Mijn volgende coupe? Kort en krachtig, alsjeblieft!

Waar weelderige lange lokken eeuwenlang hét vrouwelijke schoonheidsideaal bij uitstek waren, hebben vrouwen anno 2019 de keuze. Lang, middellang of kort, qua kapsels is er tegenwoordig voor elk wat wils. We zien dan ook dat lange, romantische beach waves meer en meer plaatsmaken voor korte, pittige coupes als de bob, pixie of buzzcut. Toch blijft het aloude schoonheidsideaal hardnekkig zijn sporen achterlaten, want korte kapsels voor vrouwen worden doorgaans nog altijd gezien als iets abnormaals. Al te vaak worden ze daarbij afgeschilderd als het onfortuinlijke gevolg van een impulsieve beslissing in een of andere labiele bui of dramatisch persoonlijk crisismoment. Maar waarom zou een korte vrouwencoupe altijd zwakte, leed of verdriet moeten symboliseren? Juist, er schuilt veel meer kracht en pit in die korte kopjes dan je denkt!

Untitled-1.jpg
 

Korte metten met het verleden

Het is een huizenhoog cliché in films en series: het moment dat een mentaal gebroken vrouw voor de spiegel staat en besluit om haar lange lokken eigenhandig radicaal te kortwieken. Een handige manier om haar psychologische labiliteit te verbeelden (een vrouw moet wel gek zijn om haar mooie, lange haren kort te knippen, niet?) én meteen ook visueel een soort breekpunt aan te geven: er is een lange voor en een korte na. Want een korte coupe hoeft niet alleen op een crisis te wijzen, het kan ook staan voor een nieuw begin. Of je nu een zware, onverwachte relatiebreuk moet verwerken of een mogelijk levensveranderende tegenslag op je werk, je lange lokken kunnen plots aanvoelen als een ondraaglijke getuige van een verleden dat je liever achter je laat. Een clean cut kan dan helpen om je geest wat rust te geven en komaf te maken met je vroegere zelf.

Kankerpatiënt, lesbo of skinhead?

Amber Rose

Amber Rose

Kiest een vrouw voor een kaalgeschoren hoofd of een korte buzzcut, dan krijgt ze meewarige blikken toegeworpen. Want wie kaal is, moet wel ziek zijn, toch? Nee? Dan ben je vast een neonazistische skinhead! Ook worden korte kapsel vaak automatisch als mannelijk gezien, dus moeten vrouwen met een kort kopje wel lesbische manwijven zijn. Lange haren staan immers van oudsher symbool voor schoonheid, vrouwelijkheid, verleiding en sexappeal. Waarom zou een vrouw al die zaken doelbewust opgeven? Dan moet er toch iets grondig mis zijn?

Kort en klaar

Naar dit soort absurde redeneringen heeft team Girlcrush absoluut geen oren. Je kunt perfect mooi, sexy en vrouwelijk zijn met kort haar. Punt uit. Kijk maar naar topmodel Amber Rose: de gemillimeterde coupe van deze Amerikaanse feministe was jarenlang het handelsmerk dat haar look bepaalde. Simpelweg omdat de buzzcut van zangeres Sinéad O’Connor in de videoclip van ‘Nothing Compares 2U’ haar geïnspireerd had. We hoeven het dus niet altijd zo ver te gaan zoeken: er hoeft niet altijd een reden te zijn om iets te veranderen aan ons uiterlijk. Soms is gewoon iets leuk en mooi vinden meer dan reden genoeg. Dat is bij onze make-uplook toch ook vaak het geval? En een korte vrouwencoupe kan heel chic en elegant staan, én tegelijk ook kracht en pit uitstralen. Dus kom maar op met die korte kapsels!

Korte kopjes om naar op te kijken

Hair is just one way of expressing ourselves. We express ourselves through how we dress or through tattoos or body art or piercings or cosmetic surgery. - Linda Evangelista
Linda Evangelista

Linda Evangelista

Toegegeven, Audrey Hepburn stond met eender welk kapsel. Maar toen ze haar ruglange lokken in Roman Holiday liet afknippen, toonde ze meteen dat je perfect vrouwelijk en mooi kunt zijn met kort haar. Later, in Sabrina, ging ze zelfs voor een frisse, elegante pixie, het kapsel waarmee ze haar eigen identiteit ontdekt én dat haar in de smaak doet vallen bij de man op wie ze al van kleins af aan een oogje heeft. Dat ze uiteindelijk gaat lopen met zijn véél attentere, lievere broer maakt het verhaal nog vrouwvriendelijker. Met haar jongenskopje en tengere ballerinalichaam (een fel contrast met de wulpse rondingen van toenmalige sterren als pakweg Marilyn Monroe) werd de actrice het toonbeeld van de gamine-look. Haar androgyne kapsel ging nog een stapje verder dan de korte garçonne- en flapper-bobs uit de jaren 20, toen vrouwen als Louise Brooks en Josephine Baker voor het eerst begonnen te experimenteren met kortere, jongensachtigere coupes. Bobkapsels met watergolfjes of lengtes tot aan het oor die naar voor krulden waren toen voor de stijlvolle en modebewuste vrouwen een must. Maar begin jaren 50 ging dus Audrey nog veel korter, zonder daarbij aan vrouwelijkheid en sensualiteit te moeten inboeten, integendeel. En dat is maar een van de zaken die we aan haar te danken hebben!

In de jaren 80 zorgde opkomend model Linda Evangelista voor ophef in de modewereld. Voor een Vogue-editorial met fotograaf Peter Lindbergh in 1988 moest ze haar lange lokken (weliswaar met tegenzin) inruilen voor een nieuwe soort korte coupe. Linda had namelijk voordien altijd lang haar gehad. Al haar twijfels verdwenen echter toen de editorial een groot succes werd en haar modellencarrière een enorme boost kreeg. De pixie cut was toen nog in zijn babyfase. Baby bangs of een erg korte pony gecombineerd met kortere zijkanten en onderlijn met bovenaan een iets langere lengte steken nog wat extra variatie in dit korte maar edgy, stoere kapsel.

Sinds de jaren 80 zijn korte kapsels gaan boomen. Stilaan waagden steeds meer vrouwen zich aan kortere lengtes dan een halflange bob. In de jaren 90 kreeg vrouwelijkheid een nieuw gezicht toen verschillende actrices deze trend van pixie cuts ook begonnen op te merken. Nia Long, die je misschien wel kent als Will Smiths verloofde in de serie ‘The Fresh Prince of Bel Air’, begreep die nieuwe vorm van vrouwelijkheid ook heel goed. Als haar acteerprestaties je nog niet omverbliezen, dan deed haar verbluffende en klassevolle look mét korte coupe dat ongetwijfeld wél.

Terwijl het ‘wafeltjeshaar’ een van de grootste trends werd begin jaren 2000, bleven straffe madammen zoals de zangeres Pink de andere kant op gaan en kozen voor minder girly kapsels. Pink toont naast haar korte kapsels – die zowel vrouwelijk als krachtig zijn – ook nog dat de kleur roze niet alleen voor overdreven meisjesachtige vrouwen hoeft te zijn. Integendeel, deze kleur straalt op een korte coupe net extra veel power uit!

nia-long-flashback8-hypehair.jpg
I like feeling strong. It keeps my mental floor higher.- Pink
Pink-Singer-Short-Hair.jpg


Anno 2019 komt kort haar al meer voor. Toch voelen nog veel vrouwen zich minder vrouwelijk zonder lange haren. Ze missen het zelfvertrouwen en de zekerheid die ze voordien uit hun lange lokken haalden. Een gevoel dat actrice Ruby Rose evenwel helemaal vreemd is. In 2016 speelde de actrice in de serie ‘Orange is the New Black’ en plots werden zelfs heterovrouwen even gay voor Ruby Rose. Met haar vrouwelijke versie van ‘de Justin Bieber’ oogde ze volledig moeiteloos supersexy. Eerlijk, we kunnen niet aan dezelfde tafel zitten als je haar look niet ultravrouwelijk vindt. Dus… waar wacht jij nog op, durf jij de schaar in je lange lokken te zetten? Mocht je nog twijfelen of korte kapsels wel vrouwelijk genoeg zijn: Girl, bye, dat is zó 2018!

Chloés pre-wedding prep: dagelijkse routines

Chloé_04.jpg

Ik heb al heel lang een zwak voor Emily Weiss. Al sinds ze als ‘super intern’ kwam opdraven in The Hills, nog meer toen ze haar eigen beautywebsite Into the Gloss lanceerde en de liefde was helemaal compleet toen daar ook nog eens beautymerk Glossier bijkwam. Maar toen zij in 2016 haar Little Wedding Black Book publiceerde, vond zelfs ik – degene die haar blindelings volgde in de – achteraf bekeken erg foute – platinahaartrend – dat ze hier wel erg ver ging. Wimperextensies, een persoonlijke trainer, een speciaal dieet… Tot ik zelf verloofd was. Wat begon als ‘zeg, deze trouw is eigenlijk een goed excuus om mezelf eindelijk op een laserontharing van mijn oksels te trakteren’ eindigde in… wel, geen idee, want ik heb nog een dikke twee maanden te gaan en wie weet waar ik nog toe in staat ben.

Het moet gezegd worden dat de beauty prep voor een trouwfeest verslavend is. Elke bruid wil stralen op dé dag waarop zij in de belangstelling staat. We maken denk ik allemaal een Pinterest-bord aan met haarstijlen waarvan we dromen, enkel om te beseffen dat voor dat specifieke kapsel je eigen haar op korte tijd nog een heel eind moet groeien of je moet voor een vals haarstuk willen opteren. Elke bruid krijgt te maken met de wensen en verlangens van anderen voor wie die ene dag plots ook ontzettend belangrijk is. Er is ongelooflijk veel geregel, en het enige waar je als bruid echt vat op kan krijgen is hoe je jezelf gaat voorbereiden voor het gewenste resultaat. Welke sport ga je toevoegen voor dat net-wat-strakkere lichaam, welke producten ga je gebruiken voor de perfecte glow en hoe ver ben je bereid in dit alles te gaan¸ Truth is, pretty far. Het is verslavend.


De eerste maanden bleef mijn dagelijkse skincare routine hetzelfde en dus vrij minimalistisch. Mijn gezicht reinigde ik ’s ochtends en ’s avonds met Bioderma’s micellair water, mascara verwijderen deed ik met Nivea’s ‘Double Effect Oogmake-Up Remover’ en daarbovenop kwamen overdag het ‘Remedy Serum’ en de ‘Remedy Cream’ van Comfort Zone en ’s nachts de ‘Phyto Replenish Oil’ van Dermalogica. En voor zij die nu fronsen: ja, deze routine noem ik minimalistisch.

In december besloot mijn huid last te krijgen van stress en hormonen en kreeg ik als gevolg nog meer stress. Wat als ik op 6 april wakker zou worden met een gigakrater van een puist op mijn neus of voorhoofd? Mijn huidverzorgingsroutine kreeg een update en hierin speelt vooral Paula’s Choice de grote redder in nood.

Chloé_01.jpg
Chloé_05.jpg
Chloé_03.jpg

Ochtendroutine

Untitled-1.jpg
 • Ik start de dag onder de douche , waar ik mijn gezicht was met Paula’s Choice ‘Perfectly Balanced Foaming Cleanser’.
  Deze is ontzettend zacht en romig van textuur. Je hebt slechts een klein beetje nodig om zacht masserend je gezicht, hals en borstkas volledig te reinigen.

 • Twee keer per week exfolieer ik ook onder de douche met Phytomers ‘Scrub Marine’ (een crèmige scrub die ik bij Charlotte Coppens haal, waar ik ook heen ga voor gelaatsverzorgingen, maar daar ga ik in een volgend artikel nog dieper op in). Deze breng ik aan met een ruitvormige beweging, wat volgens Charlotte de poriën dieper reinigt dan een cirkelvormige beweging. Aangezien haar advies wonderen doet voor mijn huid, vertrouw ik haar 100%.

 • Reinigen doe ik na het douchen voor een eerste keer met mijn vertrouwd micellair water van Bioderma. Dit geef ik voor geen geld ter wereld ooit op.


 • Daarna is het tijd voor een magische toner van Paula’s Choice ,‘Pore-Reducing Toner’. Misschien zit het allemaal tussen mijn twee oren, maar ik ben ervan overtuigd dat ik minder zwarte puntjes heb sinds ik deze toner aan mijn routine heb toegevoegd.


 • Mijn gelaat verzorgen start na het reinigen met de ‘C15 Super Booster’ van Paula’s Choice (vitamine C voor een glow waar bruidjes van dromen) gemengd met Comfort Zones ‘Remedy Serum’ voor wat extra hydratatie en verzorging.


 • Afwerken doe ik met Phytomers ‘Oligopur Hydra-Matifying Control Cream’. Nog eentje uit het gamma van Charlotte Coppens en ideaal voor een gemengde, gevoelige huid als de mijne.


 • En wanneer nodig (de vraag is misschien eerder: wanneer niet?), op aanraden van collega Crystal Die: Kruidvats ‘Skin Science Instant Effect Eye Serum’. Een hele mondvol, maar het maakt zijn belofte wel waar. Ik gebruikte voordien dagelijks een peperdure oogcrème die ik van een beautymerk gekregen had, maar die nooit effect had op mijn vermoeide ogen. Het is een feit dat zelfs de best geformuleerde oogproducten je slechts beperkt kunnen helpen tegen blauwe kringen en gezwollen oogleden, maar de beperkte werking van dit oogserum is meer dan de moeite waard. Ik testte hem voor het eerst nadat het een avond meer dan laat geworden was op een personeelsfeest en ik de dag nadien met een frisse blik mijn trouwjurk voor de eerste keer moest gaan passen. Het serum zorgde op enkele minuten voor een strakkere huid onder mijn ogen en ook de blauwe kringen leken minder fel aanwezig te zijn. Ik heb dit wondermiddeltje niet elke dag nodig, maar bewaar voor de zekerheid toch al een flacon voor W-day.

Chloé_07.jpg
Chloé_02.jpg
Avondroutine

 
afaf.jpg
 
 • Mijn huid reinigen voor ik in bed ga, is iets wat ik zelfs na een laat personeelsfeest niet zal overslaan. Eerst verwijder ik mascara met Nivea’s ‘Double Effect Oogmake-Up Remover’. Ik heb al veel oogmake-upverwijderaars getest, maar ik kom jaar na jaar toch steeds bij deze terug. Anders word ik steevast wakker met panda-ogen.

 • Daarna komt het trouwe micellair water van Bioderma voor een tweede keer uit de kast om grondiger te reinigen. Mijn hals mag hier zeker niet vergeten worden.


 • Ook Paula’s Choices ‘Pore-Reducing Toner’ gebruik ik ’s avonds opnieuw.


 • Wat dan volgt wisselt elke avond. Om de avond exfolieer ik mijn huid tijdens het slapen met Paula’s Choice ‘Skin Perfecting 2% BHA Liquid’. Dit klinkt agressief, maar mijn huid voelt bij het opstaan zacht, schoon en ziet er ook stralender uit. De andere avonden gun ik mijn huid wat rust en grijp ik als verzorging naar Kiehl’s ‘Midnight Recovery Concentrate’. Zalig voor mijn huid en mijn humeur, want de geur alleen al doet stress wegebben. • En ik twijfel om ook hier nog een extra stap toe te voegen als eerste stap, een reinigingsgel, maar dan zonder in de douche te stappen. Worth it? Let me know!

Untitled-1.jpg

Weekroutine: • Zondag is net als bij Franciska Bosmans (@franciskabosmans op Instagram en het volgen zeker waard) #MaskDay. Na mijn reinigingsritueel uit de douche grijp ik naar Glossiers ‘Mega Greens Galaxy Pack’. Een masker vol natuurlijke ingrediënten dat ik minstens 20 minuten laat intrekken en dat alle viezigheid uit mijn huid moet verwijderen.

 • Daarna gebruik ik een van mijn sheetmasks die steeds andere ingrediënten hebben maar allemaal met het doel om mijn huid te hydrateren.


 • Ook mijn lichaam krijgt tijdens het weekend wat extra verzorging (dit moet ik zeker nog opvoeren naar enkele keren per week). Dit start met een scrub onder de douche met de ‘Perle de Coco Body Scrub’ van & Other Stories. Effectief en een heerlijk zoete karamelgeur. Daarna hydrateer ik, met het overschot van een grote bus aftersun van deze zomer… Misschien niet de meest voedende optie, maar een geur die me aan vakantie doet denken en ideaal om verspilling tegen te gaan, aangezien alle producten beginnen te vervallen zodra je ze opent. Twee keer per week (maar dit vergeet ik eerlijk gezegd af en toe wel) gebruik ik ook Paula’s Choices ‘Clear 2% BHA Body Spray’ op mijn rug, om deze te exfoliëren en puistjes en rode bultjes te verminderen. Iets waar ik op mijn 29 helaas nog steeds last van heb.


Ik begon dit artikel met het feit dat ik eerst vond dat Emily Weiss met haar routine overdreef. Maar aangezien ik nu een half boek geschreven heb met enkel en alleen mijn dagelijkse routine en het nog niet eens gehad heb over professionele gelaatsverzorgingen, laserontharing, sport, tanden bleachen, haarverzorging en het uiteindelijke resultaat, kan ik alleen maar hopen dat ik na al deze moeite mezelf net als zij minstens een 8/10 geef. Duimen jullie mee?

 

Productie: Crystal Die
Fotografie: Ken Claes

WE ALL GOT IT - lichaamsbeharing onder de loep

1G3A0422.jpg

She’s got it’ luidt de inmiddels belegen slagzin van Gilette. Met Milady Decolletée, introduceerde Gilette zo’n dikke eeuw geleden het eerste scheermesje speciaal ontworpen voor vrouwen. Maar pas in 1950 kreeg ontharing bij vrouwen voor het eerst een publieke stamp of approval. Vandaag kan echter bijna niemand zich nog voorstellen dat je een minirokje zou dragen zonder eerst de onderbenen volledig haarvrij te maken, of dat je met behaarde oksels voor een mouwloos topje zou gaan. Gewoonweg not done!

Tot voor kort dan, want vrouwelijk lichaamshaar lijkt stilaan wel weer furore te maken, niet zelden in het licht van het moderne feminisme. Zo is het deze maand ‘Januhairy’, een initiatief waarbij de Britse studente Laura Jackson oproept om voor een maand ons oksel-, been- en ander lichaamshaar gewoon te laten groeien. Ze wil daarmee de onnatuurlijke, onrealistische schoonheidsidealen aankaarten (want lichaamsbeharing is de normaalste zaak van de wereld) en pleiten voor empowerment en zelfaanvaarding – wat je misschien wel het meest recente schoonheidsideaal kunt noemen: gewoon jezelf zijn en trots zijn op al je eigenheden, of ze nu sociaal aanvaard zijn of niet. Zo doen de eerste foto’s van influencers met bosjes okselhaar al de ronde op sociale media. Maar waarom hebben we zo’n campagne nodig voordat we een puur natuur kiekje op Instagram durven te posten? Waarom voelen we nog steeds de nood om ons te verantwoorden met hashtags als #bodypositivity en #feminism? Alsof okselhaar alleen maar kan als statement, niet meer als iets doodgewoons. In het perfecte plaatje van de mens, en dan al zeker van de vrouw, past lichaamsbeharing kennelijk toch niet echt – of misschien moeten we zeggen ‘nog niet’?

Waarom voelen we nog steeds de nood om ons te verantwoorden met hashtags als #bodypositivity en #feminism? Alsof okselhaar alleen maar kan als statement, niet meer als iets doodgewoons.
januhairy-tendance-instagram-poils.jpg
Ook mannen worden steeds vaker gehairshamed. Van gewaxte borstkassen tot getrimd okselhaar: ook voor hem vinden ‘we’ harig helemaal niet zo sexy meer. Op perfect gemodelleerde hipsterbaarden na dan.

PRIL OKSELHAAR

Bijna elke vrouw of meisje heeft wel een lichaamshaargerelateerde herinnering. Je bent pakweg 11 jaar oud en rent na de zwem- of turnles met tranen in de ogen naar je mama. Pril okselhaar, harige benen of een donsje op je onderrug werden het gespreksonderwerp van enkele klasgenootjes, met kwetsende opmerkingen tot gevolg. Of nog meer tranen wanneer diezelfde mama je verbood om je benen te scheren voor de zomerbarbecue waar je vakantieliefje aanwezig zou zijn wegens ‘te jong’. Oh, the shame. Het idee dat lichaamsbeharing lelijk of zelfs onhygiënisch zou zijn, heeft zich onwrikbaar in onze hedendaagse hoofden genesteld.Die visie werd ons dan ook van jongs af aan aangeleerd. Net voor je favoriete serie op televisie zie je een reclamespot voor een ladyshave of scheermesje waarin waanzinnig mooie meisjes – met hun alvast perfect onthaarde en gefotoshopte benen – op het strand rondhuppelen. Die ene publireportage in een magazine belooft je met een ontharingscrème en passant ook de liefde van je leven en vriendinnen herinneren elkaar eraan om voor een dagje strand nog even snel hun bikinilijn te scheren. Heck, zelfs de ruimdenkende Samantha uit Sex and The City bezorgt best friend Miranda rode wangen met haar opmerking over haar bush. Goedbedoeld, want we willen onze vriendinnen niet blootstellen aan afkeurende blikken van anderen. Allemaal bewijzen van hoe diep de haat voor vrouwelijk lichaamshaar geworteld – pun intended – zit.

FASHION MADE ME DO IT

1G3A0427.jpg

Zoals de meeste conventies over ‘het ideale (vrouwen)lijf’, begon ook de haarloze trend bij de mode-industrie. Modellen waren de eersten die met gladde bikinilijnen, naakte benen en gewaxte oksels in magazines verschenen. En natuurlijk was ook de porno-industrie een early adopter. De ‘gewone mens’ had wat meer tijd nodig om de nieuwe hype op te pikken, tot langzaam maar zeker ontharingscrèmes, scheermesjes en intussen zelfs lasertoestellen een vaste plek in elk badkamerkastje wisten te veroveren. Ontharen werd een schoonheidsstandaard. Vooral vrouwen kregen en krijgen vreemde blikken wanneer zij niet aan de naakte eisen voldoen. Maar ook mannen worden steeds vaker gehairshamed. Van gewaxte borstkassen tot getrimd okselhaar: ook voor hem vinden ‘we’ harig helemaal niet zo sexy meer. Op perfect gemodelleerde hipsterbaarden na dan.


Toch is ontharen geen moderne ontwikkeling. Al sinds de neolithische mens (vanaf 11.000 v.C.) werden door bijna elke door ons gekende cultuur in meer of mindere mate vormen van ontharing toegepast. Er werd onthaard om hygiënische, godsdienstige, seksuele, culturele of modegebonden redenen, en zowel scheren en epileren – bijvoorbeeld met gekarameliseerde suiker – waren populaire methodes. En doorheen de geschiedenis werden er voorbeelden gevonden van mensen die een zekere status ontleenden aan het al dan niet haarloos zijn. Niet zo heel anders dan vandaag dus.

Je goed voelen in je lijf betekent immers niet alleen aanvaarden dat elk lichaam, van eender welk formaat, met welke hoeveelheid striemen of cellulitis dan ook, een bikinibody kan zijn – los van hoe anderen schoonheid definiëren – maar ook dat daar dan af en toe wel eens een haartje op staat. Of véél haartjes.

HAARLUST OF HAARLAST

Gek genoeg is het enige haar dat we niet echt (meer) nodig hebben, net de enige soort die we koesteren: ons hoofdhaar.

Al dat haar speelt een grote rol in ons dagelijks leven, maar ontharen is geen sinecure. Het gaat immers dikwijls ook gepaard met klachten. De ene heeft last van schilfering of ontstoken haarzakjes, de andere van stugge of ingroeiende haren, soms ook op zichtbare plaatsen. Zeker vrouwen die meer lichaamsbeharing hebben, veroorzaakt door een verstoorde hormoonbalans of gewoon harigere genen, hebben veel last van ontharingskwaaltjes. Maar als ze niet volgens de haarloze regels spelen worden ze vaak genadeloos gestigmatiseerd.

Dat een substantiële groep mensen daar stilaan genoeg van krijgt, is dus eigenlijk niet zo gek. Die groep mag nu dan wel nog beperkt zijn, de trend is wel duidelijk, zeker voor wie er op Instagram hashtags als #januhairy, #hairygirls, #hairypits of #bodyhairdontcare op naslaat. Wanneer Rihanna een Instagramselfie post met duidelijk zichtbaar beenhaar, Miley Cyrus haar okselhaar roze verft en Ashley Graham au naturel de catwalk op loopt, dan weet je dat lichaamshaar weer kan. Voorlopig vooral als statement, maar hey, iemand moet ze maken om ze dan uiteindelijk tot norm te doen uitgroeien. Zo is immers ook het haarloze schoonheidsideaal ontstaan.

6fdedc60-c422-486f-9ffc-1081ee2607a4.png
gigi_hadid_by_phil_poynter.jpg
Screen Shot 2018-05-02 at 5.03.12 PM.png
1G3A0429.jpg

In een tijd waar alles in vraag gesteld wordt en begrippen als politieke correctheid, gendergelijkheid en body positivity steeds vaker komen bovendrijven, is ongegeneerd je lichaamshaar laten staan geen gekke ontwikkeling. Je goed voelen in je lijf betekent immers niet alleen aanvaarden dat elk lichaam, van eender welk formaat, met welke hoeveelheid striemen of cellulitis dan ook, een bikinibody kan zijn – los van hoe anderen schoonheid definiëren – maar ook dat daar dan af en toe wel eens een haartje op staat. Of véél haartjes.


Want ondanks al dat gewax, gescheer en gelaser, weten we allemaal wel dat lichaamsbeharing iets natuurlijks is. Elk haartje op ons lichaam heeft bovendien zijn nut. Zo zorgen oksel- en schaamhaar ervoor dat er geen wrijving en schuurplekken ontstaan op plaatsen waar onze huid iets delicater is. Wimpers en wenkbrauwen zijn dan weer bedoeld om je ogen te beschermen tegen zweet, vuil en water. Gek genoeg is het enige haar dat we niet echt (meer) nodig hebben, net de enige soort die we koesteren: ons hoofdhaar. Verzorgingsproducten die bestemd zijn voor onze haardos vullen eindeloze rijen winkelrekken en zelfs het mannelijk gezichtshaar krijgt tegenwoordig heel wat aandacht van de beautymarkt. Dat we in de winkel van die overdaad aan haarverzorgingsproducten meteen ook langs rekken vol ontharingsproducten worden geleid, mag dus gerust ironisch genoemd worden.


BODY HAIR? DON’T CARE!

Voel je toch niet veel voor een harig(er) lijf of ben je zelf niet zo van de statements, dan is daar niets mis mee. Ontharen is nog steeds de heersende norm. Maar ook als jij je liever afzet tegen dit soort ingeplante schoonheidsidealen of gewoon een luie onthaarder bent, is dat helemaal oké. Je lichaamshaar verwijderen is immers niet gezonder of hygiënischer dan de natuur haar gang laten gaan. Voor wat jij met je lichaamshaar wil doen geldt dus net hetzelfde als voor het haar op je hoofd: doe vooral waar je je goed bij voelt.

En jij? Ben jij team #nohair of eerder team #dontcare? Laat het ons weten in de comments!

Met dank aan:

fotografie: Marieke Penne
tekst: Intern Freya De Vos

Bring it on, 2019: de goede voornemens van de Girlcrush-redactie

Ah, goede voornemens… Eigenlijk zijn we er niet écht fan van - want eerlijk: het ietwat wrange gevoel dat we onze veel te hoog gegrepen voornemens van vorig jaar wéér eens niet behaald hebben, ligt nog iets te vers in het geheugen. Maar dat je ze haalt, is eigenlijk maar bijzaak: het gaat erom dat je tijdens het jaar aan jezelf werkt en er een positieve verandering plaatsvindt, ook al is die misschien iets minder groot dan je gehoopt had.


Want geef toe: aan het begin van het jaar is het fijn om te verlangen naar een betere versie van jezelf en dan je beste beentje voor te zetten. Voor ons echter geen torenhoge, idealistische verwachtingen of hyperambitieuze veranderingen die we toch niet kunnen volhouden, maar concrete zaken die we dit jaar perfect kunnen tackelen – lifewise én beautywise. Of zijn we toch stiekem dromers? Het enige wat we plechtig beloven is dat we dit jaar echt, maar dan ook écht ons best zullen doen!

 

CEO & creative director Crystal

© Emma Peijnenburg

© Emma Peijnenburg

LIFE

2019 is voor mij het jaar van angsten doorbreken, grenzen verleggen en 200% voor mijn dromen gaan. Of het nu gaat om uit een vliegtuig springen, die jarenlange ruzie bijleggen of Girlcrush een niveau hoger tillen: 2019 wordt het jaar van transformatie op veel persoonlijke vlakken.

BEAUTY


Hoe ouder ik word, hoe gelukkiger ik ben met mijn uiterlijk en mijn beautyroutine. Ik weet ondertussen perfect wat werkt voor mij en wat niet. Het afgelopen jaar heb ik vooral vastgehouden aan een naturelle, glowy look met volle, borstelige wenkbrauwen – hello, Cara. Dit jaar is het misschien tijd om weer eens volop te gaan experimenteren met make-up, en dan vooral met gewaagde ooglooks. Ook microbladen is iets wat ik dit jaar absoluut eens wil uitproberen. Daarbij vullen ze microsneetjes in je wenkbrauwen met inkt om je wenkbrauwen op een natuurlijke manier voller te laten lijken.© Ken Claes

© Ken Claes

CEO & managing partner Bert

LIFE

Ik zou heel graag mijn stresslevels naar beneden halen in 2019: zowel op privé- als op als werkvlak waren er in 2018 een paar zware dobbers te verwerken. Als het enigszins kan, mag 2019 wat dat betreft iets lichter verlopen. Let’s do this!

BEAUTY

Fitter worden en meer wellnessen. En als het even kan ook een vollere snor laten groeien!Editor-in-chief Kora-Lee

© Ken Claes

© Ken Claes

LIFE

Als kind was ik een sportieve duizendpoot (lees: ik deed zowel aan turnen, als aan ballet, judo en tennis). Een dikke tien jaar later ben ik echter vooral een couch potato. Meer sporten staat dus hoog op de agenda. En er is hoop: sinds kort ga ik muurklimmen met mijn vriend. Ik sta soms halve doodsangsten uit en ben achteraf echt bekaf, maar geen enkele andere sport heeft me al zoveel voldoening gegeven. Tot het plafond klimmen van een route waar je een week geleden nog moest opgeven omdat het toch echt, echt onmogelijk leek, geeft je een zware kick. Bovendien is je vooruitgang op die manier heel tastbaar, wat extra motiverend werkt. Bovendien moet je je zowel fysiek als mentaal zo concentreren om telkens aan dat volgende blokje te geraken dat je hoofd erna helemaal leeg is – voor even toch. En het is een prima manier om samen tijd door te brengen. Verder staat ook ein-de-lijk m’n rijbewijs halen hoog op het verlanglijstje.

BEAUTY

In 2019 zou ik eindelijk willen stoppen met nagelbijten, een voornemen dat ik recupereer van vorig jaar. Vroeger knaagde ik al mijn nagels af, maar heb dat vinger voor vinger afgeleerd. Nu bijt ik nog slechts op één nagel. Vorig jaar ben ik heel even in geslaagd om helemaal te stoppen, maar in een onverhoeds stressy moment ben ik zonder het te beseffen weer begonnen – macht der gewoonte! – en was alles weer om zeep. Gelukkig is er nog een jaar om te proberen…


Redactrice Chloe

© Julia Dubois Rosca

© Julia Dubois Rosca

LIFE

Ik maak normaal geen goede voornemens, want eerlijk: ik breek ze toch. Als ik er zou maken, dan zijn dat kleine, zeer concrete dingen waarvan ik zeker weet dat ik me eraan ga kunnen houden. Zo drink ik vanaf 26 december geen alcohol meer gedurende één maand. En dit keer hou ik dat ook vol. ;-)


BEAUTY
Dit jaar wil ik zeker wekelijks een maskertje leggen en minstens één uur per week sporten. Verder wil ik ook dagelijks mijn tanden flossen. En voldoende water drinken, dat ook.


Redactrice Ine

LIFE

© Julia Dubois Rosca

© Julia Dubois Rosca

Ik heb wellicht het meest cliché voornemen ter wereld en dat is eindelijk weer fit worden. Ik schreef al eerder over mijn haat-liefderelatie met sporten het wordt stilaan weer tijd voor wat liefde. Tegelijkertijd wil ik in 2019 mijn lichaam in het algemeen ook wat liever zien, gezonder eten en mezelf dan ook ineens belonen met nog wat meer tattoos. Want schoonheid is helemaal wat jij er zelf van maakt, natuurlijk.


BEAUTY

2019 is denk ik het jaar dat ik terug wil gaan naar de felle lippenstift. Vorig jaar wou ik mijn naturelle zelf wat meer verkennen – en oké, ik was gewoon lui – maar 2019 mag de glam wel wat naar omhoog.
© Ken Claes

© Ken Claes

Redactrice Ashley

LIFE

Een vreemd (en onsexy) voornemen misschien, maar ik wil dit jaar minder koeken eten. I would die for a good cookie, en zeker tijdens de blokperiode werk ik het ene na het andere weg, terwijl ik zeker dan beter gezonde snack zou kiezen…


BEAUTY

Het is niet zo erg als mijn make-up niet verwijderen ‘s avonds, maar ik durf mijn skincareroutine na een nachtje uit al eens overslaan omdat ik dan te lui ben. Iets wat zich de dag daarna meteen wreekt op mijn huid… No more dit jaar!

Girls just wanna have fun - 80's haartrends

Wij zijn de nostalgiegeneratie. En dan doelen we niet op de radiozender, al zijn die meezingers ook altijd welkom. Nee, met nostalgie bedoelen we dat wij als nineties kids soms helemaal wild worden wanneer we het hebben over fashion faux pas zoals Buffalo-laarzen, irritant en soms zelfs eng speelgoed – denk maar aan die Furby die je in een donkere kast hebt verstopt alleen maar zodat-ie eindelijk zou zwijgen – en televisieprogramma’s uit onze jeugd (Pingu die aan het eten is, blijft vandaag even schitterend als toen). We houden ervan om mode- en beautytrends opnieuw te introduceren en kijken daarvoor niet alleen naar de jaren negentig, maar ook verder terug.

BeFunky-collage (16).jpg
 

Tijdens de autumn/winter 2018 fashion weeks (ja, dat is dit seizoen voor zij die in de war raken van al de verschillende modeweken) zagen we ontzettend veel hedendaagse referenties naar de jaren tachtig. Verrassend? Nee! Ook al hebben de eighties een slechte reputatie dankzij een dikke lading felblauwe oogschaduw, overdreven getoupeerde kapsels en extra large power shoulders, in werkelijkheid zijn die jaren een schat aan inspiratie doordat er toen zoveel werd geëxperimenteerd en gedurfd. Jij kijkt vandaag naar de foto’s van je ouders en denkt: ‘what were they thinking’, maar je maakt waarschijnlijk niet eens de link naar die foto wanneer je een geüpdatete versie van toen in het huidige straatbeeld ziet verschijnen. Zo modern en relevant zijn die looks vandaag weer. Geloof ons dus maar gewoon: the eighties are back.

Toch wat meer bewijs nodig? Bij Tom Ford zagen we dikke haarbanden weer hun intrede doen, compleet met getoupeerde kapsels en giga oorbellen. Bij Saint Laurent sprongen natte Flashdance-krullen in de spotlight en Anna Sui opteerde dan weer voor verleidelijke krullen met een al even sexy side-sweep. Google eens ‘eighties hair’ en je ziet meteen wat hun inspiratiebron was.


Omdat we bij Girlcrush niet vies zijn van wat nostalgie, haalden ook wij enkele eighties-trends van onder het stof en vertaalden ze naar 2018. Daar kwam ook vandaag nog mousse, een ronde borstel, een haardroger en heel wat lak bij aan te pas, maar het resultaat oogt heel wat frisser en origineler dan weer de zoveelste lob of bobdon’t you agree?

2.jpg

1.

De fontein

Eerlijk, we wilden deze eerst ‘het spuitgat’ noemen, en hoewel dat een perfect normaal woord is voor de opening waardoor walvissen ademen, waren we ook vrij zeker dat niemand dit zou lezen zonder te giechelen. En dus schreven we het toch.


Terwijl deze paardenstaart in de jaren tachtig zo hoog en piekerig mogelijk moest zijn of compleet met wafeltang-krullen moest worden afgewerkt, houden we de look vandaag wat sexyer en nonchalanter. Denk: de krullen van de avond voordien waar je zo veel werk in hebt gestoken toch nog een dag langer tot hun recht laten komen. Losgetrokken waves die met een half losse/half vaste (what’s in a name) hoge paardenstaart wat fun geven aan je ‘day after’-coupe.

3.jpg

2. Dé perm

De jaren tachtig waren niets zonder de permanente krullen. Vandaag blijven we echter weg van alles wat ‘permanent’ heet – we willen immers elke dag experimenteren – en houden we het bij krullen. Net als bij Saint Laurent keken we ter inspiratie naar Flashdance, voor een sensueel effect. Voor deze haarstijl raden we je toch een grote hoeveelheid mousse aan om de stevigheid van je krullen te garanderen. Wie geen held is met een krultang kan deze look ook makkelijk waarmaken met behulp van enkele retro Flexi Rods. Wikkel je met mousse behandelde lokken rond deze kleurrijke staafjes en twist zo strak mogelijk naar boven. Enkele uren geduld, et voilà! Gebruik nadien nog een fixerende spray om er zeker van te zijn dat je krullen niet meteen verdwijnen en omhels het half natte effect zolang het duurt. Jennifer Beals zou jaloers zijn!

1.jpg

3. Scrunchie lovers

Er is geen makkelijkere manier om de jaren tachtig te omhelzen in je beautylook dan een simpele scrunchie. Deze haarrekker is sinds begin 2018 opnieuw ontzettend hip en gaat voorlopig nergens heen. Zelfs WWD schreef een volledig artikel over het ooit lelijke haarbandje. Wat moet je dus doen na het lezen van dit artikel? Op scrunchie-jacht gaan. Koop je favoriete kleuren, prints, glitters… en laat al je andere haarelastiekjes vanaf nu aan de kant liggen. O, en ze zijn niet alleen hip, je haar zal ook minder snel breken dan met zo’n strak rekkertje. Ideaal dus!

Fotografie: Marieke Penne
Makeup & hair: Ine D’hoe
Model: Chloë, Justjess Models
Styling: intern Melissa Ünal

Citytripper, backpacker of strandplakker: dit neem je mee op je laatste zomerreis!

Een poll op onze Instagram-story’s (vergeet ons niet te volgen via @girlcrushmagazine) wees uit dat velen van jullie de komende tijd nog op vakantie vertrekken. Hoezo de zomervakantie is bijna gedaan?
Op reis mogen je favo beautyproducten uiteraard niet ontbreken. Maar welke items je precies meeneemt, hangt natuurlijk erg af van de soort vakantie die je maakt. Welke crème neem je mee bij koude temperaturen en welke foundation overleeft extreme hitte en tropische luchtvochtigheid?
Onze eigenste Crystal Die vertelt je graag wat je het best inpakt om je vakantie picture perfect in te zetten. Of je nu gaat citytrippen in Berlijn, aan het strand gaat liggen in Ibiza of gaat backpacken door Nieuw-Zeeland.

Doorheen een grote reeks aan trials & errors heb ik de beauty essentials gevonden die de moeilijke taak hebben op hun plaats te blijven – of hun job simpelweg goed te doen – doorheen zweet, vermoeiheid, regen, en soms ook slaap.
Onderstaand vind je mijn favoriete producten terug die je doorheen deze beproevingen zullen loodsen.

 

                                              Citytripper

                                                                    (Barcelona, Parijs, Stockholm, Rome, Amsterdam...)

photo-1517736996303-4eec4a66bb17 copy.jpg

Als rasechte citytripper schuw je een beetje beweging zeker niet. Je bezoekt op relatief korte tijd zoveel mogelijk hippe koffiebars en Instagram-worthy lunchplekjes, maar je snuift ook graag een beetje cultuur op in het lokale museum en – eerlijk is eerlijk – in de lokale boetieks en winkelstraten. Leuke straatjes en hoekjes ontsnappen niet aan je alziende oog. Dat je story highlights een lijstje met de naam ‘HOTSPOTS’ bevatten, hoeft dan ook niet te verbazen.

Crystals tips:Waarom je niet helemaal laten onderdompelen in de sfeer van de stad en gaan voor de lokale beautylook?
Experimenteer met looks die je normaal niet zou proberen, maar je misschien wel heel mooi staan!
Ga je richting Barcelona? Kies dan voor een mooie sun-kissed look met veel bronzer, highlighter en bruintinten om te flaneren op de Ramblas.

 

 
 

                                             

 

                                            Strandplakker

                                                                             (Ibiza, Korfu, Côte d'Azur, Blankenberge...)

Sea_Beach_Background copy.jpg

Voor jou is het geen echte vakantie tenzij je met een cocktail in de hand op het strand kan liggen. Van luidruchtige families die al ’s morgens vroeg een strandstoel willen claimen trek jij je niets aan. Je e-reader staat vol zonovergoten romans voor aan het zwembad of op het strand, en je kijkt elke ochtend al uit naar het uitgebreide hotelbuffet ’s avonds. Het liefst loop jij heel de dag in je zorgvuldig uitgekozen bikinisetjes rond (met bijhorende ‘beach hair’-look) en draag je zo weinig mogelijk make-up. De mensen moeten je mooie zomersproetjes toch goed kunnen spotten?

 

Crystals tips:

 
 

 

 

                                              Backpacker

                (China, Costa Rica, Mexico, Nieuw-Zeeland...)

nieuw-zeeland-bergen-water copy.jpg

Geen land is jou te ver en het liefst wil je op je XL scratch map zoveel mogelijk landen afkrabben.
Luxe is voor jou geen vereiste: je dompelt je het liefst onder in de lokale cultuur en levenswijze om zoveel mogelijk ervaringen op te doen en er misschien een of andere levenswijsheid op na te houden.
Daarom sla je met plezier een babbeltje met iedereen die het maar wil, het liefst nog met locals die hun favoriete plekjes met je delen. Bij elk natuurwonder dat je op je pad tegenkomt, haal je je camera spontaan boven, zodat je jouw reiservaringen kunt delen met je familie en vrienden. Jezelf leren kennen is één van de belangrijkste doelen op je reizen, en je hoopt na deze reis een duidelijker beeld te hebben van je doel in het leven.

 

Crystals tips:

Voor een ton aan make-up en haarproducten is er in je rugzak geen plaats, dus ga enkel voor de absolute basics. Prepareer een make-uptasje met zoveel mogelijk multifunctionele producten.

 
 

De bobhype: waarom het haar van Amelie Poulain opnieuw trending is

large.jpg

In hart en nieren ben ik een sucker voor romantische clichés en over-the-top liefdesverhalen. Ze geven mij altijd het warme, dromerige gevoel dat zoiets ook in het echt kan bestaan. Toen ik een paar jaar geleden Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain in de videotheek ontleende – lekker old-fashioned, van Netflix was toen nog geen sprake – was ik verkocht vanaf de eerste seconde.

Wat een leuke film. Het hele plaatje klopte: het verhaal, de muziek en de geweldige acteerprestaties én look van Audrey Tautou. Een schattige, meisjesachtige look die toch een tikkeltje stoer was. Zo combineerde Amélie feilloos een simpele, soepel vallende rok en een retrotop met stippen en schattige knopen met stoere, zwarte boots. Maar wat nog het meest in het oog sprong, was haar iconische kapsel natuurlijk!

38761775_515847442171373_7753848448247398400_n.jpg

Je kent ‘m ongetwijfeld wel, die korte, jeugdige, sculpturele bob tot net over de jukbeenderen, achteraan net iets korter dan vooraan... De voorste plukken krullen lichtjes naar het gezicht toe en achteraan is zelfs een klein driehoekje opgeschoren. Het soort kapsel dat je als klein kind kreeg wanneer je haren weer eens te lang waren, maar dan zoveel beter. Wat haar bob zo iconisch maakte? De combinatie van een korte bob met micro bangs of baby bangs, een extreem korte, recht afgeknipte pony. Amélie Poulain stootte wat mij betreft zo Mia Wallace’/Uma Thurmans iconische filmbob uit Pulp Fiction van de kapseltroon.
En dat hebben enkele bekende koppen goed begrepen: dit kapsel is helemaal terug!

 
6cc7271d8b12b80fbe7082f9a88ba7ba--no-makeup-looks-french-look-makeup.jpg

Daarnaast heeft Audrey Tautou die typisch Franse, nonchalante maar toch ook chique uitstraling. Pure, moeiteloze je-ne-sais-quoi zoals alleen Françaises dat kunnen. Haar porseleinen huidje, donkere ogen, een natuurlijke, frisse look zorgen voor een naturel, rustig canvas voor haar grafische coupe. Enkel een beetje rode lippenbalsem zorgt af en toe voor een kleuraccent. Twee elementen stelen de show: haar iconische kapsel én haar donkere, volle wenkbrauwen (die dankzij de baby bangs extra opvallen natuurlijk), die het gezicht meer definitie geven. A match made in heaven.

Ik geef toe: Audrey Tautou/Amélie Poulain was de rechtstreekse inspiratie om mezelf ook een korte coupe aan te meten. Ik was eerst een beetje bang om korte, rechte bangs te laten knippen. Met een rond gezicht en vrij bolle wangen leek dat immers niet evident, maar gelukkig heb ik het toch aangedurfd. Wie niet waagt niet wint, dus experimenteer naar hartenlust en geniet er vooral van! Zoals je kunt zien, was mijn Amélie-look een schot in de roos. Wiens kapsel/look zou jij graag eens uitproberen?

 

Inspiratie

Happy sunday ❤️

Een bericht gedeeld door JENNA⚡️PEIJ (@jennatp) op

〰️

Een bericht gedeeld door Nicole Huisman (@nicole_huisman) op

Looking for my tan 👀🙋🏼‍♀ #palegirlsofinstagram

Een bericht gedeeld door Sofie Valkiers (@sofievalkiers) op

De PINK producten die elke millennial nodig heeft

Net wanneer je dacht dat millennial pink uit was – soooo 2017 – komt er een hele resem aan roze beautyproducten aan. En eerlijk: daar ben ik allesbehalve rouwig om.

jana germanus

jana germanusMillennial pink, een zacht oudroze met beige ondertoon, was vorig jaar zowat alomtegenwoordig. Een hele generatie nineties- en nillies-kids – including me – werd uitzinnig bij het zien van dé kleur die onze puberjaren bepaalde. Denk aan de fluffy roze pennen uit ‘Clueless’, de outfits in ‘Mean Girls’ – roze is nog steeds mijn favo kleur op woensdag – en de kleur van onze glossy lips, die we om de vijf minuten moesten bijwerken. Een kleur waar een hele generatie nostalgisch van wordt, maar ook doet wegdromen van een zorgeloze wereld.

Dus
blame us all you want, als het van ons afhangt, gaat millennial pink in 2018 helemaal nergens heen. Roze enkel een zomerkleurtje? Wacht dan maar tot je deze beauties ziet: meer dan tinten en producten genoeg om het hele jaar door te gebruiken.
En laten we eerlijk zijn: soms is een mooie verpakking die onze badkamer opfleurt genoeg om te denken ‘hebben’, nietwaar? Dit is mijn selectie van de beste pink producten van het moment.

 


                            1) Moisture Surge, Clinique, € 28,50


Een verslavende hydraterende crème-gel voor een instant fris resultaat en een hydratatieboost op warme dagen.
 


                        2) Les Vernis, Yves Rocher, € 2,95

Budgetproof nagellakjes in verschillende ‘millenial pink’-tinten. Want elke dag is anders, en kan zijn eigen kleurtje wel gebruiken!

              3) Retexturizing Mask with Rose Clay, Origins, € 21,50

Een handig 2-in-1-masker dat onzuiverheden aanpakt én je huidtextuur glad maakt. Ideaal voor gemengde en vette huidtypes. Steringrediënten? Rozen én roze klei!

 
 

                          4) Pink lipstick, Claudia Schiffer, € 17,95

Claudia Schiffer heeft haar eigen make-uplijn, en nog een verdomd goeie ook. Deze zachtroze lipstick is een winner wanneer je een lenteterrasje doet.

                5) Lip Glow Color Reviver Lipbalm, Dior, € 38,43

Hydraterende lippenbalm met een roze kleurtje dat zich aanpast aan de kleur van jouw lippen en die mooi gaat accentueren.

                                                      Tint: Matte Pink 101

           6) #PinkMantra Highlighter Poeder, Yves Rocher, € 11,45

Glanzende rozetinten die het licht perfect opvangen en je voorzien van een zalige gloed die je normaal enkel op vakantie kunt krijgen. En de verpakking is ook very pretty: mooi meegenomen!

                7) Omnia Pink Sapphire Eau de toilette, BVLGARI, € 53,50

Een picture-perfect, pink parfum met hetzelfde aura als de levendige naam. Noten van bloemen, roze pompelmoes en musk zijn de sterren van dit verhaal.

 
 

                      8) Pure Volume Masque, Maria Nila, € 25,95

Een 100% veganistisch haarmasker dat fijn haar doet herleven én je haarkleur beschermt. Verrijkt met vitamine B5 voor extra volume in je lokken.

 
 

9) Long-Wear Sparkle Stick, Bobbi Brown, € 33,50

Een handige, langhoudende oogschaduwstick met glanzende parelextracten voor extra uitgesproken ogen.

Tint: Aurora Pink

 
 

10) Crème sorbet hydratante, Caudalie, € 24,60
 

Deze crème verandert bij aanraking met de huid in een waterpatch die je huid verzacht, hydrateert en verzorgt dankzij de ‘quick break’-technologie. Top om die droge plekjes mee aan te pakken!
 

 
 

Girlcrush’ gift guide voor Valentijn

Untitled-3.jpg

V-Day loert om de hoek, en of je dat nu leuk vindt of niet, niemand wordt ongelukkig van een goed cadeau, toch? Juist ja, tijd dus om je materialistische kant weer even naar boven te laten komen en te genieten van een flinke dosis goeie ouwe kleffe romantiek.
Voor een aantal onder jullie vormt cadeaushoppen geen enkel probleem, maar voor wie elk jaar opnieuw geen flauw idee heeft wat te kopen en al een halve paniekaanval krijgt bij de gedachte alleen: Girlcrush to the rescue!
 

En aangezien niet alle vrouwen zomaar van hetzelfde houden: wij stelden een gift guide samen op basis van 3 verschillende types vrouwen. Gewoon even kijken welke stijl en persoonlijkheid het best aansluit bij die van jouw geliefde en you’re all set!

 

De girlboss

#GIRLBOSS: een alomtegenwoordige hashtag op Instagram, een boek van wijlen Nasty Gals Sophia Amuroso en zelfs een serie op Netflix. Maar bovenal is ‘girlboss’ een term voor een sterke, stoere en onafhankelijke vrouw die zaken gedaan krijgt. Hard werken zit haar in het bloed, ze weet wat ze wil en ze heeft geen schrik om daarvoor af en toe de regels te overtreden. Denk maar aan Sophia zelf, die op 22-jarige leeftijd van school ging en naar San Francisco verhuisde om haar eigen business uit de grond te stampen. Geen gift guide voor muurbloempjes dus, maar opvallende items die het leven op kantoor – háár kantoor uiteraard – allesbehalve saai maken!

 

De hopeloze romantica

Denk je bij ‘hopeloze romantica’ meteen aan kleffe toestanden of erger nog: enge stalkers? Girl, put that judgement away! Hopeloos zijn ze zeker niet, integendeel! Deze vrouw gelooft in passie, hoffelijkheid en ware liefde en draagt romantiek hoog in het vaandel. De hopeloze romantica’s zijn vaak idealisten en ietwat sentimentele dromers, maar met een onmiskenbaar oog voor kunst en schoonheid.

De toegewijde minimalist

Het mantra van deze vrouw? Less is more! De toegewijde minimalist is het type vrouw dat met weinig items toch altijd mooi en stijlvol voor de dag weet te komen. Ze is gelukkig met wat ze heeft en vraagt niet naar meer, tenzij het absoluut nodig is. Met een weldoordacht geschenk is ze echter altijd blij, zolang het maar recht uit het hart komt. Eenvoud, kwaliteit en authenticiteit is waar ze naar streeft, dus met een simpel, tijdloos item zit je altijd goed.

 

De geraffineerde man

Ook cadeaus voor onze boyfriend mogen uiteraard niet ontbreken. De ideale man mag dan wel niet bestaan, een exemplaar gehuld in deze items toch aardig in de buurt. Hij staat sterk in z’n schoenen, trotseert onverschrokken de wereld en doet dat nog stijlvol ook. Enerzijds stoer en een tikje macho, anderzijds begripvol en vol liefde. Zucht, waar kunnen we er zo eentje vinden? Aan onze zijde, natuurlijk!

Klaar voor mutshaar !

De autumn/winter 2017 runways brachten ons voldoende inspiratie om tijdens deze (hopelijk laatste) koude winterdagen niet alleen ons lichaam, maar ook ons hoofd warm te houden. Van de leren baretten bij Dior tot de fluffy baker boy hats bij Miu Miu: dit seizoen is er voor elk type wel een hoofddeksel. Ideaal uit een stylish fashionoogpunt, maar voor de beautylovers onder ons is er niets ergers dan buiten rondlopen met zo’n hip hoedje om dan binnenshuis minder fashionable, statisch mutshaar tevoorschijn te moeten toveren. Speciaal daarom gingen wij bij Girlcrush op zoek naar de tips & tricks om ook op een good hair day een hoofddeksel boven te halen.

Tip 1: Anticipeer

20180123_205037000_iOS 1.jpg

Wanneer je op voorhand weet dat je van plan bent om een hoed, pet, muts of baret te dragen, weet je eigenlijk ook meteen dat het nutteloos is om uren in de badkamer te staan voor die perfecte, messy top knot. Opteer liever voor een lage paardenstaart, een side braid of twee lage speelse knotjes die ondanks jouw favoriete hoofddeksel perfect op hun plaats blijven zitten.

Tip 2: Ga natuurlijk

Daarmee bedoelen we niet dat je geen product in je haar mag spuiten of smeren (daar komen we zo op terug), maar dat natuurlijke materialen zoals wol, kasjmier en katoen minder snel statische haartjes zullen veroorzaken dan hun synthetische alternatieven. Zorg er ook voor dat je haarlokken niet te strak op je hoofd gekamd worden, zodat ze de vrijheid hebben om natuurlijk mee te bewegen onder de druk van je hoofddeksel.

 

Tip 3: Hou het droog

Vooraleer je jezelf stort op allerlei antistatische sprays en serums is het belangrijk dat je haar volledig droog is. Niet alleen omdat nat haar breekbaarder is en sneller statisch zal worden, maar nat of vochtig haar zal ook kreuken onder de drukpunten van je hoofddeksel. Die deuken verdwijnen dan pas na een volgende shampoobeurt. Laat bij voorkeur je haar natuurlijk drogen (hitte is immers ook een vijand van statisch haar), maar grijp bij tijdsgebrek wel naar de haardroger en zorg ervoor dat elk haarsprietje droog is alvorens je jouw lokken bedekt.

20180123_205037000_iOS 2.jpg
20180123_205035000_iOS.jpg

Tip 4: Hydrateer

Het lijkt een beetje tegenstrijdig nu we net hebben benadrukt hoe belangrijk het is dat jouw lokken volledig droog zijn, maar voldoende hydratatie zorgt wel voor een vermindering van statische haarlokken. Was daarom ook in de winter je haar altijd zowel met shampoo als conditioner en behandel je kapsel met serum of voedende olie vooraleer je er een hoofddeksel over trekt. Wanneer je dan later op de dag je muts of baret weer afneemt, krijg je met vingers je lokken meteen weer op hun plaats.

Tip 5: Niet willen luisteren?

20180123_205701631_iOS.jpg

Wie al ons advies in de wind heeft geslagen, heeft gelukkig toch nog enkele lastminutehulpmiddeltjes voor wanneer het kwaad geschied is. De eerste en simpelste redder in nood is onze vertrouwde droogshampoo. Ga ondersteboven hangen met je hoofd en spray droogshampoo op de wortels van je lokken om deze op te frissen en van nieuw volume te voorzien. Geen droogshampoo in de buurt? Ga dan even voor de spiegel staan en ga voor een strakke paardenstaart, zo sleek mogelijk tegen je hoofd. Optie 3? Hou je muts de rest van de dag op en noem het een statement. De kans is groot dat je er nog mee wegkomt ook!

Thanks to the top team!
Photograhy: Julia Dubois Rosca
Models: Diandra Jomo & Cyra Gwynth

INE’S MONTHLY BEAUTY FAVORITES

‘You’ve got mail’, het heeft bij Girlcrush een heel andere betekenis dan het had in de romantische komedie met Meg Ryan en Tom Hanks. Bij ons zit de mailbox dagelijks vol met een lading nieuwe beautyproducten en komende lanceringen. Niet dat je ons hoort klagen. Omdat we zelf door de bomen het bos – of beter gezegd: de gloss – niet meer zien, besloten we om jullie vanaf nu maandelijks te trakteren op onze nieuwe favorieten. Deze maand is het de beurt aan writer en make-up artist Ine.

 

 

Shu Uemura Styling Create Blow Dry Beautifier Serum Thermo BB Serum

Fijn, frizzy haar wordt in de herfst en winter vaak alleen maar eigenwijzer. Heb je ook last van rebelse en statische lokken? Deze leave-inconditioner van Shu Uemura (ook wel: Shu Uemura Styling Create Blow Dry Beautifier Serum Thermo BB Serum, zeg dat eens vijf keer snel na elkaar) is een echte lifesaver. Ik zeg het nog eens: LIFE-SAVER.

Pomp één nootje heerlijke wintergeur – denk: glühwein en peperkoek – en romige textuur in de palm van je hand en verdeel de conditioner over de lengtes van je haar. Je lokken zijn nu ook extra beschermd tegen de hitte van föhn, steil- of krultang: frizz control gegarandeerd!

Shu Uemura haarserum vanaf € 34 voor 150 ml

Shu Uemura haarserum vanaf € 34 voor 150 ml

 

KOH Calcium Nail Whitener

Als je nagels er na een zomer van sinaasappelen persen en felgekleurde lakjes niet meer fris wit-en-roze uitzien, dan is deze nail whitener van Japans-Nederlands manicuremerk KOH jouw prins op het witte – pun intended – paard. De subtiele lilatint van deze hoogglanslak doen je nagels er frisser uitzien dan ooit, terwijl het calcium je nagels versterkt en hun flexibiliteit verbetert. De oliën in dit product voeden dan weer je nageloppervlak. Win-win-win (en win) dus!

 
Koh Calsium Nail Whitener vanaf 22,50 voor 10 ml

Koh Calsium Nail Whitener vanaf 22,50 voor 10 ml

 

 

jane iredale Lip Drink

Nog zo’n topproduct dat je moeiteloos door de seizoenen gidst, is de Lip Drink van jane iredale, die bestaat in vier naturelle tinten. Met ingrediënten als avocado, groene thee, koffie en aloë-extracten klinkt deze lippenbalsem als een smoothie. Voeg daar nog castorolie en kokos aan toe en je weet dat dit een echte treat voor je lippen is. Deze Lip Drink is als een glas water voor je lips: hij voedt ze met natuurlijke ingrediënten voor echte luscious exemplaren. Je boy-/girlfriend zal je dankbaar zijn.

jane iredale lip drink vanaf € 16,50 voor 4 g

jane iredale lip drink vanaf € 16,50 voor 4 g

 

Klorane Kalmerende Shampoo met Pioenroosextract (anti-irritatie en kalmerend)

Het (veel te korte!) pioenroosseizoen mag dan alweer een tijdje achter ons liggen, met deze kalmerende shampoo halen we nog even de zomer in huis. Kalmerend, jawel, want als er één stukje huid is dat we stiefmoederlijk behandelen, dan is het wel onze hoofdhuid! Door het gebruik van stylingtools, het dragen van mutsen en de wind die door onze haren waait – denk: knopen, hardhandig kammen, arme haarwortels – krijgt niet alleen je haar maar ook je hoofdhuid het zwaar te verduren. Speciaal voor zo’n lichtjes mishandeld hoofd, bedacht Frans farmaciemerk Klorane deze shampoo. Met een frisse, niet-dominante geur vecht dit product niet om aandacht met je andere haarproducten of -parfum, maar doet hij gewoon wat hij moet doen: je haar reinigen op een zachte manier. Hebben!

 
Klorane shampoo vanaf € 13,50 voor 400 ml

Klorane shampoo vanaf € 13,50 voor 400 ml

 

 

 

Crystals Monthly Beauty Favourites: September toppers

‘You’ve got mail’, het heeft bij Girlcrush een heel andere betekenis dan het had in de romantische komedie met Meg Ryan en Tom Hanks. Bij ons zit de mailbox dagelijks vol met een lading nieuwe beautyproducten en komende lanceringen. Niet dat je ons hoort klagen. Omdat we zelf door de bomen het bos – of beter gezegd: de gloss – niet meer zien, besloten we om jullie vanaf nu maandelijks te trakteren op onze nieuwe favorieten. Deze maand is het de beurt aan Girlcrush face en make-upartieste Crystal Die.

1. Batiste - Sweetie droogshampoo

sweetie-400x400.jpg

Door de omschakeling van zomer naar herfst kunnen je haren het zwaar te verduren krijgen. Extreem droog of net vettiger dan normaal, feit is dat er soms niets mee aan te vangen valt. En door de fabulous lives die we leiden hebben we natuurlijk niet altijd de tijd om elke dag onze haren te wassen.

 

Dat is waar deze topper tussenbeide komt: een heerlijk naar frambozen en vanille ruikende helpende hand die zorgt voor mooie haren tussen twee wasbeurten in. Daarnaast zorgt deze droogshampoo ook voor extra volume en textuur waardoor je kapsels als braids en buns meer grip krijgen en je ze beter kunt uitvoeren. Wij zijn fan en de UK blijkbaar ook: Sweetie is daar al meer dan drie jaar op rij de absolute nummer 1 op het gebied van droogshampoos!

 

2. Advanced Nutrition Programme - Vitamine A+

skin_vit_a_.jpg

Je huid is je belangrijkste visitekaartje. Je dient ze dan ook goed te verzorgen, zowel vanbuiten als vanbinnen. Voeding en hydratatie spelen hierbij uiteraard een grote rol, maar het kan zeker geen kwaad om huidsupplementen met vitamine A te nemen.

Vitamine A stimuleert de celaanmaak is nodig voor de weefselstructuur van de huid. Dit huidsupplement zal je helpen om je huid extra te hydrateren, te verstevigen en vooral gezond en gaaf te houden. Eentje per dag slikken en je krijgt een stralende huid. Easy, toch?

En vooral: geen overbodige luxe. Want vitamine A komt natuurlijk voor in o.a. groene bladgroenten, wortelen, (gedroogde) abrikozen en zoete aardappel, maar maar liefst 95% van de vrouwen heeft een vitamine A-tekort! Ik ben daar gelukkig niet langer eentje van.

Het gamma van Advanced Nutrition Programme omvat verschillende soorten vitaminesupplementen die je kunt nemen, afhankelijk van wat jouw huid op dit moment nodig heeft.
 

 


3. NYX Cosmetics - Contour Intuitive Eye and Face Sculpting Palette

Een hele mondvol, maar het is dan ook een heel paletje vol leuks. Deze handige multitool voorziet de moderne vrouw van alles – of toch erg veel – van wat ze nodig heeft op make-upgebied. Zes verschillende oogschaduwtinten vormen de basis van het palet. Deze worden aangevuld met twee highlighters en één blush.

Vergeet ook niet dat make-up bedoeld is om mee te spelen: je kan de highlighters aanbrengen in het midden van je ooglid voor een frisse blik en je kan de blushkleur ook perfect als oogschaduw gebruiken. Mix and match is hier de boodschap, je bent er wel even zoet mee. O, en hebben we al verteld dat dit palet bestaat in vijf verschillende uitvoeringen?
 

 

4. Origins GinZing SPF 40 Energy Boosting Tinted Moisturizer

s1957091-main-Lhero.jpg

Nu we het toch hebben over multitools: een dagcrème die tegelijkertijd je energielevel boost en je ook nog eens voorziet van een egale finish, klinkt dat te mooi om waar te zijn, denk je?
Dat dachten wij ook, tot deze op ons bureau aankwam.

Getinte dagcrèmes staan al maanden op onze bovenste plank: ze verzorgen je huid én zorgen voor een egale finish zonder dat je elke dag naar foundation hoeft te grijpen. Ideaal toch?

Deze energy booster van Origins bevat koffiebonen en panax ginseng (beiden zorgen voor een echte wake-upboost in de ochtend) en een SPF 40 om je huidje te beschermen tegen de zonnestralen die vroegtijdige huidveroudering in de hand werken (ja, ook in de herfst/winter).

Paraplu overbodig: regenbestendige kapsels

Met pijn in het hart waren we ons er al mentaal op aan het voorbereiden: de zomer is over & out. Vaarwel sun-kissed huidje en perfect nonchalante beachwaves, want de tijd van grauwe, regenachtige dagen is aangebroken...

Maar een zware depressie op de weerkaart is nog geen reden tot herfstblues, want wij hebben goed nieuws! Deze herfst hoef je er na een hevige stortbui niet langer uit te zien als een halfverzopen waterrat, integendeel. Ga mee met de wil van de weergoden en omarm de wetlook!

 

1.

Denk je bij een wetlook onvermijdelijk aan kilo’s haargel? Laat de gel maar gewoon waar hij thuishoort: in de nineties, toen boysband-piekjes nog in waren. Nee, wat je nodig hebt om een perfect strakke wetlook te creëren is een pommade.
Deze vettige, wasachtige substantie is bedoeld om je haren op een heel nette manier te stylen, met een mooie glans als finish. Je kapsel blijft lekker lang op z’n plaats, maar in tegenstelling tot gel droogt een pommade niet op na het aanbrengen. Ideaal om een strakke paardenstaart of knot te creëren.

Nodig

 

How-to:

girlcrushmagazine-janagermanus-5.jpg

Kam je haren goed, zodat je later, bij het aanbrengen van de pommade, geen last hebt van knopen.

 

Maak een strakke staart of knot en breng wat pommade aan op de bovenkant van de haren (het deel dat je echt strak wil). Kam deze mooi uit met een fijne kam. Zorg ervoor dat elk stukje mooi bedekt is met pommade, voor een mooi egaal en strak effect.
 

Extra haarlak is overbodig, de pommade houdt alles mooi op zijn plaats.
Mag het wat spannender? Trek vooraan enkele stukken uit de staart voor een speels effect.

 


2.

Uiteraard is de strakke paardenstaart of knot de meest draagbare look in het dagelijkse leven, maar als je een stapje verder wil en zin hebt in een ‘ik-kom-net-uit-de-zee-en-zie-er-fabulous-uit’-look, lees dan snel verder.
 

Nodig

How-to:

girlcrushmagazine-janagermanus-3.jpg

Om deze look te bekomen werk je best nog steeds met een pommade, maar deze keer enkel op de haaraanzet, niet op de uiteinden. In plaats van het product over je haren te verdelen en helemaal uit te kammen, neem je een flinke noot pommade die je met masserende bewegingen over je kruin verdeelt. Denk aan een man die je een ontspannende hoofdmassage geeft: dat is de techniek die je moet hebben.

Vervolgens neem je het fijne kammetje en kam je de haren zacht naar achteren – een tiental keer om het product goed te verdelen rondom de wortels – maar ga niet verder dan het midden van je haren.

Nu je haar strak naar achter is gekamd, hebben de uiteinden wat beweging nodig. Breng een licht serum ( Bumble & Bumble invisible oil) aan op de lengtes en punten van je haar om glans toe te voegen zonder de onderkant stijf te maken.


Hou je van een iets meer nonchalante look aan de bovenkant? Trek dan enkele plukjes los voor een ‘cool girl’-look.

 


3.

Nu we toch bezig zijn, kunnen we evengoed all the way gaan, met babyhaartjes vastgezet met gel. Vorige jaren een echte hit dankzij miss FKA Twigs, en eerlijk: we zijn deze trend absoluut nog niet beu.
Het gladmaken en vastzetten van babyhaartjes op het voorhoofd en naast de oren is een veelgebruikte techniek in de black beauty culture, maar miss Twigs ging een stapje verder door ware kunstwerken te creëren met haar babyharen. Je moet er maar opkomen.


Wij gingen voor een iets meer toegankelijke look door de babyharen te combineren met losvallende lokken aan de voorkant en een paardenstaart aan de achterkant. Party in the front, business in the back.

 

Nodig

How-to:

girlcrushmagazine-janagermanus-11.jpg

Maak een nonchalante paardenstaart, niet te strak maar ook niet te los, en trek er vooraan enkele lokken uit. Zet die lange lokken even vast met een speldje en focus je op de babyhaartjes.
 

Hiervoor neem je opnieuw je fijne kammetje – je beste vriend bij wetlook – en kam je alle babyhaartjes duidelijk naar voor. Deze keer werken we wel met een gelbasis, het harde, opgedroogde effect van een gel is ideaal om de haartjes goed vast te zetten op het voorhoofd.
 

Kies de haren die je wil vastzetten en ga er vervolgens zacht over met je vinger en een beetje gel (Redken hardwear gel) –begin met een klein beetje, je kan altijd extra toevoegen als dat nodig is. Met je kam kan je de lijnen nog extra benadrukken en strakker maken.


Vergeet ook zeker je losse lokken niet. Die kunnen deze keer wel wat extra textuur gebruiken, dus verstuif flink wat salty beachspray ( Bumble & Bumble beach spray) over de losse lange delen – kwestie van deftig afscheid te nemen van de zomer. Goed inmasseren en you’re ready to hit the club, ook al regent het dat het giet!
 

 

Het hele wetlook-proces neemt wat extra tijd in beslag, aangezien het soms lastig kan zijn om met pommade te werken in lange haren als je dat niet gewend. Maar oefening baart kunst, en zodra je deze technieken onder de knie hebt kan je de (miezerige) wereld aan.

Een wetlook is perfect als je zin hebt in iets anders, maar het niet zo drastisch hoeft te zijn als een compleet nieuwe coupe of een andere haarkleur.

Heb je echt twee linkerhanden en geen greintje kapperstalent? En als dat alles nog niet lukt? Ga dan op een druilerige herfstdag gewoon even buiten staan. Wetlook verzekerd.

Producten te verkrijgen bij www.cosmeticary.com, www.invisibobble.com,  Kruidvat en in geselecteerde Redkensalons.

Met dank aan ons topteam

Fotografie: Jana Germanus
Styling: Sien Sergooris
Makeup: Crystal Die & Roxane Pots
Model:Melisa

Deze haartrends dragen we komende herfst en winter!

De nieuwe herfst- en wintercollecties op de catwalk zien is altijd een momentje van puur enthousiasme, maar de innovatieve beauty- & hairtrends is wat echt onze aandacht trekt. Want je droomt misschien van een designerstuk, en die it-bag kan je misschien na maanden sparen op de kop tikken, maar de nieuwe beautytrends kan je veel makkelijker uitvoeren. Misschien heb je wat je nodig hebt al gewoon in huis! Dit zijn de mooiste/opvallendste haartrends deze herfst/winter, recht van de catwalk.

Zwarte linten

Untitled-1.jpg

Ze mogen op het eerste gezicht dan wel saai lijken, de catwalk heeft ons geleerd dat zwarte lintjes ook very fashionable kunnen zijn. Een zijden lint in een strikje geknoopt of gewikkeld om een lage bun, een fluwelen lint gestrikt om een paardenstaart of verweven met een vlecht: de catwalkgoden hebben bewezen dat er eerdere manieren zijn om een strik helemaal te rocken.
 

Onze favoriet is de gestrikte look bij Jonathan Simkhai: een lange, wavy paardenstaart, erg sleek bovenaan, met rond het elastiekje een dun zwart lintje gewikkeld. Eenvoudig maar doeltreffend: meer heeft een look soms niet nodig.

Go classic: de paardenstaart

Untitled-2.jpg

Ook de paardenstaart is een van dé trends van dit seizoen. Saai, zegt u? Niet als je het afkijkt van de catwalks. Denk maar niet dat je wegkomt met ’s morgens snel een elastiekje om je haren te wikkelen. De paardenstaarten op de catwalk waren naast chic ook immer perfect gepositioneerd. Van een simpele lage staart (Mulberry) tot een hoge staart (Oscar de la Renta) of twee/drie staarten (Alexander McQueen). Begin al maar te oefenen.

Gekrulde pony

Untitled-3.jpg

Het is officieel: het kapsel dat menig model al enkele maanden rockt gaat nergens naartoe.
Getextureerde lokken bij Chanel Haute Couture die elegant vanonder de hoeden piepten met een vintage feel, ofte het beste van de seventies in één enkel kapsel.
Gedaan met krullen of golven altijd weg te steilen: laat ze maar wapperen en denk vooral niet te veel aan de haren in je ogen. Everything for fashion!

Uit mijn ogen

Untitled-4.jpg

Afgelopen lente was een van de grootste haartrends ongetwijfeld een strak achteruit gekamde wetlook.
We gaan nog even voort op deze makkelijke trend, maar dit seizoen mag het allemaal wat luchtiger en nonchalanter. Denk: haren uit de ogen gekamd, geen strakke gellook. Hoe? Als je haren niet in je ogen bengelen ben je al goed bezig én helemaal on-trend.
 


Power to the braids

Untitled-5.jpg


Vlechten zijn geen nieuwe trend, maar eerder een constante die je meteen die it-girl-factor geven.
Blame it on RiRi of niet, maar dit seizoen waren er meer vlechtkapsels dan ooit.
Onthoud: of je ze nu draagt in cornrows (zoals bij Fenty), de meer romantische toer opgaat (Christian Siriano) of voor die extra edgy touch wil gaan (Balmain), vlechten zijn en blijven groots dit seizoen

Shine bright like a diamond

Untitled-6.jpg

De snelste manier om je haar op te leuken? Accessoires natuurlijk, en dat hebben ze goed begrepen op de catwalk. Waarom één broche gebruiken als je kan spelen met meerdere? Je snapt het punt wel.
 

Kijk het af bij Toga dat ‘eentje is geentje’ als algemene toon hanteerde, bij Ashley Williams die haaraccessoires gebruikt als ware ministatements of bij MiuMiu dat met een klassieke diamanten haarband aantoont dat klassiek niet saai is.

Felle kleur

Untitled-7.jpg


Er is al een tijd veel te doen rond felle haarkleuren en haarstylisten zijn nog niet uitgeëxperimenteerd.
Bij Versace werden er lange, gekleurde lokken toegevoegd (rood, geel, blauw), terwijl er bij Issey Miyake een waar kunstwerkje tot stand kwam.

Haarstylist James Pecis kleurde enkel het voorste deel van de haren, die hij dan als haarband drapeerde over hun elegante hoofdjes. Is het een ongewone look? Tuurlijk. Maar het is ook een van de meest inventieve looks die we zagen dit seizoen. Prachtig.


Go BIG or go home

Untitled-9.jpg

Je weet wat ze zeggen over groottes, hé. Als er één ding is dat dit seizoen gewoon moet doen is het volume aan je kapsel toevoegen.

We zagen veel over-the-top volume (Chanel) dat je enkel kan verkrijgen met de crepeertechniek van je oma, maar tenzij je eruit wil zien als de jonge (en lichtjes foute) versie van Carrie, raden we een iets subtielere volumineuze look aan.

Heb je haar zo dun dat pieren het beschouwen als de ideale schuilplaats? Fake it till you make it en ga aan de slag met krultangen, volumespray, volumespray en nog meer volumespray.

GIDS voor de perfecte tijdelijke haarkleur - Crystal ging roze!

girlcrushmagazine-kelis.jpg

Ik herinner me de haartransformaties van 2000-fenomeen Kelis als was het gisteren.
Van bruin haar naar babyroze om vervolgens over te schakelen naar blauwtinten? Geen probleem voor miss cool! En hoewel extreme haarkleuren nog vaak synoniem waren voor punkers, kwam Kelis er telkens mee weg.
Dus vroeg ik me als jong meisje af: zou ik ook wegkomen met roze haar?
Zou ik ook all the boys to my yard kunnen lokken?

Hoewel veel mensen roze haar niet per se choquerend vinden bij een kleurrijk persoon als mezelf, was er alsnog een serieuze omschakeling nodig om effectief de stap te wagen.
Roze haar met een coole uitstraling? Yes, please! Roze haar en eruitzien als een foute alternatieve chick die te lang is blijven hangen in haar jeugd? No, thank you.
Confession: I was that alternative ink-haired girl at 15.
Niet dat ik me daarvoor schaam, ik ben eerder trots dat ik nooit de angst heb gevoeld om te experimenteren met uiterlijke kenmerken, maar om nu terug te keren naar dezelfde vibe?

Je begrijpt het, de grens is heel dun, dus heb ik gewikt en gewogen of ik de stap wel zou wagen.
En uiteindelijk heb ik dan toch de stap durven zetten, maar dat weet je misschien wel al.
Naar een tijdelijke haarkleur weliswaar, want ik wil niet voor de rest van m’n leven alle roze stuks uit mijn kast schrappen (note: roze haar én roze kleding is gewoon een brug te ver en doet je eruitzien als een goedkope Barbie. Niet de mooie versie, maar een tweedehands namaak-Barbie).

Roze haar dat uitwast na enkele wasbeurten zag ik echter volledig zitten, dus vandaag deel ik met jullie de ins en outs van tijdelijk gekleurd haar.

GIDS VOOR DE PERFECTE TIJDELIJKE HAARKLEUR

10.jpg

Heb je ook een crush op een bepaalde haarkleur, maar durf je de stap niet te wagen?
Welkom in de wereld van tijdelijke haarkleuringen!
Tijdelijke kleuringen zijn een perfect fit voor iedereen die iets nieuws wil proberen zonder achteraf met de gebakken peren te zitten.
Aangezien de meeste haarkleuren uitwassen na enkele wasbeurten kan je makkelijk een gewaagde trend zoals ‘dip dye’-punten uitproberen – een look waar we Gigi Hadid al mee konden spotten: blauwe punten, anyone?
Hoe dat juist in zijn werk gaat?
In tegenstelling tot permanente haarkleuringen, zorgt een tijdelijke kleuring voor een lichte ‘coating’ die enkel de oppervlakte aanraakt en niet diep tot in de haren doordringt.
De gebruikte chemicaliën zijn daarbij minder hard dan in permanente kleuringen, waardoor je ook makkelijk kunt switchen van look en lustig aan het experimenteren kunt slaan.

Note: Wie van nature uit een erg donkere haarkleur heeft, moet zijn lokken wel eerst nog laten ontkleuren voor er met een lichtere tijdelijke kleurspoeling aan de slag kan worden gegaan. Iets permanenter, en iets meer kans op schade aan je haar, maar zeker niet onoverkomelijk als je de juiste producten kiest en je haar laat behandelen door een professionele colorist.

Samen met L’Oréal koos ik voor mezelf de juiste kleurtonen: de keuze viel op een lichtroze op de uiteinden en een donkerder magentatint op de wortels om meer diepte te creëren.

De Colourful Me-behandeling (exclusief te verkrijgen bij een geselecteerde L’Oréal-kapper) is tijdelijk en wast uit na 10 beurten. Precies wat we nodig hebben, niet?
 

colorfulhair-loreal-professionnel-1.jpg

WHAT YOU NEED TO KNOW

Heb je besloten ervoor te gaan? Ga dan naar een getrainde kleurspecialist die je verder kan helpen met je perfecte tint. In mijn tienerjaren stond ik meermaals in de badkamer met gekochte kleurshampoos allerhande, en alhoewel de kleuren er niet slecht uitzagen – I know my colours – hebben mijn experimenten wel meer dan eens geleid tot broze, afgebroken en ontembare haren. Ik herinner me de akward moments als waren ze gisteren: gele, verkleurde haren, afgebroken stukken, een net iets té felle rode kleur (coupe Ariel, iemand?), I've had it all. Een specialist kan je daarentegen vertellen hoe het met je haren gesteld is en je veilig door het kleuringsproces loodsen. Een aanrader!

Als je donkere haren hebt, geldt deze regel dubbel en dik voor jou!
Heb je lichtgekleurde haren? Dan kan je al eens makkelijker zelf een poging wagen. Aangezien je haren niet ontkleurd moeten worden, kan er niet veel misgaan. Gewoon goed opletten dat je het product er niet te lang laat opzitten, want dan zou je weleens opgezadeld kunnen zitten met een te felle kleur.
Op eigen risico dus.


 

- Houd rekening met eventuele touch-ups

Wil je enkel gekleurde punten? Dan kan je deze alinea lekker skippen. Wil je echter net zoals ik je haar kleuren over de volledige lengte? Houd er dan rekening mee dat je uitgroei al snel de kop zal opsteken. Ziet er in het begin misschien lekker grungy uit, maar na een tijd ga je wensen dat je je haren nooit gekleurd had... En dan zijn er twee opties: 1) je uitgroei bijwerken met je tijdelijke kleur of 2) terugkeren naar je natuurlijke haarkleur en even doorbijten. Zodra je haren ver genoeg zijn uitgegroeid, kun je je kleurspecialist vragen om een mooie ombré om het leed én de strakke scheidingslijn tussen de twee kleuren wat te verzachten.

- Hou rekening met je huidskleur

Hoewel we van mening zijn dat iedereen gewoon moet doen waar hij of zij zich goed bij voelt, is het niet slecht om even stil te staan bij welke kleuren het best bij je huidskleur passen.
Gitzwarte haren kan perfect bij een erg bleke huid als de Morticia Adams-look is waar je voor gaat. Heb je een subtielere look voor ogen? Overweeg dan toch maar een zachtere tint.

 

giphy (2).gif

- Ken je de beperkingen van je haar

Beperkingen? Alles is tegenwoordig toch mogelijk, dus waarom rekening houden met beperkingen? Omdat – hoewel wij ze vaak weten te omzeilen – je haar jammer genoeg wel degelijk zijn beperkingen heeft. Heb je van nature uit dik, glanzend en gezond haar? Top.
Gebruik je echter vaak een krul- of steiltang en heb je licht beschadigd haar of last van afbrekende punten? Aarzel dan niet om eerst te rade te gaan bij je kapper, want misschien is het wel nodig om eerst enkele centimeters van je lokken af te knippen voor je ze kunt gaan kleuren.
Een kleurspoeling gaat er het best uitzien op mooi en gezond haar, dus houd rekening met de beperkingen van je haar en verzorg het goed.


Verzorging:

Wanneer de kleur er eenmaal op zit en je zo blij bent als een klein, huppelend, giechelend meisje (I look so edgy!), houd er dan rekening mee dat je je manen best ook extra goed verzorgd. Haal die maskertjes en haaroliën maar uit de kast, want je haren kunnen deze extra voeding en verzorging goed gebruiken nu!

 

Persoonlijke ervaring

13x.jpg
17x.jpg

Hoe het is afgelopen me mij en mijn roze suikerspinbos?
Zeer goed, dank je wel. Na de initiële schok van mezelf (OMG, heb ik dit echt gedaan?! Ik heb felroze haar!) en mijn familieleden en de nodige spot van mijn lief, was iedereen er na ongeveer twee dagen wel over en regende het complimenten.
Blijkbaar stond ik wel met roze haar, yaaay!
Ik moest wel de iets intensievere behandeling moest ondergaan (mijn pikzwarte lokken moesten eerst ontkleurd worden) en dat kostte wat tijd, maar ik was meer dan tevreden met het resultaat.

 

Toen de kleur iets begon te vervagen – ik was mijn haren om de twee dagen, dus dat ging al vrij snel – heb ik eigenhandig extra kleur bijgevoegd. Ik had namelijk extra kleurmiddel en de nodige instructies meegekregen.

 

Contra’s

- Roze haar is moeilijk te combineren met mijn overwegend kleurrijke kledingkast vol met roze en prints.
-Hoewel een statementkleur zorgt voor de nodige upgrade, word je zo’n kleur wel sneller beu dan een iets neutralere kleur. Na een maandje full pink, had ik het wel gehad.
- Om mijn natuurlijke haarkleur volledig terug te krijgen, moest ik uiteindelijk toch nog naar een kapper gaan, die de kleur herstelde.

Pro's:

- Leuk als je eens een tijdelijke style switch wil doen
- De intensiteit wast vrij snel af, maar ik vond mijn kleur iets meer afgewassen eigenlijk mooier.
- Het regent complimenten, dus je zelfvertrouwen krijgt een flinke boost
- Met zo’n opvallende haarkleur onderscheid je je moeiteloos van de massa.Conclusie: Goed voor even, maar niet voor je leven.

I had much fun with this hair, en misschien doe ik het ooit wel nog eens.
Of dat snel zal zijn? Waarschijnlijk niet. De komende maanden gun ik mijn haren eerst de nodige rust om te herstellen. Kleurbehandelingen en krultangen zijn tot nader order uit den boze.

Beelden Crystal: Felicia Van Ham
Styling: Essentiel

Effortless chic: eenvoudige, moeiteloze kapsels

Zijn er fans van HBO-serie Girls in da house?
Ik ben er alvast eentje van. Niet in het minst omdat in de serie een van mijn all time favorite girl crushes meespeelt: Jessa a.k.a Jemima Kirke.
Personage Jessa fladdert door het leven als was ze een zigeuneres, maar met een hairgame-elegantie waar menig vrouw jaloers op is.
Want laat ons eerlijk zijn, we zijn jammer genoeg niet allemaal gezegend met zulke perfecte zeemeerminlokken.
Integendeel: Ik ben al blij als mijn krullende manen niet lusteloos plat op mijn hoofd gaan liggen. Want ja hoor, ook ik heb veel bad hair days waar niets, maar dan ook niets nog schijnt te helpen en de wereld een gruwelijk oneerlijke plaats lijkt. Klinkt overdreven, en dat is het ook helemaal!
Maar back to miss Jessa.
Losse golvende lokken, een topbraid waar Heidi in Tirol jaloers op zou zijn, twee Pocahontas-vlechten... Jessa rockt alle looks alsof ze voor haar gemaakt zijn. Sterker nog, alsof ze er doodgewoon mee is uit bed gerold. Zouden haar sexy Britse accent en de coolheid die ermee gepaard gaat er voor iets tussenzitten?
Maar de vraag die brandt op onze tong is natuurlijk: Hoe bereik je in godsnaam zo’n effortless chic look? Goed nieuws, dames: met een paar basistechnieken, nat haar en enkele goed geplaatste schuifspeldjes kan je die nonchalance lekker zelf bekomen. En het beste van al? De looks maken is even moeiteloos als ze eruitzien. Een perfect nonchalant kapsel terwijl je bingewatcht, in de file staat of iets bijdraagt aan de samenleving? Yes, we can, met deze tips.

Golvende lokken zonder krultang
 

Voor

Voor

Na

Na

Alle kapsels die we hier met je delen kosten weinig moeite, maar dit is zonder twijfel het makkelijkste. Start dit kapsel met pas gewassen, nog vochtig haar en verdeel je lokken in twee à drie partijen –afhankelijk van hoeveel haar je hebt.
 

Verstuif een spray die je haar textuur geeft, zoals een salt spray. Op die manier krijgen je lokken textuur zonder ze te hoeven bewerken met een krultang of andere warmtebronnen en beperk je de kans op beschadiging door de hitte. Want gezonde lokken zijn mooie lokken. You’re welcome!
Eventueel kan je nog een luchtige mouse gebruiken om alles langer op zijn plaats te houden.

Tijd voor het leuke werk. Twist elk van de partijen vanaf de kruin naar beneden toe en ga zo je hele hoofd rond.
Bevestig de gedraaide lok telkens met een speldje zodat deze goed vastzit.

Laat je mooie Gwen Stefani-achtige ninetieskapsel drogen aan de lucht terwijl je lekker je teennagels lakt en intussen nog wat werk gedaan krijgt – multitasken for the win. Geen tijd? Gebruik dan een haardroger op de lichtste stand om het drogen te versnellen.
Hebben je lokken de neiging om snel uit te zakken? Laat de knotjes dan zeker drogen tot ze helemaal droog zijn voor een effect dat langer houdt.
Haal ten slotte de speldjes uit je haar en kam met je vingers door je haren, et voilà: golvende lokken in een handomdraai!

 

Easy does it’-opsteekkapsel

voor

voor

Na

Na

Kam je haren om te beginnen goed door. Er bestaan immers makkelijker dingen dan een vlecht maken met klitten en knopen in je haar. Verdeel je haar onderaan de kruin in twee staarten. Krijg je nu flashbacks van het kinderkapsel dat je droeg toen je vijf jaar oud was? Geen nood, je kapsel is nog niet af. Vlecht beide partijen tot het einde en maak vast met een elastiekje. Voor de handige meiden onder ons: je kan perfect visgraatvlechten maken. Trek de vlechten wat losser voor een nonchalante, moeiteloze look. De laatste stap? Speld de vlechten tegen je hoofd vast met schuifspeldjes. Heidi who?

 

Fotografie: Ken Claes
Makeup & hair: Yente Verheyen
Styling: Meriam EK
Model: Laura May en Valerie by Just Jess models

BEACH HAIR? DO CARE!

BEACH HAIR? DO CARE!

Chloor, zon, zee, zand: leuk voor jou, maar heel wat minder lief voor je haar. Want naast een natuurlijke – maar overigens niet zo onschuldige – coupe soleil, houden je lokken er vooral een coup de fatigue aan over. Liever een coup de foudre? Wij sprokkelden rehab-tips voor ons zomerhaar bij sterrenkapper Jochen Vanhoudt van kapsalon Clientology en we suggest you use them!

Pre-vacay

Onder het motto ‘een gewaarschuwde vrouw is er twee waard’ ga je voor je vakantie nog even langs de kapper om je haarpunten zomerklaar te maken (lees: lichtjes te kortwieken). Gebruik in de zon ook altijd haarproducten met SPF en eventueel een chloorfilter om je haar te beschermen.

 

 

Post-vacay

Na je vakantie ga je linea recta terug naar de kapper om je droge punten – ja, die houd je er gegarandeerd aan over! – te laten aanpakken. En wie nog hoopte dat ‘aanpakken’ gewoon ‘verzorgen’ betekende, is eraan voor de moeite. “In het geval van droge of gespleten punten is knippen de enige optie”, vertelt Jochen. Hoe langer je wacht, hoe groter de kans wordt dat je haar verder splitst en hoe meer centimeters je dus uiteindelijk van je lokken zal moeten afknippen. Snel zijn is dus de boodschap! Ook voor je vakantie al eens langsgaan bij de kapper (zie: ‘Pre-vacay’), kan het aantal verloren centimeters beperken.

 

Dieptereiniging is Jochens tweede tip: “Om de laatste restjes chloor uit je haar te halen, is het een goed idee om je haar te wassen met een goede reinigende shampoo. Zo reset je als het ware je haar.” Daarna is je haar dan wel helemaal schoon, maar verzorgen doet zo’n reinigende shampoo niet, waardoor je lokken uitgedroogd achterblijven. Afsluiten met een hydraterend masker is dan ook een must.

 

Heb je blond haar en ben je van vakantie teruggekomen met een groene schijn op je lokken? Over de huis-, tuin- en keukenoplossingen zoals ketchup in je haar smeren, is Jochen kort: “Verspil er je tijd – en ketchup – niet aan, ik heb nog nooit iemand ontmoet wiens groene schijn verdween na zo’n ketchupbehandeling.” Wat wel helpt, is je groenige coupe aan de ervaren handen van je kapper overlaten. Hij of zij verhelpt het probleem op een professionele manier en op maat van jouw haar.

 

Niet alleen blond haar heeft last van de zon, ook brunettes kunnen na een vakantie naar de zon last hebben van een doffe en vale kleur. Een kleurshampoo in je eigen tint is daarvoor de oplossing: je kleur krijgt een opfrisbeurt en het gebrek aan glans is meteen opgelost.

 

Post-summer

Klaar om de zomer nu al op te geven zijn we nog niet, maar onze lokken zijn nu alvast in prima shape voor de herfst.

 

Insert hair flip here & GO!

Met dank aan Jochen Vanhoudt van Clientology voor de tips.
www.clientology.be

Kleur behouden na de zomer doe je zo!

Het eind van de zomer is in zicht, maar niet getreurd: Wij hebben enkele tips om zonder zomerkater de koelere dagen te overleven, as the sun goddess you are.

Met het verdwijnen van de zon verdwijnt ook vaak je kleurtje. Hoe dat komt? Die mooie zongebruinde teint krijg je door de melanine in je huid, een pigment dat je huid beschermt tegen de zon en geactiveerd wordt door uv-straling. Geen zon = geen defensieve reactie van je huid, en dus ook geen perfecte beach tan het hele jaar door.
Maar geen nood: Met onze tips behoud je je mooie bruine kleurtje veel beter en kan je nog lekker lang van de zomer nagenieten.

Je kleur behouden na de zomer doe je zo.

 

Zelfbruiners

Vroeger was zelfbruiner zowat synoniem aan doodsangsten en doembeelden van knaloranje Oempa-Loempa’s. Gelukkig liggen die tijden ver achter ons: Zelfs goedkopere merken hebben tegenwoordig natuurlijk ogende zelfbruiners.
Gewoon goed opletten dat je een zelfbruiner (lotion, mousse of mist) kiest met een tint en ondertoon die bij je huidskleur en -type passen.
Toch niet helemaal gerustgesteld? Probeer dan eens een zelfbruiner die je kunt afwassen, bijvoorbeeld van Sally Hansen of Fake Bake. Een makkelijke manier om te testen of zelfbruiner iets voor jou is, en no commitment required: wanneer je je kleurtje beu bent of niet helemaal tevreden bent met het resultaat, was je het er doodleuk af. Breng steeds aan volgens de instructies op de verpakking en vergeet niet om vooraf op een onopvallend stukje huid te testen of je niet allergisch bent.


Een kleurtje krijgen is dus geen probleem, maar hoe kan je die gebronsde teint langdurig dragen? Easy-peasy.
Bouw je kleur geleidelijk aan op en spring niet al te kwistig om met het product. Te veel product kan voor vlekken zorgen, en ook je portemonnee gaat al snel mopperen als je weer eens een nieuwe fles moet halen.

Over vlekken gesproken, bouw de kleur nooit te veel op rond huidplooien (knieholten, elleboogplooien etc). De warmte en wrijving op deze plekken doen de kleur ophopen, wat je kleurtje er snel erg fake doet uitzien.

Is dit alles toch een beetje te DIY voor jou? Get a spray tan, girl. Ook deze hebben een lange weg afgelegd en geven tegenwoordig een perfect naturel resultaat. Bij de meeste spray tans is de vermisting erg fijn en kan je werken in lagen die passen bij je natuurlijke teint.
 

 

Scrubben

Staat er nog een zonnevakantie op de planning? Exfolieer je huid dan regelmatig met een bodyscrub of scrubhandschoen en zorg ervoor dat je huid tussen het zonnebaden door mooi gehydrateerd blijft. Wanneer je dode huidcellen verwijdert, kan de bruine kleur beter doordringen. Resultaat: een mooi egaal kleurtje dat langer blijft. Wel altijd een goede zonnecrème gebruiken, want exfoliëren kan je huid ook gevoeliger maken voor de zon.
De zomerzon mag dan wel verdwijnen, je huid wordt nog steeds aan uv-straling blootgesteld. Je bent dus niet per se veilig voor de schadelijke invloed van de zon of andere externe factoren. Bescherm je huid met andere woorden altijd, het hele jaar door, met zonnecrème en/ of make-up en skincare met zonnefactor.

 

Hydratatie

Hydratatie is het absolute codewoord als het gaat om je bruine kleurtje behouden, zowel vanbinnen als vanbuiten. Veel water drinken stimuleert de doorbloeding en zorgt ervoor dat de huid minder snel uitgedroogd geraakt. Ook hydratatie van buitenaf is belangrijk: smeer je regelmatig in met een vette bodylotion.
Let wel, overdaad schaadt: lange, warme douches en baden tasten de hydrolipidenlaag van de huid aan, waardoor ze minder goed vocht vasthoudt en je sneller last krijgt van een droge huid. Neem dus eerder korte douches, en smeer je daarna in met een goede bodylotion.
 

 

 

 

Tijdelijk

Heb je genoeg van je kleurtje? Ga je liever voor een seasonal look? No prob! Het enige wat je hoeft te doen is goed exfolïeren en hydrateren, net als anders. Laat de zelfbruiner links liggen na je verwensessie en je kleurtje zal in no time vervagen.

Durf je de stap naar zelfbruiner toch niet goed te wagen? Probeer dan eens een tinted bodylotion, zoals je o.a. bij Dove vindt. Echt veel donkerder maken ze je huidskleur niet, maar ze geven de huid een mooie zongebruinde glow, als een bronzer voor je body. Deze smeerbare glow ziet er niet fake uit en is makkelijk buildable voor een subtiel, natuurlijk resultaat.


 

 

Heb jij deze zomer nog niet veel zon gezien, maar heb je nog een heerlijk zonnige reis gepland? Houd deze tips dan zeker in het achterhoofd voor je gaat zonnebaden.

*Kies een zonnebescherming (beschermingsfactor en ingrediënten) die past bij je huidtype en houd rekening met de omstandigheden waaraan je je sexy skin blootstelt. Zo heeft je gelaat andere behoeften dan de huid op je lichaam. Ga dus op zoek naar een aangepaste zonnecrème voor je gezicht – liefst eentje die je perfect onder make-up kan dragen, mocht je van plan zijn je ook op te maken.


* Ga er niet van uit dat je geen zonnecrème nodig hebt: Hoe meer melanine er natuurlijk aanwezig is in je huid, hoe beter je huid bestand is tegen de zon. Toch moet je ook meen donkere huid beschermen en altijd minstens factor 15 smeren. Donkere huidjes verbranden misschien minder snel (lucky you!), maar bescherming is absoluut nodig, welke huidskleur je ook hebt. Als je een lichte huid hebt of langer in het zonnetje wil vertoeven, smeer dan zeker een crème met een hogere zonnefactor.

 

* Zonnecrème hoeft niet kleverig te zijn: Kies in plaats van een crème voor een handige spray voor je lichaam en een fond de teint of dagcrème met zonnebescherming voor je snoetje. Veel handiger in gebruik en je zult geen last hebben van dat typisch plakkerige zonnecrèmegevoel.

 

*Vergeet die luscious locks niet: Ook je haar krijgt het zwaar te verduren in de zomerhitte. Vergeet dus niet om je haren na een zonnige zomer – of gelijk wanneer je daar zin in hebt – extra goed te voeden en te verzorgen. Hydraterende crèmes en conditioners zijn uitstekende opties. Ga kroes te lijf met een anti-frizzcrème of met een natuurlijke haarolie als je het graag natuurlijk houdt. Probeer ook eens je wasbeurt te eindigen met koud water, je zal versteld staan van de glans die je daardoor aan je lokken geeft. Laat je haar er helemaal als nieuw uitzien en laat je verwennen door je kapper. Nieuwe coupe, nieuwe kleur, nieuwe jij: Laat die nazomer maar komen?

Ben jij eerder low maintenance en heb je geen zin in alles wat wij zonet hebben opgesomd? Style je haar met een sjaal & be a trendsetter queen!

Special thanks to: 

photography: Ken Claes  

styling: Meriam EK

make up: Yenthe verheyen en Roxane Pots

models: Yinka Gboyega - Laura May - Sarah Gahiga - Valerie. Jess models  

Happy aan de buiten en binnenkant? Wij tippen onze favoriete BIOproducten van dit moment.

Nu velen onder ons verlekkerd zijn aan quinoa en verpakkingsloos winkelen populairder wordt, is het niet meer dan logisch dat je beautykast ook een verfrissing kan gebruiken.
Of je nu op zoek bent naar natuurlijke skincare of parabeenvrije makeup, er zijn tal van opties die niet alleen beter zijn voor de wereld maar ook voor je huid.
Crystal Die lijst haar favoriete biologische/natuurlijke merken op van dit moment.

 

THE SWITCH

Green beauty is big business. Consumenten worden veel kritischer en veel merken voelen dit haarfijn aan: maar liefst 13% van de internationale beautymarkt wordt ingenomen door natuurcosmeticamerken.
Dus worden er naar hartelust bloemetjes, olieën, besjes en consoorten aan cosmetica toegevoegd.
Maar kan onze shampoo vol additieven dan zoveel kwaad en zouden we wel beter switchen naar een all natural soap?

Jullie hoeven alvast niet elk product in de vuilbak te gooien want hier is een kleine geruststelling: je zal waarschijnlijk niet sterven van non-natural producten.
However, we zijn wel fan van labels beter bekijken en vooral weten wat je op je gezicht, haar en lichaam smeert.
Als je weet dat de term natuurlijk of biologisch niet wettelijk beschermd is kan je meteen ook de rekensom maken: elk merk kan bij het toevoegen van slechts 1 natuurlijk ingredient het label "natuurlijk" gebruiken. 
Waar moet je dus met andere woorden op letten?
 

BIOCOSMETICA & NATUURCOSMETICA: is er een verschil

Het aspect ‘bio’ in cosmetica betekent dat de landbouwingrediënten van gecertificeerde biologische teelt komen. Denk aan kruiden, planten, bessen, citroen en ander fruit. Voor handdoeken, wattenstaafjes of tampons, betekent het dat (een deel van de) grondstoffen zoals katoen biologisch geteeld zijn. Vermeldt de verpakking de term ‘bio’ maar geen label, dan heb je bij cosmetica helaas geen garantie over hoeveel bio-ingrediënten er in zitten. Er is namelijk, anders dan bij biovoeding, geen specifieke wetgeving die stelt vanaf welk aandeel bio-ingrediënten het woord 'bio' mag vermeld worden. Deze garantie krijg je enkel met overkoepelende controlelabels zoals Cosmo en Natrue, waarbij "organic" staat. Let dus op onderstaande labels wanneer je een product wil aankopen.

Maar wat is nu het verschil tussen bio en natural?
Get ready for some technical things:

- De vereisten voor het eerste niveau (natuurlijke cosmetica) zijn al erg strikt: natuurlijke ingrediënten met een minimum aan natuur-identieke stoffen

- Om het tweede niveau (natuurlijke cosmetica met biologische ingrediënten) te kunnen toekennen aan een product moeten alle vereisten van het eerste niveau zijn voldaan. Bijkomende vereisten: minstens 70% van de ingrediënten moet komen uit gecontroleerde biologische landbouw of gecertificeerde wildpluk. 

- Om het derde niveau (biologische cosmetica) te kunnen toekennen aan een product moeten alle vereisten van het tweede niveau zijn voldaan. Bijkomende vereisten: minstens 95% van de ingrediënten moet komen uit gecontroleerde biologische landbouw of gecertificeerde wildpluk.

Uiteraard zijn alle producten die het nature label dragen vrij van: synthetische kleur- en smaakstoffen, synthetische parfum, petroleum of afgeleiden hiervan, siliconen of afgeleiden hiervan, genetisch gemanipuleerde of andere schadelijke ingrediënten.

MIJN VERHAAL

Mijn verhaal begon een jaar geleden toen ik de dagelijkse acne en eczeem breakouts helemaal moe begon te worden.
That's right, dagelijks. 
Ik mag wel stellen dat ik intussen de puberteit voorbij ben, maar daar schenen mijn hormonen niet helemaal akkooord mee te zijn. Bastards.
Heel sexy allemaal, I know, but the word needs to get out!
Na het zoveelste product getest te hebben en speach dermatoloog nummer 10 aanhoord te hebben (zouden ze allemaal een voorgekauwde acne-speach klaarhebben voor als het zover is?) besloot ik zelf op zoek te gaan.
Na veel research (soms is google en ziektes/kwaaltjes opzoeken WEL een goed idee), besloot ik voor een diepere aanpak te gaan.
As in: behandelen vanuit mijn binnenkant i.p.v. enkel de buitenkant aanpakken.
Perfecte timing want healthy living was net helemaal on trend: ik kon geen winkel voorbijstappen of ik had 10 pakjes quinoa, een karrenvracht aan groenten en fruit en alle soorten plantaardige melk in mijn karretje gepropt.
Uiteraard was ik sceptisch, maar ik kan je vertellen: als je na 10 jaar nog geen oplossing hebt gevonden voor je probleem (waar blijft die gladde huid?!) ben je bereid om alles te proberen.
If it worked? EN OF het heeft gewerkt!
Sinds ik zowel mijn voedingspatroon als mijn beautypatroon volledig heb omgeslagen heb ik mijn huidproblemen ook onder controle.
Om een lang verhaal kort te maken: ik ben me heel bewust van wat ik op mijn gezicht smeer en vooral wat de ingrediënten zijn.
Dus aanschouw: een recente natural beautylover. Althans deels, want het is moeilijk om een beauty-editor te zijn zonder ook alles geprobeerd te hebben natuurlijk.
 

Ik lijst jullie mijn favoriete natural merken op die ik dagelijks of maandelijks gebruik.

1.

CIME

Een op en top Belgisch bedrijf opgericht door 2 straffe madammen met een passie voor beauty en natuurlijke ingrediënten.
Ze organiseren regelmatig workshops om het publiek kennis te laten maken met hun groene universum.

Mijn favorieten?
De Magnificent Mandarine BODYSCRUB en de green tea therapy BODYLOTION.

http://www.cime-skincare.com/ - verkooppunten zijn terug te vinden op de website
Op de blog van CIME kan je trouwens een interview vinden met Crystal over haar badkamergebruiken. Klik hier.


2.

cry_18.jpg

Jane Iredale

Als eerste in de cosmeticabranche kwam dit merk met een volledig minerale makeuplijn op de markt.
Mine-watte?
Gewone makeup bevat veel vulmiddelen zoals talk die de huid nogal snel kunnen verstoppen.
Minerale makeup staat bekend als de "skincare en makeup in 1" omdat het de huid beschermt en kalmeert. 

www.janeiredale.com - verkooppunten kan je terugvinden op de website


3.

cry_2.jpg

BIO-BEAUTÉ by NUXE

Beautyredactrices wereldwijd zweren bij deze Bio Beauté-lijn en met reden.
Het merk met biocertificaat combineert aangename texturen met vernieuwende verzorgingsproducten.
Mijn favoriet deze zomer?
Het ontgiftend vitaminemasker met leuke formules (gel bij het aanbrengen, olie bij de massage, melk bij het afspoelen) die de huid onmiddellijk doet stralen.

https://be.nuxe.com/nl/ - verkooppunten zijn terug te vinden op de website


4.

SELF

Dit hippe merk van founder Isabelle Ulenaers is onstaan uit de zorg voor haar dochter (die kampte met huidproblemen) en zorgde voor het oprichten van haar eigen merk: SELF.
Dit merk is zowel 100% Belgisch als natuurlijk en zit bovendien vol krachtige en voedende ingrediënten. Bonus: de mooie verpakkingen zijn ook volledig recycleerbaar.
Waarom ik zo fan ben van het merk?
Naast de kwaliteitsvolle producten sta ik ook volledig achter het concept van Isabelle: jezelf goed verzorgen en bewust zijn van wat je eet en gebruikt is belangerijk voor je inner SELF.

https://www.naturalself.eu - verkooppunten zijn terug te vinden op de website


5.

KURE BAZAAR

"Detox in colour" is hoe dit nagellakmerk zichzelf omschrijft.
Dit merk combineert een ecologische en 85% natuurlijke formule met fashionable kleuren en een goede kwaliteit.
Wat wil een mens nog meer?

o.a. Te verkrijgen bij Freshlab.be - www.kurebazaar.com

More?

All pictures from Crystal are taken by Valeriya Maltsava

BLORANGE is de nieuwste haartrend op instagram

Hoewel 2017 nog maar net begonnen is vliegen de nieuwste trends ons al om de oren.
De pastelkleurtjes waren alomtegenwoordig vorig jaar en hoewel ronddartelen als een regenboog nog steeds aantrekkelijk lijkt, deze haarkleur overtreft ze allemaal! ENTER: BLORANGE!

De nieuwe haarkleur - die eruitziet als een tropische zonsondergang - is de perfecte mix tussen blond, rosé goud en oranje die vooral goed matcht met heel lichte EN gouden huidjes <3
Who says blonds have more fun??

prinses.jpg

#blorange #photoshoot #dancewiththedevil Credit: : Daniel Le Jackson Model: An Tran

Een foto die is geplaatst door Daniel Le Jackson (@dannyanhle) op

Blorange

Een foto die is geplaatst door Georgia May Jagger (@georgiamayjagger) op

Makin' pancakes, makin' bacon pancakes! 🍁

Een foto die is geplaatst door M A N D A W I L D E (@mandawilde) op

Tendencia 2017 #bloodorange #blorange #pinkhair #redhair #blorangehair

Een foto die is geplaatst door Nick Russel (@naomerussel) op

Fan van deze pastelkleurtjes? Hou ons dan in de gaten want volgende maand leggen we jullie uit hoe je zelf in 1, 2, 3 deze haarkleur bekomt in een handige tutoria!