit, hoor” is een zin die de laatste tijd veel vaker uit mijn mond komt.

Verder gebruik ik ook standaard een crèmeblush en een highlighter. Ik kan eerlijk gezegd niet meer leven zonder de liquid highlighters van Yves Saint Laurent. Als er ooit een award komt voor het product dat je er instant fris uit doet zien, dan heeft deze die dubbel en dik verdiend.
De perfecte combo tussen een subtiele glow en een langhoudende formule.

 

Ga ik naar een event of afspraak, dan mag het wat meer zijn, maar ik houd het wel nog steeds bij lichte texturen. De foam eyeshadows van Chanel breng ik aan over het hele ooglid, dus geen gedoe met het meticuleus aanbrengen en blenden van oogschaduwtinten. Meer tijd om met een cocktail in de hand op een terrasje te zitten. Je kan voor een felle of subtiele kleur gaan, maar de mono-oogkleur is very now.
Ik zie me niet meteen terugkeren naar poedertexturen. Tot er natuurlijk een nieuwe beautylaunch voorbijkomt waar ik het warm van krijg. We praten dus nog eens binnen enkele maanden.

BODY

IMG_0717.jpg

De main focus qua lichaamsverzorging gaat voor mij naar zonnecrème en alles wat me nog maar een beetje doet glowen en glinsteren. Op een gesofisticeerde manier welteverstaan.

Ik hou wel van zonnecrème met een extraatjede Dior-zonnecrème geeft naast bescherming ook een mooie bronze glow en de zonnecrème van Kruidvat bevat glitters. Geen overdreven ik-ben-net-een-avondje-gaan-stappen-in-de-clubglitters, maar een mooie, subtiele variant. Very Beyoncé.
De toon is wel duidelijk: niet te veel gedoe, vooral veel vloeibare texturen en alles wat mijn huid doet glowen tijdens die zonsondergang.

Is deze beautybag ook vol te houden naar de komende herfst en wintermaanden toe?
Ik ga mijn best doen deze vol te houden want ik ben helemaal verknocht aan deze summer routine. Dat het nog maar even zomer blijft…
 

Fotografie: Marieke Penne & Emma Peijnenburg

MAC x Aaliyah: ‘One In A Million’-make-upcollectie eert Princess of R&B

eab2598c8862caaf1155bafcbf93cd6d016b55d82a9f5c774dfb07c670558b83.jpg

In 2001 was ik nog maar vijf jaar oud. Als jongste van drie meisjes had ik maar weinig in de pap te brokken als het aankwam op de heerschappij van de afstandsbediening. Mijn 15-jarige zus koos keer op keer voor MTV. Zo erg vond ik dat niet, want met mijn heupen shaken op nineties-r&b deed ik als de beste. Samen gingen we los op Aaliyahs muziek en koppelden zelfs een playbackshow aan onze danspartij. Aan dat feestje kwam abruupt een einde toen mijn zus stilletjes een titel op Teletekst mompelde. Ons 22-jarige r&b-idool was om het leven gekomen toen haar te zwaar geladen vliegtuig crashte. Volledig overdonderd en bevangen door het nieuws staakten we ons dansfeest.

Aaliyahs bitterzoete muziek en unieke ‘tomboy x strawberry sweet’-look betoverden mij en vele anderen. Het was dan ook niet minder dan logisch dat ‘the Princess of R&B’ haar eigen make-upcollectie kreeg. Dat MAC – mijn favo make-upbrand - die taak op zich nam, maakte het plaatje alleen maar completer. Na jaren werden haar iconische looks – zo ken je waarschijnlijk wel nog de ‘blue eyes’-look in de clip van ‘Try Again’ - nieuw leven ingeblazen door de ‘MAC x Aaliyah'-collectie.

 

Aaliyahs zachte zangkleur en sensuele look waren de twee ingrediënten die van haar een eeuwige godin maakten in de muziekwereld. Zusterlief kopieerde maar al te graag haar signature tomboy-look: baggy jeans, Tommy Hilfiger-ondergoed (zoals #mycalvins vandaag nog steeds worden gedragen) en een sporty bra of bikinito. Die ‘Aaliyah-look’ was zo moeiteloos en oogde zo naturel dat het van haar ‘the real deal’ maakte. Mijn zus zag er ondanks al de moeite die ze deed toch net iets minder flawless uit.

5d0c157873f23dee3d861387c9f33c1f829d25e8b42787aa3a462d6fa7c8d21e.jpg

Bijna 17 jaar na haar dood klinkt Aaliyahs muziek nog steeds even herkenbaar en sensueel als toen. Als de dj haar muziek draait, kan ik je verzekeren dat het vijfjarige dansgrage meisje in me naar boven komt – ik ben nog altijd gek op haar. Bovendien ben ik ervan overtuigd dat de boodschappen die ze bracht en nog zou gebracht hebben zo sterk waren dat ze van haar een pre-Beyoncé zouden gemaakt hebben. Die onsterfelijkheid is exact wat haar fans - inclusief ikzelf - ook wilden terugzien in een make-upcollectie.

MAC kwam wat dat betreft met een geschenk uit de hemel: een collectie volledig gewijd aan Aaliyah en haar beautylooks. Op de IGTV van MAC wordt de collectie voorgesteld door een groep van haar fans, met een glansrol voor Missy Elliot en Timbaland. Sidenote: Aaliyah was zelf ook fan van MAC Cosmetics. Haar favoriete MAC-producten waren de Chelsea Lipstick, Cherish Lipstick, Chestnut Lipliner, Espresso Eyeshadow en Biscuit Eyeshadow.

Hoewel Aaliyah bekendstond om haar smokey eyes, vlekkeloze huid en nude, glossy lippen weet MAC ons te verrassen. Zo is er een bronzer die perfect is voor alle huidtypes en een classy rode lipstick met een gloss. Verder zijn er nog een aantal lipsticks in verschillende bruintintensooooo nineties! - en een oogmake-uppalet als echte must have. MAC’s traditionele matzwarte verpakking maakt plaats voor een glanzend bordeaux voorzien van Aaliyahs handtekening, voor die extra ‘Princess of R&B’-vibe.

Het staat buiten kijf dat Aaliyah nog lang niet uitgezongen was. Toch leeft ze verder in haar eigen muziek, onvergetelijke looks en de herinnering van haar fans. De collectie die MAC brengt, is een mooie voortzetting van haar onsterfelijkheid. Rest in peace, Baby Girl!

De limited edition-collectie kan je hier online kopen en in een selectie MAC-boetieks.

 

Deze beauty-apps wil je nu downloaden

We hadden ons er al bij neergelegd dat we 10 kilometer moeten rijden voor die perfecte blow-out, die make-uplook die ons als twee druppels water op Beyoncé doet lijken, die heerlijk ontspannende massage of die antiacnebehandeling bij onze favoriete dermatologe.

Gelukkig hebben de slimme techneuten van de wereld de skills van die beauty wizards eindelijk omgezet in iets wat we écht nodig hebben. Ladies & gents: it's time to open those beauty apps!

Check de 9 beautyapps die je maar beter meteen kunt downloaden.

thumbnail.jpg
 

                                                    Indulge

 
 gratis - verkrijgbaar in de app store en adroid

gratis - verkrijgbaar in de app store en adroid

 

Ooit al de perfecte manicurekleur gevonden bij je nagelsalon of bij jou thuis, om je dan de volgende dag voor je kop te slaan omdat je helemaal vergeten bent hoe die heette?
No more, want met deze app kun je met een simpele scan van de barcode alle details te weten komen en op je smartphone opslaan. Je kunt ook je manicure posten om zo bij te houden welke kleuren op je favorietenlijstje staan.

                             Think Dirty

 
 gratis - verkrijgbaar in de app store en adroid

gratis - verkrijgbaar in de app store en adroid

 

Tenzij je een professor in de chemie bent, kan de ingrediëntenlijst van onze beautyproducten soms wel Chinees lijken. Met deze app hoef je maar de barcode van een product te scannen om te weten te komen of het giftige ingrediënten bevat.
Goed om gedetailleerde beoordelingen te checken voor je iets koopt, zowel op het vlak van gezondheid als op milieuvlak. Slimmer shoppen en betere, bewustere keuzes maken in no time dus.

                                              Plum Perfect

 
 gratis - verkrijgbaar in de app store en adroid

gratis - verkrijgbaar in de app store en adroid

 

Met deze app is het mogelijk de perfecte kleurtinten voor jouw gezicht te vinden. Er wordt een scan gemaakt van je ogen, je haar, je huidskleur en de vorm van je gezicht, waarna de app automatisch de juiste kleuren voor je uitzoekt, mét bijhorende producttips.
Hiermee weet je precies waar je naar op zoek moet in de winkel. In één woord: superhandig!

                                                Perfect 365

 
 gratis - verkrijgbaar in de app store en adroid

gratis - verkrijgbaar in de app store en adroid

 

Een virtuele make-over wanneer je je selfie invoert. En dat zonder ook maar één stap uit de deur te zetten! Je vindt er geavanceerde make-uplooks en kunt verschillende kapsels uittesten voor je naar de kapper rent. Ook handig om die rode ogen te verdoezelen wanneer je al geweest bent en je kappersbezoek een disaster was.

                                              Glamsquad

 
 

Glamsquad is een app die je beautydiensten aan huis levert! Voor je dolenthousiast wordt: deze is momenteel jammer genoeg enkel verkrijgbaar in de V.S. (de behandelingen althans), maar we zetten deze er toch even bij voor het geval je deze zomer gaat citytrippen in the Good Old U.S. of A. Bagels en een massage voor twee: yes, please!

                                               Sleep better

 
 gratis - verkrijgbaar in de app store en adroid

gratis - verkrijgbaar in de app store en adroid

 

Wat zouden we zijn zonder schoonheidsslaap? Sleep Better helpt je niet alleen je slaappatroon te ontleden, maar toont je ook hoe je dagelijkse activiteiten je slaappatroon beïnvloeden.
Kun je de slaap maar moeilijk vatten? Dan is Harmony echt iets voor jou. Deze app helpt je rustig te worden door middel van ‘hypnosemeditaties’. Een stem praat jou in slaap, en er zijn drie verschillende sessies. Zeker het proberen waard!

                                               Plant Nanny

 
 Gratis - Verkrijgbaar bij de App store & Android

Gratis - Verkrijgbaar bij de App store & Android

 

Eén van de ultieme geheimen van een prachtige, egale huid is veel water drinken. En laten we dat nu net heel erg vaak vergeten!

Deze waterapp is extra cute: je kiest een plantje uit dat je bij elk glas dat je drinkt ook water geeft. Vergeet je te drinken, dan gaat ook je schattige plantje langzaam dood. Voor wie heimwee heeft naar het tamagotchi-tijdperk.

                                                    Facetune

 
 Gratis - Verkrijgbaar bij de App store & Android

Gratis - Verkrijgbaar bij de App store & Android

 

Dé app onder de ‘perfecte selfie’-apps is Facetune. Puistjes verwijderen, wallen bedekken, je vale tint oplichten en zelfs je gezicht smaller maken: er is niets wat deze wonderapp niet kan.
Warning: gebruiken op eigen risico, deze app is razend verslavend!

                                                Treatwell

 
 Gratis - Verkrijgbaar bij de App store & Android

Gratis - Verkrijgbaar bij de App store & Android

 

Deze allround beautyservice biedt behandelingen aan uit heel het land. Zie het als een soort catalogus waar je zoekt naar een specifieke behandeling: Treatwell geeft je steevast perfecte suggesties. Je boekt in geen tijd een afspraak bij de kapper, het nagelsalon, de spa, het waxsalon etc. De ideale tool voor busy ladies!

Reinigingsgeheimen: doublecleansen voor een vlekkeloze huid

Opstaan en er meteen uitzien als een topmodel is maar weinigen van ons gegeven. Ikzelf heb jarenlang zowel externe als interne factoren uitgetest: voeding, de perfecte skincareroutine, voldoende water drinken... Vandaag kan ik eindelijk met trots zeggen: ik voel me ook mooi zonder make-up. Dit is waarom!

Vlekkeloze huid

4.jpg

Een trend die voor altijd in de top 5 van beautytrends zal staan, is een ‘flawless skin’ of vlekkeloze huid. Niets zo mooi als een glanzende huid om die ‘no make-up’-make-uplook mee te versterken. Maar niet iedereen heeft van nature een perfecte huid.

Nog te vaak gebruiken jonge vrouwen make-up als een soort masker om het eigen gelaat achter te verstoppen. Want ze hebben last van puistjes, vlekjes... Met contouring en highlighting kunnen we bepaalde gezichtskenmerken zelfs optisch volledig gaan vervormen! I’m all about experimenting with make-up, dat weten jullie al, maar hoe ouder ik word, hoe meer mijn huid op de eerste plaats komt. Geen goeie make-uplook zonder flawless skin als basis.

 

Double cleansing

Ik zweer bij een meticuleuze skincareroutine waarbij ik ’s avonds mijn gezicht niet één, maar twee keer reinig met reinigers van Caudalie, een Frans ‘no nonsense’-merk dat natuurlijke ingredïenten hoog in het vaandel draagt, maar enige glamour niet schuwt. Een merk naar mijn hart dus.

rrrrr.jpg

 

 

Ik hoor je al luidop denken: ik ben al bijna te lui voor één keer, hoe en waarom zou ik dan in godsnaam twee keer reinigen? I hear you, meer nog: lange tijd was ik een van jullie. De keren dat ik aan het eind van de dag mijn make-up gewoon liet zitten of halfslachtig wegveegde met een reinigingsdoekje zijn ontelbaar. Maar nu ik van het resultaat van een jaar dubbel reinigen heb geproefd, zou ik voor geen geld van de wereld nog teruggaan naar het skincareritueel van een hobbit uit The Lord of the Rings – lees: onbestaande – en ditto huidje... Smeagols vettige kopje, anyone?

Ik reinig dus braaf mijn huidje twee keer. De eerste reinigingsbeurt zorgt ervoor dat externe factoren zoals make-up en sporen van vervuiling worden verwijderd. Een tweede reinigingsbeurt hoeft al dat grove vuil niet meer te verwijderen, waardoor het reinigingsproduct dieper in je reeds schone huid en poriën kan doordringen en er geen restje vuil meer aan je mooie gezichtje blijft plakken. Of dacht je dat je met één enkel make-updoekje al je make-up, dode huidcellen en fijn stof van de stadslucht kon wegvegen?

 

MELK, OLIE, WATER OF MOUSSE

Welke producten ik precies gebruik bij het doublecleansen laat ik volledig afhangen van mijn ‘skin mood’ van die dag. Er zijn vier soorten reinigers met een geheel eigen textuur, wat betekent dat er voor iedereen wel een topper bij zit.
Je kan oneindig experimenteren met verschillende texturen om zo een makeu-preinigingsritueel op maat te creëren. Iets wat iedereen perfect kan.
Want waarom zou je blijven bij één textuur/product wanneer je huid er nog veel beter uit kan zien met een tweede? Less is more mag dan wel de make-uplook zijn waar we voor gaan, more is more is alvast mijn skincaredevies! Maar welke is nu geschikt voor jou?

Reinigingsmousse

Een luchtige mousse zonder zeep die je huid zacht reinigt, dankzij hydraterende druivenextract en zuiverende salie.

 

 • Reinigt in alle zachtheid
 • Biedt zachtheid en comfort
 • Zonder zeep

Reinigende verzorgingsolie

Een hydraterende mengeling van druivenpit-, zoeteamandel, zonnebloem- en ricinusolie zorgt voor de perfecte reingingsolie die zelfs waterproof make-up aanpakt.

 • Voor gezicht en ogen
 • Lost alle make-up – zelfs waterproof - op

 • zonder vet effect

 • 100% natuurlijk

Zachte reinigingsmelk

Een fluweelzachte melk die je perfect kan gebruiken voor zowel het gelaat als de ogen, zelfs als je last hebt van een gevoelige huid. Deze reiniger beschermt de huid tegen uitdroging en zit boordevol kalmerende ingredïenten voor een instant goed gevoel.

 • Reinigt en verwijdert make-up in één enkele beweging
 • Voedt en kalmeert
 • Voor gezicht en ogen

Micellair reinigingswater

Een frisse, lichte formule met hydraterend, biologisch druivenwater en kalmerende kamille. Reinigt, hydrateert én kalmeert de huid.
 

 • Zonder zeep en zonder spoelen
 • Voor gezicht en ogen
 • Reinigt en verwijdert make-up in één enkele beweging
 • Hydrateert en kalmeert

Mijn topproduct uit het gamma is de reinigingsolie. Als make-up artist hou ik enorm van experimenteren met make-up, maar dat betekent ook dat ik de juiste producten nodig heb die mijn huid ook elke avond goed kunnen reinigen. Deze olie verwijdert echt alles – zelfs mijn waterproof make-up – en verandert bij aanraking met water in een soort van zijdeachtige substantie. Kleine bonus: de druivenpitolie zorgt er ook voor dat je wimpers groeien. Talking about a win-win situation.

Bij een drukke dag waar ik veel verschillende make-uplooks heb gedragen – een opnamedag bijvoorbeeld – mag het nog een stapje verder. Dan reinig ik eerst met de olie en daarna met mousse voor een extra intense reiniging die geen spoortje make-up meer achterlaat.

Eén keer per week scrub ik ook mijn huid om alle dode huidcellen te verwijderen:
hiervoor mix ik de reinigingsmousse samen met de exfoliërende crème.
Mijn huid wordt gereinigd en vernieuwd in één enkel gebaar.

Zo, nu heb ik je mijn reinigingsgeheimen verklapt. Hopelijk weet je zo genoeg om zelf aan de slag te gaan. Het resultaat zal niet op zich laten wachten, I promise!

Wedding nails: 5 nageltrends voor niet zo traditionele bruidjes

Hoewel we jaloers toekeken naar zo goed als elk miniem detail van het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle (en we nu al naarstig op zoek zijn naar een koor om Stand By Me te zingen op onze eigen trouwdag), is de manicure van de ex-Suits-ster niet één die bovenaan onze Pinterest prijkt. Natuurlijk is er niets mis met de elegante en subtiele ‘Ballet Slippers’-tint van Essie, maar voor team Girlcrush mogen de nagels – zelfs wanneer we gekleed zijn in maagdelijk wit – net dat tikkeltje trendyer. Wij keken naar de spring/summer 2018 runway trends en vertaalden deze naar bruidsvarianten voor jouw walk down the aisle.

1G3A8678kopie.jpg

5 nageltrends

voor niet zo traditionele bruidjes

1G3A8100kopie.jpg

Trend 1

Bloemenmeisjes

 

 

Deze manicuretrend laat je beter over aan een professionele nagelartieste – tenzij je zelf ontzettend handig bent natuurlijk. Net als op de SS18-catwalk van Creatures Of Comfort en Rodarte hou je jouw nagels zelf neutraal gelakt en perfect gevijld en voorzie je enkele van een fleurig detail. Groene blaadjes die op verschillende plekken je nagels sieren, miniatuurbloempjes die de gasten op tafel zien terugkomen of echte bloemblaadjes die je met een geltopcoat hebt vastgezet? The sky is hier wel degelijk the limit, dus laat je fantasie de vrije loop en tover jouw nagels en eventueel die van je

 
1G3A8066kopie.jpg

Trend 2

Blank space

1G3A8618.jpg

Begrijp deze trend niet verkeerd, we stellen niet voor dat je Taylor Swifts Blank Space als openingsdans draait (‘So it's gonna be forever, or it's gonna go down in flames…’ – dat wil je hem niet aandoen toch?). Wat we wel aanbevelen, is dat minibeetje ademruimte, een spatie als het ware, in je netjes gelakte nagels. We zagen deze trend onder andere opduiken bij Tibi en House of Holland. Daar focusten ze op één kleur waartussen je natuurlijke nagel kwam piepen, maar niets houdt je tegen om met meerdere kleuren en een portie glitter te experimenteren. Baseer je op je kleurenpalet van de dag of op je boeket en hou het lijnenspel zelf zo minimalistisch mogelijk door op voorhand te kiezen voor verticale of horizontale lijnen. Leuk en gemakkelijk genoeg om de avond voordien samen met je bruidsmeisjes en de nodige chick flicks zelf aan te brengen!

essie_handmade_of_honor.jpg
essie_you_re_golden.jpg
essie_moments_to_mr.jpg
1G3A8334kopie.jpg

Trend 3

Less is more

1G3A8336.jpg

Toegegeven, het klinkt een beetje tegenstrijdig. Terwijl we je in het begin wilden overtuigen met trendy en innovatieve manicures, tonen we je nu toch een supersimplistisch alternatief. Maar, geef zelf toe, deze minipolkadot-nagels zijn toch heel wat specialer dan een standaard nude tintje? Net als bij de artistieke bloempjes is het bij deze trend cruciaal om te starten met een nette en verzorgde basis. Vijlen, buffen en een neutrale basecoat mag je ook hier dus niet overslaan. Nadien zet je met een tandenstoker een fijne gekleurde stip onderaan, in het midden van je nagelbed. Nog een beschermende topcoat voor extra glans en klaar. Mogen we trouwens voorstellen om voor je stip een blauwe nagellak te gebruiken? Zo is je something blue voor geluk meteen aanwezig.

 
 
1G3A8459.jpg

Trend 4

Glitter en schitter

1G3A8617.jpg

Terwijl Jeremy Scott vingers letterlijk in het glitterpotje doopte en Tom Ford voor een smokey tintje koos, bekeken wij de glittertrend voor op jouw trouwdag dat tikkeltje verfijnder – je wil toch immers vooral je trouwring laten schitteren. Opteer voor glitter in één tint gaande van knallend blauw tot zachtroze of klassiek goud en breng deze met een ombré-effect aan op je netjes verzorgde nagels. Zo lijken je glitternagels niet het experiment voor een avondje feesten, maar trekken ze wel net voldoende aandacht wanneer hij die ring om je vinger schuift. Picture perfect!

 

 
 
1G3A8652kopie.jpg

Trend 5

Prettig pastel

Al die details met tandenstokers en witruimte niets voor jou? Dan lak je simpelweg elke nagel in een ander fris pasteltintje. Subtiel genoeg dat het niet meteen opvalt, maar anders genoeg om in het oog te springen. En voor jezelf meteen een leuke portie nostalgie, want wie deed dit vroeger niet? Wie toch nog één detail wil toevoegen kan net als bij Monse de eerste letter van de naam van haar hubby to be op de duimen zetten. Cute, no?

Plastic planeet: ecologische beautyverpakkingen - minder is meer

We maken er talloze gebruiksvoorwerpen uit, verpakken er ons voedsel en onze online shoppingbuit in: plastic is niet meer uit onze leefwereld weg te denken. Inmiddels verbazen we ons over apart verpakte komkommers, paprika’s in cellofaan en dubbel verpakte koekjes, maar bij de verpakking van onze beautyproducten staan we niet vaak stil. Helaas zorgen de verpakkingen van onze favoriete shampoos, mascara’s, gezichtscrèmes en lippenstiften jaarlijks voor tonnen afval. Tijd om te kijken wat we beter kunnen doen.

 

Er is te veel plastic op onze planeet, dat is niets nieuws. Het kost de natuur immers honderden jaren om plastic – dat we dan vaak ook nog maar één keer gebruiken – af te breken, als het al helemaal verdwijnt... Daardoor breidt de plastic soup zich steeds verder over onze oceanen uit. En hoewel er steeds meer verpakkingsvrije of -arme initiatieven ontstaan, wordt er ook nog altijd nieuw plastic geproduceerd en gebruikt, waardoor we steeds moeilijker van plastic af geraken.

 

KLEINER

 Kruidvat natures - een milieuvriendelijke, vegan en budgetproof lijn.

Kruidvat natures - een milieuvriendelijke, vegan en budgetproof lijn.

Op die plasticoverdosis gaan ook beautymerken gelukkig meer en meer inspelen. Zo maakte Clarins zijn lippenstifthulzen 1,5 gram lichter, experimenteerde Kruidvat met een volledig vegan productlijn en dito verpakking en ontwikkelde Yves Rocher onlangs een geconcentreerdere versie van zijn douchegels en shampoos om die zo in kleinere en lichtere plastic flacons te kunnen aanbieden.

 

Op duizenden flesjes betekent dat heel wat winst voor het milieu – zo’n 33 ton plastic wordt zo per jaar uitgespaard, berekenden ze bij Yves Rocher. Bovendien passen er van zulke kleinere verpakkingen meer op een vrachtwagen dan voorheen. Lees: minder ritjes en een beperktere uitstoot van broeikasgassen.

 

RECYCLEERBAAR(DER)

image.jpg

Ook Lush, een voortrekker wat ecologisch verpakken betreft, blijft zijn werkwijze bijschaven om verpakkingen nog meer te beperken. “Het liefst verkochten we onze producten allemaal naakt”, klinkt het bij Lush. Alles wat niet in z’n blootje kan worden aangeboden – denk: vloeibare producten – gaat in identieke zwarte potjes. Die beperken de verpakkingskosten en zijn heel makkelijk te recycleren, op voorwaarde dat de klant zelf zijn lege potjes opnieuw naar de winkel brengt natuurlijk.

 

Door de consument zelf lege verpakkingen te laten verzamelen en inleveren, worden wij zelf mee verantwoordelijk voor het welzijn van onze planeet. Zo’n verantwoordelijkheid werkt motiverend en dat hebben veel merken goed begrepen. Merken als & Other Stories, M.A.C en dus Lush laten ons al langer lege beautyverpakkingen binnenbrengen, telkens in ruil voor een product (een gezichtsmasker bij Lush, korting bij & Other Stories en een gratis lippenstift bij zes lege M.A.C-verpakkingen).

 

En dat is maar goed ook, niet enkel voor de free goodies, maar vooral omdat lippenstifthulzen en aanverwanten normaal linea recta naar het restafval gaan wegens ‘geen idee waar die dingen thuishoren’. Toch brengen we met zijn allen nog niet genoeg van deze lege verpakkingen terug. Het streefdoel zou immers alle verpakkingen moeten zijn, want hoe meer van ons plastic een tweede (of derde, vierde) leven krijgt, hoe beter.

VERPAKKINGSLOOS

De meest ecologische verpakking is de verpakking die niet bestaat”, zei Karine Van Doorsselaer (hoofddocent op de afdeling Productontwikkeling van de Universiteit Antwerpen) onlangs in een opiniestuk voor Knack. Sommige producten hebben dan ook geen verpakking nodig, zoals ook Lush al benadrukte.

Wanneer men niet anders kan dan een product verpakken, dan is de eerste keuze herbruikbare verpakkingen of toepassingen waarbij de verpakking een tweede leven als gebruiksvoorwerp krijgt (denk maar aan de glazen Nutella-potten die drinkglazen worden). Als dat niet kan, dan is het alternatief een volledig recycleerbare verpakking, zoals bij bijvoorbeeld & Other Stories het geval is.

Een merk dat wel volledig op verpakkingsloze en afvalreducerende producten mikt, is Lamazuna, een Frans merk met een naam die letterlijk ‘mooi meisje’ betekent in het Georgisch. Lamazuna verkoopt herbruikbare doekjes om je mee te demaquilleren, oorstokjes van bamboe, tandenborstels met vervangbare kopjes, herbruikbare menstruatiecups, douche- en shampoobars en zelfs deo en tandpasta in vaste vorm. Allemaal milieuvriendelijke alternatieven voor producten waar we niet zonder kunnen.

SCHONE SCHIJN?

Toch zijn het niet enkel de kleinere beautyvissen die hun best doen voor een schonere planeet. Ook cosmeticareuzen zoals L’Oréal, Estée Lauder en Dior springen op de milieukar en zetten in op groene chemie, ingrediënten uit duurzame landbouw en/of verantwoorde verpakking. Dit inhaalmanoeuvre neemt natuurlijk niet weg dat het net het luxesegment van de sector is dat tot voor kort amper rekening hield met milieubescherming (denk maar aan het gebruik van pesticiden voor hun botanische ingrediënten en extravagante verpakkingen uit gemengde en dus onrecycleerbare materialen). Een ecologisch imago is intussen echter onontbeerlijk geworden en iedereen doet zijn best om het meest milieubewust te zijn. Hoe dan ook is de trend gezet, nu die beloftes nog waarmaken.

 

'Allemaal goed en wel, maar hoe doe ik dat nu?’, wel, heel eenvoudig…

Dat de weg naar een verpakkingsarme beautyroutine niet per se heel extreem of moeilijk moet zijn, bewijst Elfi De Bruyn –  90% veganist, nageltovenaar, auteur van Glam At Heart, naked showergel-lover en – niet toevallig – werkzaam bij ecologisch beautymerk Lamazuna

 

25443299_761369250738202_1677135215960660872_n.jpg

Elfi De Bruyn

elfi_de_bruyn.jpg

WAAROM ECOLOGISCHE (EN ECOLOGISCH VERPAKTE) BEAUTY?

“Een paar jaar geleden vond ik het in de eerste plaats belangrijk dat de merken waarvan ik producten kocht niet testten op dieren. Die eerste bewuste stap zorgde ervoor dat ik meer stilstond bij wat mijn keuzes betekenden voor mijn ecologische voetafdruk. 100% uitblinken is niet mogelijk – kijk maar naar mijn eigen projecten met glitter, niet erg ecologisch, al ben ik nu op zoek naar andere varianten online – maar alle kleine beetjes maken echt een groot verschil en dat is wat telt!

“Intussen stroomt mijn badkamer vol met zero waste shampoo bars en andere producten. Ze ruikt nu ook altijd lekker, zonder verpakking komen de geuren van producten veel beter vrij. Toch heb ik zeker ook nog verpakte producten staan, maar dan met verpakkingen die van gerecycleerd materiaal werden gemaakt of een bijdrage leveren aan onze planeet. Voor ik een product koop, check ik ook het één en ander, want al ziet iets er nog zo leuk uit, mijn waarden gaan voor.”

ECO X HET GROTE PUBLIEK?

“Ik denk dat meer en meer mensen zich bewuster worden van het probleem, vooral omdat het nu meer dan ooit in de media komt. Veel mensen schieten nu pas wakker, al is het geen nieuw fenomeen. Maar er is zeker en vast beweging en dat kan ik alleen maar toejuichen. Het zijn vooral kleine gewoontes die we moeten doorbreken, zoals rietjes of plastic bekers weigeren in een koffiebar. Voor die dagdagelijkse dingen – zoals flesjes water of frisdrank – zijn er alternatieven, en ook water van de kraan drinken kan, ik doe het al twee jaar! Het is even wennen, maar zeker niet onmogelijk, small steps, big difference!

TIPS VOOR TIJDENS HET BEAUTYSHOPPEN?

Begin klein, bijvoorbeeld met je tandenborstel. In plaats van elke zoveel maanden een nieuw exemplaar te kopen, kan je bij Lamazuna de borsteltjes vervangen zodat je de tandenborstel zelf kan blijven hergebruiken. Dat scheelt een heel pak in de vuilnisbak en je kan kiezen tussen alle kleuren van de regenboog! Ook overschakelen naar een menstruatiecup is een optie die veel vuilnis (en geld!) bespaart, net zoals je gewone oorstokjes inruilen voor een exemplaar uit bamboe. Het is echt makkelijker dan je denkt!

5 minuten met Yves Saint Laurents Global Beauty Director Tom Pecheux

OFFICIAL%20PORTRAIT.jpg

‘Lippenstift zorgt er niet alleen voor dat een vrouw zich sexy voelt, het geeft ook zelfvertrouwen en kracht’

Hij werd grootgebracht op een boerderij, werkte als patisseriechef in Parijs in de jaren tachtig, werd van de schoonheidsacademie geschopt omdat hij make-up aanbracht met zijn vingers en begon zijn carrière als make-upartiest als assistent van Linda Cantello. De Franse Tom Pecheux heeft ondertussen meer dan 33 jaar ervaring en is één van de grootste namen in de industrie. Toch blijft de geliefde make-upartiest – ondanks zijn uitpuilende agenda gevuld met afspraken met de allergrootste namen – bescheiden en immer charmant. Die agenda werd in januari 2017 nog hectischer toen Pecheux als Global Beauty Director van YSL Beauty werd aangesteld. GirlCrush kreeg Pecheux en zijn eeuwige glimlach voor 5 minuten te pakken en vroeg hem naar zijn liefde voor make-up en zijn relatie met het iconische merk

 

Je bent een meester in het transformeren van vrouwen met make-up en je werkt mee aan het bedenken van nieuwe producten die de beautywereld nodig heeft. Experimenteer je hiervoor ook op jezelf?

glitter-makeup.jpg

Als make-upartiest hou ik er natuurlijk van om te spelen met alle verschillende producten die er bestaan. Het is niet alleen belangrijk dat ik mijn kennis en expertise deel, maar ook dat ik zelf steeds blijf bijleren. Als ik een nieuwe look in gedachten heb voor een runway show zal ik deze soms thuis op mezelf uitproberen om het resultaat te kennen voor ik aan de slag ga, maar het liefst van al experimenteer ik rechtstreeks op het model. Ik draag zelf niet graag make-up. Dat heeft niets te maken met schaamte, maar ik voel mezelf simpelweg niet comfortabel met bijvoorbeeld rode lippenstift op.

Waar ik wel bekend om sta, is mijn stralende huid. Telt dat ook? Ik hou ervan om mijn huid te verzorgen en er op die manier op mijn best uit te zien. Dat is, net als het aanbrengen van make-up, een proces. Helaas heb ik niet meer hetzelfde zachte velletje als een jong model. (lacht) De juiste skincare producten en het kennen van je eigen huid is daarvoor essentieel.

Je bent zelf begonnen in de jaren 80, toen vrouwen met zware en kleurrijke make-up speelden. Waarom denk je dat vrouwen nu bang zijn voor kleur op hun gezicht?

YSL-Mascara-Vinyl-Couture-group-shot.jpg

Tijdens een runway show proberen we steeds de grenzen op te zoeken met extreme en extravagante looks, maar mensen blijven hier helaas terughoudend over. De overstap van een klassieke rode lip naar een knallend fuchsia of roze is nochtans niet groot. Zelfs met oogmake-up kan je kleurrijk gaan zonder er extreem opgemaakt uit te zien. Zo kan je bijvoorbeeld voor een kleurrijke cat-eye eyeliner gaan, of wat blauw toevoegen aan een smokey oogmake-up voor een mysterieuzer resultaat. Je kan je dagelijkse beautyroutine en look een complete metamorfose geven door er een klein beetje kleur aan toe te voegen. Gekleurde mascara, bijvoorbeeld in bordeaux, is een goede eerste stap. Als het aan mij ligt, moet iedereen terug spelen met kleur. Kleurrijke make-up is in mijn woordenboek immers niet hetzelfde als zware make-up.

Sinds vorig jaar ben je Global Beauty Director voor YSL Beauty. Wat zijn jouw persoonlijke favoriete producten?

Favorieten zijn voor iedereen anders, maar ik denk dat iedereen fan zou zijn van de YSL-lippenstiften. Daarin zijn we echt nummer 1. We hebben zoveel verschillende texturen en kleuren. Eén van de belangrijkste nieuwigheden waar we nu aan werken is het focussen op de huid. Ik ben geobsedeerd door een perfecte huid, dus we zijn aan het werken aan nieuwe lanceringen die daarop inspelen. Vooraleer je nog maar kan praten over make-up of kleur, is de huid het allerbelangrijkste. Dat zou de focus van elke vrouw moeten zijn.

Sinds het begin is YSL bekend om zijn pittige, moderne imago, mee zijn met de tijd en het huidige landschap. Zou je jezelf omschrijven als iemand met pit?

3365440595477.jpg

Ik ben eerder de rustige man die graag bakt in zijn vrije tijd. (lacht) Als je kijkt naar het huidige landschap, dan zijn vrouwen de laatste jaren veel sterker geworden. Het is geen toeval dat lippen sinds vorig jaar weer sterker benadrukt worden, en dat beeld gaat enkel maar toenemen. Lippenstift zorgt er niet alleen voor dat een vrouw zich sexy voelt, het geeft ook zelfvertrouwen en kracht. We hebben een hele nieuwe community sterke vrouwen die opkomen voor zichzelf, vechten voor hun rechten. Vrouwen die op zoek zijn naar kracht in het huidige politieke, Trump-klimaat. Dat kan ik alleen maar toejuichen en zelf op mijn beurt verwerken.

 

MINIMALISME IN JE BEAUTYKAST: van 50 naar 5 beautyproducten.

Traditiegetrouw heerst er na het hele oudejaars-nieuwjaarsgebeuren een heuse opruimwoede: we willen af van de overdaad aan kledingstukken in je kleerkast, van onze slechte gewoontes – hallo, goede voornemens – en van de chaos in ons hoofd.

Untitled-2.jpg

Toen we tijdens onze laatste redactiemeeting op het idee kwamen om dit ook door te voeren naar de beautykast, voelde ik een lichte golf van paniek door mijn lichaam gaan. “Hallo iedereen, mijn naam is Crystal en ik ben een beauty addict.” Eerlijk is eerlijk: ik heb gi-gan-tisch veel beautyproducten. Alle nieuwste beautyproducten komen eerst langs mijn bureau en de interessante test ik ook zelf uit. Downsizen lijkt dus mijn werk in de weg te staan. Bovendien baart ook het consequent falen in mijn vorige goede voornemens me lichtjes zorgen – hoe ga ik dit in godsnaam volhouden?
 

Maar we worden steeds bewuster over het milieu, over ons consumptiegedrag en onze spilzucht, dus is het niet meer dan logisch om ook eens na te denken over hoe het allemaal bewuster kan in de beautykast. Heb ik echt 1001 producten nodig voor elk hyperspecifiek beautyprobleem? Of kan het ook simpeler worden opgelost met enkele sleutelproducten die toch helemaal zijn aangepast aan je noden?
Tijd om het uit te testen.
 

OPRUIMKONINGIN

image.jpg

Hoe begin ik hieraan? Gelukkig is minimalisme tegenwoordig populair, dus researchen gaat vlot. Geen wonder eigenlijk, want we leven in een tijd en wereld waarin druk, stress en chaos precies vrij spel hebben gekregen, en we hebben steeds meer nood aan rust. Niet enkel fysiek, maar vooral mentaal. Een behoefte die we ook doortrekken naar onze leefomgeving, en bijgevolg ook onze beautykast.

 

Ik stuit op heel wat interessante lectuur, en één naam is onontkoombaar: die van de Japanse opruimkoningin Marie Kondo. ‘Does it spark joy?’ is zowat haar levensmotto en ondertussen een wereldbekende leuze. Vrij vertaald: ‘Geeft het mij een blij gevoel?’ Dat is de maatstaf die Marie Kondo hanteert tijdens het opruimen. Concreet: je bekijkt elk (beauty)item en vraagt je af: word ik hier eigenlijk echt blij van? Ja? Dan mag je het item bijhouden. Nee? Of laat het je eerder koud? Dan is het tijd om afscheid te nemen. Enkel heel leuke of goede producten halen de selectie. Let the games begin!Met deze minigids ruim jij probleemloos je beautykast op.

 

1. Als het zijn taak heeft volbracht, laat het dan los!

Eigenlijk puilt mijn kast uit van de producten die ik maar één keer gebruikt heb. Een antipuistjescrème bijvoorbeeld (tegen dat hardnekkige puistje dat net voor dat belangrijke event de kop opstak), of een tube tijdelijk, kauwgomroze haarkleurmiddel (voor het festivalseizoen natuurlijk), en ga zo maar door. Ga ik die producten ooit nog gebruiken, laat staan opgebruiken? De kans is klein. Waarom laat ik ze dan al maanden rondslingeren in de diepste krochten van mijn beautykast? Genoeg is genoeg, weg ermee.

 

2. Ga grondig door je verzorgingsproducten

Je kent het wel: je gebruikt tientallen verzorgingsproducten, en nóg steekt dat vervelende puistje op de meest ongelegen momenten de kop op. Zou het door die nieuwe scrub komen? Of misschien door de foute toner? Moeilijk te achterhalen wanneer je zoveel producten gebruikt. Minder spullen = minder afleiding en je meer bewust worden van wat bepaalde producten nu juist doen voor jou en je huid.
 

In plaats van mijn gebruikelijke 8 items focus ik me vanaf nu op 4 hoofdproducten: een gezichtsreiniger, een dag- en nachtcrème (die tellen als één product: is allebei moisturizer, toch?), een masker en eventueel nog een gezichtsolie. Ik zorg ervoor dat deze producten perfect zijn aangepast aan de behoeften van mijn huid, dus heb ik in principe ook niet meer nodig dan deze 4. Uiteraard is het leuk om 10 verschillende maskertjes en dagcrèmes in huis te hebben, maar geef toe: doen ze wel meer dan enkel je badkamer opfleuren?

 

3. Ga met de grove borstel door al je kleuren

Ik heb veel verschillende lippenstiften. Heel veel. En hoewel veel tinten op elkaar lijken – heb ik nu écht 80 verschillende nudetinten? – was ik er toch lang van overtuigd dat ze op mijn lippen er toch allemaal ietsje anders uitzagen: een koelere ondertoon, een verschillende finish... En oké, na grondige inspectie valt er altijd wel een miniverschil te bespeuren, maar ikzelf ben hoogstwaarschijnlijk de enige die dat opmerkt.

 

ygygy.jpg

Houd daarom enkel de tinten die je het vaakst gebruikt en die je ook echt nodig hebt over in je beautytasje: een klassiek rood en roze, een goeie nudetint, een transparante gloss en een donkere lipkleur. Betekent dat dat al je andere tinten gewoon de vuilnisbak in mogen? Helemaal niet. Ontsmet ze goed en geef ze weg. Je kunt er vast iemand anders blij mee maken.

 

Heb je erg veel moeite om al die kleurtjes los te laten? Ga dan eens goed door alle exemplaren die je dubbel hebt, of de kleuren die erg goed op elkaar gelijken. Make-up kan je niet eeuwig bewaren, dus een dubbele kleur bijhouden voor wanneer je huidige op zou zijn (terwijl je nog niet eens halverwege bent), is, tenzij het een niet meer te verkrijgen limited edition was, vrij nutteloos.

 

4. Verboden te hamsteren

Tuurlijk, er zijn van die momenten dat je echt niet kan weerstaan aan de allernieuwste shampoo die een haarbos à la Shakira belooft, zelfs wanneer je nog elke morgen struikelt over je halflege Kérastase-fles. Iedereen kan eens een zwak momentje hebben. Maar dat moet je dan ook durven toegeven. En wanneer je constant struikelt over halflege shampooflessen, kan je niet langer ontkennen dat er een probleem is.


Ben jij zo’n hamsteraar? Begin eerst en vooral met de volle (of bijna volle flessen) mooi op te bergen zodat ze niet meer zichtbaar zijn in je badkamer, en gebruik enkel de halflege flessen. Die moeten ooit wel opraken, niet? Eens dat gebeurd is, kan je een grondige selectie maken in je voorraadkast: heb je echt een gladmakende, antikroes- én volumeshampoo nodig of hebben je haren genoeg aan één exemplaar? Juist ja. You know what to do... Probeer daarna om enkel nog een nieuwe fles te kopen waneer je huidige (bijna) op is.

 

5. Laat die oude make-up los

Het pijnlijkste vind ik mijn make-upproducten weggooien. Ik weet heus wel dat ik al die foundationflesjes in heel mijn leven niet kan opgebruiken, maar wat zien ze er mooi uit. Je kunt mooie beautyverpakkingen toch ook verzamelen, of niet soms? Je hoort het al: item 5 en ik begin al smoesjes te verzinnen. Way to go.
 

organized_beauty_shelf.jpg

Maar even serieus: hoeveel make-upitems heb jij nog liggen waarvan de houdbaarheidsdatum al lang overschreden is? Houd in je achterhoofd dat je een mascara na opening bijvoorbeeld maar 3 maanden mag gebruiken, en foundation maximum één jaar. Akkoord, je gaat er geen instant monster face van krijgen, maar als je graag je producten zo hygiënisch mogelijk houdt, houd je de houdbaarheidsdata best nauwlettend in de gaten.

 

Kortom, dezelfde vraag maar dan anders: hoeveel items heb je die weg mogen? Als je net zo’n hamsteraar bent als ik, dan is dat hoogstwaarschijnlijk de helft van je beautytas. Gooi al die items weg en vervang ze met één item per product: één foundation, één concealer, één mascara. Als deze op zijn, koop je gewoon nieuwe. Meteen een prima excuus voor een make-upshopsessie.

Crazy make-up houden?

Ben jij ook al eens gezwicht voor een oogmake-uppalet met felle kleuren, gewoon omdat je die neontrend op de catwalk zo leuk vond ogen, maar grijp je uiteindelijk toch altijd gewoon terug naar je vertrouwde NAKED-palette? Yep, that’s me. Om de paar maanden val ik halsoverkop voor een crazy make-upitem, maar eerlijk, ik ga er amper mee aan de slag. Hoewel ik een goed excuus heb – die crazy items kan ik nog altijd op anderen gebruiken tijdens mijn werk – ga ik dit jaar de persoonlijke crazy aankopen serieus beperken en me focussen op wat er echt toe doet: degelijke beauty basics waarmee je elke dag aan de slag kunt. Doe je mee?

Out with the old, in with the new: Make-up

Seasons change and so do I, wie verandert niet graag eens van stijl naargelang de tijd van het jaar? Leuk excuus om voor wat variatie in je kleerkast te zorgen en nog eens flink te gaan shoppen. Maar hoe zit dat eigenlijk met je make-up? Voor mij persoonlijk is qua stijl anything game het hele jaar door, maar type of kleurengamma in make-up kunnen je seasonal face maken of kraken.
Enkele tips om je makeupkast herfst/winterproof te maken.

 

Base-isschool

giphy (3).gif

In ieders klas zat vroeger wel dat ene meisje dat religieus veel foundation droeg. Naarmate de zomer naderde en het mooier weer werd, begon haar lichaam dan meer en meer de veel te donkere tint van haar bepleisterde gezicht te benaderen...

Je snapt het al: de juiste tint fond de teint is cruciaal. Afhankelijk van de tijd van het jaar heeft je huid natuurlijk niet continu hetzelfde kleurtje, en dat is niet het enige: je huid heeft ook niet dezelfde behoeften het hele jaar door. Iets wat ik goed in de gaten houd.

Ik draag doorgaans enkel concealer, maar pas deze aan aan de seizoenen. In de winter zie ik er uitzonderlijk bleek uit, dus het is altijd een strijd om een tint te vinden die niet te donker is. Als ook jij aan een van de twee kanten uit de kleurengamma’s valt, raad ik mixer drops aan, waarmee je je foundation een tint donkerder of lichter kunt maken. 

Vergeet ook geen zonnebescherming. In de zomer lijkt dat misschien vanzelfsprekend, maar eigenlijk bescherm je je best het hele jaar door tegen de zonnestralen die huidveroudering in de hand werken. Je kan kiezen voor een foundation waar al een zonnefilter inzit of gewoon een apart laagje zonnebescherming smeren.

 

Shades of shading

In de herfst of winter is je zomercontour en sunkissed highlight logischerwijs niet de perfecte keuze voor je winterbleke huidje. Of je huid nu lichter of donkerder wordt, je highlighting- en contouring routine verandert bij seizoenswissels best mee. Vergeet niet om altijd rekening te houden met de ondertoon van je huid en je persoonlijke stijl.

Ikzelf gebruik het hele jaar door een vloeibare highlighter: droogt mooi op, maar in tegenstelling tot sommige highlighters in poedervorm doet hij je huid er niet droog uitzien. Met een bronzer kan je ten slotte wat warmte toevoegen, zowel in de zomer als in de winter. Zorg er gewoon voor dat het er niet fake uitziet.

Maar vooral: play around! Ben jij het type dat dol is op een oogverblindende highlighter in combinatie met een berry lip? Just go for it! Je kunt onze tips dan wel volgen, maar het belangrijkste is altijd dat je make-up past bij je persoonlijke stijl en voorkeuren. You do you, boo.

 
 Touche Éclat GLOW SHOT highlighter

Touche Éclat GLOW SHOT highlighter

 

 

Proof it

Untitled-5.jpg

Bij warm en nat weer kan waterproof mascara een lifesaver zijn. Long-wearing of waterproof mascara zorgt ervoor dat je in stortbuien of na zwoele zomernachten er niet uitziet als de koppelaarster uit Mulan (jep, mams, I will never bring honor to our family). Als je wel houdt van die grungy mascaralook, just rock your Taylor Momsen-vibes: grunge is in. Ikzelf ga dan weer het hele jaar door voor waterproof, dan hoef je nooit rekening te houden met het weer.

Je hebt ook toppers, sprays en topcoats die de finish en draagbaarheid van je producten kunnen aanpassen aan het weer en de tijd van het jaar! Er zijn producten die je make-up fixeren, mattifiëren of net extra dewy maken. Om van een glitter-finish nog maar te zwijgen. Je hebt er voor je hele gelaat in een handige spray, maar er zijn ook een one move-fixes, of afzonderlijke topcoats voor je lippen, wimpers of wenkbrauwen.

 

Take a brow

Van wenkbrauwen gesproken. Die zijn vaak tricky. Niet alleen qua vorm maar ook qua kleur. Ik ben zelf schuldig aan de ‘scouse brow’, een veel te donkere, te hard afgelijnde wenkbrauw. Wenkbrauwen die qua kleur contrasteren met mijn zilverblonde lokken vind ik heel mooi, maar ze mogen er niet uitzien alsof ik met een brede stift twee anonimiteitsbalkjes boven mijn ogen heb geplakt.

De stijl en kleur hangt natuurlijk af van de look waarvoor je gaat en of je je kapsel een nieuw kleurtje geeft in het opkomende seizoen. Maar uit de toon vallen mogen ze niet doen. Iets om in het achterhoofd te houden wanneer je bruine kleurtje langzaamaan vervaagt en ook je nazomerse lokken een andere kleur hebben dan toen het nog hoogzomer was.

 

Mix it in, mix it up

giphy (1).gif

Wie heeft nog nooit een miskoop begaan? Ikzelf bega ze pijnlijk vaak. Ik heb namelijk een erg bleke, maar toch getinte huid, waardoor veel foundations te donker zijn voor mij of een foute ondertoon hebben. Maar een te lichte foundation of concealer hoef je niet meteen de vuilbak in te kieperen: je kan ze perfect mixen met je go-to foundation en zo het hele jaar door de perfecte tint creëren.

Hetzelfde geldt voor liptick, blush of oogschaduw die je te donker of licht vindt. Misschien vind je ze in de winter toch niet helemaal je van het, maar staan ze net heel mooi bij een sunkissed zomervelletje.

Make-up draait uiteindelijk allemaal om fun en zelfexpressie, dus get creative en maak je vooral niet te veel zorgen!

De nieuwe beauty musthave? Nagellakstiften!

Terwijl de beautywereld rustig doordraait op zoek naar inventieve nieuwigheden die ons het leven makkelijker maken, was er nog 1 tool die ontbrak.
Een tool die het leven van nailistas ( laten we ze zo maar even noemen) compleet zou veranderen.
Thank god for the beautylords, want hun gebeden zijn verhoord.

 

close-up_magic_mani.jpg

Magic Mani & go retouch pen by L'oréal.

Stel je even dit scenario voor:

Je moet je haasten om niet te laat te komen op je superbelangerijke sollicitatie, dus je doet al het mogelijke om je deze keer niet te vergissen van sokken ( sorry lief). Ineens merk je op dat vier van je nagels compleet zijn afgebrokkeld. 
Pure horror.

Komt dit je bekend voor? Of toch iets gelijkaardigs in een minder dramatische versie?
Well we got some good news ladies, want nieuw op de beautymarkt is de Magic Mani & go retouch pen van L'oréal.
Deze stiftjes laten je toe je nagellak bij te werken op elk moment, waar je ook bent.
Op je werk, tijdens het wachten aan de lange kassa, op het toilet,... girl make them nails pop everywhere, everytime!

 

Wij bedachten 4 redenen waarom je deze nagellakstiften dringend in huis moet halen:

 1. Gedaan met die eeuwig afgebrokkelde nagellak. Alhoewel grungy nails een goeie look zijn voor de opkomende festivals, zijn ze dat niet voor het dagelijkse leven. Nee, echt niet.

 2.  Mails beantwoorden op de trein terwijl je het lief belt en tegelijk ook je nagels lakt. De moderne girlboss kan het allemaal. 

 3. Is er iets meer nostalgisch dan eindelijk nog eens een stift te kunnen vasthouden? 
  Want om de één of andere reden zijn we sinds het verlaten van de schoolbanken allemaal vergeten dat schrijven ook een optie is naast typen. Komen deze ook met bijhorende pennenzak L'oréal? 

 4. Terwijl je normaal elk dood moment opvult met een panische obsessie voor je gsm en candycrush kan je deze ook opvullen met rustig je nagels van kleur veranderen.
  Want de moderne girlboss veranderd regelmatig van kleurtje. Zijn jullie nog mee?


De stiftjes zijn verkrijgbaar in 7 kleuren, van nude tot paars en liggen nu in de de L'oréal verkooppunten.

Hoe realistisch zijn makeuptutorials nu echt??

Dinsdagavond, tijd om je favoriete makeuptutorials te bekijken. Een beetje primer hier, mascara daar en dind ding ding je bent magisch omgetoverd tot een Selena Gomez look a like, althans dat beweert de tutorial toch.
Maar hoe realistisch zijn makeuptutorials nu echt?

giphy.gif
 
gigi.jpg
gigi.jpg
 

Tanya Hennessy, de internetfamous comedian, maakte haar eigen makeuptutorial en zette ons met beide voetjes terug op de grond. Laat ons zeggen dat een tutorial nog nooit zo herkenbaar was!

Waar makeuptutorials meestal de perfectie benaderen - zowel qua look als qua setting - laat Hennessy ons de rauwe werkelijkheid zien. Ongewassen borstels, mascara die al 6 jaar oud is en ongelijk getekende wenkbrauwen, want let's face it, wie heeft er in godsnaam tijd om een full look zo perfect aan te brengen als tutorialqueens??! Wij alvast niet, en dit is waarom we in een deuk lagen met deze versie.

 Nikkietutorials

Nikkietutorials

 
"Ik heb echt geen idee wat ik aan het doen ben. Volgens mij is deze mascara al 6 jaar oud!"
 

Denk volgende keer dus zeker aan Hennessy wanneer je je minderwaardig voelt door 1 of andere beautyqueen: ook zij kleuren niet binnen de lijntjes en wandelen al zeker niet perfect gecontoured langs je voorbij in de supermarkt. ;)