Citytripper, backpacker of strandplakker: dit neem je mee op je laatste zomerreis!

Een poll op onze Instagram-story’s (vergeet ons niet te volgen via @girlcrushmagazine) wees uit dat velen van jullie de komende tijd nog op vakantie vertrekken. Hoezo de zomervakantie is bijna gedaan?
Op reis mogen je favo beautyproducten uiteraard niet ontbreken. Maar welke items je precies meeneemt, hangt natuurlijk erg af van de soort vakantie die je maakt. Welke crème neem je mee bij koude temperaturen en welke foundation overleeft extreme hitte en tropische luchtvochtigheid?
Onze eigenste Crystal Die vertelt je graag wat je het best inpakt om je vakantie picture perfect in te zetten. Of je nu gaat citytrippen in Berlijn, aan het strand gaat liggen in Ibiza of gaat backpacken door Nieuw-Zeeland.

Doorheen een grote reeks aan trials & errors heb ik de beauty essentials gevonden die de moeilijke taak hebben op hun plaats te blijven – of hun job simpelweg goed te doen – doorheen zweet, vermoeiheid, regen, en soms ook slaap.
Onderstaand vind je mijn favoriete producten terug die je doorheen deze beproevingen zullen loodsen.

 

                                              Citytripper

                                                                    (Barcelona, Parijs, Stockholm, Rome, Amsterdam...)

photo-1517736996303-4eec4a66bb17 copy.jpg

Als rasechte citytripper schuw je een beetje beweging zeker niet. Je bezoekt op relatief korte tijd zoveel mogelijk hippe koffiebars en Instagram-worthy lunchplekjes, maar je snuift ook graag een beetje cultuur op in het lokale museum en – eerlijk is eerlijk – in de lokale boetieks en winkelstraten. Leuke straatjes en hoekjes ontsnappen niet aan je alziende oog. Dat je story highlights een lijstje met de naam ‘HOTSPOTS’ bevatten, hoeft dan ook niet te verbazen.

Crystals tips:Waarom je niet helemaal laten onderdompelen in de sfeer van de stad en gaan voor de lokale beautylook?
Experimenteer met looks die je normaal niet zou proberen, maar je misschien wel heel mooi staan!
Ga je richting Barcelona? Kies dan voor een mooie sun-kissed look met veel bronzer, highlighter en bruintinten om te flaneren op de Ramblas.

 

 
 

                                             

 

                                            Strandplakker

                                                                             (Ibiza, Korfu, Côte d'Azur, Blankenberge...)

Sea_Beach_Background copy.jpg

Voor jou is het geen echte vakantie tenzij je met een cocktail in de hand op het strand kan liggen. Van luidruchtige families die al ’s morgens vroeg een strandstoel willen claimen trek jij je niets aan. Je e-reader staat vol zonovergoten romans voor aan het zwembad of op het strand, en je kijkt elke ochtend al uit naar het uitgebreide hotelbuffet ’s avonds. Het liefst loop jij heel de dag in je zorgvuldig uitgekozen bikinisetjes rond (met bijhorende ‘beach hair’-look) en draag je zo weinig mogelijk make-up. De mensen moeten je mooie zomersproetjes toch goed kunnen spotten?

 

Crystals tips:

 
 

 

 

                                              Backpacker

                (China, Costa Rica, Mexico, Nieuw-Zeeland...)

nieuw-zeeland-bergen-water copy.jpg

Geen land is jou te ver en het liefst wil je op je XL scratch map zoveel mogelijk landen afkrabben.
Luxe is voor jou geen vereiste: je dompelt je het liefst onder in de lokale cultuur en levenswijze om zoveel mogelijk ervaringen op te doen en er misschien een of andere levenswijsheid op na te houden.
Daarom sla je met plezier een babbeltje met iedereen die het maar wil, het liefst nog met locals die hun favoriete plekjes met je delen. Bij elk natuurwonder dat je op je pad tegenkomt, haal je je camera spontaan boven, zodat je jouw reiservaringen kunt delen met je familie en vrienden. Jezelf leren kennen is één van de belangrijkste doelen op je reizen, en je hoopt na deze reis een duidelijker beeld te hebben van je doel in het leven.

 

Crystals tips:

Voor een ton aan make-up en haarproducten is er in je rugzak geen plaats, dus ga enkel voor de absolute basics. Prepareer een make-uptasje met zoveel mogelijk multifunctionele producten.

 
 

Summer beauty: "Dit zou weleens mijn permanente beauty bag kunnen worden”

Nu de zomer al meer dan halfweg is, ben ik al helemaal gewend aan mijn simpele summer beauty bag, en eigenlijk is de kans groot dat daar geen verandering meer in komt.

Blame it on the age (of gewoon laziness), maar ik vind het hoe langer hoe belangrijker dat een product niet te veel gedoe met zich meebrengt. Hoe makkelijker in gebruik, hoe groter de kans dat ik het echt een kans geef. Want met enkele jaren als make-up artist en beautyexpert op de teller heb ik al heel wat de revue zien passeren en ben ik niet snel meer verrast. Spoiled, quoi.

 

 

Maar als het dan toch gebeurt, ga ik ervoor: al mijn aandacht en tijd worden besteed aan dat ene, magische product waar ik minstens wel enkele maanden zoet mee ben. Al de rest verdwijnt dan even in de donkerste krochten van mijn beautykast. Lekker simpel. Zonnecrème, bronzer en highlighter? Geef mij maar één handige zonnespray die meteen ook wat extra glow geeft. Drie tinten oogschaduw voor één ooglook? More like één tint op m’n hele ooglid!

Tijdens de zomermaanden bereikt mijn zogenaamde beautyluiheid steevast een echte piek. Want wie heeft dan in godsnaam zin in een dikke laag foundation en ingewikkelde oogmake-uplook waar menig YouTuber jaloers op zou zijn? That’s right, niemand. Dus krijgt mijn beauty bag een soort zomermake-over. Laat mij je loodsen door mijn summer beauty routine.

’s Morgens heb ik even nodig voor ik druk aan het smeren ga. Wanneer ik pas wakker ben, hou ik niet zo van het gevoel van een soort laag die op m’n huid ligt. Gelukkig trekt dat wel weg na drie theetjes en een kom havermout.

Tijdens de zomermaanden houd ik mijn skincare niettemin redelijk basic, aangezien mijn huid minder nodig lijkt te hebben. Momenteel is het ook redelijk makkelijk om er een gezonde levensstandaard op na te houden – denk: gezonde voeding, veel sport, weinig Netflix – wat resulteert in een mooie, redelijk egale huid. Ik gebruik dus niet meer dan mijn dagelijkse facewash (Caudalie of Zo Skin) en een lichte dagcrème of gezichtsolie voor hydratatie (serum Kruidvat, dagcrème La Mer).
Eén à twee keer per week ga ik voor een extra maskertje (Kiehl’s calendulamasker), als het wat meer mag zijn – lees: als ik een nachtje al werkend aan mijn laptop heb doorgewerkt. Do not try this at home.

IMG_0704.jpg
IMG_0825.jpg

Handige texturen = makkelijke producten

Qua skin make-up ga ik voor een handige primer en BB-crème van jane iredale – dekt goed waar nodig, maar voelt door z’n lichte textuur absoluut niet aan als een stijf masker. Erg leuk als je graag een minimum aan dekking wil om eventuele oneffenheden te camoufleren zonder dat het zichtbaar is. “Mijn huid? Ja, die ziet er altijd zo egaal uit, hoor” is een zin die de laatste tijd veel vaker uit mijn mond komt.

Verder gebruik ik ook standaard een crèmeblush en een highlighter. Ik kan eerlijk gezegd niet meer leven zonder de liquid highlighters van Yves Saint Laurent. Als er ooit een award komt voor het product dat je er instant fris uit doet zien, dan heeft deze die dubbel en dik verdiend.
De perfecte combo tussen een subtiele glow en een langhoudende formule.

 

Ga ik naar een event of afspraak, dan mag het wat meer zijn, maar ik houd het wel nog steeds bij lichte texturen. De foam eyeshadows van Chanel breng ik aan over het hele ooglid, dus geen gedoe met het meticuleus aanbrengen en blenden van oogschaduwtinten. Meer tijd om met een cocktail in de hand op een terrasje te zitten. Je kan voor een felle of subtiele kleur gaan, maar de mono-oogkleur is very now.
Ik zie me niet meteen terugkeren naar poedertexturen. Tot er natuurlijk een nieuwe beautylaunch voorbijkomt waar ik het warm van krijg. We praten dus nog eens binnen enkele maanden.

BODY

IMG_0717.jpg

De main focus qua lichaamsverzorging gaat voor mij naar zonnecrème en alles wat me nog maar een beetje doet glowen en glinsteren. Op een gesofisticeerde manier welteverstaan.

Ik hou wel van zonnecrème met een extraatjede Dior-zonnecrème geeft naast bescherming ook een mooie bronze glow en de zonnecrème van Kruidvat bevat glitters. Geen overdreven ik-ben-net-een-avondje-gaan-stappen-in-de-clubglitters, maar een mooie, subtiele variant. Very Beyoncé.
De toon is wel duidelijk: niet te veel gedoe, vooral veel vloeibare texturen en alles wat mijn huid doet glowen tijdens die zonsondergang.

Is deze beautybag ook vol te houden naar de komende herfst en wintermaanden toe?
Ik ga mijn best doen deze vol te houden want ik ben helemaal verknocht aan deze summer routine. Dat het nog maar even zomer blijft…
 

Fotografie: Marieke Penne & Emma Peijnenburg

MAC x Aaliyah: ‘One In A Million’-make-upcollectie eert Princess of R&B

eab2598c8862caaf1155bafcbf93cd6d016b55d82a9f5c774dfb07c670558b83.jpg

In 2001 was ik nog maar vijf jaar oud. Als jongste van drie meisjes had ik maar weinig in de pap te brokken als het aankwam op de heerschappij van de afstandsbediening. Mijn 15-jarige zus koos keer op keer voor MTV. Zo erg vond ik dat niet, want met mijn heupen shaken op nineties-r&b deed ik als de beste. Samen gingen we los op Aaliyahs muziek en koppelden zelfs een playbackshow aan onze danspartij. Aan dat feestje kwam abruupt een einde toen mijn zus stilletjes een titel op Teletekst mompelde. Ons 22-jarige r&b-idool was om het leven gekomen toen haar te zwaar geladen vliegtuig crashte. Volledig overdonderd en bevangen door het nieuws staakten we ons dansfeest.

Aaliyahs bitterzoete muziek en unieke ‘tomboy x strawberry sweet’-look betoverden mij en vele anderen. Het was dan ook niet minder dan logisch dat ‘the Princess of R&B’ haar eigen make-upcollectie kreeg. Dat MAC – mijn favo make-upbrand - die taak op zich nam, maakte het plaatje alleen maar completer. Na jaren werden haar iconische looks – zo ken je waarschijnlijk wel nog de ‘blue eyes’-look in de clip van ‘Try Again’ - nieuw leven ingeblazen door de ‘MAC x Aaliyah'-collectie.

 

Aaliyahs zachte zangkleur en sensuele look waren de twee ingrediënten die van haar een eeuwige godin maakten in de muziekwereld. Zusterlief kopieerde maar al te graag haar signature tomboy-look: baggy jeans, Tommy Hilfiger-ondergoed (zoals #mycalvins vandaag nog steeds worden gedragen) en een sporty bra of bikinito. Die ‘Aaliyah-look’ was zo moeiteloos en oogde zo naturel dat het van haar ‘the real deal’ maakte. Mijn zus zag er ondanks al de moeite die ze deed toch net iets minder flawless uit.

5d0c157873f23dee3d861387c9f33c1f829d25e8b42787aa3a462d6fa7c8d21e.jpg

Bijna 17 jaar na haar dood klinkt Aaliyahs muziek nog steeds even herkenbaar en sensueel als toen. Als de dj haar muziek draait, kan ik je verzekeren dat het vijfjarige dansgrage meisje in me naar boven komt – ik ben nog altijd gek op haar. Bovendien ben ik ervan overtuigd dat de boodschappen die ze bracht en nog zou gebracht hebben zo sterk waren dat ze van haar een pre-Beyoncé zouden gemaakt hebben. Die onsterfelijkheid is exact wat haar fans - inclusief ikzelf - ook wilden terugzien in een make-upcollectie.

MAC kwam wat dat betreft met een geschenk uit de hemel: een collectie volledig gewijd aan Aaliyah en haar beautylooks. Op de IGTV van MAC wordt de collectie voorgesteld door een groep van haar fans, met een glansrol voor Missy Elliot en Timbaland. Sidenote: Aaliyah was zelf ook fan van MAC Cosmetics. Haar favoriete MAC-producten waren de Chelsea Lipstick, Cherish Lipstick, Chestnut Lipliner, Espresso Eyeshadow en Biscuit Eyeshadow.

Hoewel Aaliyah bekendstond om haar smokey eyes, vlekkeloze huid en nude, glossy lippen weet MAC ons te verrassen. Zo is er een bronzer die perfect is voor alle huidtypes en een classy rode lipstick met een gloss. Verder zijn er nog een aantal lipsticks in verschillende bruintintensooooo nineties! - en een oogmake-uppalet als echte must have. MAC’s traditionele matzwarte verpakking maakt plaats voor een glanzend bordeaux voorzien van Aaliyahs handtekening, voor die extra ‘Princess of R&B’-vibe.

Het staat buiten kijf dat Aaliyah nog lang niet uitgezongen was. Toch leeft ze verder in haar eigen muziek, onvergetelijke looks en de herinnering van haar fans. De collectie die MAC brengt, is een mooie voortzetting van haar onsterfelijkheid. Rest in peace, Baby Girl!

De limited edition-collectie kan je hier online kopen en in een selectie MAC-boetieks.

 

Deze beauty-apps wil je nu downloaden

We hadden ons er al bij neergelegd dat we 10 kilometer moeten rijden voor die perfecte blow-out, die make-uplook die ons als twee druppels water op Beyoncé doet lijken, die heerlijk ontspannende massage of die antiacnebehandeling bij onze favoriete dermatologe.

Gelukkig hebben de slimme techneuten van de wereld de skills van die beauty wizards eindelijk omgezet in iets wat we écht nodig hebben. Ladies & gents: it's time to open those beauty apps!

Check de 9 beautyapps die je maar beter meteen kunt downloaden.

thumbnail.jpg
 

                                                    Indulge

 
gratis - verkrijgbaar in de app store en adroid

gratis - verkrijgbaar in de app store en adroid

 

Ooit al de perfecte manicurekleur gevonden bij je nagelsalon of bij jou thuis, om je dan de volgende dag voor je kop te slaan omdat je helemaal vergeten bent hoe die heette?
No more, want met deze app kun je met een simpele scan van de barcode alle details te weten komen en op je smartphone opslaan. Je kunt ook je manicure posten om zo bij te houden welke kleuren op je favorietenlijstje staan.

                             Think Dirty

 
gratis - verkrijgbaar in de app store en adroid

gratis - verkrijgbaar in de app store en adroid

 

Tenzij je een professor in de chemie bent, kan de ingrediëntenlijst van onze beautyproducten soms wel Chinees lijken. Met deze app hoef je maar de barcode van een product te scannen om te weten te komen of het giftige ingrediënten bevat.
Goed om gedetailleerde beoordelingen te checken voor je iets koopt, zowel op het vlak van gezondheid als op milieuvlak. Slimmer shoppen en betere, bewustere keuzes maken in no time dus.

                                              Plum Perfect

 
gratis - verkrijgbaar in de app store en adroid

gratis - verkrijgbaar in de app store en adroid

 

Met deze app is het mogelijk de perfecte kleurtinten voor jouw gezicht te vinden. Er wordt een scan gemaakt van je ogen, je haar, je huidskleur en de vorm van je gezicht, waarna de app automatisch de juiste kleuren voor je uitzoekt, mét bijhorende producttips.
Hiermee weet je precies waar je naar op zoek moet in de winkel. In één woord: superhandig!

                                                Perfect 365

 
gratis - verkrijgbaar in de app store en adroid

gratis - verkrijgbaar in de app store en adroid

 

Een virtuele make-over wanneer je je selfie invoert. En dat zonder ook maar één stap uit de deur te zetten! Je vindt er geavanceerde make-uplooks en kunt verschillende kapsels uittesten voor je naar de kapper rent. Ook handig om die rode ogen te verdoezelen wanneer je al geweest bent en je kappersbezoek een disaster was.

                                              Glamsquad

 
 

Glamsquad is een app die je beautydiensten aan huis levert! Voor je dolenthousiast wordt: deze is momenteel jammer genoeg enkel verkrijgbaar in de V.S. (de behandelingen althans), maar we zetten deze er toch even bij voor het geval je deze zomer gaat citytrippen in the Good Old U.S. of A. Bagels en een massage voor twee: yes, please!

                                               Sleep better

 
gratis - verkrijgbaar in de app store en adroid

gratis - verkrijgbaar in de app store en adroid

 

Wat zouden we zijn zonder schoonheidsslaap? Sleep Better helpt je niet alleen je slaappatroon te ontleden, maar toont je ook hoe je dagelijkse activiteiten je slaappatroon beïnvloeden.
Kun je de slaap maar moeilijk vatten? Dan is Harmony echt iets voor jou. Deze app helpt je rustig te worden door middel van ‘hypnosemeditaties’. Een stem praat jou in slaap, en er zijn drie verschillende sessies. Zeker het proberen waard!

                                               Plant Nanny

 
Gratis - Verkrijgbaar bij de App store & Android

Gratis - Verkrijgbaar bij de App store & Android

 

Eén van de ultieme geheimen van een prachtige, egale huid is veel water drinken. En laten we dat nu net heel erg vaak vergeten!

Deze waterapp is extra cute: je kiest een plantje uit dat je bij elk glas dat je drinkt ook water geeft. Vergeet je te drinken, dan gaat ook je schattige plantje langzaam dood. Voor wie heimwee heeft naar het tamagotchi-tijdperk.

                                                    Facetune

 
Gratis - Verkrijgbaar bij de App store & Android

Gratis - Verkrijgbaar bij de App store & Android

 

Dé app onder de ‘perfecte selfie’-apps is Facetune. Puistjes verwijderen, wallen bedekken, je vale tint oplichten en zelfs je gezicht smaller maken: er is niets wat deze wonderapp niet kan.
Warning: gebruiken op eigen risico, deze app is razend verslavend!

                                                Treatwell

 
Gratis - Verkrijgbaar bij de App store & Android

Gratis - Verkrijgbaar bij de App store & Android

 

Deze allround beautyservice biedt behandelingen aan uit heel het land. Zie het als een soort catalogus waar je zoekt naar een specifieke behandeling: Treatwell geeft je steevast perfecte suggesties. Je boekt in geen tijd een afspraak bij de kapper, het nagelsalon, de spa, het waxsalon etc. De ideale tool voor busy ladies!

Reinigingsgeheimen: doublecleansen voor een vlekkeloze huid

Opstaan en er meteen uitzien als een topmodel is maar weinigen van ons gegeven. Ikzelf heb jarenlang zowel externe als interne factoren uitgetest: voeding, de perfecte skincareroutine, voldoende water drinken... Vandaag kan ik eindelijk met trots zeggen: ik voel me ook mooi zonder make-up. Dit is waarom!

Vlekkeloze huid

4.jpg

Een trend die voor altijd in de top 5 van beautytrends zal staan, is een ‘flawless skin’ of vlekkeloze huid. Niets zo mooi als een glanzende huid om die ‘no make-up’-make-uplook mee te versterken. Maar niet iedereen heeft van nature een perfecte huid.

Nog te vaak gebruiken jonge vrouwen make-up als een soort masker om het eigen gelaat achter te verstoppen. Want ze hebben last van puistjes, vlekjes... Met contouring en highlighting kunnen we bepaalde gezichtskenmerken zelfs optisch volledig gaan vervormen! I’m all about experimenting with make-up, dat weten jullie al, maar hoe ouder ik word, hoe meer mijn huid op de eerste plaats komt. Geen goeie make-uplook zonder flawless skin als basis.

 

Double cleansing

Ik zweer bij een meticuleuze skincareroutine waarbij ik ’s avonds mijn gezicht niet één, maar twee keer reinig met reinigers van Caudalie, een Frans ‘no nonsense’-merk dat natuurlijke ingredïenten hoog in het vaandel draagt, maar enige glamour niet schuwt. Een merk naar mijn hart dus.

rrrrr.jpg

 

 

Ik hoor je al luidop denken: ik ben al bijna te lui voor één keer, hoe en waarom zou ik dan in godsnaam twee keer reinigen? I hear you, meer nog: lange tijd was ik een van jullie. De keren dat ik aan het eind van de dag mijn make-up gewoon liet zitten of halfslachtig wegveegde met een reinigingsdoekje zijn ontelbaar. Maar nu ik van het resultaat van een jaar dubbel reinigen heb geproefd, zou ik voor geen geld van de wereld nog teruggaan naar het skincareritueel van een hobbit uit The Lord of the Rings – lees: onbestaande – en ditto huidje... Smeagols vettige kopje, anyone?

Ik reinig dus braaf mijn huidje twee keer. De eerste reinigingsbeurt zorgt ervoor dat externe factoren zoals make-up en sporen van vervuiling worden verwijderd. Een tweede reinigingsbeurt hoeft al dat grove vuil niet meer te verwijderen, waardoor het reinigingsproduct dieper in je reeds schone huid en poriën kan doordringen en er geen restje vuil meer aan je mooie gezichtje blijft plakken. Of dacht je dat je met één enkel make-updoekje al je make-up, dode huidcellen en fijn stof van de stadslucht kon wegvegen?

 

MELK, OLIE, WATER OF MOUSSE

Welke producten ik precies gebruik bij het doublecleansen laat ik volledig afhangen van mijn ‘skin mood’ van die dag. Er zijn vier soorten reinigers met een geheel eigen textuur, wat betekent dat er voor iedereen wel een topper bij zit.
Je kan oneindig experimenteren met verschillende texturen om zo een makeu-preinigingsritueel op maat te creëren. Iets wat iedereen perfect kan.
Want waarom zou je blijven bij één textuur/product wanneer je huid er nog veel beter uit kan zien met een tweede? Less is more mag dan wel de make-uplook zijn waar we voor gaan, more is more is alvast mijn skincaredevies! Maar welke is nu geschikt voor jou?

Reinigingsmousse

Een luchtige mousse zonder zeep die je huid zacht reinigt, dankzij hydraterende druivenextract en zuiverende salie.

 

 • Reinigt in alle zachtheid
 • Biedt zachtheid en comfort
 • Zonder zeep

Reinigende verzorgingsolie

Een hydraterende mengeling van druivenpit-, zoeteamandel, zonnebloem- en ricinusolie zorgt voor de perfecte reingingsolie die zelfs waterproof make-up aanpakt.

 • Voor gezicht en ogen
 • Lost alle make-up – zelfs waterproof - op

 • zonder vet effect

 • 100% natuurlijk

Zachte reinigingsmelk

Een fluweelzachte melk die je perfect kan gebruiken voor zowel het gelaat als de ogen, zelfs als je last hebt van een gevoelige huid. Deze reiniger beschermt de huid tegen uitdroging en zit boordevol kalmerende ingredïenten voor een instant goed gevoel.

 • Reinigt en verwijdert make-up in één enkele beweging
 • Voedt en kalmeert
 • Voor gezicht en ogen

Micellair reinigingswater

Een frisse, lichte formule met hydraterend, biologisch druivenwater en kalmerende kamille. Reinigt, hydrateert én kalmeert de huid.
 

 • Zonder zeep en zonder spoelen
 • Voor gezicht en ogen
 • Reinigt en verwijdert make-up in één enkele beweging
 • Hydrateert en kalmeert

Mijn topproduct uit het gamma is de reinigingsolie. Als make-up artist hou ik enorm van experimenteren met make-up, maar dat betekent ook dat ik de juiste producten nodig heb die mijn huid ook elke avond goed kunnen reinigen. Deze olie verwijdert echt alles – zelfs mijn waterproof make-up – en verandert bij aanraking met water in een soort van zijdeachtige substantie. Kleine bonus: de druivenpitolie zorgt er ook voor dat je wimpers groeien. Talking about a win-win situation.

Bij een drukke dag waar ik veel verschillende make-uplooks heb gedragen – een opnamedag bijvoorbeeld – mag het nog een stapje verder. Dan reinig ik eerst met de olie en daarna met mousse voor een extra intense reiniging die geen spoortje make-up meer achterlaat.

Eén keer per week scrub ik ook mijn huid om alle dode huidcellen te verwijderen:
hiervoor mix ik de reinigingsmousse samen met de exfoliërende crème.
Mijn huid wordt gereinigd en vernieuwd in één enkel gebaar.

Zo, nu heb ik je mijn reinigingsgeheimen verklapt. Hopelijk weet je zo genoeg om zelf aan de slag te gaan. Het resultaat zal niet op zich laten wachten, I promise!

Wedding nails: 5 nageltrends voor niet zo traditionele bruidjes

Hoewel we jaloers toekeken naar zo goed als elk miniem detail van het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle (en we nu al naarstig op zoek zijn naar een koor om Stand By Me te zingen op onze eigen trouwdag), is de manicure van de ex-Suits-ster niet één die bovenaan onze Pinterest prijkt. Natuurlijk is er niets mis met de elegante en subtiele ‘Ballet Slippers’-tint van Essie, maar voor team Girlcrush mogen de nagels – zelfs wanneer we gekleed zijn in maagdelijk wit – net dat tikkeltje trendyer. Wij keken naar de spring/summer 2018 runway trends en vertaalden deze naar bruidsvarianten voor jouw walk down the aisle.

1G3A8678kopie.jpg

5 nageltrends

voor niet zo traditionele bruidjes

1G3A8100kopie.jpg

Trend 1

Bloemenmeisjes

 

 

Deze manicuretrend laat je beter over aan een professionele nagelartieste – tenzij je zelf ontzettend handig bent natuurlijk. Net als op de SS18-catwalk van Creatures Of Comfort en Rodarte hou je jouw nagels zelf neutraal gelakt en perfect gevijld en voorzie je enkele van een fleurig detail. Groene blaadjes die op verschillende plekken je nagels sieren, miniatuurbloempjes die de gasten op tafel zien terugkomen of echte bloemblaadjes die je met een geltopcoat hebt vastgezet? The sky is hier wel degelijk the limit, dus laat je fantasie de vrije loop en tover jouw nagels en eventueel die van je

 
1G3A8066kopie.jpg

Trend 2

Blank space

1G3A8618.jpg

Begrijp deze trend niet verkeerd, we stellen niet voor dat je Taylor Swifts Blank Space als openingsdans draait (‘So it's gonna be forever, or it's gonna go down in flames…’ – dat wil je hem niet aandoen toch?). Wat we wel aanbevelen, is dat minibeetje ademruimte, een spatie als het ware, in je netjes gelakte nagels. We zagen deze trend onder andere opduiken bij Tibi en House of Holland. Daar focusten ze op één kleur waartussen je natuurlijke nagel kwam piepen, maar niets houdt je tegen om met meerdere kleuren en een portie glitter te experimenteren. Baseer je op je kleurenpalet van de dag of op je boeket en hou het lijnenspel zelf zo minimalistisch mogelijk door op voorhand te kiezen voor verticale of horizontale lijnen. Leuk en gemakkelijk genoeg om de avond voordien samen met je bruidsmeisjes en de nodige chick flicks zelf aan te brengen!

essie_handmade_of_honor.jpg
essie_you_re_golden.jpg
essie_moments_to_mr.jpg
1G3A8334kopie.jpg

Trend 3

Less is more

1G3A8336.jpg

Toegegeven, het klinkt een beetje tegenstrijdig. Terwijl we je in het begin wilden overtuigen met trendy en innovatieve manicures, tonen we je nu toch een supersimplistisch alternatief. Maar, geef zelf toe, deze minipolkadot-nagels zijn toch heel wat specialer dan een standaard nude tintje? Net als bij de artistieke bloempjes is het bij deze trend cruciaal om te starten met een nette en verzorgde basis. Vijlen, buffen en een neutrale basecoat mag je ook hier dus niet overslaan. Nadien zet je met een tandenstoker een fijne gekleurde stip onderaan, in het midden van je nagelbed. Nog een beschermende topcoat voor extra glans en klaar. Mogen we trouwens voorstellen om voor je stip een blauwe nagellak te gebruiken? Zo is je something blue voor geluk meteen aanwezig.

 
 
1G3A8459.jpg

Trend 4

Glitter en schitter

1G3A8617.jpg

Terwijl Jeremy Scott vingers letterlijk in het glitterpotje doopte en Tom Ford voor een smokey tintje koos, bekeken wij de glittertrend voor op jouw trouwdag dat tikkeltje verfijnder – je wil toch immers vooral je trouwring laten schitteren. Opteer voor glitter in één tint gaande van knallend blauw tot zachtroze of klassiek goud en breng deze met een ombré-effect aan op je netjes verzorgde nagels. Zo lijken je glitternagels niet het experiment voor een avondje feesten, maar trekken ze wel net voldoende aandacht wanneer hij die ring om je vinger schuift. Picture perfect!

 

 
 
1G3A8652kopie.jpg

Trend 5

Prettig pastel

Al die details met tandenstokers en witruimte niets voor jou? Dan lak je simpelweg elke nagel in een ander fris pasteltintje. Subtiel genoeg dat het niet meteen opvalt, maar anders genoeg om in het oog te springen. En voor jezelf meteen een leuke portie nostalgie, want wie deed dit vroeger niet? Wie toch nog één detail wil toevoegen kan net als bij Monse de eerste letter van de naam van haar hubby to be op de duimen zetten. Cute, no?

Plastic planeet: ecologische beautyverpakkingen - minder is meer

We maken er talloze gebruiksvoorwerpen uit, verpakken er ons voedsel en onze online shoppingbuit in: plastic is niet meer uit onze leefwereld weg te denken. Inmiddels verbazen we ons over apart verpakte komkommers, paprika’s in cellofaan en dubbel verpakte koekjes, maar bij de verpakking van onze beautyproducten staan we niet vaak stil. Helaas zorgen de verpakkingen van onze favoriete shampoos, mascara’s, gezichtscrèmes en lippenstiften jaarlijks voor tonnen afval. Tijd om te kijken wat we beter kunnen doen.

 

Er is te veel plastic op onze planeet, dat is niets nieuws. Het kost de natuur immers honderden jaren om plastic – dat we dan vaak ook nog maar één keer gebruiken – af te breken, als het al helemaal verdwijnt... Daardoor breidt de plastic soup zich steeds verder over onze oceanen uit. En hoewel er steeds meer verpakkingsvrije of -arme initiatieven ontstaan, wordt er ook nog altijd nieuw plastic geproduceerd en gebruikt, waardoor we steeds moeilijker van plastic af geraken.

 

KLEINER

Kruidvat natures - een milieuvriendelijke, vegan en budgetproof lijn.

Kruidvat natures - een milieuvriendelijke, vegan en budgetproof lijn.

Op die plasticoverdosis gaan ook beautymerken gelukkig meer en meer inspelen. Zo maakte Clarins zijn lippenstifthulzen 1,5 gram lichter, experimenteerde Kruidvat met een volledig vegan productlijn en dito verpakking en ontwikkelde Yves Rocher onlangs een geconcentreerdere versie van zijn douchegels en shampoos om die zo in kleinere en lichtere plastic flacons te kunnen aanbieden.

 

Op duizenden flesjes betekent dat heel wat winst voor het milieu – zo’n 33 ton plastic wordt zo per jaar uitgespaard, berekenden ze bij Yves Rocher. Bovendien passen er van zulke kleinere verpakkingen meer op een vrachtwagen dan voorheen. Lees: minder ritjes en een beperktere uitstoot van broeikasgassen.

 

RECYCLEERBAAR(DER)

image.jpg

Ook Lush, een voortrekker wat ecologisch verpakken betreft, blijft zijn werkwijze bijschaven om verpakkingen nog meer te beperken. “Het liefst verkochten we onze producten allemaal naakt”, klinkt het bij Lush. Alles wat niet in z’n blootje kan worden aangeboden – denk: vloeibare producten – gaat in identieke zwarte potjes. Die beperken de verpakkingskosten en zijn heel makkelijk te recycleren, op voorwaarde dat de klant zelf zijn lege potjes opnieuw naar de winkel brengt natuurlijk.

 

Door de consument zelf lege verpakkingen te laten verzamelen en inleveren, worden wij zelf mee verantwoordelijk voor het welzijn van onze planeet. Zo’n verantwoordelijkheid werkt motiverend en dat hebben veel merken goed begrepen. Merken als & Other Stories, M.A.C en dus Lush laten ons al langer lege beautyverpakkingen binnenbrengen, telkens in ruil voor een product (een gezichtsmasker bij Lush, korting bij & Other Stories en een gratis lippenstift bij zes lege M.A.C-verpakkingen).

 

En dat is maar goed ook, niet enkel voor de free goodies, maar vooral omdat lippenstifthulzen en aanverwanten normaal linea recta naar het restafval gaan wegens ‘geen idee waar die dingen thuishoren’. Toch brengen we met zijn allen nog niet genoeg van deze lege verpakkingen terug. Het streefdoel zou immers alle verpakkingen moeten zijn, want hoe meer van ons plastic een tweede (of derde, vierde) leven krijgt, hoe beter.

VERPAKKINGSLOOS

De meest ecologische verpakking is de verpakking die niet bestaat”, zei Karine Van Doorsselaer (hoofddocent op de afdeling Productontwikkeling van de Universiteit Antwerpen) onlangs in een opiniestuk voor Knack. Sommige producten hebben dan ook geen verpakking nodig, zoals ook Lush al benadrukte.

Wanneer men niet anders kan dan een product verpakken, dan is de eerste keuze herbruikbare verpakkingen of toepassingen waarbij de verpakking een tweede leven als gebruiksvoorwerp krijgt (denk maar aan de glazen Nutella-potten die drinkglazen worden). Als dat niet kan, dan is het alternatief een volledig recycleerbare verpakking, zoals bij bijvoorbeeld & Other Stories het geval is.

Een merk dat wel volledig op verpakkingsloze en afvalreducerende producten mikt, is Lamazuna, een Frans merk met een naam die letterlijk ‘mooi meisje’ betekent in het Georgisch. Lamazuna verkoopt herbruikbare doekjes om je mee te demaquilleren, oorstokjes van bamboe, tandenborstels met vervangbare kopjes, herbruikbare menstruatiecups, douche- en shampoobars en zelfs deo en tandpasta in vaste vorm. Allemaal milieuvriendelijke alternatieven voor producten waar we niet zonder kunnen.

SCHONE SCHIJN?

Toch zijn het niet enkel de kleinere beautyvissen die hun best doen voor een schonere planeet. Ook cosmeticareuzen zoals L’Oréal, Estée Lauder en Dior springen op de milieukar en zetten in op groene chemie, ingrediënten uit duurzame landbouw en/of verantwoorde verpakking. Dit inhaalmanoeuvre neemt natuurlijk niet weg dat het net het luxesegment van de sector is dat tot voor kort amper rekening hield met milieubescherming (denk maar aan het gebruik van pesticiden voor hun botanische ingrediënten en extravagante verpakkingen uit gemengde en dus onrecycleerbare materialen). Een ecologisch imago is intussen echter onontbeerlijk geworden en iedereen doet zijn best om het meest milieubewust te zijn. Hoe dan ook is de trend gezet, nu die beloftes nog waarmaken.

 

'Allemaal goed en wel, maar hoe doe ik dat nu?’, wel, heel eenvoudig…

Dat de weg naar een verpakkingsarme beautyroutine niet per se heel extreem of moeilijk moet zijn, bewijst Elfi De Bruyn –  90% veganist, nageltovenaar, auteur van Glam At Heart, naked showergel-lover en – niet toevallig – werkzaam bij ecologisch beautymerk Lamazuna

 

25443299_761369250738202_1677135215960660872_n.jpg

Elfi De Bruyn

elfi_de_bruyn.jpg

WAAROM ECOLOGISCHE (EN ECOLOGISCH VERPAKTE) BEAUTY?

“Een paar jaar geleden vond ik het in de eerste plaats belangrijk dat de merken waarvan ik producten kocht niet testten op dieren. Die eerste bewuste stap zorgde ervoor dat ik meer stilstond bij wat mijn keuzes betekenden voor mijn ecologische voetafdruk. 100% uitblinken is niet mogelijk – kijk maar naar mijn eigen projecten met glitter, niet erg ecologisch, al ben ik nu op zoek naar andere varianten online – maar alle kleine beetjes maken echt een groot verschil en dat is wat telt!

“Intussen stroomt mijn badkamer vol met zero waste shampoo bars en andere producten. Ze ruikt nu ook altijd lekker, zonder verpakking komen de geuren van producten veel beter vrij. Toch heb ik zeker ook nog verpakte producten staan, maar dan met verpakkingen die van gerecycleerd materiaal werden gemaakt of een bijdrage leveren aan onze planeet. Voor ik een product koop, check ik ook het één en ander, want al ziet iets er nog zo leuk uit, mijn waarden gaan voor.”

ECO X HET GROTE PUBLIEK?

“Ik denk dat meer en meer mensen zich bewuster worden van het probleem, vooral omdat het nu meer dan ooit in de media komt. Veel mensen schieten nu pas wakker, al is het geen nieuw fenomeen. Maar er is zeker en vast beweging en dat kan ik alleen maar toejuichen. Het zijn vooral kleine gewoontes die we moeten doorbreken, zoals rietjes of plastic bekers weigeren in een koffiebar. Voor die dagdagelijkse dingen – zoals flesjes water of frisdrank – zijn er alternatieven, en ook water van de kraan drinken kan, ik doe het al twee jaar! Het is even wennen, maar zeker niet onmogelijk, small steps, big difference!

TIPS VOOR TIJDENS HET BEAUTYSHOPPEN?

Begin klein, bijvoorbeeld met je tandenborstel. In plaats van elke zoveel maanden een nieuw exemplaar te kopen, kan je bij Lamazuna de borsteltjes vervangen zodat je de tandenborstel zelf kan blijven hergebruiken. Dat scheelt een heel pak in de vuilnisbak en je kan kiezen tussen alle kleuren van de regenboog! Ook overschakelen naar een menstruatiecup is een optie die veel vuilnis (en geld!) bespaart, net zoals je gewone oorstokjes inruilen voor een exemplaar uit bamboe. Het is echt makkelijker dan je denkt!

5 minuten met Yves Saint Laurents Global Beauty Director Tom Pecheux

OFFICIAL%20PORTRAIT.jpg

‘Lippenstift zorgt er niet alleen voor dat een vrouw zich sexy voelt, het geeft ook zelfvertrouwen en kracht’

Hij werd grootgebracht op een boerderij, werkte als patisseriechef in Parijs in de jaren tachtig, werd van de schoonheidsacademie geschopt omdat hij make-up aanbracht met zijn vingers en begon zijn carrière als make-upartiest als assistent van Linda Cantello. De Franse Tom Pecheux heeft ondertussen meer dan 33 jaar ervaring en is één van de grootste namen in de industrie. Toch blijft de geliefde make-upartiest – ondanks zijn uitpuilende agenda gevuld met afspraken met de allergrootste namen – bescheiden en immer charmant. Die agenda werd in januari 2017 nog hectischer toen Pecheux als Global Beauty Director van YSL Beauty werd aangesteld. GirlCrush kreeg Pecheux en zijn eeuwige glimlach voor 5 minuten te pakken en vroeg hem naar zijn liefde voor make-up en zijn relatie met het iconische merk

 

Je bent een meester in het transformeren van vrouwen met make-up en je werkt mee aan het bedenken van nieuwe producten die de beautywereld nodig heeft. Experimenteer je hiervoor ook op jezelf?

glitter-makeup.jpg

Als make-upartiest hou ik er natuurlijk van om te spelen met alle verschillende producten die er bestaan. Het is niet alleen belangrijk dat ik mijn kennis en expertise deel, maar ook dat ik zelf steeds blijf bijleren. Als ik een nieuwe look in gedachten heb voor een runway show zal ik deze soms thuis op mezelf uitproberen om het resultaat te kennen voor ik aan de slag ga, maar het liefst van al experimenteer ik rechtstreeks op het model. Ik draag zelf niet graag make-up. Dat heeft niets te maken met schaamte, maar ik voel mezelf simpelweg niet comfortabel met bijvoorbeeld rode lippenstift op.

Waar ik wel bekend om sta, is mijn stralende huid. Telt dat ook? Ik hou ervan om mijn huid te verzorgen en er op die manier op mijn best uit te zien. Dat is, net als het aanbrengen van make-up, een proces. Helaas heb ik niet meer hetzelfde zachte velletje als een jong model. (lacht) De juiste skincare producten en het kennen van je eigen huid is daarvoor essentieel.

Je bent zelf begonnen in de jaren 80, toen vrouwen met zware en kleurrijke make-up speelden. Waarom denk je dat vrouwen nu bang zijn voor kleur op hun gezicht?

YSL-Mascara-Vinyl-Couture-group-shot.jpg

Tijdens een runway show proberen we steeds de grenzen op te zoeken met extreme en extravagante looks, maar mensen blijven hier helaas terughoudend over. De overstap van een klassieke rode lip naar een knallend fuchsia of roze is nochtans niet groot. Zelfs met oogmake-up kan je kleurrijk gaan zonder er extreem opgemaakt uit te zien. Zo kan je bijvoorbeeld voor een kleurrijke cat-eye eyeliner gaan, of wat blauw toevoegen aan een smokey oogmake-up voor een mysterieuzer resultaat. Je kan je dagelijkse beautyroutine en look een complete metamorfose geven door er een klein beetje kleur aan toe te voegen. Gekleurde mascara, bijvoorbeeld in bordeaux, is een goede eerste stap. Als het aan mij ligt, moet iedereen terug spelen met kleur. Kleurrijke make-up is in mijn woordenboek immers niet hetzelfde als zware make-up.

Sinds vorig jaar ben je Global Beauty Director voor YSL Beauty. Wat zijn jouw persoonlijke favoriete producten?

Favorieten zijn voor iedereen anders, maar ik denk dat iedereen fan zou zijn van de YSL-lippenstiften. Daarin zijn we echt nummer 1. We hebben zoveel verschillende texturen en kleuren. Eén van de belangrijkste nieuwigheden waar we nu aan werken is het focussen op de huid. Ik ben geobsedeerd door een perfecte huid, dus we zijn aan het werken aan nieuwe lanceringen die daarop inspelen. Vooraleer je nog maar kan praten over make-up of kleur, is de huid het allerbelangrijkste. Dat zou de focus van elke vrouw moeten zijn.

Sinds het begin is YSL bekend om zijn pittige, moderne imago, mee zijn met de tijd en het huidige landschap. Zou je jezelf omschrijven als iemand met pit?

3365440595477.jpg

Ik ben eerder de rustige man die graag bakt in zijn vrije tijd. (lacht) Als je kijkt naar het huidige landschap, dan zijn vrouwen de laatste jaren veel sterker geworden. Het is geen toeval dat lippen sinds vorig jaar weer sterker benadrukt worden, en dat beeld gaat enkel maar toenemen. Lippenstift zorgt er niet alleen voor dat een vrouw zich sexy voelt, het geeft ook zelfvertrouwen en kracht. We hebben een hele nieuwe community sterke vrouwen die opkomen voor zichzelf, vechten voor hun rechten. Vrouwen die op zoek zijn naar kracht in het huidige politieke, Trump-klimaat. Dat kan ik alleen maar toejuichen en zelf op mijn beurt verwerken.

 

MINIMALISME IN JE BEAUTYKAST: van 50 naar 5 beautyproducten.

Traditiegetrouw heerst er na het hele oudejaars-nieuwjaarsgebeuren een heuse opruimwoede: we willen af van de overdaad aan kledingstukken in je kleerkast, van onze slechte gewoontes – hallo, goede voornemens – en van de chaos in ons hoofd.

Untitled-2.jpg

Toen we tijdens onze laatste redactiemeeting op het idee kwamen om dit ook door te voeren naar de beautykast, voelde ik een lichte golf van paniek door mijn lichaam gaan. “Hallo iedereen, mijn naam is Crystal en ik ben een beauty addict.” Eerlijk is eerlijk: ik heb gi-gan-tisch veel beautyproducten. Alle nieuwste beautyproducten komen eerst langs mijn bureau en de interessante test ik ook zelf uit. Downsizen lijkt dus mijn werk in de weg te staan. Bovendien baart ook het consequent falen in mijn vorige goede voornemens me lichtjes zorgen – hoe ga ik dit in godsnaam volhouden?
 

Maar we worden steeds bewuster over het milieu, over ons consumptiegedrag en onze spilzucht, dus is het niet meer dan logisch om ook eens na te denken over hoe het allemaal bewuster kan in de beautykast. Heb ik echt 1001 producten nodig voor elk hyperspecifiek beautyprobleem? Of kan het ook simpeler worden opgelost met enkele sleutelproducten die toch helemaal zijn aangepast aan je noden?
Tijd om het uit te testen.
 

OPRUIMKONINGIN

image.jpg

Hoe begin ik hieraan? Gelukkig is minimalisme tegenwoordig populair, dus researchen gaat vlot. Geen wonder eigenlijk, want we leven in een tijd en wereld waarin druk, stress en chaos precies vrij spel hebben gekregen, en we hebben steeds meer nood aan rust. Niet enkel fysiek, maar vooral mentaal. Een behoefte die we ook doortrekken naar onze leefomgeving, en bijgevolg ook onze beautykast.

 

Ik stuit op heel wat interessante lectuur, en één naam is onontkoombaar: die van de Japanse opruimkoningin Marie Kondo. ‘Does it spark joy?’ is zowat haar levensmotto en ondertussen een wereldbekende leuze. Vrij vertaald: ‘Geeft het mij een blij gevoel?’ Dat is de maatstaf die Marie Kondo hanteert tijdens het opruimen. Concreet: je bekijkt elk (beauty)item en vraagt je af: word ik hier eigenlijk echt blij van? Ja? Dan mag je het item bijhouden. Nee? Of laat het je eerder koud? Dan is het tijd om afscheid te nemen. Enkel heel leuke of goede producten halen de selectie. Let the games begin!Met deze minigids ruim jij probleemloos je beautykast op.

 

1. Als het zijn taak heeft volbracht, laat het dan los!

Eigenlijk puilt mijn kast uit van de producten die ik maar één keer gebruikt heb. Een antipuistjescrème bijvoorbeeld (tegen dat hardnekkige puistje dat net voor dat belangrijke event de kop opstak), of een tube tijdelijk, kauwgomroze haarkleurmiddel (voor het festivalseizoen natuurlijk), en ga zo maar door. Ga ik die producten ooit nog gebruiken, laat staan opgebruiken? De kans is klein. Waarom laat ik ze dan al maanden rondslingeren in de diepste krochten van mijn beautykast? Genoeg is genoeg, weg ermee.

 

2. Ga grondig door je verzorgingsproducten

Je kent het wel: je gebruikt tientallen verzorgingsproducten, en nóg steekt dat vervelende puistje op de meest ongelegen momenten de kop op. Zou het door die nieuwe scrub komen? Of misschien door de foute toner? Moeilijk te achterhalen wanneer je zoveel producten gebruikt. Minder spullen = minder afleiding en je meer bewust worden van wat bepaalde producten nu juist doen voor jou en je huid.
 

In plaats van mijn gebruikelijke 8 items focus ik me vanaf nu op 4 hoofdproducten: een gezichtsreiniger, een dag- en nachtcrème (die tellen als één product: is allebei moisturizer, toch?), een masker en eventueel nog een gezichtsolie. Ik zorg ervoor dat deze producten perfect zijn aangepast aan de behoeften van mijn huid, dus heb ik in principe ook niet meer nodig dan deze 4. Uiteraard is het leuk om 10 verschillende maskertjes en dagcrèmes in huis te hebben, maar geef toe: doen ze wel meer dan enkel je badkamer opfleuren?

 

3. Ga met de grove borstel door al je kleuren

Ik heb veel verschillende lippenstiften. Heel veel. En hoewel veel tinten op elkaar lijken – heb ik nu écht 80 verschillende nudetinten? – was ik er toch lang van overtuigd dat ze op mijn lippen er toch allemaal ietsje anders uitzagen: een koelere ondertoon, een verschillende finish... En oké, na grondige inspectie valt er altijd wel een miniverschil te bespeuren, maar ikzelf ben hoogstwaarschijnlijk de enige die dat opmerkt.

 

ygygy.jpg

Houd daarom enkel de tinten die je het vaakst gebruikt en die je ook echt nodig hebt over in je beautytasje: een klassiek rood en roze, een goeie nudetint, een transparante gloss en een donkere lipkleur. Betekent dat dat al je andere tinten gewoon de vuilnisbak in mogen? Helemaal niet. Ontsmet ze goed en geef ze weg. Je kunt er vast iemand anders blij mee maken.

 

Heb je erg veel moeite om al die kleurtjes los te laten? Ga dan eens goed door alle exemplaren die je dubbel hebt, of de kleuren die erg goed op elkaar gelijken. Make-up kan je niet eeuwig bewaren, dus een dubbele kleur bijhouden voor wanneer je huidige op zou zijn (terwijl je nog niet eens halverwege bent), is, tenzij het een niet meer te verkrijgen limited edition was, vrij nutteloos.

 

4. Verboden te hamsteren

Tuurlijk, er zijn van die momenten dat je echt niet kan weerstaan aan de allernieuwste shampoo die een haarbos à la Shakira belooft, zelfs wanneer je nog elke morgen struikelt over je halflege Kérastase-fles. Iedereen kan eens een zwak momentje hebben. Maar dat moet je dan ook durven toegeven. En wanneer je constant struikelt over halflege shampooflessen, kan je niet langer ontkennen dat er een probleem is.


Ben jij zo’n hamsteraar? Begin eerst en vooral met de volle (of bijna volle flessen) mooi op te bergen zodat ze niet meer zichtbaar zijn in je badkamer, en gebruik enkel de halflege flessen. Die moeten ooit wel opraken, niet? Eens dat gebeurd is, kan je een grondige selectie maken in je voorraadkast: heb je echt een gladmakende, antikroes- én volumeshampoo nodig of hebben je haren genoeg aan één exemplaar? Juist ja. You know what to do... Probeer daarna om enkel nog een nieuwe fles te kopen waneer je huidige (bijna) op is.

 

5. Laat die oude make-up los

Het pijnlijkste vind ik mijn make-upproducten weggooien. Ik weet heus wel dat ik al die foundationflesjes in heel mijn leven niet kan opgebruiken, maar wat zien ze er mooi uit. Je kunt mooie beautyverpakkingen toch ook verzamelen, of niet soms? Je hoort het al: item 5 en ik begin al smoesjes te verzinnen. Way to go.
 

organized_beauty_shelf.jpg

Maar even serieus: hoeveel make-upitems heb jij nog liggen waarvan de houdbaarheidsdatum al lang overschreden is? Houd in je achterhoofd dat je een mascara na opening bijvoorbeeld maar 3 maanden mag gebruiken, en foundation maximum één jaar. Akkoord, je gaat er geen instant monster face van krijgen, maar als je graag je producten zo hygiënisch mogelijk houdt, houd je de houdbaarheidsdata best nauwlettend in de gaten.

 

Kortom, dezelfde vraag maar dan anders: hoeveel items heb je die weg mogen? Als je net zo’n hamsteraar bent als ik, dan is dat hoogstwaarschijnlijk de helft van je beautytas. Gooi al die items weg en vervang ze met één item per product: één foundation, één concealer, één mascara. Als deze op zijn, koop je gewoon nieuwe. Meteen een prima excuus voor een make-upshopsessie.

Crazy make-up houden?

Ben jij ook al eens gezwicht voor een oogmake-uppalet met felle kleuren, gewoon omdat je die neontrend op de catwalk zo leuk vond ogen, maar grijp je uiteindelijk toch altijd gewoon terug naar je vertrouwde NAKED-palette? Yep, that’s me. Om de paar maanden val ik halsoverkop voor een crazy make-upitem, maar eerlijk, ik ga er amper mee aan de slag. Hoewel ik een goed excuus heb – die crazy items kan ik nog altijd op anderen gebruiken tijdens mijn werk – ga ik dit jaar de persoonlijke crazy aankopen serieus beperken en me focussen op wat er echt toe doet: degelijke beauty basics waarmee je elke dag aan de slag kunt. Doe je mee?

Out with the old, in with the new: Make-up

Seasons change and so do I, wie verandert niet graag eens van stijl naargelang de tijd van het jaar? Leuk excuus om voor wat variatie in je kleerkast te zorgen en nog eens flink te gaan shoppen. Maar hoe zit dat eigenlijk met je make-up? Voor mij persoonlijk is qua stijl anything game het hele jaar door, maar type of kleurengamma in make-up kunnen je seasonal face maken of kraken.
Enkele tips om je makeupkast herfst/winterproof te maken.

 

Base-isschool

giphy (3).gif

In ieders klas zat vroeger wel dat ene meisje dat religieus veel foundation droeg. Naarmate de zomer naderde en het mooier weer werd, begon haar lichaam dan meer en meer de veel te donkere tint van haar bepleisterde gezicht te benaderen...

Je snapt het al: de juiste tint fond de teint is cruciaal. Afhankelijk van de tijd van het jaar heeft je huid natuurlijk niet continu hetzelfde kleurtje, en dat is niet het enige: je huid heeft ook niet dezelfde behoeften het hele jaar door. Iets wat ik goed in de gaten houd.

Ik draag doorgaans enkel concealer, maar pas deze aan aan de seizoenen. In de winter zie ik er uitzonderlijk bleek uit, dus het is altijd een strijd om een tint te vinden die niet te donker is. Als ook jij aan een van de twee kanten uit de kleurengamma’s valt, raad ik mixer drops aan, waarmee je je foundation een tint donkerder of lichter kunt maken. 

Vergeet ook geen zonnebescherming. In de zomer lijkt dat misschien vanzelfsprekend, maar eigenlijk bescherm je je best het hele jaar door tegen de zonnestralen die huidveroudering in de hand werken. Je kan kiezen voor een foundation waar al een zonnefilter inzit of gewoon een apart laagje zonnebescherming smeren.

 

Shades of shading

In de herfst of winter is je zomercontour en sunkissed highlight logischerwijs niet de perfecte keuze voor je winterbleke huidje. Of je huid nu lichter of donkerder wordt, je highlighting- en contouring routine verandert bij seizoenswissels best mee. Vergeet niet om altijd rekening te houden met de ondertoon van je huid en je persoonlijke stijl.

Ikzelf gebruik het hele jaar door een vloeibare highlighter: droogt mooi op, maar in tegenstelling tot sommige highlighters in poedervorm doet hij je huid er niet droog uitzien. Met een bronzer kan je ten slotte wat warmte toevoegen, zowel in de zomer als in de winter. Zorg er gewoon voor dat het er niet fake uitziet.

Maar vooral: play around! Ben jij het type dat dol is op een oogverblindende highlighter in combinatie met een berry lip? Just go for it! Je kunt onze tips dan wel volgen, maar het belangrijkste is altijd dat je make-up past bij je persoonlijke stijl en voorkeuren. You do you, boo.

 
Touche Éclat GLOW SHOT highlighter

Touche Éclat GLOW SHOT highlighter

 

 

Proof it

Untitled-5.jpg

Bij warm en nat weer kan waterproof mascara een lifesaver zijn. Long-wearing of waterproof mascara zorgt ervoor dat je in stortbuien of na zwoele zomernachten er niet uitziet als de koppelaarster uit Mulan (jep, mams, I will never bring honor to our family). Als je wel houdt van die grungy mascaralook, just rock your Taylor Momsen-vibes: grunge is in. Ikzelf ga dan weer het hele jaar door voor waterproof, dan hoef je nooit rekening te houden met het weer.

Je hebt ook toppers, sprays en topcoats die de finish en draagbaarheid van je producten kunnen aanpassen aan het weer en de tijd van het jaar! Er zijn producten die je make-up fixeren, mattifiëren of net extra dewy maken. Om van een glitter-finish nog maar te zwijgen. Je hebt er voor je hele gelaat in een handige spray, maar er zijn ook een one move-fixes, of afzonderlijke topcoats voor je lippen, wimpers of wenkbrauwen.

 

Take a brow

Van wenkbrauwen gesproken. Die zijn vaak tricky. Niet alleen qua vorm maar ook qua kleur. Ik ben zelf schuldig aan de ‘scouse brow’, een veel te donkere, te hard afgelijnde wenkbrauw. Wenkbrauwen die qua kleur contrasteren met mijn zilverblonde lokken vind ik heel mooi, maar ze mogen er niet uitzien alsof ik met een brede stift twee anonimiteitsbalkjes boven mijn ogen heb geplakt.

De stijl en kleur hangt natuurlijk af van de look waarvoor je gaat en of je je kapsel een nieuw kleurtje geeft in het opkomende seizoen. Maar uit de toon vallen mogen ze niet doen. Iets om in het achterhoofd te houden wanneer je bruine kleurtje langzaamaan vervaagt en ook je nazomerse lokken een andere kleur hebben dan toen het nog hoogzomer was.

 

Mix it in, mix it up

giphy (1).gif

Wie heeft nog nooit een miskoop begaan? Ikzelf bega ze pijnlijk vaak. Ik heb namelijk een erg bleke, maar toch getinte huid, waardoor veel foundations te donker zijn voor mij of een foute ondertoon hebben. Maar een te lichte foundation of concealer hoef je niet meteen de vuilbak in te kieperen: je kan ze perfect mixen met je go-to foundation en zo het hele jaar door de perfecte tint creëren.

Hetzelfde geldt voor liptick, blush of oogschaduw die je te donker of licht vindt. Misschien vind je ze in de winter toch niet helemaal je van het, maar staan ze net heel mooi bij een sunkissed zomervelletje.

Make-up draait uiteindelijk allemaal om fun en zelfexpressie, dus get creative en maak je vooral niet te veel zorgen!

De nieuwe beauty musthave? Nagellakstiften!

Terwijl de beautywereld rustig doordraait op zoek naar inventieve nieuwigheden die ons het leven makkelijker maken, was er nog 1 tool die ontbrak.
Een tool die het leven van nailistas ( laten we ze zo maar even noemen) compleet zou veranderen.
Thank god for the beautylords, want hun gebeden zijn verhoord.

 

close-up_magic_mani.jpg

Magic Mani & go retouch pen by L'oréal.

Stel je even dit scenario voor:

Je moet je haasten om niet te laat te komen op je superbelangerijke sollicitatie, dus je doet al het mogelijke om je deze keer niet te vergissen van sokken ( sorry lief). Ineens merk je op dat vier van je nagels compleet zijn afgebrokkeld. 
Pure horror.

Komt dit je bekend voor? Of toch iets gelijkaardigs in een minder dramatische versie?
Well we got some good news ladies, want nieuw op de beautymarkt is de Magic Mani & go retouch pen van L'oréal.
Deze stiftjes laten je toe je nagellak bij te werken op elk moment, waar je ook bent.
Op je werk, tijdens het wachten aan de lange kassa, op het toilet,... girl make them nails pop everywhere, everytime!

 

Wij bedachten 4 redenen waarom je deze nagellakstiften dringend in huis moet halen:

 1. Gedaan met die eeuwig afgebrokkelde nagellak. Alhoewel grungy nails een goeie look zijn voor de opkomende festivals, zijn ze dat niet voor het dagelijkse leven. Nee, echt niet.

 2.  Mails beantwoorden op de trein terwijl je het lief belt en tegelijk ook je nagels lakt. De moderne girlboss kan het allemaal. 

 3. Is er iets meer nostalgisch dan eindelijk nog eens een stift te kunnen vasthouden? 
  Want om de één of andere reden zijn we sinds het verlaten van de schoolbanken allemaal vergeten dat schrijven ook een optie is naast typen. Komen deze ook met bijhorende pennenzak L'oréal? 

 4. Terwijl je normaal elk dood moment opvult met een panische obsessie voor je gsm en candycrush kan je deze ook opvullen met rustig je nagels van kleur veranderen.
  Want de moderne girlboss veranderd regelmatig van kleurtje. Zijn jullie nog mee?


De stiftjes zijn verkrijgbaar in 7 kleuren, van nude tot paars en liggen nu in de de L'oréal verkooppunten.

Hoe realistisch zijn makeuptutorials nu echt??

Dinsdagavond, tijd om je favoriete makeuptutorials te bekijken. Een beetje primer hier, mascara daar en dind ding ding je bent magisch omgetoverd tot een Selena Gomez look a like, althans dat beweert de tutorial toch.
Maar hoe realistisch zijn makeuptutorials nu echt?

giphy.gif
 
gigi.jpg
gigi.jpg
 

Tanya Hennessy, de internetfamous comedian, maakte haar eigen makeuptutorial en zette ons met beide voetjes terug op de grond. Laat ons zeggen dat een tutorial nog nooit zo herkenbaar was!

Waar makeuptutorials meestal de perfectie benaderen - zowel qua look als qua setting - laat Hennessy ons de rauwe werkelijkheid zien. Ongewassen borstels, mascara die al 6 jaar oud is en ongelijk getekende wenkbrauwen, want let's face it, wie heeft er in godsnaam tijd om een full look zo perfect aan te brengen als tutorialqueens??! Wij alvast niet, en dit is waarom we in een deuk lagen met deze versie.

Nikkietutorials

Nikkietutorials

 
"Ik heb echt geen idee wat ik aan het doen ben. Volgens mij is deze mascara al 6 jaar oud!"
 

Denk volgende keer dus zeker aan Hennessy wanneer je je minderwaardig voelt door 1 of andere beautyqueen: ook zij kleuren niet binnen de lijntjes en wandelen al zeker niet perfect gecontoured langs je voorbij in de supermarkt. ;)